perjantai 15. helmikuuta 2019

Lemmikkejä ja rosvoja


Syksyllä sain ehdotuksen maalata mäyräkoira ja minähän teen mitä käsketään ;) Siinä se lemmikki nyt hyppelee koiranputkien ja lemmikkien seassa. Kokoa taululla on 40x40 ja vielä puuttuu loppupetsaus. Nyt on sitten tämän vuoden kukkataulu tehtynä ;) Seuraavaksi onkin sitten kissa tulossa, tietenkin =)




Kevät tulee kohisten ja ensimmäiset "muuttolinnut" on havaittu Keski-Suomessa. Teitten sulaessa ajelevat paketti-autolla etsimässä tyhjiä asuntoja ja sitten muuttaa vähänkään arvokkaammat tavarat muille maille. Jos joku on kotona, niin esittäydytään milloin minkäkin edustajaksi, vakuutusvirkailija , vahinkotarkasta ja muita sopivia ammatteja. Uusin keino on että toinen jututtaa etu-ovella ja toinen hiipii katsomaan olisiko taka-ovi jäänyt lukitsematta. Onneksi meidän kylällä tieto leviää nopeasti ja osataan olla tavallista tarkkaavaisempia. Onnistuneita ryöstöjä kuitenkin sattuu aina välillä. Vaikka omakoti- ja rivitalo-asunnot ovatkin mukavia, niin rosvoille ne ovat houkuttelevia kohteita.

Vaan aurinko paistaa ja linnut laulaa, ei kanneta murhetta maallisesta omaisuudesta. Jos minun roinat jollekin kelpaa, niin vieköön =D

20 kommenttia:

  1. ihana mäyris-taulu:)
    ...joo ,olen yö kukkujana havainnut myös että kylää kiertää pakettiauto 1-3 välillä yöllä.kiertäen ,kiertäen samaa rinkiä monta kertaa.Meilä tuo "koira irti" varoitus,ainakin päivä aikaa toimii?
    Muutaman kerran räväyttäny täyet valot ja verhot auki,(mulla pieni tiiraus/kyyläys väli pimennysverho hiukkasen ylläällä,näkö kohalla kun tuolissa tietsikan eessä istun),varmaan kauhistuivat minut nähdessään ,kun kaasuttelivat oitis pois:))
    Mutta niitä kauppiaita vai sanoisinko PAKKO-MYYJIÄ!!!,niitä oli yhteen aikaan monta viikossa.Oikein paikallislehti kirjoitti niistä tyrkkäri.kauppiaista;)"virkamiehet joutuivat puuttumaan "agressiiviseen-myyntiin",no tämä oli taas Liisan poikkeama oikiasta asiasta:)
    Kyllä toki sinunkin ihanat käsityöt/maalaukset kelpais rosvoille.
    Nyt aikamoinen tuuli,eiyltäny tänne suomi-neidon vyötäisille ,se lämpöaalto:))
    ...mutta nythän on vasta helmikuu...
    lintujen laulua,aurinkoa,se tuo hyvää mieltä,ja mikä parasta eilisen vesisateen jälken potkuriluistaa.....aattelin siepasta lakanan purjeeksi,ja seilata puhtain purjein.... :) potkurilla:))))))))))
    kirjeen kirjoittaminen aloitettu...hiljaa hyvää tulee.:))
    Oikein ihanaa viikonlopua!! sinulle Sude!!!
    hmm...tulipa hyvä mieli:))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä uusi kotini on niin syrjässä ettei edes kauppiaat vaivaudu tänne asti, onneksi. Vanhassa niitä hyppäsi jatkuvasti.
      Eipä luista potkuri, ei. Muuten olis niin hyvä keli, mutta kun ovat hiekottaneet tiet niin laidasta laitaan että ojanpohjalla joutuis potkuttelemaan :( Onneksi kohta alkaa pyöräkelit. Olenkin jo kysellyt jos jollakin olis halvalla rollaattoria myydä. Sillähän sitä hurruuttelisi vauhdilla mäkiä alas kylälle ;)

      Poista
  2. Voi kun IHANA taulu <3 Osaisipa piirtää ja maalata...huoh! Täällä oli ainakin ihan pääkallokeli, mutta onneksi hiekka-auto meni äsken ohi.Aurinkokin hetken näyttäytyi. Mukavaa viikon loppua Sude!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mikset kokeilisi öljyväreillä maalaamista. Se on helppoa kun aina voi maalata päälle jos ei heti onnistu. Meidän porukassa moni maalaa n.s. mielenmaisemia, eli taulu ei oikeastaan esitä mitään, mutta väriä on laitettu kankaalle ja ne ovat kauniita ihan semmoisenaan.

      Poista
  3. Suloinen mäyris. Odottelen innolla kissa-taulua. :)

    On nuo rosmot ikäviä. Hälytysjärjestelmä joka taloon pitäisi vissiin nykyään laittaa.

    Aurinkoista viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä ysitien varressa nuo eteläisen naapurimaan miehet jo tunnistetaan aika hyvin ja sana lähtee heti kiertämään. Poliisiakaan on turha soittaa kun sen tulo kestää kauan ja rosvot ehtii aina karkuun. Sinne se lähti Viroon minunkin vähän kalliimpi polkupyöräni samalla kun muittenkin mopoja ja pyöriä tältä kylältä. Nyt minulla onkin halpispyörä, ei kelpaa rosvoille =D

      Poista
    2. Ainahan rosvoja on ollut olemassa, ei niistä päästä koskaan eroon. Ja pientähän noitten puuhat on verrattuna joihinkin suuriin talousrikollisiin, ne ei pyörikkään paketti-autoilla vaan hienommilla menopeleillä =D

      Poista
  4. Minäkin odotan kissataulua, jos kerta mäyräkoirastakin saa noin kauniin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kissataulu on jo työnalla ja toivottavasti saan valmiiksi ennen vappua kun kurssi loppuu. Nimikin on jo "Urho ja kissa" =)

      Poista
  5. Ihana mäyris kukkaispellolla! Olen tainnut ennenkin sanoa, että Iittalaan sinun taulujesi pitäsi päätyä muiden naivistien joukkoon. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi minä olen aivan liian laiska ja saamaton että viitsisin sinne pyrkiä =) Ja millä minä töitäni sinne raahaisinkaan kun ei ole autoa, linja-autolla se olisi liian hankalaa. Minulla onkin oma näyttely täällä blogissa, paljon helpompaa =D

      Poista
  6. Hieno maalaus, veikeä ja kesäinen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huomaa että kesäähän tässä jo odotellaan kovasti ;)

      Poista
  7. Hyvän mielen koirataulun olet maalannut. Taidepiirit ovat mukavia. Itse kukanenkin voi valita tekniikan ja aiheen oman mieltymyksen mukaan. Meillä on nyt yhteisenäjuttuna sommitteluharjoitukset. Se on kuitenkin täysin vapaaehtoista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkin on yksi yhteinen aihe vuodessa, mutta ei sitä ole pakko tehdä. Tänä vuonna Kalevala joka ei oikein innostanut ketään. Onneksi saa tehdä mitä haluaa ja millä maalilla haluaa. Öljyvärit ovat niin kalliita, että pitäisiköhän kohta siirtyä kokeilemaan akryylivärejä.

      Poista
  8. Ihana mäyristaulu! Sie se osaat! =)

    VastaaPoista
  9. Niin ihana ja alustava varaus tehty.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, sinähän se ehdotit että mäykyn maalaisin ;D Eräs toinen jo ehti myös varailemaan, katsotaan nyt kunhan on ensin näyttelyssä toukokuussa.

      Poista