torstai 8. elokuuta 2019

Loppukesän satoa


Aamut ovat jo niin syksyisiä että villasukkia kehtaa jo esitellä :) Ihan vaan 7-veikasta ja pitsineule mitä lienee reikää ja yhteenkavennusta. Harmi kun tätä farkun sinistä lankaa ei enää löydy sillä minusta se on niin kaunista. Nämä ovat yksi minun Kyjy-töistäni.


Niin on ollut kuivaa ettei mikään menesty. Ahkera veden kantaminenkaan ei ole auttanut. Talonmies on varmaan tyytyväinen kun nurmikko on ihan palanut eikä ole tarvinnut käydä sitä leikkaamassa. Vaan ei niin pahaa, etteikö jotain hyvääkin. Eipä ole näkynyt lehtokotiloitakaan, eivät pärjää noin kuivssa maassa.


Jäi sitten tomaatitkin tänä kesänä saamatta vaikka hyvissä ajoin sisällä ensin esikasvatin taimia. Muutama hullu kukka, mutta mitäs niistäkään iloa kun ei ole pölyttäjiä. No, ensi kesänä uusi yritys. Mansikat paleltuivat talvella ja ainoasta jäljelle jääneestä sain kokonaista kaksi mansikkaa, joista niistäkin piti tapella muurahaisten kanssa. Seinällä olevan kipsitaulun olen joskus kirpparilta löytänyt eurolla. Hyvin on kestänyt kesän helteet ja talven pakkaset.


Ainoa joka on menestynyt on kirpparilta ilmaiseksi saamani Lapinorvokin taimenraasku. Se tykästyikin minuun ja on kasvanut niin komeaksi. Toivottavasti saan sen säilymään talven yli.

Kesä alkaa olla lopuillaan, mutta minulla se vasta alkaa viikon päästä. Siitä sitten enemmän toisella kertaa. ;) 

26 kommenttia:

 1. Ihanan väriset sukat! Tänä kesänä on saanut villasukkia käyttää, kun välillä ollut niin raikas sää. Meidän avomaankurkku tykästyi nyt olostaan ja pukkaa kurkkua. Salaatti rehottaa kasvatuslaatikossa. Viinimarjat alkavat kypsyä. Vaan ei ole kesät samanlaisia, jotta saa nähdä millaisia onnistumisia puutarhahommissa ensi kesänä tapahtuu. Tuo Lapinorvokki on sievä! M6kavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapinorvokki oli minulle uusi tuttavuus ja melkein kuollut taimi kun sain sen. Toivottavasti saan sen säilymään talven yli, vaikka vaatisi kai kylmän kellarin jota minulla ei ole. Viinimarjoja olisi ihana saada, mutta kun ei pihapiirissä ole ainuttakaan pensasta.

   Poista
 2. Joskus Lapinreissulla ihastuin siellä jokaisessa pihassa astioissa kasvaviin lapinorvokeihin. Mutta eipähän niitä kotitaimistoista löytynyt, koetin kasvattaa itekkin apinankukkia tms. Toivottavasti saat vaalittua tuon kukan talven yli, on niin hieno.
  Joo, on pitänyt aloittaa jo sukkien neulominen. Vaikka alkaa olla joka paikka itellä niitä täynnä. Tuo sun mallineule taitaa olla ns.valepalmikkoa, jota oon itekki suosinut. Ei ole tullut opeteltua muita palmikoita tekemään.
  Hih, mie sentään sain yhen tomaatin, tai saa nähä vieläkö ehtii tulla lisää, kukkia on taas noin 6 kpl tomaateissa:))))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En muista Lapinorvokkia vaikka siellä päin olen lapsuuteni viettänyt. Hienosti se pärjäsi kesästä vaikka kaikki muu melkein kuolikin.
   Meillä kyllä sukkalaatikko tyhjenee mukavasti kun käsityötaidoton miniä käy kylässä ;D Hyvä kun kelpaa.
   Ollaan me melkosia puutarhureita, sinulla 1 tomaatti ja minulla 2 mansikkaa. =D Ei auttanut edes hevosen kakka tänä kesänä

   Poista
 3. Lapinorvokki onkin minulle ihan uusi kukkatuttavuus, en ollut sellaisesta ennen kuullut. Todella kaunis kukka kyllä! Suloiset nuo villasukat. Minä olen intoutunut virkkailemaan tossuja oikein urakalla :)
  Kivaa viikonloppua sinulle Sude <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Outo oli kukka minullekin vaikka lapsuuteni vietinkin Lapissa. Isoja miestensukkia yritän väsäillä oikein urakalla kun niille on talvella kysyntää.

   Poista
 4. Ou nou, mulla on jo kolme keskeneräistä sukkaa ja yksi lapanen puikoilla. Saas nähdä kauanko menee, että saisin valmiiksi?
  Kivaa lomaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuohan on pieni määrä ;) Liityin facen Kyjyilyyn ja nyt on 5 valmista ja 15 keskeneräistä työtä jotka kaikki pitäisi saada valmiiksi jouluun mennessä. Ompahan mistä valita mitä jatkaa =D

   Poista
 5. Kuivaa on täälläkin. Nurmikko on keltainen, ritisevä kenttä ja nauhukset surkean lyhyitä tappeja, kun ne yleensä ovat melkein kolmemetrisiä ylväitä soihtuja. Tämä on nyt tämmöinen kesä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavampi kuitenki tämmöinen kesä, kuin että olis ollut kylmää ja sataa lotissut joka päivä. Toivottavasti talvi ei ole nyt sitten vastaavasti hirmu kylmä että tarkenee kaupoilla käydä.

   Poista
 6. Huonosti on meilläkin melkein kaikki kasvanut ja kuivuuden syyksi sen panen, kun ei sienetkään metsässä kasva ja mustikat jääneet kovin pieniksi.
  Kyllähän sukkia voi tehdä ja esitellä pitkin kesää, varsinkin kun ovat noin kauniiit. Minäkin olen ihmetellyt Novitan jatkuvaa värien "mulkkaamista". :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinulla on aina niin kauniita sukkia, olet oikea mestari siinä hommassa.
   Aina kun löytää Novitalta hyvän langan tai kauniin värin, niin eiköhän se heti lopeteta. Minä kaipaan Tennesee ja Miami lankoja, niitä ei korvaa mikään muu Novitan lanka.

   Poista
 7. Ei kasva mikään täälläkään. Pelargonit kasvihuoneessa olivat liian kuumassa ja päättivät aloittaa lepokauden. Sain ne pysymään hengissä kun siirsin ulkokuistille. Mutta kivat farkkusukat tekaisit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi ei ole leipä kiinni tämän kesän kasvusta. Muuten olis nälkätalvi esdessä :)

   Poista
 8. Ihanaa kesää Sinulle ,Sude:)))
  ..palataan asiaan;)

  VastaaPoista
 9. Kauniit sukat ja niitähän voi aina neuloa =))
  Uusi tuttavuus on myös minulle tuo Lapin orvoklki.
  Mukavaa syksyn odotusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä olekkaan kuulemma Lapinorvokki , vaan Apinankukka. Sopii nimensä puolesta minulla oikein hyvin =D

   Poista
 10. Lapinorvokki on luontokasvi, tuo on apinankukka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeassa olet, kiitos. Minähän uskoin mitä myyjä sanoi, mutta tarkistin nyt netistä ja Apinankukkahan se siinä kasvaa.

   Poista
  2. On kuulemma kuitenkin lapinorvokki. Tämä on monivuotinen, apinankukka kuulemma yksivuotinen. No, hällä väliä nimellä, kukka kumminkin =D

   Poista
 11. Kauniit sukat ja aina ajankohtaiset, sukkia tarvitaan kesälläkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin meillä pidetään villasukkia kesät-talvet, joten joutaahan noita kesälläkin neuloa =)

   Poista
 12. Laitoin sinulle sähkiksen:))
  Mukavaa tiistai-päivää:))

  VastaaPoista