perjantai 24. toukokuuta 2019

Vähän onnistuneemmat tekeleet


Eräs mies luuli yksisarvistani muumiksi, joten täytyihän minun tehdä semmoisetkin malliksi. Ohje on kirjasta Mukavat Muumiamigurumit. Minusta oikein hyvä kirja. Kun tarkasti seuraa ohjetta eikä ala säveltämään omiaan, niin hyviä tulee. Sen verran pieniäkin että valmistuvat joutuisasti.Kielloista huolimatta Maija kulkee edelleenkin vapaana pihalla. Mikäs on pehmeällä nurmella köllötellessä kun vatsa on täynnä mehevää hiiripaistia. Oikeaa kissanelämää.Ahududu puolestaan ei pääse pihalle kuin valjaissa, vaikka yrittääkin karata joka ovenavauksella ulos. Pihalla vaan on niin pelottavaa kun autot murisee ja linnut karjuu, ei sitä pieni kissa kestä. Eiköhän tuo kuitenkin totu pikku hiljaa ulkonakin nätisti narussa kulkemaan, mutta se päivä ei ole vielä . =) Ensi kuussa onkin järjestettävä juhlat kun Ahu täyttää vuoden. Vieraitakin on jo kutsuttu, joten lahjoja on varmaan luvassa.

Tuntuu hyvältä kun ilmat vähän viileni taas. Ei vanhalla iällä enää jaksa kovaa kuumuutta.

27 kommenttia:

 1. Ihanat,hienot muumit. Maija on lepohetkensä ansainnut,kun on niin hyvin pyydystänyt niin hiiret kuin rotankin. Ahududu on vielä vähän vauva:) Minäkin tykkään,kun se kuumuus lähti,mutta nyt ei tarvis sataa koko aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä vaan kun sataa juuri tähän aikaan, ilma raikastuu. Meille allergisille siitepöly ja tuomen tuoksu on tosi ikävä juttu, päätä särkee ja nenä vuotaa. Meillä sentään ei sada koko ajan, mutta joka päivä jonkun verran onneksi. Ihana vetää puhdasta ilmaa keuhkoihin.

   Poista
 2. Somia muumeja, Muumipeikko ja ystävänsä Niiskuneiti. Kukas ne hiiret pyydystäis, jos Maijakin kulkisi valjaissa? Hiiret ja myyrät voi käydä penkomassa valittajien kukkapenkit, niin saavat pitkän nenän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitähän minä olen yrittänyt naapureille puhua, että kumpi on kivempi pihassa, kissa vai rotta. Minä ainakin tykkään enemmän kissasta. =)

   Poista
 3. Söpöt Muumit <3 Joko pikkukisukin täyttää vuoden? Kylläpä aikakin menee nopeasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se aika rientää ja lapset kasvaa, kissalapsetkin. ;D

   Poista
 4. Maija on kauniin vaalean harmaa! En ole ennen nähnyt tämän väristä kissaa kuvissakaan. Pikkukissa miettii että minkähän kivan yllätyksen keksisin emännälleni seuraavaksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maija on todella kaunis silkkiturkkinen ja oikean suomalaisen maatiaiskissan näköinen.

   Poista
 5. Somat Muumit.En olekkaan tietoinen tuosta Muumi amigurumit kirjasta.
  Ja kauniit kisut sinulla 🐾🐾🐾

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on hyvä kirja ja sitä saa kirjastoistakin lainaa, ei tarvitse omaksi ostaa.
   Nykyään minulla ei ole kuin nämä kaksi kissaa. Aikaisemmin oli viisi, mummosta lapsenlapsenlapseen =)

   Poista
 6. Kissaton ihminen miettii, että pitikö tuo isomummo kissa kuria lapsilleen,ymmärtääkö penskat että vanhempiaan on kunnioitettava��.p.s ihanat muumit

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihmisetkin saisi ottaa mallia kissoista. Samaa sukua olevat kissat, vanhempia kunnioitetaan ja vanhin on ehdoton pomo jota tottelee kaikki. Teini-ikäiset jos riehaantuu välillä liikaa saavat heti kurinpalautusta, tulee sähinää ja tassulla räpsimistä. Pentukissoille sallitaan enemmän, onhan ne vielä lapsia. Mausu, joka oli lapseton vanhapiikatäti, hoiti ja suojeli siskonsa lapsia kuin omiaan. Vanha Maija on nykyään sukunsa vanhin eikä uusin kissani Ahududu toisesta suvusta kunnioita sitä ollenkaan. Jatkuvaa kähinää ja rähinää, mutta jospa se tilanne siitä rauhoittuu kun Ahu vähän vanhenee. Että semmoista on kissaperheen elämä =D

   Poista
  2. Kiitos vastauksestasi

   Poista
 7. Kauniit muumit!
  Kauniit on kissa-mirritkin:):)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiito,kiitos, mutta kyllä kisulit ovat huomattavasti kauniimpia. ;)

   Poista
 8. Kaikkea kivaa kuuluu päiviisi niin neuleiden kuin mirrukoidenkin puolesta. Tuo rotta äitienpäivänä kertoo, kuin paljon Maija sinua rakastaa, tuo evästäkin. onneksi sait mieluisampia asioita lapsilta. Voileipäkakku maistuu meillekin! Puutarhaan saatu lahja on arvokas, se tuottaa hyvän sadon. Ihailen taitoasi virkata näitä hahmoja, aina niin kauniita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy myöntää että nautin suunnattomasti näistä eläkepäivistä. Vietän varmaan elämäni onnellisinta aikaa kissojen, lasteni ja käsitöitteni kanssa.

   Poista
 9. Muumit on ihan kivoja. Ahudubaliinin hyvä olla sisällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahu vaan näin tuttujen kesken ;D Sitä ei tosiaan uskalla ulos päästää ilman narua, häviäis nköpiiristä alta aika-yksikön.

   Poista
 10. Kissoja <3
  Onpa hienot muumit! Olet sä kyllä lahjakas!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harjoitus tekee mestarin ja minä olen harjoitellut virkkaamista jo 60 vuotta enkä ole valmis vieläkään ;D

   Poista
 11. Söpöt Muumit! Jokohan kohta virkkaat Mörköjä? Hih hih...
  PS. Terkkuja Kreikasta! Ollaan palattu, mutta kestää hetken ennen lukuisia reissuraportteja...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen erilainen muori ;) Kun kaikki muut virkkaa nyt mörköjä, niin minä en.

   Poista
 12. Muumit ovat niin hellyttäviä! Asukastuvallamme oli ommeltu oikein porukalla muumeja, kun oli pidetty kurssit. Tuotos oli jätetty esille meidän muidenkin ihailtaviksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse en tykkää juurikaan muumeista, mutta lapset kyllä tykkää niistä. Moni muu satuhahmo on minusta paljon kivempi =)

   Poista