maanantai 13. toukokuuta 2019

Perinteinen äitienpäivä


Äitienpäivässäni oli parasta että molemmat lapseni kävivät luonani. Poika soitti jo edeltäkäsin haluanko sen perinteisen lahjan. Toki halusin.......säkki kukkamultaa ja toinen ylivuotista hevosenkakkaa.  Kyllä minun ruukkupuutarhani nyt tykkää taas. Toki sain vielä valmiin kukkasenkin, kiitos poikaseni.


Pojan perhe kävi juuri lomalla Montenegrossa ja sieltä tuliaiseksi kiva kissakyltti. Mukava kun mummoa muistetaan joka reissulla. 
Kotor on oikea kissakaupunki, siellä on jopa kissamuseokin. Sinne olisi mukava joskus matkustaa. On kuulemma halpa lomakohde nyt vielä kun turistimassat eivät ole vielä löytäneet sinne.


Tytärtä kielsin tuhlaamasta pieniä päivärahojaan kukkasiin. Niimpä hän valmisti meille voileipäkakun, elämänsä ensimmäisen. Oli niin hyvää ja ruokaisaa että päätimme tästä lähtien korvata täytekakut voileipäkakuilla. Kelpasi jopa pojalle jolle ei makeat leivonnaiset maistu.

Maijakissa osallistui lahjojen antamiseen tuomalla lihapuolen. =) Aamulla oli niin komea kuollut rotta rappusilla. En nyt laita kuvaa kumminkaan ettei herkimmille tule paha olo =D

Pienenä lapsena ollessani asuimme yleensä kouluilla. Siihen aikaan järjestettiin kouluilla aina kunnon äitienpäiväjuhlat joihin kaikki kylän äidit olivat kutsutut. Juhlasali koristeltiin hienoksi , jokainen äiti sai kukkasen ja lapset esittivät ohjelmaa. Minä hyvämuistisena jouduin yleensä esittämään pitkän runon. Olisipa mukava jos vieläkin olisi semmoisia juhlia.

Kuusamon Poussunkylällä äiti huomasi täitä päässäni juuri ennen juhlia. Ei muuta kuin pää kaljuksi ja Täystuhoa päähän, eikä auttanut vaikka kuinka itkin ja paruin. Minua hävetti niin kovasti että lausuin sitten äitienpäivärunoni kesämekko päällä ja suuri villamyssy syvällä päässä. Tämmöiset nöyryytykset eivät ole unohtuneet vielä kuudessakymmenessä vuodessakaan, mutta eipä ole ollut täitäkään sen jälkeen =D

Ihanaa kevään alkua kaikille. Minä lähden lapioimaan lahjojani ruukkuihin =)

20 kommenttia:

 1. neuloo mopsien kanssa13. toukokuuta 2019 klo 12.12

  Ihana sinä ja juttusi! Mä tiedän, että kissakylttisi kelpaisi monelle muullekin, ovat takuulla kateellisia.Muistan joskus ekaluokkalaisena olleeni mummoni kanssa (asuin yhden kevään mummolassa) äitienpäiväjuhlissa, juurikin kuvailemissasi koulujuhlissa, minne tultiin runsain joukoin. Muistelisin laulaneeni joko yksin tai muutaman muun lapsen kanssa Äidin sydän-laulun ja yleisö oli liikuttunut. Täiepisodisi ei takuulla ikinä unohdu, surullista ja mikä nöyryytys!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nykyään on koulut niin isoja ettei tuommoiset juhlat taida olla enää mahdollisia järjestää. Ei ole enää niitä mukavia pieniä kyläkouluja. Minäkin muistan runoistani ne liikkeet ja eleet joita piti tehdä tietyissä kohdissa vaikka en itse runoja enää muistakkaan :)

   Poista
 2. Minultakin tyttö kysyi haluanko taas sen (perinteisen) Unelmien Talo ja koti-lehden vuosikerran :) Toki halusin, on nyt muutaman vuoden tullut :) Muutakin sain, mutta kaksi lapsistani oli vain käymässä + tytöntyttö. Pojat ja nuorin tyttö puuttuivat. Mutta ihan mukava päivä oli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän nuo lapset aina pääse käymään, mutta iloitaan niistä kerroista kun tulevat.

   Poista
 3. Sullakin on ollut kiva äitienpäivä. Se just on parasta,kun lapset ovat koolla. Tuo kissakyltti on mainio. Kyllä sais se valittava naapuri nähdä,että kyllä kissa vaan on pihalla hyvä olemassa,ei pääse rotat juhlimaan:) voi sentään mikä äitienpäiväjuhlamuisto:):)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olenkin mahdollisimman usealle nyt kehunut kuinka hyvä rottakissa Maija on. Toivottavasti sana leviää ;D

   Poista
 4. Hienot lahjat! Ja nyt jo niin mukavat muistotkin äitienpäiväjuhlista. Niin niitä oli juhlia ennen ja minäkin esitin runon, oisko ollut eka luokka tai toinen. Ai että jos löytäisi sen runon jostain vielä. Kummallista miten sen sain esitettyä, kun olen ollut Niin ujo aina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin olin minäkin ujo, melkein pissat tuli housuun ennen esityksiä =D Vaan pakkohan se oli esittää kun käsky oli käynyt. Nyt aikuisena uskaltaisin sentään kieltäytyä =)

   Poista
 5. Tosi kivat lahjat olet saanut, tarpeelliset. Hyvännäköinen voileipäkakku! Oli varmaan noloa olla kynityllä tukalla ja olen pahoillani, mutta vähän kyllä mielikuvasta hihittelin täällä.
  Kiitos muuten arvonnan voitosta, tänään tuli perille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noloahan se oli kun ei silloin ollut muotia kulkea villamyssy päässä kaiken aikaa. Nolompi olisi ollut kuitenkin seisoa kaljuna kaikkien edessä.

   Poista
 6. Kaytannolliset lahjat ovat parasta! Hyvia istutushetkia sinulle! Mita ruukuissasi kasvaa tana kesana?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meinaan laittaa niitä tavallisia yrttejä ja hernettä ja kukan taimia olen jo esikasvattanut sisällä siemenistä. Pihassa on niin paljon lehtokotiloita että joutuu vähän valikoimaan kasveja. Minitomaatti olisi mukava saada amppeliin jos vain löydän taimen jostakin.

   Poista
 7. Nöytyytys painuu lapsella syvään herkkään ja vilpittömään mieleen. Sattuu kun ajattelen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ennen oli lastenkasvatus paljon ankarampaa ja tukan lähtö oli vielä pientä verrattuna moneen muuhun asiaan jonka sain kokea. Eipä noita kannata enää muistella ja tuo kaljupäisyyskin vain naurattaa nykyään.

   Poista
 8. Sait hyvät Äitienpäivä lahjat!JA MOLEMMAT LAPSET KOTIIN:))
  hyödyllset!
  minun blogissa oleva kuva on just ollaan äitin kanssa lähössä koulun järjestämään äitienpäivä juhlaan.:)
  no kukapa muu oli mekafoonia kuin Liisa,kuuluvalla äänellään
  Ihania muistoja,vaikkakin selkäpiitä riipi se tukan lähtö.:)))
  Parempi niin sai täitkin kyytiÄ))
  ELÄMÄ ON....
  mUKAVAA VIIKKOA!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Poika pyörähti vaan kahvikupposen ajan, mutta hyvä niinkin kun harvoin käy. Tytär olikin sitten useamman yön, äidin paras kaveri . Nyt olen taas yksin täällä kissojeni kanssa, mutta tytär soittaa päivittäin ja poikakin vähintään kerran viikossa, minun rakkaat lapseni.

   Poista
 9. Mua niin harmitti, kun poika soitti juuri kun olin vetämässä bingoa ja kierros kesken. Ehdin vain kiittää ennen seuraavaa numeroa. Hö.
  Ihana toi kissakyltti!
  Mun mielestä parhaat lahjat on just tuollaisia! Tarpeellisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun tuota roinaa on kertynyt aivan liikaa, niin tämmöiset "häviävät" lahjat ovat toivotuimmat ja parhaat. Herkkuja saa tulla muinakin päivinä kuin vain juhlien aikaan =D

   Poista
 10. Tulin vastavierailulle 💚 Aivan ihania kirjoituksia sinulla. Tänne tulen uudestaan💚💚💚

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Meillä näkyy olevan samoja kiinnostuksen kohteita, kissat ja käsityöt =)

   Poista