keskiviikko 14. lokakuuta 2020

...ei oo pöllöllä hampaita suussa...Naapurit tulivat ensimmäistä kertaa mummuksi ja papaksi ja täytyihän minun muistaa vauvaa jollain pienellä. Pöllön ohjetta katsoin täältä. Jos toisen vielä tekisin, niin maha-osan tekisin matalammaksi. Muuten olen nyt pyörittänyt ahkerasti kettutehdasta. Laitan kuvan kunhan saan joltisenkin kasan aikaiseksi.


Arpaonni potkaisi piiiitkästä aikaa. Facessa kommentoin kansalaisopiston sivua ja voitin kangaskassin. Onkin nykyään tosi kaunis ja tukevampaa kangasta kuin edellinen voittamani kansalaisopiston kassi. Tytär tykkäsi tästä myös ja enhän minä voinut olla antamatta sitä hänelle. Hänkin käy nyt kansalaiopiston kurssia, perehtyy paremmin turkinkielen saloihin. Tämä käy hyvin koululaukuksi sinne.Kyllä ne vaistot pelaa sisäkissallakin. Ahududu tietää että lintuja on viisainta kytätä kukkien takaa piilosta. Häntä huiskaa välillä niin kovasti. Kunhan laitan vielä talipallot pihalle niin ohjelmatarjonta tintti-tv:ssä laajenee.

Maija-kissa hävisi heinä-elokuun vaihteessa. Onhan se ennenkin ollut pitkään poissa, mutta nyt on semmoinen tunne että enää se ei tule takaisin. Olen kysellyt kovasti, mutta kukaan ei ole nähnyt sitä aikoihin. Lähistöllä asuu mies, joka tunnetusti tappaa pihalleen eksyviä kissoja ja pahoin pelkään että se on ollut Maijankin kohtalo. Onneksi opetin tuon Ahududun heti pienestä sisäkissaksi, en sentään ihan kissattomaksi ole jäänyt.

................
Ja ihme tapahtui jälleen, Maija palasi hyväkuntoisena kotiin. Oliskohan ollut kesäkissana jollain mökkiläisellä. Selvä merkki ilmojen kylmenemisestä. kyllä routa kissankin kotiin ajaa =) 

32 kommenttia:

 1. Kiva pöllö! Mutta voi Maijaa, jos sattui menemään väärään paikkaan. Monet kissat osaa pelätä kissavihaajaa. Toivottavasti olisi löytänyt uuden kodin jostain.
  Virikettä kissalle :)) tuo on turvallista ainakin, kun ikkunan takaa vaanii lintuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä missä Maija aikansa vietti, mutta nyt viihtyy ilmojen kylmettyä kotonakin =)

   Poista
 2. Katin ohjelmapalvelu pyörii ja ahkeran virkkuukoukku hyörii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyyhän sisäkissalle jotain viihdykettä järjestää ettei ehdi niin paljon pahan tekoon. ;)

   Poista
 3. Tintti-tv:tä katsellessa menee itselläkin kivasti aikaa. Eläinten tuohut ovat muutenkin hauskaa seurattavaa! Ihanan pöllön olet tehnyt.
  Mukavaa loppuviikkoa sinulle Sude <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi minulla on pieni takapiha jonne voi järjestää linnuille ruokapaikan.

   Poista
 4. Mä jo ehdin ihmetellä, että miten ihmeessä osaat tulkita ruotsinkielisiä ohjeita, mutta selattuani vähän pidemmälle näin ohjekuvat. No, tuskin osaisin niidenkään avulla, mutta sähän olet konkari! Söpö ihana pöllö!
  On tuo Maija ihme kissa!? Noinkin pitkiä aikoja pois ja aina näyttää palaavan. Onneksi palaa! Miten muuten Ahududu reagoi, kun valtakunnasta kuljetaan miten sattuu?
  Viileää torstaiaamua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulle tuottaa tuskaa seurata kirjoitettua ohjetta, mutta kyllä siihenkin pikkuhiljaa oppii. Netistä löytyy aika hyvin selitykset vieraskielisillekin lyhenteille (paitsi ei kiinalaisille=) )
   Ahududu parka on ihan alakynnessä nyt täällä kotona.

   Poista
 5. Osaispa Maija kertoa retkistään. Varmaan kyläillyt jossain, mutta tulikin koti-ikävä. Kiva pikku-pöllö. Näitä elukoita on niin kiva virkata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elukoita on tosiaan kiva virkata, mutta telkkaria katsoessa perussukka on paras vaihtoehto. Tytär väittää että minulla on ADHD kun en osaa istua kädet toimettomina =)

   Poista
 6. Kivan näköinen pöllö! Mitäpä sitä ei lastensa vuoksi tekisi, antaisi vaikka arpajaisvoittoaan heille. Jotain iloa roudastakin, ajaa kissat kotiin reissuiltaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi ollaan samankokoisiakin tytön kanssa , joten vaihdellaan paljon vaatteitakin, eli tyttö saa kaikki mitä huolii ja minä pidän loput. =D Välillä kyllä toisinpäinkin.

   Poista
 7. Voi pikkuista metsästäjää, turvassa kukan takan on hyvä vaania. Pelästyin ihan, onneksi Maija löysi kotiin turvaan! Sinä osaat virkata kaiken niin taitavasti kuten tämän pöllön.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tintit ei huomaa ollenkaan kun niitä kukan takaa kyttää. Tulevat ihan ikkunalaudallekin istumaan. Se olis varma paisti jos ei olisi lasi välissä =)

   Poista
 8. sulonen pöllö.
  Arpaonni suosii joskus rohkeaa:))
  ihan selvästi mökkiläisen kesäkissana Maija viihtyny.
  vaaniva killi,turvallisen etäisyyden päässä"tosi-teeveestä;))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun oikein ahkerasti osallistuu kaikkeen, niin pakostakin joskus onnistaa =D

   Poista
 9. Ihanaa et Maija tuli kotio siun luokse.🧡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt pääsee naapuri taas valittamaan ulkona liikkuvasta kissasta, mutta ei Maijaa pysty vangitsemaan sisälle. Yritetty on, mutta kun käy niin äkäiseksi ja hyökkäilee minunkin päälle.

   Poista
 10. Olipas Maija kauan pois! Mahtoi tuntua pahalta, kun ei ilmestynyt. Tuliko se nyt tuon kirjoituksen jälkeen? Jos tuli, niin aikamoista kohtaloa. Nyt on taas kaverukset saman katon alla :D
  Merrilläkin on ollut talipallo ikkunan takana olevassa puskassa, että voi talvella katelle tintti teeveetä. Tämän kesän saalistustoiminnan jälkeen en tiedä viitsinkö laittaa.. tuntuis vähän kornilta, kun toinen on ottanu tintti -asiat vähän turhan tosissaan. Onko se Merrille vain yllyke? Kun kesä tulee, niin suunnitelmat on selvät ja tintit pääseee hengestään. Tuo puska on kyllä kesälläkin sellasessa paikassa, että Merri ei sinne narunsa kanssa yletä.
  Söpö pöllö. Suuret on silmät ja suuri on pää, eikä se sano että mää mää mää ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyyhän niitä saalistusvaistoja pitää yllä talvellakin etteivät pääse unohtumaan, vaikka vain ikkunan takanakin. ;) Jos on niin hölmö tintti että lentää suoraan kissan nenän eteen, niin omapa on vikansa jos joutuu paistiksi. Sitäpaitsi talitinttikin tappaa talvella muita lintuja ja syö vain aivot niiltä, joten ei kannata huonoa omaatuntoa kantaa jos kissa pari tinttiä kesällä nappaakin.
   Pöllö istuu puussa.....onneksi, eikä kissa sille kyllä pärjää :)

   Poista
  2. Hyi kamalaa! Syökö ne tosiaan toisten aivoja?? Outoja otuksia nekin.

   Poista
  3. Näin minä olen lukenut ja olempa pari kertaa löytänyt kuolleen pikkulinnun jolta puuttuu takaraivo. Luonto on julma, muutkin kuin kissat, joita aina syytetään kaikesta.

   Poista
  4. https://yle.fi/uutiset/3-6482739

   Poista
 11. HYVÄ MAIJA!!! <3 Ja pöllö on kyllä soma :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmoittele minulle sitten jos ehdit sen linnun tehdä. Pojan synttärit on 27.11. Nukun pitkiä päikkäreitä, joten ovikelloa saa pimputella pitkään ennen kuin havahdun =D

   Poista
  2. Katiskarulla avattu just ;)

   Poista
 12. Kylläpä onkin söpö pöllönen! =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämmöisen pöllön teossa ei kauaa nokka tuhise. =)

   Poista
 13. Olet varmaan joskus kertonut mistä nimi Ahududu tulee? Turkista?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Turkissa tytär osti aina kaupasta jugurttia joka oli ahududulu, suomeksi vadelmaista. Siitä Ahududu =) Aikuinen poikani lisäsi siihen vielä Abudabo Aladobi. Koko hieno nimi siis Ahududu Abudabo Aladobi =D.

   Poista
 14. Luin tuota tekstiä Maijasta melkein kyynel silmässä, mutta olipa iloinen lopputeksti! Voi sitä Maijaa, monta sydämen tykytystä jo aiheuttanut kyllä sulle, huh. Onneks mun Viiru-poika on kanssa aina ollut sisäkissa, olisin huolesta sairaana jos vaeltaisi ulkona. Täällä ei niinkään naapurin kynsistä olisi pelkoa, mutta ilveksen sitäkin enemmän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maija on viisas vanha mummeli joka osaa välttää vaaroja. Nyt se onkin pysytellyt kiltisti kotosalla ja käy vain pikaisesti ulkona tarpeillaan.

   Poista