torstai 29. joulukuuta 2011

Myrskyn jälkeen, on pouta sää.......

 Sähkökatkoista huolimatta sain joulupäivänä yhden joululahjoista loppuun tehtyä. Puro-langasta tuubikauluri. Se on sitten miellyttävää lankaa neuloa. Neule syntyy joutuisasti, eikä lanka kuivata käsiä, niinkuin jotkut Novitan langat tekevät. Värikin käy tyttärelle niin nätisti.
Kesken on vielä pojalle tarkoitettu joululahja, mutta sillä ei kiirettä :) Milloin lie joutaa tulemaan lahjojansa noutamaan, vielä ei tietoa.


 Arvontavoitto-putki jatkui aina vaan. Aatonaattona sopivasti saapui tämä Jasmiken blogista voittamani jättisukka. Sinne mahtuukin paljon lahjoja, mutta tänä vuonna tonttu ei vielä ehtinyt sitä täyttämään. Ajattelin ensi jouluna laittaakin sinne itselleni joka joulukuun-päivälle pienen paketin :) Täytyyhän mummeleillakin olla oma joulukalenteri :)

Heti joulunjälkeen tuli sitten tämä Etanan arpoma paketti, Sini-valkoista-kirja ja vihreä huivi. Tätä kirjaa minulla ei vielä ollutkaan ja huivi piristää mukavasti mustia puseroitani. Mukava yllätys oli tämäkin.
Oikein paljon kiitoksia sekä Etanalle, että Jasmikelle. Nämä yllätykset ovat niin piristäviä muuten harmaaseen arkeen.
.....
Joulu menikin aika tunnelmallisesti myrskyn takia. Koskaan ennen ei meillä ole näin paljon polteltu kynttilöitä. Kissojen takia vaan piti joka kynttilää vahtia koko ajan. Jopa koiraa käytettiin iltalenkillä kynttilälyhtyjä kantaen. ( Meiltähän ei tietenkään löytynyt yhtään taskulamppua nyt niitä tarvittaessa).  Sen verran oli välillä aina sähköä, että saatiin pikapikaa lämmitettyä ruokaa.
Olihan se kyllä hermoja koittelevaa, sillä koira päätti huutaa joka kerta kun sähköt tuli tai meni. Varsinkin yö-aikaan noin tunnin välein kuuluva kamala haukkuminen otti koville. Teki mieli nousta paljain käsin kuristamaan koko piski, sillä tiesin , että seinänaapurin piti aamulla nousta töihin. Ei sielläkään varmaan paljon nukuttu Eetun takia.
Onneksi myrsky taitaa olla laantunut ja Eetukin nukkuu tyytyväisenä, mutta niin väsyneenä. Vahtikoiran elämä on joskus niin rankkaa :) 

19 kommenttia:

 1. Arpaonni näyttää todellakin taas osuneen sinne suuntaan! Onnea vaan ihanista voitoista!
  Eetu on tietty puhki, kun on ollut niin kamalasti vahdittavaa. Sitä paitsi naapusi saa olla kiitollinen. Jos sillä vaikka oli sähkökello, niin Eetu piti huolen, ettei siksi nuku rokuliin...

  VastaaPoista
 2. Olipa hyvä kommentti tuo edellinen, yhdyn täysin hänen ajatuksiinsa. Meillä oli vain kuuden tunnin katko. ja siitäkin olin puolet sairaalassa kontrollissa, hyvä niin.

  VastaaPoista
 3. Voi Eetu rassua, sillä on ollut kova työ.

  Kauluri näyttää nätiltä ja lämpimältä, ja tyttösi on kaunis. :)

  VastaaPoista
 4. Täällä sataa myrskyn jäljiltä taivaan täydeltä vettä :(.
  Kaunis tuubikauluri ja ihania arvontavoittoja jälleen kerran :).

  VastaaPoista
 5. Upea tuubikauluri. On se hyvä huomata miten pois tolaltaan kaikki on jos sähköä ei ole, sellaista mitä pitää itsestään selvänä ei muuten huomaisikaan. No en kyllä ylistyslaulua sähköttömyydestä pitäis:)

  VastaaPoista
 6. tämä oli nyt ensimmäinen kertomus sähkökatkon seurauksista blogissa. uutisissa ja lehdissä on ollut hurjia juttuja. jotakin opetusta tälläkin varmaan on ihmisille, esim. huolehtiminen patterilampuista. näin pimeään aikaan välttämätöntä. onneksi on kaikilla kynttilöitä. ruuanlaitto on ollut monelle ongelma. Silloin kun olin lapsi ja kodeissa oli puuhellat, tosin asuin maalla. ei ollut myrskyistä tälläistä haloota. Toivotaan nyt tyyntyvää säätä eikä haittaisi yhtään jos vähän tulisi pakkastakin välillä, kuolisivat kaikenmaailman pöpöt. Nämä säät suosivat eri virusten leviämistä. Onnea arpavoitoista ja tytär on varmaan iloinen kauluristaan.

  VastaaPoista
 7. Sinulla on tosi vahti. Pitää silmällä ja kuulolla hiljaisenkin kulkijan, kuten tämän sähkön.

  VastaaPoista
 8. Kyllä sinulla on ollut vaiderikas joulunaika.Eläimet reagoivat omalla tavallaaan erikoisiin tilanteisiin. Kiva, että sinulla on ollut arpaonnea Hyvää Uutta Vuotta Sinulle

  VastaaPoista
 9. Että sinulla osaa olla hyvä tuuri noissa arvonnoissa! :) Joillakin kun on, mutta minä en kuulu siihen kastiin.

  Kaunis on tuubikauluri kaunilla tytöllä! Paljonkohan mahtoi mennä kauluriin Puroa ja millä silmukkamäärällä teit? Minulta nimittäin löytyy jonkun verran Puroa, jonka voisin tuhota tullaiseen, jos vain riittäisi.

  VastaaPoista
 10. Olen itsekin kutonut Puro-langasta, mukava tuttavuus, tykkäsin:)

  Kauluri on kivan värinen, kaunis, eläväinen pinta.

  Meilläkin kaatui myrskyn takia puita, niin pihasta kuin lähi-ympäristöstäkin, onneksi kuitenkin sähköt toimivat koko ajan:)

  Mukavia väli-päiviä.

  VastaaPoista
 11. Puro on kiva neuloa, mutta käytännössä nyppyyntyy ihan kympillä ja se on raivostuttavaa. Nimimerkki: pitämätön tunika

  VastaaPoista
 12. Kaunis huivi<3 kauniilla tyttärellä.

  VastaaPoista
 13. Tosi kivannäköinen kauluri!

  VastaaPoista
 14. No huh miten hieno arpaonni sinulla on, toivottavasti putki jatkuu :)

  Loistavaa uutta vuotta!

  VastaaPoista
 15. Mukavia arpajaispalkintoja olet saanut.
  Kaunis kauluri ja lämpöisen näköinen.
  Oikein Hyvää Uutta Vuotta!

  VastaaPoista
 16. On sulla hyvä tuuri noissa arpajaisissa :)
  Upea kauluri kauniilla tyttärelläsi!
  Oikein Hyvää Uutta Vuotta!

  VastaaPoista
 17. Tuhansia arjen iloja, onnistumisen hetkiä ja uusia elämyksiä ensi vuoteesi! Rapsutuksia lemmikeillesi!

  VastaaPoista
 18. jeee- samasta langasta ja väristä rinkulahuivi myös minulla! Olen käyttänyt sitä paaaaljon!!!

  VastaaPoista