lauantai 26. joulukuuta 2020

Elämää on vielä joulun jälkeenkin ;)

Meillä joulu on sujunut niin rauhallisesti kahdestaan tyttären kanssa. Puu-ukot ovat vahtineet rauhan säilymistä. 

Poika toi jo ennen joulua rappusille mahtavan määrän jouluruokia ja lahjoja, kiiruhti sitten oman perheensä luo joulua vietämään.

Tyttären kanssa ollaan vietetty kunnon löhöjoulua, oltu pyjamissa päivät pitkät ja ahmittu kilpaa herkkuja. Välillä istuttu siskoltani lahjaksi saadun kirkasvalolampun edessä kutomassa sukkia toisillemme.


Joulukoristeet on melkein kaikki kaivettu esille. Yksi parhaista nämä tyttäreni ennen koulu-ikää tekemät tonttumuori ja enkeli. Näissä piilee se joulun taika. 

Meillä ei enää pukki käynyt sisällä, mutta onnistuttiin näkemään hänet kun oli menossa naapurin pikkupojan luo lahjoja jakamaan.


Kyllähän meilläkin lahjoja jaettiin. Ahudulla piisasi rapisteltavaa ja oli niin hauskaa. Minä kyllä olen yrittänyt olla kilttinä, mutta en usko että ihan niin kiltti olen ollut kuin lahjojen määrästä olisi voinut luulla. Aivan mahtavan määrän sain mieluisia paketteja, ihan liikutuin niistä. Pukki tiesi mitä olin salaa toivonut.


Minulla on ystävä joka ei välitä kaupallisesta joulusta ja viime tingassa tein hänelle pari patalappua ja possun. Tiedän kyllä mikä hänen paras joululahjansa oli ; koko perhe sairasti kuumetta ja kurkkukipua ja aattona saivat testin tulokset, ei koronaa vaan ihan tavallinen nuhakuume. Helpotus oli varmaan melkoinen.


En sitten raaskinut laittaa joulukortteja tänäkään vuonna, KIITOS vaan kaikille jotka minulle laitoitte. Korttirahalla tein hyvää ITSELLENI ja tilasin Simply Crochet lehden Englannista. Mukana ensi vuoden kalenteri ja uusi amigurumi-ohje joka kuukaudelle. Saahan tätä lehteä joistakin suomalaisistakin marketeista, mutta varmemmin ja paljon halvemmalla kun tilaa Englnnista. Ohjeet ovat kyllä englanniksi, mutta äkkiä niitäkin oppii ymmärtämään.


Joulu-aamuihin kuuluu riisipuuro luumukiisselillä ja hyvää on kuten kuvasta näkyy. (Pitikin sattua ruma pusero päälle). Minäkin olen nyt oppinut keittämään riisipuuron veteen ja vasta lopuksi purkki kuohukermaa, ei pala pohjaan.  Melkein ainoa ruoka jonka itse valmistan, muuten syödään Saarioisten äitien ja Kantolan setien tekemiä tuotoksia. Vanhan enkelikellon kilkatus kuuluu myös jouluun.

Taidampa lähteä tästä taas puurokupin ääreen, ettei vaan nälkä pääse yllättämään. =) Hyvää joulun jatkoa sinne teillekin kaikille.

 

28 kommenttia:

  1. Ihanan rauhaisa joulu ollut teilläkin.
    Täällä taidan käydä vielä glögien lämmitykseen. Ihanaa tämä oleminen vaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rauhallista on ollut. Ei tarvinnut pelätä yllätysvieraitakaan tämän tautitilanteen takia. ;D

      Poista
  2. Olipa mukava lukea joulunvietostasi :) Hih, täälläkin on vielä puuro syömättä ja glögi juomatta, muttaeiköhän tuota ehdi vielä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Glögit meilläkin on vielä pullossa. Taitavat säilyä ensi jouluun =)

      Poista
  3. Meillä syödään riisipuuro mansikkakiisselin kera. Mulle kelpaisi oikein hyvin luumusoppakin, jos siinä olisi isoja kermakökköjä päällä =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä huomasin kyllä että jotain puuttui ja sehän oli ne kermakököt. Olis tainnut tulla liiankin täydellistä.

      Poista
  4. Hyviä välipäiviä ja muutakin mukavaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näyttää menevän välipäivätkin ihan vaan löhöillessä. Ei tarvitse edes kauppaan lähteä kun tuntuu tuota ruokaa piisaavan aina vaan.

      Poista
  5. Oi mitä laatuaikaa teillä on ollut! Ja toisillenne sukkien neulontaa :) Mukavalta kuulostaa! Yhteisen huumorintajun säestämänä, luulen ma.
    Minulla on vatsa ihan sekaisin ja kaipaisin jotain ihan tavallista ruokaa... Voi olla kyllä lääkkeistäkin, joita olen kohta viikon vetänyt selkäkivun takia, eikä ole edes auttanut. On se lähettävä lääkäriä metsästämään huomenna. Eli jatkuu se elämä joulun jälkeenkin.
    En oo koskaan keittäny riisipuuroa noin. Aika harvoin tulee kyllä muutenkin keitettyä. Pitää varmaan joskus kokeilla. Olen tässä just googletellu jouluruokien uusiokäyttöohjeista netistä. Laatikoita jäi vielä ja vatta jo huutaa ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä inhosin ennen riisipuuron keittämistä., mutta tämä tapa on helppo ja hyvää tulee. Ensin keitetään litrassa vettä kaksi desiä riisiä puuroksi ja lopuksi lisätään kaksi desiä kuohukermaa. Ei tarvitse koko ajan olla sekoittamassa eikä silti pala pohjaan. Kokeileppa.;)

      Poista
  6. Kaikenlaiset yllätykset on jouluna mukavia, mutta se on sietämätöntä, jos nälkä yllättää. Ihanan leppoisaa joulun viettoa teillä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sehän olisi aivan kestämätöntä. Onneksi meillä ei ole sitä pelkoa pojan ja siskoni anteliaitten ruokalahjoitusten takia. =) Yllätys odottaa vasta kun ensi viikolla punnerretaan puntarin päälle . =D

      Poista
  7. Riisipuuro ja luumukiisseli kuuluvat meilläkin jouluun. Rauhallista oli, kun olimme kahden ja jaälkikasvu pysyi pääkaupunkiseudulla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joulu-aamuna ei mitään muroja popsita, vaan pitää olla kunnon riisipuuroa. :) Ihan mukavahan se oli tämmöinen kahden hengen rauhallinen joulukin. Meillä tähän on jo totuttu aikaisemminkin.

      Poista
  8. Riisipuuroa meilläkin syötiin, teflonkattilassa hauduteltiin, vieressä seisten ja välillä hämmentäen, jottei kuohu yli. Kaikki ruoka tehtiin itse, mutta kerrankin ostettiin rosolli ja valmis kinkku ja hyvää olivat! Ihan kaksin kun oltiin, aattona vain yksi jouluvieras, ei paljoa ruokaa tarvittu. Ihanan levollista on teidän joulunne ollut. Nuo Tyttären tekemät koristeet ovat juuri niin aitoja kuin vain joulukoristeet voivat olla. Pikkuinen mirrukkakin on saanut erityistä jouluiloa ja piiloutua paperiin. Ihanaa joulun jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä haettiin osa jouluruuista vasta nyt joulun jälkeen kun hinnat olivat tippuneet puoleen kaupassa. Kokonaista kinkkua meillä ei ole ollutkaan koskaan. Kissa sai rapistella papereita ja pahvilaatikoita koko joulun tienoon ja hauskaa sillä oli.

      Poista
  9. Riisipuuro kuuluu ehdottomasti jouluun.
    Simply Crochet on kyllä aivan ihana lehti. Kiva, että hemmottelit itseäsi sen tilauksella :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jyväskylässä en tiedä kuib yhden kaupan mistä sitä saa, mutta onneksi pystyy tilaamaan suoraan Englannista ja vieläpä halvemmalla. Eikä ollenkaan paha että netissä pystyy selaamaan ensin onko tarpeellisia ohjeita.

      Poista
  10. Rauhallinen joulu on osa juhlaa, vaikka on kovasti rajoituksia. Hyvä idea tuo riisin keittosi, kokeiltiin heti, tosin karjalan piirakoihin, maistui erinomaiselta täällä välimerelläkin. Parempaa uutta vuotta toivottaen Irmeli

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvää Uutta Vuotta sinnekin. Toivottavasti mekin pääsemme jo ensi kesänä Käymään siellä Välimeren rannalla, viime kesänä se ei onnistunut.=)

      Poista
  11. Kivan tuntuinen joulu sinulla ja tyttärelläsi ollut. Varmaan miltei joka huushollissa joulu on ollut tavanomaista rauhallisempi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kohta se on tämäkin joulu taputettu ja päästään takaisin arkeen. Hyvää Uutta Vuotta Sinulle.

      Poista
  12. Ihanan rauhallinen ja leppoisa joulu teillä ollut.:)
    minun joulu jatkuu nuutinpäivään.....
    Hyvää uutta vuotta Sinulle SUDE!😷🤗🧡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tytär lähti tänään kotiinsa, joten taidan ruveta pikku hiljaa laittamaan joulutavaroita takaisin laatikoihin. Tavara kerrallaan, ei kiirettä. ;)

      Poista
  13. :)Laitoin Sude Sinulle viestin 🦔

    VastaaPoista
  14. Ihanan rento joulu ollut teillä! Se on kyllä ihan parasta, kun voi tehdä tai olla tekemättä - ihan miten sattuu huvittamaan.
    Tuota versiota riisipuurosta täytyy minunkin kokeilla! Minä olen vuosia keittänyt kaikki maitopuurot haudekattilalla, ettei tarvitse koko ajan seisoa vieressä hämmentämässä.
    Luumukiisselistä olen luopunut, kun mies ei sitä syö, enkä viitsi itselleni pientä annosta keitellä.
    Mutta enkelikellosta en luovu, vaikka mies ei sitäkään ymmärrä, pitää kuulemma "kauheaa meteliä"...
    Mukavaa alkanutta vuotta toivotan!
    - Minski

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hallitsen nykyään laiskottelun taidon oikein hyvin. Luumukiisselinkin ostin valmiina kaupasta ja hyvin sain menemään koko litran purkin yksinkin. Taidan jatkaa samalla tyylillä tämänkin vuoden. =D

      Poista