keskiviikko 1. heinäkuuta 2015

Parasta kesä-aikaa


Tulihan se kesä sieltä, kun jaksoi odottaa. Vielä on ihanan lämmintä eikä liika kuumuus haittaa. Tämän lämpimämpää en toivokkaan, mutta helle-aaltoahan ne ovat lupailleet. Sitten käy olo jo tuskalliseksi.

Äiti ja tytär nauttivat lämmöstä vanhalla puutarhapöydällä. Siinä on lämmin ja turvallinen makoilla. Iltaisin on alkanut suuri supi pyörimään pihassa ja minä sitä hätistelen pois. Pelkään että se käy vielä kissojeni kimppuun.

Pitkällisten sateiden takia kylän uimaranta on saastunut, jätevesikaivot ovat tulvineet yli ja vedessä on sitä itseään. Minua se ei haittaa, kun en osaa uidakkaan, mutta lapsille se on harmillista. Onneksi on noita muitakin uimapaikkoja lähistöllä, joten eivät ihan ilman uimista joudu kesäänsä viettämään. Olishan se kyllä mukava itsekkin käydä välillä kastautumassa.


Minä olen virkkaillut näitä tavallisia niin että toinen käsivarsi ja olkapää ovat kipeytyneet kunnolla. Ostin tänään kokeeksi apteekista kipugeeliä ja sehän tuntuukin tepsivän. Hyvä ettei tarvitse kaikkia myrkkyjä vatsan kautta ottaa.

Kirpparin kautta sain tilauksen virkatuista ampiaisista. Miten voikin joku ajatus niin tökkiä. Jonkinlaista ideaa minulla jo on, mutta väkisin ideoiminen ei kyllä ole mitenkään mukavaa. " Ei kukkokaan käskien laula". Paljon kivempi, kun saa ottaa langan käteen ja alkaa miettiä mitä siitä syntyisi. Näitä tuttuja hahmoja tekee mieluummin, sillä samalla voi katsoa vaikka telkkaria ja ajatella ihan muita ajatuksia.

Tyttären vierailu vierähti pari viikkoiseksi ja mukavaa on kun on juttu- ja haliseuraa kotona. Mukava on kyllä palata taas omaan rauhaankin. Saa syödä ja nukkua silloin kun siltä tuntuu muista välittämättä.


22 kommenttia:

 1. Ihanan pitkä tyttären vierailu vaikka kyllähän se oma rauha on ihanaa <3 Voi noita ihania kisuja, meilläkin kovasti nauttivat kun saavat lötkötellä pötkötellä ulkona lämpimämmässä. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän tuota mötkälettä tulee taas ikävä kun hän pois lähtee, ei voi mitään. Toisaalta ruokalasku pienenee taas minimiin kun ei tule enää päivittäin osteltua herkkuja "lapselle" =)

   Poista
 2. Mikä siinä onkin., että kun pitäisi jotain tehdä niin ei huvita, mutta kun ei ole pakko niin tekee mielellään :)
  Mukavia kesäpäiviä sinne ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Pakkopullaahan" se on kun käskystä joutuu tekemään. Minulla vaikeuttaa vielä kun ei ole aavistustakaan mimmosta ampiaista tilaaja tarkoittaa.

   Poista
 3. On sitä sitten nostettu kissat pöydälle ;) tuo vanha hokema tuli mieleen tuosta hauskasta kuvasta.
  Oikein mukavia kesäisiä päiviä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa, empä tuota muistanutkaan =) Meillä ei arastella nostaa kissaa pöydälle ja ompa vielä mistä valita =)

   Poista
 4. Oi kuinka somia nuo kisulit:) Aivan tulee hyvälle mielelle niitä katsoessa. Eläimet nyt vaan ovat niin ihania. Mulla on niin,että jos joku työ on tilattu,vaikka ois tavalliset sukat,niin mikä kun se alkaa tökkimään,eikä meinaa onnistua millään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin tökkii. Minun piti viime jouluksi kutoa parit polvisukat pyynnöstä ja ne on molemmat vieläkin kesken. Kun ei vaan huvita ja on koko ajan mukavampaakin tekemistä =)

   Poista
 5. Minullekin tuli mieleen, että teillä on nostettu kissa pöydälle ja oikein tuplana :)
  Meillä liikkuu supeja, mutta olen ollut siinä uskossa, että hidasliikkeinen supi ei saisi kissaa kiinni, eikä muutenkaan ole kissoista kiinnostunut. Se voi hyökätä puolustautuakseen, mutta muuten supi on enemmän kiinnostunut sopivasta suupalasta, kuten sammakoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taidampa rauhoittua ja jättää supiparan rauhaan. Supi on minulle aika tuntematon eläin ja tutustuin siihen vasta täällä Keski
   -Suomessa. Kivahan sitä on seurata öisillä retkillään. Olen vaan ollut niin huolissani noista kateistani. Minulla noita kissoja piisaa vähän joka pöydälle. Voi jopa sanoa, että "konstit on monet sano mummo kun kissalla pöytää pyyhki". =D

   Poista
 6. Ihanat pöytäkoristeet sulla <3 kissat on ihan parhaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähän ei äkkiä kyllästy, sillä asetelma muuttaa muotoaan koko ajan =)

   Poista
 7. No on komiat äiti ja tytär! Jos sinä ja tyttäres ootte yhtä komioita, niin kateeks käy!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ollaan komeempia =D Molemmilla on elopainoa reilusti yli sata kiloa ja meitähän ei pienemmät kävele nurin =D

   Poista
 8. Voi että miten söpö pieni merimies. :) Ihania kesäpäiviä Sude <3

  VastaaPoista
 9. Merimies on aivan mainio mies! Niinhän ne kyllä ovat kaikki muutkin sinun hahmosi, joten uskon sen ampiaisenkin siitä vielä syntyvän. Ties vaikka tulee menestys siitäkin. :)
  Minä lueskelin kaikki näkemättömät postauksesi mutta en nyt kommentoi muuhun kuin tähän, ihan laiskuuttani vain, vaikka tiedänhän minä, kuinka kiva on lukea kommentteja, ainakin minusta ja niin uskon sinustakin olevan. Enkä kommentoi edes tuohon 500. apinaan, kun ajattelin antaa muillekin mahdollisuuden saada niitä. Minullahan on ne kaksi, jotka vaihtarini tuli, istuvat tuossa eteisen tuolilla halakaulaa toivottamassa mahdolliset vieraat tervetulleiksi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Johan urakan teit, kun monta postausta jaksoit lukea =)
   Näitten kommenttien kautta tuntuu että tutustuu ihmisiin paremmin kuin pelkkää blogia seuraamalla. Täällä on monta bloggaajaa jotka tuntuvat jo niin tutuilta kuin olisi kauankin naapureina asuttu =) Tuntuiskin kurjalta jos kukaan ei kommentoisi, on ne sen verran tärkeitä ainakin minulle.

   Poista
 10. Tyttöset nauttivat auringosta täysin rinnoin:)
  TV:stä alkoi kolmeosainen sarja kissoista. Ensimmäisen osan jo katsoin ja oli todella mielenkiintoista katsella maailmaa kissojen silmin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se kissa-ohjelma on minusta uusinta, sillä olen nähnyt se aikaisemminkin. Kiva se on välillä katsella maailmaa siitäkin vinkkelistä =)

   Poista