keskiviikko 16. joulukuuta 2020

Vielä ehtii


Vielä ehtii pieniä juttuja tekemään jouluksi. Sain toiveen pienestä kettupojasta jolla olisi housut jalassa. Toki ne ovatkin ihan tarpeen talvella =). Siinä sivussa pikku tonttu-ukkokin johonkin pakettiin mukaan.


Naapuri pyysi tekemään lapaset itselleen ja suostuinhan minä lopulta. En ole kummoinenkaan lapasten tekijä. Tämä Ailin lapanen on helppo ja lämmin malli. Näitä olen tehnyt joskus ennenkin. Toisen naapurin pipotoiveesta kieltäydyin heti. En ole tähän ikään mennessä vielä onnistunut tekemään yhtään talvipipoa johon olisin ollut tyytyäinen. Joku siinä vaan mättää aina.


En tosiaankaan tykkää ruoanlaitosta, mutta välillä voin vähän leipoa. Joka joulu pitää itselle tehdä tiikerikakku ja tyttärelle kirsikkakakku. Samalla sokerikakun ohjeella molemmat, toiseen vain kaakaoraita ja toiseen pari purkkia kirsikoita liemineen. Helppoa ja onnistuu yleensä minultakin. Kirsikkakakusta piti siivu maista että tuliko kypsäksi ;)



Meillä on herätys joka aamu noin klo 5. Joku alkaa karjumaan että verhot pois edestä ja ikkuna auki. Sen jälkeen karjutaan että miksi ulkona on pimeää eikä ketään näy. Linnut saapuvat ikkunan eteen syöttöpaikalle vasta noin klo 10-11 ja sitten on kaikki hyvin. Siinä hän seuraa tinttejä koko päivän niin kauan kuin ulkona valoa piisaa.  

Yritin laittaa joulukoristeita ikkunaan, mutta ne revittiin heti pois. Estivät näkyvyyttä lintulaudalle . ;) Voi minun höpsöä Ahududua.

 

27 kommenttia:

  1. Mutta kun joku aamu ne tirpat voi tulla jo aiemmin! Ei sitä koskaan tiedä. Ja näkyvyyttä ei saa estää! - Pepsi ja Max

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kohta onneksi päivä pitenee ja tinttiteeveekin aukeaa aikaisemmin. =)

      Poista
  2. Voi että kun sun joulukoristeet ei kelpaa! :D
    Mutta kakut on varmaan hyviä! Hyvää Joulun odotusta! Jännittäviä aikoja tonttujen kanssa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eihän noita koristeita nyt joka paikkaan tarvi tupata, ei ainakaan tinttiteeveen eteen. =)

      Poista
  3. Aamurituaalit on tärkeitä kaikille! Nyt kun mietin, niin minulla on ainakin kerrassaan rutinoituneet aamurituaalit :) Miksei kissallakin. Ne on vaan vähän erilaisia. Meillä Merri ei koskaan raavi ketään tahallaan, paitsi aamuisin, kun se yrittää herättää meitä kaivamalla tassulla peiton alta jalkoja...
    Pipoja pitäis tehä aina useita, ennen kun löytyy se oikea koko. Siksikin se on niin ärsyttävää. Harvoin tulee tehtyä.
    Kaikki jouluneulokset on tehty, eikä mitään uutta oikein tunnu kivalta ees alottaa. Kaivoin alkuvuonna aloittamani villapaidan tekeleen esiin ja olen sitä tikutellut. Ei tunnu kovin inspiroivalta, kun etenee niin hitaasti. Kuvio-osakin meni jo ja nyt pelkkää yksväristä. Ehkä siitäkin vielä ilo urkenee, kun (jos) se valmistuu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kissat oppii ihmeesti erilaisia tapoja. Edellisessä kodissa kun Maija halusi ulkoa sisälle, se hyppäsi lonksuttamaan ovenripaa. Täällä se on huomannut että riittää kun polkaisee kunnolla peltistä kynnyslautaa. Kyllä äiti kuulee rämäyksen uneenkin ja rientää avamaan ovea. Maija on viisas vanha kissa.
      Minäkin haaveilen jospa kevään mittaan saisi neulottua itselle villapuseroa. Koko vaan niin iso, että siinä menee aikaa ja lankaa ;)

      Poista
  4. Lintubongari siellä ikkunassa :)
    Minun pitäisi ensi viikolla leipoa pari taatelikakkua, toinen lahjaksi ja toinen meille.
    Ihanaa loppuviikkoa sinulle Sude <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kakku onkin mainio lahja. Minä ainakin tykkäisin jos joku tulisi kakku kainalossa kylään.
      Mukavaa viikonloppua sinullekin. =)

      Poista
  5. Komiat lapaset! Minäkään en usein tee lapasia ellei ole "pakko". Enkä pipoja, mutta ONNEKSI se äidin pipo onnistui! Vielä kun saisin tiedon, että paketti on mennyt perille!? No, vasta toissapäivänähän se lähti.
    Haluaisin kokeilla leipoa jouluksi kuivakakun, mutta en löydä mistään vuokaa. Tiedän, että minulla on sellainen -en sitä missä se on. Olisi pitänyt katsoa eilen samalla kirppikseltä, kun kävin. Unohdin.
    Mukavaa alkavaa viimeistä viikonloppua ennen joulua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se sinun äidillesi tekemä pipo onkin tosi kaunis.
      Kirppareilta niitä kakkuvuokia onneksi saa halvalla ja sinulla kai niitä on siinä suhteellisen lähellä.Tai jos joku tuttava lainaisi omaansa. Minulta saisit, mutta on vähän turhan kaukana =)

      Poista
  6. Minä olen monta vuotta aikonut tehdä joskus Aili-lapaset, mutta en ole yksiäkään tehnyt. Miksihän!?! 🤔 Mutta muita lapasia niidenkin edestä. Sopivan myssyn teko onkin vaativaa ja vaatii paljon harjoittelua, että saa tiettyyn päähän sopivan. Hiukan olen oppinut noita sytomyssyjä tehdessä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aili on niin helppo malli meikäläisellekin joka ei onnistu kirjoneuleessa. Tuota voisi kyllä luulla kirjoneuleeksikin. ;)

      Poista
  7. Aili-lapaset on tuttu malli. Jossain vaiheessa niitä tuli tikuteltua.
    Hyvä, että kissalla on puuhaa.🐱🐱

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä vahtimista piisaa kisulilla =) Tyttären tekemät paperitähdet on revitty ikkunasta pois kun haittasivat näkyvyyttä.

      Poista
  8. Nätit tumput teit naapurille. Tuo malli on legenda jo eikä ikinä siihen kyllästy. Teillä ei sitten herätyskelloo tarvita, no ei meilläkään se on tasan 5.30 ja sillä hyvä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meidän herätyskello ei käy sähköllä, vaan kissan nappuloilla. Ei huolta vaikka yöllä oliskin sähkökatkos, herätys toimii kuitenkin satavarmasti. =)

      Poista
  9. Niin kauniisti kohoneet kakut! Kirsikkakakku kuulostaa todella herklliselta ja suklaa nyt maistuu aina. Minä neulon pipon näin: 120 silmukkaa puikolle 3½ ja suoraa pötköä kunnes aloitan kavennukset joka 3.ja 4. yhteen ja muutama välikerros ja taas jatkuu kavennukset, tasaisesti mutta varmasti. ullaneule.net löytyy varmasti paljon parempia ohjeita! Soma kettupoika ja tonttunen, taattua laatua. Oikein hyvää joulun aikaa koko kotiväellesi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei onnistu neulotut pipot, aina tulee joko liian tiukka tai liian lörppö. Tai ehkä olen vaan liian kriittinen =). Vähemmällä hermostumisella pääsee kun kävelee kauppaan pipo-osastolle. =)

      Poista
  10. Oikein Tunnelmallista Ja Rentouttavaa Joulun Aikaa Sinulle

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos samoin sinulle. Enää muovikuusi laittamatta pystyyn ja sitten asetun löhöilemään. Ruoatkin on laittaneet Saarioisten äidit, ei huolta niistäkään.

      Poista
  11. Kyllä kakkua pitää aina maistaa! Ja ottaa toinenkin palanen...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kakku päivässä pitää naisen kunnossa. (Oma sanonta) ;D

      Poista
  12. Hyvää Joulua sulle ja höpsölle! Aina ajattelen sinua, kun laskuja makselen tietsikalla. Kettu Repolainen, kun kattoo päältä, etten töpeksi. Lapaset on tosiaan pal vaikeempia ku sukat jostain kumman syystä. Kissu on paras herätyskello. Tänäänkin täsmällinen , vaikka eile elli vei monta hammasta... Jouluraujaa ja iloa joka tapauksessa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joulurauhaa sinnekin. Me alettiinkin viettämään joulua jo aatonaattona, eli enää ei tehdä muuta kuin löhötään koko porukka ja syödään "äitien tekemää" ruokaa =)

      Poista
  13. Joulu on herkkää hiljaisuutta,
    joulu on ihmettä aina uutta.
    Joulu on valoa kynttilän,
    loistetta tähden välkkyvän.

    Tunnelmallista joulua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä joulu on ylensyömistä ja löhöömistä =D =D

      Poista
  14. Suloisia nuo kettuveijarit,housut jalassa ja ilman oho! housuja:)
    Lapset lämmittää 🤲 ja🧡Taitava olet neuloja:)
    super iso kiitos!!!🧦

    VastaaPoista