maanantai 9. marraskuuta 2020

Sika =D


Voitin Liisan blogissa itselleni possun jääkaappiin röhkimään. Ihan tuli oikeaan osoitteeseen, sillä lopetettuani tupakanpolton (toivottavasti viimeisen kerran) olen kuukaudessa lihonut jo melkein neljä kiloa. =(  Tämä pitäisi kyllä olla kaupassakin mukana. Aina kun käsi ojentuisi pullatiskiä kohti alkaisi taskusta kuulumaan mahdoton röhkintä.  Onneksi oli kuitenkin hiljaa kun pistelin noita herkullisia suklaapatukoita poskeeni.

Kiitos Liisa sinulla jälleen kerran. Mukava piristys näihin muuten niin harmaisiin päiviin.


Tytär valitti että kaikille olen apinoita tehnyt ja hänelle en yhtään. Olihan se laitettava töpinäksi ja tehtävä hänellekin.


Miesten sukat kokoa 46 seiskaveikasta. Kuviot silmukoimalla ja toisessa pari virhettä, mutta en alkanut korjaamaan, olkoon. 

Intopiukeena kesästä lähtien tehnyt töitä tulevia joulumyyjäisiä varten ja nyt niitä ei sitten kuulemma olekaan. Koronan takia ei ole joulunavausta eikä myyjäisiä, että voikin harmittaa. Joutuuko nämä nyt kaikki säilömään seuraavaan vuoteen. 

Ihmeellinen on tekniikan maailmakin. 7 vuotta vanha läppärini lakkasi toimimasta eikä auttanut viisaampienkaan neuvot, rikki mikä rikki. Nettiriippuvaisena soitin tytölle parin päivän päästä ja hän laittoi uuden koneen tilaukseen tulemaan verkkokaupasta. Nyt ei olisi kyllä ollut siihen rahaa, mutta kun en ilmankaan pärjää.

 Tympääntyneenä tässä sitten hakkasin summamutikassa kaikkia näppäimiä ja eikös vaan tämä vanha pieru herännyt taas henkiin. Toimii melkein yhtä hyvin kuin uutena. Kukaan ei ymmärrä mitä tässä oikein tapahtui =D  Pidän nyt kuitenkin tuon uudenkin koneen. Ei tästä vanhasta tiedä milloin heittää veivinsä lopullisesti. Säästyyhän minulla noin 200€ kuukaudessa nyt kun en osta tupakkaa.

Karmeat nikotiininriippuvuusoireet iskeneet. On kuin vaikeat vaihdevuodet olisivat tulleet, kuumia aaltoja, palelua,hikoilua ym. ym. Kuukauden jo kestäneet vaan eiköhän se joskus vielä helpota.

 

30 kommenttia:

  1. Tsemppiä vieroitusoireisiin! Kyllähän siinä taitaa rahaa säästyä uuteen koneeseen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rahatilanteen takia on pakko lopettaa joko syöminen tai tupakointi ja yritän nyt sitten luopua tupakasta. Se toinen vaihtoehto tuntuu lopullisemmalta =)

      Poista
  2. Onnittelut arvontavoitosta ja tupakanpolton lopettamisesta! Itse olen tupakoinut 40 vuotta eli olisi kyllä syytä lopettaa, mutta ei toistaiseksi riittävää tahtoa siihen.
    Voi harmi niiden myyjäisten kanssa! Täällä näin juuri ilmoituksen, että yksiin joulumyyjäisiin kaupattiin myyntipöytiä. Helppohan tuollaisiin olisi päästää tietty määrä kerralla sisään ja jakaa ovella maskeja.
    Ihanat sukat! Mulla on yksi miesten sukka valmiina, mutta toisen aloittaminen takkuaa. Jospa saisin tänään töiden jälkeen aloitettua.
    Tarmokasta tiistaipäivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä ole polttanut yli 50 vuotta. Tässä pari vvuotta sitten olin 7 kuukautta polttamatta, mutta sitten sorruin polttamaan sen yhden ja siitä se oli taas menoa. Koville tämä ottaa, mutta nikotiinilaastareista on apua. Ei nykyisillä hinnoilla enää pysty polttelemaan
      Teen aina kahta sukkaa yhtä aikaa niin ei ala toinen tökkimään. Kantapää on se inhokki-osa, vartta neulois vaikka kuinka pitkään.

      Poista
    2. Huomenta!
      Olen kerran leikkauksen yhteydessä käyttänyt nikotiinilaastaria ja silloin se kai toimi. Kiitos vinkistä!
      Mun oli tarkoitus tehdä kahta yhtä aikaa, mutta jotenkin vaan sitten jatkoin sen ensimmäisen valmiiksi saakka. Ei näemmä olisi kannattanut. Nyt on kaksi vaihtoehtoa: sinnitellä se pari tai tehdä jotain muuta välissä...
      Keskiviikkoaamua!

      Poista
    3. Kyllä se laastari auttaa ja on huomattavasti halvempaa kuin tupakka. Äkilliseen tuskaan syön vielä nikotiinipurukumia joita saa ihan tavallisesta kaupasta. Minulla kuudes viikko meneillään ja tupakkaa tekis vielä mieli. Taistelen ja aion voittaa ;)

      Poista
  3. Oikein paljon Onnea ja tsemppiä tupakoinnin lopetukseen! Kyllä se kannattaa.
    Voisit vähän laittaa käsityöintoa tännekkin! Jostain syystä ei puikot kilise täällä. Hienot sukat, ja apina!
    Jouluparaati on täälläkin jätetty aikaan parempaan,
    saapi nähdä miten käy Joulutorille! Mutta se on tällaista tänä vuonna.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yöllä unissani polttelen niin että pöllyää ja aamulla herään pettyneenä kun en voikaan mennä tupakalle. Koville ottaa, mutta meinaan voittaa.
      Vuoden päästä joulun alla minulla onkin sitten myytävää pöytä kukkuroillaan . Empä varmaan ole ainut jota tämä harmittaa.

      Poista
  4. Toivotaan, että tupakka-lakko ei ole lakko vaan vapautus tupakasta <3 Peukutus sille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei, tämä ei ole lakko, tämä on lopetus. Ei minun eläkkeeni ainakaan riitä laittaa 8€ päivässä savuna ilmaan, vaikka se niin hyvältä tuntuiskin.

      Poista
  5. Ensinnäkin olen Sessen kanssa samaa mieltä ja toivon tupakkalakkosi muuttuisi lopulliseksi vapautukseksi tupakoinnista!👍 Ja onnittelut arpajaisvoitosati! Sinulla on usein tuuria niissä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen niin ahkera osallistuja kaikenlaisissa arvonnoissa että kummahan se olisi jos ei välillä osuis kohdallekin. =)
      Kyllä nyt on tarkoitus lopettaa tupakointi kokonaan jo ennen kuin on kaksi metriä multaa naaman edessä. =) Silloinhan se loppuu viimeistään =D

      Poista
  6. Onnea arvontavoitosta ja erityisesti tupakanpolton lopettamisen johdosta <3 Oot varsinainen virkkaustaiteilija. Mitähän seuraavaksi saamme ihailla, vai ketuttaako vielä ;-) Itsellä on hirveät määrät keskeneräisiä töitä, onko sulla yhtään?.. Terv. Osa-aikavirkkaaja :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kellään ei ole niin paljon keskeneräisiä kuin minulla =D Niitä on ulkokomeroa myöten. Jatkan jos sattuu käsiin osumaan ja sattuu miellyttämään. Ompahan edes jotain vaihtelua nykyisessä niin tylsässä elämässä. Kyllä vanhana on tylsää ja varsinkin näin korona-aikana. ;)

      Poista
  7. Toivottavasti lakkosi nyt pitää. Voin sanoa, että hengittämisessä ja nuhan iskiessä huomaa sen muutoksen kun ei polta. Minulla ei onneksi tullut vieroitusoireita ollenkaan, mutta siskollani oli aikamoiset oltavat pari viikkoa.
    Tsemppiä Sude <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eiei, ei lakko vaan lopetus, kaksi ihan eri asiaa =) Pullan syönnistä voi tehdä lakon ja sitten taas joskus jatkaa. Kun on näin kovat vieroitusoireet nikotiinista niin on viisainta kärsiä ne vaan kerran ja lopettaa kokonaan. Minulla on hyvä innoste, ensi kesänä tupakkarahoilla Turkkiin. ;)

      Poista
  8. Ihan Mörkö-sukat! Vaude. Tupakkaa minä inhoan. Ehkä siksi, etten koskaan oppinut tupakoimaan. Luokan tytöt näytti niin fiineiltä kiemuroita puhallellessan, mutta meikäläinen ei oppinut, vaikka kuinka yritin. Onneksi en oppinut. Tsemppiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oltiinhan sitä niin aikuista kun 15 vuotiaana kiskottiin tupakkaa posket lommolla ja istuttiin kylmällä kaupan rappusella. Olispa silloin tajunnut mikä tuska siitä on päästä eroon. Eikä ole minulla autoa eikä taloa, se on kaikki savuna tuolla taivaalla. Turha noilla nuorillekaan on siitä paasata, ei ne usko kuitenkaan. Aika vähän kuitenkin polttavat nykyään minun nuoruuteeni verrattuna, onneksi.

      Poista
  9. Todelliset tsemppaukset,👍👍👍👍👍👍Tupakan lopettaminen,vaatii sisua!!Ja sitä Sinulla on!!..Ajattele miten ihana päästä Turkkin...ihan vaan tupakka -raholla
    nuo vihreäkuulat-pötkyt olivat uutuksia"";)...Mitäpä sinun valkoinen killi on possun röhkimiseen tuuminut.Maija vanhana rouvana varmaan ottaa rauhallisemmin...
    Sikarista joskus ..jos hyvä sikari poskisavut saatan nykästä..:)Hyvässä seurassa...(siis itekseni 🤣🧓🤣
    Niinhän sitä sanotaan:ei suutarin lapsilla ollut kenkiä...ERittäin kauniit villasukat!
    Mukavaa marraskuun jatkoa Sinulle Sude ,ja 👍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kissat ei possusta välitä, mutta minä itse säikähdin niin joka kerta kun avasin jääkaapin oven, että otin lopulta patterit pois. Siellä se kaapissa tuijottaa minua tiukkana nyt ja vahtii syömisiäni =)
      Sukkia on niin mukava neuloa aikansa kuluksi ja tuo silmukointi minusta vasta kivaa onkin.

      Poista
  10. Sika voisi tulla meidänkin jääkaappiin vahtimaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Säikähdyksistä viisastuneena en laitakkaan enää herkkuja kaappiin vaan jätän valmiiksi pöydälle. ;)

      Poista
  11. Laitan sähkiksen:))
    vilikaseppa:))

    VastaaPoista
  12. Hauska possu! Meillä oli joskus possunpään näköisiä imukuppeja, joilla kiinnitin joulukorttaja seinälle. Koira haukkui niitä mennen tullen, mitä lie se niissä näki. Laitteet joskus korjaantuu omia aikojaan, vallankin jos uhkaa heittää niillä vesilintua. Ehkä koneillakin on tunteet. :) Komeat sukat olet tehnyt!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minun läppärilläni ainakin on tunteet. Kiukuttelee jatkuvasti ja suostuu toimimaan vasta kun oikein rumasti uhkailen.

      Poista
  13. Jee! OOt lopettanut tupakanpolton! Hyvä hyvä! Tsemppiä. Etkä kyllä enää rupee polttaan, oot jo noin pitkällä. Eikä se kaikki lihoaminen ole läskiä vaan lihaksia, niih. Kato ku nikotiini ei enää vie tilaa siellä niin pääsee lihaksetkin vähän kasvamaan. Joo joo, tosi on.
    Kyllä on niin hienoa olla savuton, mulla jo viis vuotta. Kaduttaa etten aiemmin lopettanut, vaan ehkä se oli odotettava sitä just oikeata aikaa. Enää ei kyll olis varaakaan tuprutella.
    Pysy tiukkana:)!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei minulla ole lihaksiakaan, vaan pehmeät muodot. Eräs ihan pieni tyttö sanoi kerran, että sinun vieressä on niin mukava pötkötellä kun sinä olet niin lämmin ja pehmonen. Ylpeä olen tuommoisesta kehumisesta. =) Noita ominaisuuksia kannattaa vaaliakin. =)
      Puolitoista kuukautta nyt ilman tupakkaa ja kyllä niin tekis mieli vielä, vaan en sorru, en.

      Poista
  14. Onnea onnea lopetukseen. Minulla takana 2 vuotta ja 3 kk. Vaikeaa on ollut mutta oltava vaan kovana ja poltettava vain unissaan. Ole nähnyt jopa sikareista unta, vaikka en koskaan ole niitä polttanut. Painonnousu kuyllä loppuu, kunhan vaan muistat pitää varsinkin suklaalevyt poissa jääkääpista ja kakut ja herkut ja.....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Painajaisia näkyy tosiaan melkein joka yö ja tupakkaa kuluu unissa. Aamulla sitten karvas pettymys kun ei voikaan lähteä hermosavuille. Oikein tuima sitruunatee hunajalla on ollut hyvä vieroitusaine, mutta nyt hammaslääkäri kielsi senkin. Ei auta kuin kärsiä.

      Poista