tiistai 1. tammikuuta 2019

Onnellista alkanutta vuotta


Ystävältä saatu lahja, avattava pallo jonka sisälle tehty pieni neule ja lankakerä. Mukava idea.

Onneksi vuodenvaihteen yö on takana päin. Asun niin metsän keskellä, ettei tänne näkynyt mitään, mutta kuului sitäkin enemmän pauketta ja jylinää. Mahtoi monellekin sodassa olleelle tulla ikäviä muistoja mieleen. Kannatan kyllä ajatusta että ilotulitteet jätetään pelkästään viranomaisten ammuttaviksi.

Meillä Maija piileksi saunassa koko illan ja Ahududu oli niin kauhuissaan, ettei antanut edes minun silitellä. Pelotti reppanaa niin kamalasti ettei tiennyt missä olisi ollut. Nyt aamulla ollaan sitten kyhnätty sylissä sitäkin enemmän.

Illalla näin ikkunasta kun nuoriso tunki palavan ilotulitteen roskikseen. Onneksi se jäi suutariksi, muuten olisin kyllä syöksynyt paikalle katsomaan kenen kullannuppuja siellä oli.


Tyttären kanssa vietettiin rauhallista koti-iltaa.  Nuorempana kun olin aina töissä aatto-iltana, niin nyt on mukavampi olla ihan vaan kotona. Sain sentään valmiiksi naapurin tilaamat villasukat ja toisetkin ovat jo aluillaan. Onhan näissä kutomista kun koko on 46 =).  Vaan enpä näitä ilmasiin tee ja langatkin löytyi omista varastoista, joten ihan mielelläni tikutan menemään.

24 kommenttia:

 1. Hyvää uutta vuotta. Me menimme Vanhan herran kanssa nukkumaan aattona jo kymmeneltä. Ei tietoakaan paukkeesta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä paukkui ja pamahteli niin kovasti ettei siinä olisi voinut nukkua. Eipä se silleen haitannut kun olen tottunut valvomaan ainakin klo 3 muutenkin.

   Poista
 2. Niinpä ihmettelin, ihan kuin ois tykillä ammuttu. Vaan täällä ei paljon näkynyt ikkunasta valonloisketta, kun on kerrostaloja eessä. Eiköhän nuo kiellä noita joskus, kun taas on tullut niin paljon häiriöitä "ilo"tulituksien takia.
  Ois mullakin vielä vähän lankoja, jotka pitäis saada pois varastosta, jotta vois innostua jostain uudesta. Pitäis tässä aktivoitua :)
  Hyvää neulevuodenjatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teinkin uudn vuoden lupauksen että vanhoja lankoja on kulutettava pois ennen kuin ostan uutta. Alkaa varasto jo pullotella siihen tyyliin ;)

   Poista
 3. Kyllä täälläkin paukkui, vaikka maalla ollaan. Elmo ja hoito-koira käytettiin jo ajoissa ulkona, sen jälkeen rupesikin enemmän paukkumaan, mutta kun on hirsitalo ja tv oli päällä, ei sisälle kauheasti kuulunut.Hyvää alkanutta vuotta Sude!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maallahan minäkin asun, mutta tuntuu noilla ihmisillä rahaa piisaavan taivalle syytää täälläkin. Olisivat käyttäneet johonkin viisaampaan.

   Poista
 4. Voi Ahududu! Kissan paniikkia on kauheata seurata. Meillä Pepsi panikoi raketteja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maija on jo niin tottunut kaikkeen, mutta Ahududulle tämä oli jotain uutta ja kamalaa eikä siihen auttanut edes silittelyt.

   Poista
 5. Onnea ja iloa uuteen vuoteen !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnesta niin tiedä, mutta iloa ainakin on tiedossa kesällä =D

   Poista
 6. Hyvää uutta vuotta!🎉⭐️❤️

  VastaaPoista
 7. Onnea alkaneelle vuodelle. Täällä maalla vain tuuli paukutteli ovia. Kissakin halusi yöksi ulos, kun oli niin lauhaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensin paukku raketit ja sitten paukku myrsky, mutta nyt on ihanan rauhallista. Sähkötkin vain pätkii mutta toimii, toisin kuin lähikylässä jossa ovat jo muutaman vuorokauden olleet poikki. Mikäs minun on nyt ollessa.

   Poista
 8. HUV! Meillä myös Karkki aivan kauhuissaan vaikka ei edes lähiympäristössä ammuttu yhtään eikä paukuteltu. Kaukainen paukkukin sai pelon aikaiseksi. Minusta voisi lopettaa kokonaan ampumiset tai keskittää yhteen paikkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä Eetukoira aikanaan piti viedä ulos, että se näki ne raketit, sisällä pelkäsi. Sitten se vaan innoissan hyppi valoja kohti ja oli riemuissaan. Ne on niin erilaisia nuo eläimet.

   Poista
 9. Onnenkantamoisia sinullekkin tähän alkaneeseen vuoteen. Minä jos saisin päättää niin kieltäisin ilotulitteet kokonaan. Mä en tykkää niistä. Ensiksikin hirveä rahamäärä yhtäkkiä taivaan tuuliin. Sillä sais paljon hyvääkin aikaa vaikka sairaaloihin,leipäjonoihin,vanhuksille jne. Sitten kun nyt ilmastomuutokset ovat päivän puheenaihe,niin eikö nuo saastuta. Sitäpaitsi ovat vaarallisia,aina tulee silmävammoja ja muita juttuja. Eläimet ja minä pelkäämme niitä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi yleinen mielipide alkaakin olla sitä mieltä että raketit pois yksityisiltä. Jospa se joskus toteutuisi. Vois sen rahamäärän tosiaan käyttää johonkin parempaankin

   Poista
 10. Rakettien paukuttelu,yhteen paikkaan,Kauhia on sotatila kun papatit ja tykinlaukaukset pamahtaa...
  vaan niin oli viime yökin kauhia myrsky,raskaita havuruukkuja pihalla tuo myrskykäinen nakkeli,sisälle kuulosti järkyltä.Mietinkin että pitikö se pojan vanha jääkiekko kypärä survoa päähän ,että edes tuo vähänen järki säilyis jos joku römähtää talon päälle....ja minun tuurilla alle jäisin:)
  Eläimille shokki tämä uuen vuojen seutu,Saavat ampua uuestaa la 5.1 tunnin verran ,kuulemma raketteja jäi ampumatta huonon sään vuoksi.
  ...sinulle ja kaikille kissa-kavereille,Hyvää uutta vuotta!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän kylällä taisivat ampua jo kaikki rakettinsa kun niin kovasti jytky. Toivottavasti eivät käy uusia enää ostamassa. Ei siinä taida kypärä paljon auttaa jos alkaa katto tulemaan niskaan ;D ;D

   Poista
 11. Hyvää alkanutta uutta vuotta 2019!
  Voit varmaan arvata, että täällä kyllä paukkui ja paljon! Olen samalla kannalla kuin moni muukin, että raketit voisi paukuttaa muutamasta ennalta sovitusta paikasta. Itse olin laulattamassa kansaa, mutta näin kyllä rakettejakin.
  Energistä käsityövuotta! Itsellä on kahdet 'pakolliset' sukat tekemättä enkä anna itseni aloittaa uutta ennen kun ne on tehty, plaah.

  VastaaPoista
 12. Minullakin on pari tilattua työtä kesken, mutta sitten saa taas ruveta tekemään mitä lystää, mukavaa. Yritän tänä vuonna kuluttaa noita lankavarastoja pienemmäksi, saas nähdä miten käy.

  VastaaPoista
 13. Oikein hyvää alkanutta neulevuotta! Onneksi on ilotulitukset taas vuodeksi ohi, saa eläimet olla rauhassa.

  VastaaPoista