lauantai 7. syyskuuta 2019

Turkissa 2. Rantamuoti ja ostoksia


Kävin Turkin Marmariksessa ensimmäisen kerran vuonna 1978. Pieni idyllinen kalastajakylä on tänä aikana muuttunut melkoiseksi turistirysäksi. Onneksi paikka on kuitenkin enimmäkseen täynnä turkkilaisia turisteja niin kuin meidän hotellimmekin.

Onneksi kaikki ei kuitenkaan ole muuttunut. 40 vuotta sitten ostin tämän käsin tehdyn nahkaisen  naamalaukun, josta olen tykännyt tosi paljon. Kauppa on vielä samassa paikassa ja nyt ostin tämän hillitymmän version. Hippi-ikä on jo takana päin, joten laukkukin saa olla hillitympi =) Ihana tämäkin minusta.


Ennen lähtöä olin päättänyt että lankaa en osta kun sitä on kotonakin aivan tarpeeksi. "Valitettavasti" löysin sen kaupungin kolmannenkin lankakaupan  ja eihän lankakaupoista pääse tyhjin käsin ulos. Pakatessa olikin sitten vaikeuksia kun puolet isosta laukusta täyttyi langoista.  Paljon muuta tavaraa joutuikin jättämään roskiin, kun eivät yksinkertaisesti mahtuneet enää mukaan.

                                       

Pussillinen poroja vetämässä joulupukinrekeä. Kuka tämmöisiä voisi jättää ostamatta, en minä ainakaan ;) Joulun alla ompelen ne kaikki juoksemaan piponi reunaan.



Aika kiva roskisteline kaupungilla. Tätä ideaa voisi hyödyntää täällä meilläkin, vanhat pyörät hyötykäyttöön.


Aivan lyömätön niksi matkustavaisille, hammaslankaa mukaan. Voi käyttää ompelussa, sitomisessa ja vaikka pyykkinaruna niin kuin minä käytin. Kesti hyvin raskaampaakin pyykkiä koko kahden viikon ajan.  Kuumuudessa meni niin paljon alusvaatteita että pakko oli välillä harrastaa nyrkkipyykkiä. Lämmintä oli koko reissun ajan yli 35 astetta ja parina päivänä 39, kyllä tarkeni =) Pyykkipojat ostin kuitenkin sieltä, mutta toin kotiin kun ovat niin hyviä. 



Sitten siihen rantamuotiin. Tämä turkkilaisrouva, joka asui hotellissamme, oli pukeutunut paikalliseen tapaan rannoille. Sekä meressä, että altaalla uidessaan vaatetus peitti kaiken ranteista nilkkoihin ja huivi tietenkin päässä. Eipähän pala ainakaan nahka auringossa.  Salaa kuvasin parvekkeelta. Ihan yleinen uima-asu turkkilaisilla naisilla nykyään ja huivin käyttö nuorilla naisilla on lisääntynyt huomattavasti viime vuosina.



Nämä paikalliset rouvat olivat tulleet viettämään päivää rannalle. Kaikilla paksut takit, nilkkoihin asti pussihousut ja huivit tiukasti päässä. Lämpöä rannalla lähemmäs 40 astetta, ei varmasti palellut =)
Lähellä makoilevat turistit narubikineissään näyttivät melkeimpä rivoilta.



Sitten tämä välimuoto, suomalainen norsu =D =D =D.  Tyttö tuumas etten kehtaa laittaa tätä kuvaa, mutta kyllä kehtaan =)  Kyllä seitsenkymppinen mummo saa jo näyttää tältä.

Vielä on paljon kuvia ja juttua lomalta ja taidankin vielä tehdä yhden postauksen aiheesta. Sitten siirrytään normi-elämään ;)

28 kommenttia:

  1. Ihana loma sinulla, lankoja ihana saalis matkamuistona jee!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tulihan niitä "vähän" osteltua kun halvalla sai ;) Laukussa on kaksi kerrosta pelkkiä lankoja.

      Poista
  2. Tellä on ollut mukava loma! Ja niin iloinen hyvä kuva sinusta edellisessä postauksessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli tosiaan onnistunut loma ja heti alettiin säästämään uutta varten.

      Poista
  3. No nyt kelpaa taas tehdä käsitöitä kun noin hyvän lankasaaliin sait kotiin tuotua! Marokossa on sama juttu rannalla, näkee kyllä ihan kaikenlaista pukeutumista ja sitten minä olen se suomalainen ryhävalas siellä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suomess en kehtaa mennä yleisille uimarannoille, mutta tuolla sulaudun ihan hyvin muiden lihavien joukkoon ;D

      Poista
  4. Ihana reisuu ollut teillä ja hienot tuliaiset!

    VastaaPoista
  5. Kyllä kivoja kuvia taas. Voi kuinka kaukokaipuu iskee kuvien myötä:) No niin,näkyyhän sitä laukussa lankaa:) Mulla kerran Alanyassa iski hulluus lankakaupassa. Ensin oppaan käskin merkitä mulle karttaan missä lankakaupat ovat ja niin me sinne. Siellä oli montakin ja mulla mopo karkasi käsistä. Ison säkillisen ostin,jota puolisoni sai raahata hotellille yli 3o ast.helteessä. Sitten änkeemään niitä matkalaukkuun. Just ja just mahtui. Lentokentällä tyhjällä paikalla punnitsin. Just ja just,ettei menny yli. Mies kysyi olisitko maksanut tullia ylimenevästä osuudesta. No,ei tietenkään ja sanoin miehelleni,että laukusta sinun kengät ja farkut ois menneet roskiin:):):)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin lensi minultakin kaikki rasvaputelit, vanhat rantapyyhkeet ja parit kengät roskiin, mutta langat piti saada mahtumaan mukaan. 4 kg olisi saanut painaa laukku lisää, mutta kun reunat eivät venyneet enempää =) Aika kallista jos olisi lisälaukun ottanut, ei olisi lanka ollut sitten enää edullista.

      Poista
  6. Rentouttava loma ,tosiaan....
    lämpöä ja :)) tietenkin lankoja:))
    ihana tuollainen joulupukki rekimuoti tulossa talveksi,hetkohta ostettava jostakin..??
    Paljosta sitä jää paitsi kun "etu-pihan ja takapihan väliä ramppaa";))
    Matkailu avartaa....
    Ihana lomalainen ,rannalla kuvamassa:)))
    ma lähtee..sinnepäin:))
    Mukavaa sunnuntaita;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulle matkalle pääseminen on aina ollut tärkeintä rahan käytössä. Siksipä minulla ei olekkaan taloa eikä autoa, mutta minulla on ihania muistoja yllin kyllin. Onneksi minulla on tytär joka haluaa reissata äidin kanssa. Vanhana ja sairaana on hyvä kun joku on mukana.

      Poista
    2. Sude!,nyt on joku hullusti:)
      Sähköpostisiko on kaapattu?????

      Poista
    3. Ei syytä huoleen. Postini on vaan ollut täynnä roskapostia ja luukku on muutenkin temppuillut nyt parina päivänä. Kukas minua vanhaa akkaa ja postiani viitsisi enää kaapata =D =D =D

      Poista
  7. Oi mikä määrä lankaa! Heti huomasin laukusta erityisesti 6-7 kerää. Mä niin ymmärrän. Vuosi sitten Kalymnoksella oli työ ja tuska tyytyä (olikohan se?) kuuteen kerään. Pitäisi vissiin hankkia "kertakäyttövaatteita", jotta langat mahtuisi laukkuun?
    Hauska idea tuo hammaslanka! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Osa langoista meni kissanhoitopalkaksi (tuli halvaksi) ja osa on "apinalankoja", ruskeaa mitä ei Suomesta edes saa. Meillä oli mukana niin vanhoja kenkiä, pyyhkeitä y.m. että olisivat jo muutenkin joutuneet syksyllä roskiin. Ja hammaslanka on tosi monikäyttäistä eikä vie juurikaan tilaa laukussa.

      Poista
  8. Hieno loma teillä on ollut ja mikä saalis lankaa! Ihan oikein, että menet rannalle ja nautit, tee niin kotomaassakin. Nyt on pakko kysyä minkä merkkistä hammaslankaa käytit?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En minä Suomessa kehtaa rannalle kun en osaa uidakkaan. Lomalla kuitenkin on niin ihana ihan vaan seisoksia ja hyppiä aalloissa lämpimässä merivedessä, aaah.
      Minulla oli halvinta Rainbowin hammaslankaa, 50 metriä pienessä rasiassa. Pyykkinaruksi laitoin kaksinkertaisen ja tosi hyvin kesti.

      Poista
  9. Tuo suomalainen norsuvauva sopii oikein mainiosti rannalle. On niin lutunenkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rikas turisti kun on ollut vara syödä itsensä noin lihavaksi =D =D =D

      Poista
  10. Kyllä siellä ihmeteltävää aina riittää, vaikka oliskin tuttu paikka.
    Tosiaan kaukokaipuu iskee. Vielä kun blogini sivupalkissa ovat peräkkäin jutut Kreetalta ja sun juttu. Kääk...milloinhan minäkin uskallan lähteä. Pitääkö oottaa sitä kuuluisaa "sitten kun on eläkkeellä"-ikää

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä aloitin reissaamisen 22 vuotiaana ja siihen onkin sen jälkeen kaikki rahat menneet. Nykyään vanhana ja sairaana en uskalla enää lähteä Sisä-Turkkiin yksin bussilla seikkailemaan, mutta onneksi on tuo oma tytär matkaseurana. Jos jotain sattuisi matkalla, ompahan apu lähellä.

      Poista
  11. Laitoin sinulle sähköpostia;)))
    ihana tuo pyöräroskis:))
    ja näköjään uusi pirkka-niksikö??hammaslanka,pitääkin ostaa käsiveskaan ,jos kuminauha röpsähtää housuista:)))))))
    Oikein mukavaa alkavaa syysviikkoa ,Sinulle ,Sude!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo hammaslanka on aivan lyömätön niksi, luin sen jostakin. Ei vie isoa tilaa vaikka taskunpohjalla, mutta pelastaa monesta tilanteesta ;D

      Poista
  12. Kylmänä kesänä vois turkkilainen rantamuoti sopia tänne pohjoiseenkin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ainakaan näkyis kaikki makkarat ja suonikohjut =D =D

      Poista
  13. Tuo lankalaukku on tosi mukava. Varmasti ne on jo talveen mennessä ihanina apinoina ym.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yhtään en olisi tarvinnut uutta lankaa, mutta "kun halvalla sai " ;D

      Poista