perjantai 3. tammikuuta 2020

Huonosti alkanut uusi vuosi


Meillä päin ei kovin paljon ammuttu raketteja uuden vuoden yönä eikä ne vähäisetkään meitä säikäyttäneet. Enemmänkin valvotti kun Ahududu keksi yöllä ruveta repimään hampaillaan neulasia muovikuusesta. Niimpä heti aamulla siivosin kuusen pois vaikka se yleensä meillä on pitkälle Loppiaisen jälkeenkin. Pelkäsin että Ahududu tukehtuu siihen muovimoskaan. Kattia näytti harmittavan leikkikalun pois vieminen :) 
Siitä ne ikävyydet sitten alkoi.


Kuinka ollakkaan niin iltapäivällä kissan hännänpää jäi vahingossa oven väliin.Verta alkoi valumaan ja karvoja lähti tuppu. Hädissään katti juoksi pitkin asuntoa ja huiski verinaarmuja pitkin asuntoa. Oltiinhan me tyttärenkin  kanssa melko paniikissa kun ei tiedetty kuinka pahasti siinä kävi. Onneksi kotona oli kissojen tulehduskipulääkettä jota heti annoin. Rauhoittui siitä sitten nukkumaan omaan turvalliseen koppaansa.Kovasti ollaan tarkkailtu nyt Ahududua että pitääkö lähteä hommaamaan kyytiä lääkärireissua varten. Eilispäivän kulki häntä matalalla, mutta verta ei sentään illalla enää tullut eikä näkynyt turvotusta. Tänään on ollut taas reipas oma itsensä ja häntäkin on noussut normaaliin asentoon. Silmiä olen seuraillut, mutta ei ole vilkkuluomet nousseet näkyviin, sehän on sairastumisen selvä merkki.Taidettiin tästä selvitä pelkällä säikähdyksellä. Minä kuitenkin muistan nyt katsoa tarkemmin ettei kenenkään pitkä häntä ole ovenvälissä.
Niinhän nuo kissat ovat kuin pienet lapset, aina sattuu ja tapahtuu jos ei olla tarkkoina.


26 kommenttia:

 1. Voi Ahududu! Kunpa häntääsi on tullut vain pintanaarmu ettei luu ala tuomaan ongelmia. - Pepsi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitähän tässä seurataan että joudutaanko häntää typistämään. Näyttää kyllä voivan jo oikein hyvin, mutta vielä on syytä tarkkailla.

   Poista
 2. Hurjaa! Ilmeisesti ei häntä murtunut kun nousi taas pystyyn pikkuisella. Parempaa vointia ja terveyttä koko poppoolle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hännänpää roikkuu vieläkin, mutta jopa se siitä paranisi itsestään.

   Poista
 3. Parempaa uutta vuotta jatkossa ja tervehtymistä kisulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän se elämä ala taas hymyilemään meille molemmille, kissalla ja minulle .

   Poista
 4. Höh, joka paikkaan katti kerkiääkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo tosiaan ehtii joka paikkaan ylipitkän häntänsä kanssa.

   Poista
 5. Jompi kumpi pää kärsii, jos ei muovia mahassa, niin häntä verillä. Toivotaan että häntä ei jää kippuraan. Paranemisia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi ei jäänyt koko kissa oven väliin, hännän kärki vaan.

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Eiköhän se tuosta parane. Ei olis nyt rahaa lähteä eläinlääkäriinkään, se on tosi kallista hupia.

   Poista
 7. Onneksi ei käynyt niin keljusti kuin meidän isännälle. Hänellä on vieläkin 6 tikkiä varpaassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paranemista teidän isännällekin. Eiköhän nuo molemmat ole taas kunnossa ennen kesää =)

   Poista
 8. Voi mikä tuuri pikkukisulla on ollut. Onneksi selvisitte säikähdyksellä ja hitsin hyvä, että sinulla oli tuota lääkettä siellä valmiina.
  Leppoisaa viikonloppua sinulle Sude <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun on niin nopea ja utelias niin vahinoja sattuu. Onneksi kissoilla on seitsemän henkeä ja Ahududulla on ne kaikki vielä tallella. ;)

   Poista
 9. Kissalla oli sanansa sanottavana kuusesta. Näin se joskus menee. Meillä ei ole koira korvaansa loksauttanut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahududusta oli niin mukava syödä muovineulasia että pelkäsin sen suolen tukkeutuvan. Nyt on ainakin se vaara poistettu.

   Poista
 10. Voi pientä ressukkaa,ovat niin nopeita liikkeissään,,,,vahinkoja sattuu ,karvalapsille.
  Luojan kiitos sinulla "lääkettä "ensi apuun.
  ..vähän hymyilyttää vaikka eikait se ole hymyyn aihetta..tuo havusten nyppiminen,,johan killiä jurppinu,tai hohhoijaa eipä oo oikein mittää tekemistä..ja kuusen kimppuun.;))
  Kyllä minä kans totesin tuon koiran ripuli/oksennus jutun yhteydessä,hommaan kaikki lääkkeet kottiin varalle ,,niissä loputon kesto aika (ainakin tuossa oksennus-esto lääkkeessä)
  Olo on itsellä niin väsyny,kaupunki reissukin peruuntui,tai siirsin parempaan ajan kohtaan.potilasta ruokin 2 tunnin välein riisikupin kanssa.
  Sen verran istahin tähän "tulikuumaan penkkiin"isännys varmasti 5 t pelasi,jotakin bonuspeliä:((,nopeasti vastaan,Sinulle killin sairaanhoitajalle;))
  Hyvää pitkäääää viikonloppua!
  Paranemisia!,killille:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole ennen huomannut että muovikuusikin varistaa neulasia, mutta nyt niitä oli tosi paljon lattialla =D Pari oksaakin oli saanut poikki ja lattialle. Oikea riiviö tämä pikkuinen.
   Niin väsyttää täälläkin. Eilen menin vähän kyljelleni puoliltapäivin ja huomasin nukkuneeni seitsemän tunnin päiväunet. Kissa lopulta herätti ruokaa laittamaan. Siinä se sitten menikin koko päivä, mitään ei jaksa. Onneksi ollaan menossa kesää kohti, eiköhän tuo väsymys sitten helpota.

   Poista
 11. Onneksi ei käynyt pahemmin. Ahududu päätti, että jouluhössötys riittää ja riisui kuusen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahududua harmittaa kun kaikki kiva laitetaan piiloon. Vaan pian on pääsiäinen ja sitten niitä kivoja tavaroita vasta löytyykin , höyheniä ja karvaisia tipuja, ei tarvitse enää tonttuja pureskella ;)

   Poista
 12. kyllä ahududu paranee.on hyvät lääkkeet.isoisäni kissa jätti 75 vuotta sitten häntänsä höyryjunan alle.häntä litistyi puolesta välistä ja isoisä amputoi vaurion kirveellä.häntä ja kissa parani hyvin mutta hännänpäähän kasvoi vain 3 karvaa.kai se oppi ettei kannata istua liian lähellä junaraiteita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei pitäis nauraa toisen vahingolle, mutta mauratti silti =) Ahududukin on nyt oppinut vähän varomaan ovenrakoa. Maija-kissa on paljon viisaampi, kulkee häntä ihan pystyssä aina ovista. Kissa on kyllä niin sitkeä eläin, selviää melkein mistä vaan.

   Poista
 13. Toivon että nyt on kaikki kunnossa tätä kirjoitettaessa. Onneksi ei mennyt pahemmin, mutta häntä on tosi arka ja vuotaa paljon. Reipas tyttö.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Häntä tuntuu jo olevan kunnossa, mutta vähän vielä aristaa. Nytpä osaa sentään varoa ovenväliin tulemista.

   Poista