maanantai 2. huhtikuuta 2012

Kotoisaa


Viime aikoina on tullut selailtua noita sisustus-blogeja. Voi miten ihmisillä on kauniita ja valoisia koteja. Sitten olen luonut katseeni tänne minun kotiini. No, meillä on vähän erilaista =) Tämä pieni asunto tursuaa lankoja , kissoja  ja kirjoja. Ihan sama mihinkä päin katseensa kääntää ,lankoja, kissoja ja kirjoja joka puolella. Muuta minä en oikeastaan tarvitsekkaan viihtyäkseni.
 Kuva on sieltä minun "työpajastani". Tuon suurempi se ei sitten olekkaan. 
Minä kumminkin viihdyn täällä paremmin kuin jossain hienossa edustuskodissa. Täällä on kuulkaas niin kodikasta (ja sotkuista ).  


Tuolla työpajassa sitten on syntynyt taas näitä. Niinkuin oikeassakin tehtaassa, sitä tehdään, mitä tilataan.  Kunhan näihin apinatilauksiin tulee taukoa, niin sitten haluaisinkin tehdä jotain uutta, esim Liisa Ihmemaassa, se voisi olla kiva. 

24 kommenttia:

 1. Mukavan kotoisaa!=)
  Kauniitahan ne avarat "sisustuskodit" ovat, ei tavaroita esillä jne. Mutta ei meillä onnistuisi!=)

  VastaaPoista
 2. Kyllähän "edustuskodit" on kauniita, mutta kuka niissä viihtyy se onkin sitten eri asia. Kyllä minäkin mieluummin tulisin tuohon sinun soppeesi:)Ihania apinoita

  VastaaPoista
 3. Itsekkin katselen aina täällä blogimaailmassa niitä ihania sisustuskoteja, mutta itse ei kyllä saa pidettyä kotia sellaisena vaikka mikä olisi :) Mutta "tavalliset" kodit on usein kovin kodikkaita! Vaikka kyllä ne vimpan päälle laitetutkin on kieltämättä mukavan oloisia :)

  VastaaPoista
 4. Kodin pitää olla sellainen, missä itse viihtyy ja voi toimia kuten haluaa! Kodikkuus on tärkeä elementti. Tykkään apinoista ja nuo sinun tekemäsi ovat niin iloisia ja ilmeikkäitä.
  Mukavaa pääsiäisviikkoa!

  VastaaPoista
 5. Nuo sinun apinasi ovat niin upeita,että ei apinatilauksille tule koskaan taukoa! mistä alunalkaen keksitkään nuo!Sinun kotonasi on kodikasta. Minun silmissäni hyvin viihtyisää. Tuolilla on tyynyssä elefantteja,selvästi Turkista toi tyyny. Minulla on nimittäin just tuollaisia elefantteja laukussa,minkä Turkista olen ostanut.

  VastaaPoista
 6. Kotini on linnani sanotaan ja jokaisen koti on sellainen linna jossa itse viihtyy. Sinulla se on todella viihtyisän näköinen.
  Apinat rulaa.

  VastaaPoista
 7. Vaaleat ja valoisat kodit näyttää kyllä kauniilta, mut miten niissä eletään, en käsitä. Miten pidetään päälliset tyhjinä, niin että niissä on vain pari koriste-esinettä. Ja miten ne sohvat pysyy puhtaana. Jne.

  Meillä on tummia huonekaluja (perintöö ja sellaista) ja kaikki päälliset ja lattiat täynnä mm lasten romua. En nyt sanois kotoiseksikaan, mut näin meillä!

  Nuo sinun apinat on kyllä supersuloisia!!

  VastaaPoista
 8. Kodissa on tärkeintä että itse viihtyy. Noita sisustusblogeja selaillessa tulee melkein hulluksi, parempi vaan tuijottaa omia sotkuisia nurkkia niin ei lähde pää pilviin. :)

  Mä kyllä viihtyisin enemmän omassani jos se olisi siistimpi, mutta enhän mä sitä siistinä saa pidettynä, kun perässä kulkee kaksi pientä lasta, kaksi isoa koiraa ja yksi mies jotka kaikki jättää jälkensä. Ja jätänhän mäkin, kun en vaan ole järjestelmällinen ja se maailman siistein ja siivoushulluin tyyppi itsekään. ;)

  Liisa ihmemaassa kuulostaa aivan mahtavalta. Sithän sä voisit kokeilla jotain prinsessoja. Täällä on ainakin yksi tyttö joka hullaantuisi sellaiseen tyystin. Varmaan aika moni muukin pikku prinsessa. ;)

  VastaaPoista
 9. Minusta tuntuu myös ihmeelliseltä ajatus, että asuisi ihan siistissä sisustuskodissa, istuisi ja pyörittelisi peukaloita? Mitä muuta niissä voi tehdä, pelkät huonekalut, ei paljon muuta.No, ehkä katsella telkkaria ja kuunnella musiikkia tyylikkäästä musiikkilaitteesta? Tekemisen meininki tekee kodin, pienet kasat ja eri vaiheessa olevat hommat; olemme siis samanalsia, sinä ja minä!

  VastaaPoista
 10. Ihanan kotoisaa teillä on,ja paljon nätimpää kuin jossain lehden edustus-kodissa! Ja kisullakin on mukavaa :)

  VastaaPoista
 11. Hihhii, tuo näyttää niin paljon samalta kuin minulla edellisessä postauksessa ollut kuva kodista "pahimpina" askartelubuumin aikoina:) Palmusunnuntaiksi siivosin omelukoneen kaappiin ja raivasin laatikkokaupalla askartelutarvikkeita, kankaita ja lankoja vinttivarastoon. Kun eilen tulin kotiin töistä niin mietin että haa, jos en harrastaisi kaikenlaista käsillä tekemistä, voisi täällä olla aina näin siistiä kun tulen kotiin. Hyvin nopeasti tulin kyllä sitten siihen tulokseen, että kyllä sen pienen epäjärjestyksen kestää, kun saa tehdä sitä mistä tykkää. Joten tutun kodikkaalta näyttää sinun kotisi!

  VastaaPoista
 12. Koti on just semmonen kun sen olla pitääkin. Jos joku haluaa olla valkoisessa kodissa viikattuna lakanana, niin mikäs siinä. Minä en viihdy. Se mitä olet hankkinut ympärillesi kertoo sinusta paljon ja kotisi on silloin viihtyisä, kaikki viihtyvät siellä. Tarkoitan tällä kaikkien koteja.
  Tavarat ja tekemisen meininki tekee kodin.

  VastaaPoista
 13. Hui. Onpa aihe kirvoittanut kovin voimakkaitakin kommentteja.

  Itse olen monissa kommenteissa parjattujen valkoisten kotien asukas. Liika tavara ahdistaa minua, ja meillä on sisustuksessa vaaleita sävyjä. Se ei silti tarkoita sitä, ettenkö viihtyisi kodissamme, etteikö meillä elettäisi ihan täyttä elämää tai etteikö meillä tehtäisi mitään. Ajatus siitä, että valkoinen koti olisi vain istumista varten, on minulle kyllä tosi vieras. Meillä on useimmiten kovin sotkuista, tolkuttoman kissankarvaista, tiskejä altaan täydeltä, pyykkejä kuivumassa siellä täällä, kangaspakkoja, lehtipinoja ja kummallisia tavarapinoja ympäriinsä. Vaan jos itse kotiani esim. blogiini kuvaan, toki mielummin kuvaan niitä siistejä nurkkia. Niin varmaan tekisi moni muukin.

  Se, että olemme tehneet kodistamme juuri tällaisen, ja että viihdymme siellä, ei tarkoita, ettenkö arvostaisi toisenlaisiakin koteja. Jokaisen koti on juuri ihana sellaisenaan, kantaa omaa tarinaansa, on oman asukkaansa näköinen. Aivan kuten tuo Sudenkin koti.

  En näe, että tällaiset asiat olisivat vastakohtia, "sisustuskoti" ja "tavallinen koti". Kukin tekee kodistaan sellaisen kuin tahtoo, enkä koe, että näistä asioita tarvitsisi tehdä ääripäitä, puhumattakaan, että niitä tarvitsisi arvottaa eriarvoisiksi, paremmiksi tai huonommiksi, viihtyisimmiksi tai vähemmän viihtyisiksi. Onhan meitä ihmisiäkin niin erilaisia.

  Siispä aurinkoista oloa jokaisen omaan kotoiseen ja viihtyisään kotikoloon, oli se sitten värikäs tai valkoinen, täynnä tavaraa tai kokonaan tyhjä, tai ihan mitä vaan siltä väliltä. Ja mukavia virkkaushetkiä Suden sievään kotipesään kissojen, lankojen ja kirjojen keskelle! :)

  VastaaPoista
 14. Nuo reunimmaiset (raitapukuiset) apinat voisivat muuttaa meille =)

  VastaaPoista
 15. Täälläkin yksi, jonka koti on turhankin täynnä kaikenlaista sekalaista kamaa lankojen lisäksi! :D Kissoja eikä muitakaan eläimiä meillä kuitenkaan ole. Mutta jokainen koti lienee omistajansa näköinen ja mielestäni saakin olla. Joten katsellaan ja ihaillaan me Sude niitä kuvia "valkoisista ja siisteistä kodeista" mutta asutaan omissamme tyytyväisinä.

  VastaaPoista
 16. Kotoisalta näyttää..:) Apinoittesi serkkupoian tapasin Teneriffalla-kuvakin löytyy blogistani.:)

  VastaaPoista
 17. Joko niissä edustuskodeissa on mahtavat kaappitilat tai siellä ei ole kerrassaan lainkaan tavaroita. Meillä tavallisilla sitä tavaraa vaan tuppaa kertymään:)

  VastaaPoista
 18. Kotoisuus on enemmän mieleeni käytännössä vaikka mielelläni ihailenkin noita kauniita vaaleita koteja, jotka ovat niin siistejä ja mietittyjä. Itseltäni tyystin puuttuu tuollainen sisustus-silmä, joten tyydyn ihailemaan ja menen sitten vaan fiiliksen mukaan ts, vanhaa kamaa ympärillä enemmän kuin mahtuu, ja lankoja, ja kirjoja ja ne pari kattia;D Jokainen taaplaa tyylillään ja rakastan värejä!

  VastaaPoista
 19. Onpa ihanan tutun näköistä kodissasi, ihan kuin meillä.
  Jokainen asukoon miten tykkää, ihmisillä on vain erilaiset tavat ja harrastukset.

  VastaaPoista
 20. Minä en sitten jaksa olla ihailematta noita apinoita. Taitavat olla samaa sukua kanssani kun niin vetoavat :)
  Hyvin kotoisalta sinulla näyttää.
  Olen kyllä sitä mieltä että pieni epäjärjestys on kotoisaa. Toisaalta siellä missä jotain tehdäänkin siellä on sen näköistä että jotain on tehty. Eiks se näin ole.

  VastaaPoista
 21. Jokainen taaplaa tyylillään, itse olen tuon sinun "runsaan" sisustuksen kannattaja, tavaraa vaan tuppaa kertymään! Aina kun varakkaammat naapurit vaihtoivat sisustuksen uudempaan, me saimme halvalla lisää huonekaluja. Nyt on kyllä talo jo niin täynnä, että on pakko toppuuttaa...

  VastaaPoista
 22. Kyllä noi apinat on niin ihania, että se apinaklubi olisi ihan paikallaan.
  Steriili koti on sama kuin steriili elämä!

  VastaaPoista
 23. Välillä meinaa tulla hermoromahdus kun tavaraa on niin että huutokaupan saisi pitää. Eri asia on sitten se että huutaisiko kukaan mitään kun jokaisella on kotonaan jo tarpeeksi samanlaista roinaa. Kyllä koti on viihtyisä, vaikka tavaraa on enemmänkin. Kun ei osaa tuota roskista täyttää, niinkuin eräät.
  Olet sinä kyllä taitava tuossa apinatehtailussa.
  Hyvää Pääsiäisenaikaa!

  VastaaPoista