lauantai 31. lokakuuta 2020

Ketuttaa


Nyt on ketuttanut niin ettei koneelle ole ehtinyt. Melkein unissanikin olen näitä virkkaillut. 35 kettua oli tavoitteena, mutta tähän joudun lopettamaan. Peukalonivel kipeytyi ja nyt on pakko pitää virkkaustaukoa.


Onhan näitä jo aikamoinen kasa, yhteensä 17 kettua. Jospa nyt ehtisi miettiä joululahjoja ja aloitella niitäkin. Eihän jouluun ole enää kahta kuukauttakaan.


Maija on pysytellyt kiltisti kotikissana. Mikä parasta, sähinät ja murinat ovat vähentyneet ja mahtuu jo samaan huoneeseen toisen kissani kanssa =) Ilkeä naapuriukko uhkasi kyllä hävittävänsä Maijan, mutta jospa se jäi vain uhkailuksi. 

Sain naapuriukon lopultakin tajuamaan ettei minulla ole pienintäkään aikomusta hypätä hänen sänkyään lämmittämään. Nyt sitten saan kuunnella haukkumista ja uhkailuja aina kun satumme pihalle yhtä aikaa. Kaippa lopettaa joskus kun en reagoi hänen huutoonsa mitenkään. Yhden ukon huutelut ei saa minua muuttamaankaan muualle, koitan olla välittämättä. 


Ahududua saa välillä etsiä kunnolla, on niin hyvä piiloutumaan pienessäkin kämpässä. Onneksi häntä paljastaa monesti. Eihän tuota pumpulipussistakaan muuten huomaisi, se onkin yksi lempipaikoista.

Kyllä tämä ilmojen harmaus vaan laskee mielialaa nollan puolelle. Onneksi torstaisin on opiston maalausilta ja näkee muitakin ihmisiä kuin vain itsensä peilistä. Siellä me tuherretaan maskit naamalla ja höpötellään mukavia.

Koitan nyt vähän ahkerammin kirjoitella ja kommentoida toistenkin blogeja. Kyllä se tästä taas.

 

37 kommenttia:

 1. no en ihmettele että "ketuttaa" 🦊
  oi`` niin paljon suloisia,pehmeitä kettuja.🦊🦊🦊🦊🦊🦊🦊🦊🦊🦊

  (yök!!vanha ukko.Ei muuta kuin nokkapystyyn ja ohitse)
  sano sille ukolle :että jos kosket pikkusormellakan Maijaan ...laitan Nihjacatit.liikkeelle 🐱‍👤 (Emoji Ninjacatin kuva)

  onpa jännässä piilossa tuo valkoinen-killi 😼..eipä paljon erota:)no häntä onneksi ruskeankirjava;))
  Suloinen Maija!

  ..niin mökkihöperöksihän tulee ,jos ei ihmisten ilmoilla joskus piipahda:)😷
  Kyllä,kyllä..elämä voittaa!😀🌞🧡
  Hyvää viikonloppua! sekä Leppoisaa pyhänipäivää Sinulle Sude 🤍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä on mukava päästä jo tekemään jotain muutakin, alkoi ketut jo kyllästyttää.
   Muutaman kerran itkee tirautin naapurin takia, mutta en enää. Onneksi koko kylä tietää että hän on valehteleva törkimys ja kukaan ei usko vaikka puhuiskin minusta pahaa. Ilman tuommoista naapuria olis kyllä helpompi olla, ei voi mitään.

   Poista
  2. Lämpöiset Halaukset Sinulle,Sude 🧡🤗

   Poista
 2. No oletpa aikamoisen kettulauman virkannut! Tosi kiva kun pääset välillä tuonne maalauskurssille, olet niin taitava siinäkin hommassa.
  Mukavaa pyhäinpäivän iltaa sinulle Sude <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa että meillä on olemassa tuommoinen Kansalaiopisto. Tytärkin aloitti Turkinkielen kurssin ja on viihtynyt oikein hyvin siellä. Kursseilla oppii uusia taitoja ja saa uusia ystäviä.

   Poista
 3. Kyllä on mahtava kasa kettuja.Muistahan lepuuttaa sormia välillä.Ihana juttu kun maija on palannut kotia ja noin hyvä kuntoisena.Hyvää alkavaa marraskuuta sinulle.
  Tytti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt tekee mieli jo tarttua välillä sukkapuikkoihin, mutta kohta pääsen taas virkkaamaankin. Joillakin on levottomat jalat, minulla on levottomat kädet. Yhtään en osaa istua ilman että sormet näprää jotakin. ;)

   Poista
 4. Ihania kettuja mutta inha ukko. Ja ihana Maija ja pikkuinen A.
  T. Sinisonic

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi ikävän ukon vastapainoksi on mukavat kissat =)

   Poista
 5. Onneksi purat pahaa mieltä tuollaisesta ikävästä tilanteesta, lienee paha olo kun noin kiusaa toisia. Itku puhdistaa sydäntä. Häiriköistä voi myös tehdä rikosilmoituksen. Ihanaa, että olet päässyt mukavien harrastusten äärelle. Kettusi ovat ihan omaa luokkaansa, ilmeikkäistä ja yksilöllisiä, niin taitavasti tehtyjä. Levottomat kädet on LAHJA, jota ei ole kaikille suotu. Sinulle on suotu erityisen taitavat kädet. Hyvää alkavaa marraskuuta ja luomisen iloa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näköjään naapurin ukkoa keljuttaa kaikista eniten kun en reagoi mitenkään hänen rähinäänsä, joten minäpä en ole häntä huomaavinani. =) Minä ilkeilen tällä tapaa, hihihi.

   Poista
 6. Ihana kettukasa. Nyt vähän lepuutat sormea ja teet muuta levottomilla käsilläsi. 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On noita pääteltäviä sukkia kasa, joten nyt on aika tehdä sitä työtä. Siinä ei puekalo väsy.

   Poista
 7. ...uusi arvontakone,nappasi voittajaksi Sinut!
  Paljon.Onnea!🌹

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sepäs sattui sopivaan aikaan mieltä piristämään. Kiitos.

   Poista
 8. Voi miten hieno Kettus-perhe. Tosi kauniita ovat.🧡🦊🧡 Ompa harmi et on sattunu tuollanen inha ukko siun naapuriin ja uhkailee vielä ihanaa Maijaakii.🧡 Mukavaa loppusyksyä siulle ja kisseille.🧡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi toisella puolella asuu sitä mukavampi uusi naapuri. Me ei tuosta ukon rähinästä enää piitata.

   Poista
 9. Onneksi sinua ketuttaa, ei muuten tätäkään kettusukua :)
  Vaan ompas typerä naapuri! Toivottavasti tasaantuu ajan kanssa ja pysyy omissa oloissaan. Ja toivottavasti Maija osaa kiertää moisen ryökäleen kaukaa. Muiden kyläläisten tieto asiasta on hyvä juttu, niin sulla on nk. kannustajia ja puolustajia.
  Tsempit maalaukseenkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toisaalta parempi näin. Nyt ei tarvitse kuunnella naapurin vihjailuja ja ehdotuksia vaan saan olla niiltä rauhassa. Minä vaan käännän selkäni hänelle enkä enää yritäkkään olla ystävällinen. Kyllä me Maijan kanssa pärjätään, vanhat kaiken kokeneet akat ;D

   Poista
 10. Huikee määrä TAAS kettuja! Niille ei pääse tulemaan yksinäisyyttä. ;)
  Hiljaisuus lienee paras ratkaisu kohdata se pa**a naapurimies. "Tukehtukoot tyhmyyteensä", sanon minä.
  Onnittelut Liisan arvonnan voitosta ja mukavaa alkanutta marraskuuta!
  Ps. Annahan peukalon parantua, ettei jää pidemmäksi aikaa vaivoiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämmösen määrän tekeminen samaa hahmoa alkaa jo tuntumaan työltä. Onneksi pääsen nyt vaihtamaan johonkin toiseen.

   Poista
 11. Valtava määrä kettuja! Mä tein kolme kettua ja siinä oli jo kaksi liikaa. Hirmu homma. Ehkä mulla oli pienempi koukku ja lanka ku sulla, tai sitten ei. En kyllä enää tee.
  On se Maija vaan ihmeellinen kissa ku aina tulee takaisin, löytää kotiin vaikka missä olis ollu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä taas en viitsisi sukkia tehdä ohuestta langasta, eihän ne valmistu koskaan =) Virkkaaminen on nyt jotenkin jäänyt minulla päälle, nuorempana se ei kiinnostanut ollenkaan

   Poista
 12. Meillä on Rasmus vielä omilla teillään :( Hipsu tietty on kotikissana, onneksi <3 Maija on niin suloinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi toivottavasti Rasmuskin vielä kotiutuu. Ilmat ovat vielä niin lämpimät että pärjäävät kyllä ihan hyvin ulkonakin hiiriä pyydystämässä.

   Poista
 13. Oho, sanoo hämäläinen. Mikä lauma repolaisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meinas jo välillä alkaa ketuttamaan, mutta nyt vaihdan johonkin toiseen.

   Poista
 14. hyviä talvipäiviä maijalle ja ahududulle.onneksi noita tyhmiä naapurinukkoja on vähän meidänkin tien varrelta muutti pois yksi joka yritti tappaa naapurin kissan viikatteella.onneksi pääsi karkuun.toivottavasti joutuu seuraavassa elämässä hylätyksi kissaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin sanottu =D. Toivottavasti minunkin naapurini joutuu hylätyksi kolliksi johonkin korpeen , hahahaha.

   Poista
 15. Huh hallitkoon miten paljon kettusia. Niissä on niin paljon näpertämistä,että aivan valtaisa työ. Ei ihme,jos peukalokin alkaa pitää yt neuvotteluja ja on toistaiseksi lomautettuna:) Mä en ymmärrä ihmisiä,jotka haluaa eläimelle pahaa,niin paitsi käärmeelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meitä kun on niin monenlaisia. Minulla on tapana nostella kaikki ötökätkin sisältä pihan puolelle turvaan, yhden sortin hulluutta sekin =)

   Poista
 16. On sulla ketunhäntiä kainaloon asti! Vai yrittää naapurin ukko ihan lähennellä. Minäkin tyytyisin vain kissoihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyi olkoon ja on niin ällöttävä ukko. Parempi näin että huutaa vihaisena, kyllä maailmaan ääntä mahtuu ;)

   Poista
 17. Ohhoh! Melkoinen määrä kettuja! Kättäni melkein alkoi särkeä jo pelkkä ajatuskin noin monen ketun virkkaamisesta. Olet kyllä ahkera kettumaakari ja taitava. Kyllä joillain äijillä on otsaa, ettäs kehtaakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kipeeksihän se tuli minunkin peukalo, mutta nyt parissa päivässä alkaa jo asettua. Ja ei kun virkkaamaan taas =)

   Poista
 18. Aivan ihania nämä ketut. Tuo nivelkipuilu on syytä hoidella pois, ettei jää loppuiän vaivaksi. Mutta virkkaaminen on niin kivaa, mitä teet. Hevos-2-teholinimetti kääre muutaman kerran auttaa. Ihmisten on liian laimeaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hevosten linimenttiin minäkin luotan, auttaa monen paikan särkyyn. Onneksi hevosia hoitavat lapsenlapset kertoivat siitä minulla. Joskus (harvoin) muna on viisaampi kuin kana =)

   Poista