tiistai 3. syyskuuta 2019

Turkin lomalla 1.


Jo monen vuoden ajalta vakio hotellimme Turkin Marmariksessa. Kuva netistä. Oma uimaranta, sopiva sijainti ja varsinkin siivoojat huippu mukavia.

Nyt tulee niin paljon kuvia ja juttua, että täytyy jakaa useammalle kerralle ;)



Kissamummot tunnistetaan kyllä maailmallakin. Seuralaiseni aamupalalla. Omassa hotellissa ei syöty kuin aamupala, muutoin etsimme omat ruokapaikkamme.


Tytön isä on töissä kalliissa kalaravintolassa keittiössä. Muutaman kerran kävimme siellä vähän syömässä, mutta minua niin nolotti kun eivät koskaan huolineet maksua. Sanoivat vaan että otetaan isän palkasta.


Vähän välipalaa päivällä, kauniisti laitettu Mese-lautanen. Johan tätä syö ihan silmillään.


Keittiössä työskennellyt ystävällinen rouva joka maistatti ylimääräisiäkin. Aina niin iloisen näköisenä.


Iltaisin sivuutimme turistiravintolat ja söimme vaan siellä missä paikallisetkin. Tässä köfteä, eli lihapullia Haneda ravintolassa. Olen jo muutaman vuoden tuntenut paikan omistajan ja olempa melkein rakastunut häneen =) Niin kohtelias ja ujo ( ja komea) nuorimies, joka välillä henkilökohtaisesti tuli palvelemaan meitä vaikka ei osannutkaan puhua kuin turkkia. Jos olisin 40-vuotta nuorempi yrittäisin saada hänestä ukon itselleni ;D Lähtiessä hän aina tuli kättelemään meidät.


Saman ravintolan Adanakebab, kaupungin parasta. Ihanan tulista ja hyvää. Kahden hengen illallinen lisukkeineen ja juomarahoinen yhteensä noin 10 €, ei paha :)

                                              

 Jälkiruoaksi pyytämättä aina lasi hyvää turkkilaista teetä


Toki me välillä juotiin turkkilaista kahviakin, orta sekerli, eli sopivasti makeutettuna.


Toinen suosikkipaikkamme basaari-alueella , Yakar bufe. Ei koskaan muita turisteja, halpaa ja hyvää. Oikein kohtelias ja fiksu tarjoilijapoika joka ei väkisten ollut kiskomassa sisään, semmoisesta minä tykkään. Yhtenä iltana paikalla oli myös kolme kaunista itämaista ilotyttöä, jotka lauloivat ja möykkäsivät suurella äänellä,  eivätkä suostuneet poistumaan pyynnöistä huolimatta. Henkilökunta oli niin pahoillaan tästä "häiriöstä", että saimme alennusta jo muutenkin halpaan ruokaan. Meitä kyllä vaan nauratti ja oli hauska seurata tyttöjen touhua.


Kebabin kanssa tietenkin ayrania ( paikallista kefiiriä) suoraan suuuresta sammiosta, eikä tullut vatsavaivoja :)


Täältä löytyy myös kaupungin paras Iskender kebab, herkullista. Suomessa en syö ollenkaan Iskenderiä, se pakasteesta otettu lihamössö ei ole ollenkaan sama asia.



Ikotytöt pistelivät näitä joka pöydässä olevia nappuloita kuin karamelleja ja ajattelin että ne ovat manteleita tai valkosipuleita ja otin myös suuhuni. Toista kertaa en tee samaa virhettä. =) Vaikka olen tottunut syömään erittäinkin tulista ruokaa niin näin tulisia pepperoneja en koskaan. Kieli paloi, silmät vuotivat vettä ja lopulta minun oli sylkäistävä se maahan. Oppii sitä näköjään vanhanakin vielä  jotain uutta =)


Hyvää ruokaa odotellessa pistää jo hymyilemään. Tässä odotellaan lahmacuneja , tavallista pizzaa syödään vasta Suomessa.

                                      

Entäs sitten se herkkupuoli. Niissä  kyllä riittää valikoimaa. Minä lihoin kahdessa viikossa 1,5 kg ja tytär 5 kg vaikka kävelimme kilometritolkulla joka päivä uimisen lisäksi.


Tyttärellä oli syntymäpäivä matkan aikana ja olin jo kotona luvannut että sitten syödään leppäkerttukakku. Oikein herkullinen ja juuri sopivan kokoinen täytekakku kahdelle.



Tulihan näitä syötyä....


......ja lisää.....

...ja lisää.


Lopulta ei jaksanut enää ottaa niin paljon kerralla. Herkku-annokset pienenivät huomattavasti ;)



Tytär oli jo kotona suunnitellut saavansa sinistä jäätelöä.



Kyllä se on oikeasti sinistä, kuva ei valehtele.

Seuraavalla kerralla kerron uimarantamuodista ja vähän muustakin








24 kommenttia:

  1. Oi, olet päässyt etelään! Ihanan näköistä ja ruoat niin herkkulisen näköisiä että nälkä tuli! Kissat kyllä tietää kuka kissamummo on :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koko vuosi tätä lomaa varten pihisteltiin ja säästöpossu on taas esillä uutta matkakassaa varten =)

      Poista
  2. Herkkua on siinä monenlaista, nam. Me ei koskaan oo maisteltu mitään noin herkullista reissuilla turistipaikoissa. Eikö tullut mahatautia, jota mä aina pelkään🙈t.siskos

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mehän ostellaan suoraan katumyyjiltäkin kaikkea erikoista maisteltavaa, esim. simpukoita ja kaktuksenhedelmiä jotka myyjä likasilla käsillään kuorii valmiiksi =) Ripulilääkkeet on mukana sitä varten jos rupee vetään kuralle =D

      Poista
  3. Kyllä kissat kissanystävän tunnistaa, vaikka sitten ulkomailla. Herkkuja on näköjään ollut monenlaisia. Veikeä leppäkerttukakku, tosi soma!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siellä on kyllä semmoiset herkut ja millä hinnalla. Ei niitä voi vastustaa, mutta onneksi vaatteisiin on keksitty kuminauhavyötäröt ;D

      Poista
  4. Herkullisen näköinen reissu teillä on ollut. Minusta jäätelöt ovat aina parhaita ulkomailla. Marokossa oma suosikkijäätelöni onkin mehujätski :)
    Ihanaa viikkoa sinulle Sude <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä en tykkää jäätelöstä missään, mutta tuolla löysin aivan ihanan mehujäätelön jota sitten tulikin syötyä melkein päivittäin.

      Poista
  5. Voi että,on kiva lukea teidän reissusta. Mä muutenkin tykkään matkakertomuksista. 4 kertaa olen pässyt Turkissa käymään. Kerran Marmariksessa ja 3 kertaa Alanyassa.Aina on ollut hyvät reissut. Ostitko lankoja,kun siellä on niin ihania lankakauppojakin? Mä niissä aivan sekollen ja ihastuksesta hönkäilen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mennessä ajattelin että yhtään lankaa en osta, mutta eihän niitä voi vastustaa siellä =)

      Poista
  6. Ai ihanaa. Tulipa ikävä Turkkiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Turkki on kyllä helppo ja mukava paikka lomailla, varsinkin jos kiertää ne pahimmat turistirysät.

      Poista
  7. Hyvä et olittekii lomalla. Mie jo vähän huolestuin ku et kirjottanu blogiin mitään. T. Eläinhattu Anne

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei tässä vielä jouda kupsahtamaan kun on niin paljon keskeneräisiä käsitöitä ;D
      Ole sinä Eläinhattu Anne, minä olen Kukkakassitäti. Havahduin huomaamaan että kaikki kassini nykyään ovat kukikkaita =D Pitäisköhän talveksi hommata yksivärisiä.

      Poista
  8. Ihana reissu!

    Hyvää syksyä!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin oli. Aikuisen tyttären kanssa on mukava reissata.

      Poista
  9. Ja lisää tulee kuvia =D Tässä oli vasta osa herkuttelukuvista. =)

    VastaaPoista
  10. Kiitos virtuaalireissusta! Mahtoi olla makoisaa ja mukavaa. Lämpimään lähtisin heti jos voisin!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vuosi mekin pihisteltiin kaikessa että saatiin matkaraha kokoon, mutta kyllä kannatti. Turkissa on tosi halpaa lomailla kun tietää paikat missä syö ja shoppailee ja mehän tiedetään =)

      Poista
  11. Kyllä leppäkerttukakku aina käpykakun voittaa ;) Aivan ihania herkkuja ihanille naisille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Leppäkerttukakku oli sisältäkin herkullinen, toisin kuin kuivakka käpykakku. Me tytöt kun ei piitata "linjavioista" vaan pistellään herkkuja aina kun niitä vaan on tarjolla ;)

      Poista
  12. Voi valtavaa näitä herkkuja! Melkein jo katsoessa alkaa vaatteet kiristää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me oltiinkin varauduttu joustavilla vaatteilla ;) Lomalla ei laihduteta.

      Poista
  13. Voi että mä niin kaipaan tuota baklavaa!!! Kiva matkakertomus.

    VastaaPoista