torstai 16. syyskuuta 2010

Sietokyky ylitetty

Jossakin se raja kulkee kilteimmilläkin ihmisillä ja minulla se raja tuli nyt. Niinkuin aikaisemmin jo kirjoitin, meille oli tulossa pieni remontti ja minun oli tarkoitus evakoitua naapuri-asuntoon. Alkamisajankohtaa ja kestoa ei ole vieläkään ilmoitettu. Isännöitsijä kävi vaan eräs aamu kertomassa ennakkoilmoituksen.Perjantaina remonttimies veteli naapuriin homeenestoainetta ja sanoi , että varo aika taisi olla pari vuorokautta, ei hän muista. Täällä jo remontoidussa kumminkin haisee omituiselle ja silmiä särkee välillä.
Kuulemma ensin tulee kuitenkin siivoojat, ennenkuin minä muutan. Suurimmat huonekalut saa jättää entiseen huoneistoon sisäseinän viereen ja komeroihin saa jättää tavarat.Minä siinä sitten ähersin kaikki kirjahyllyt seinän viereen, täytin kattoon asti ja tungit kaapit täyteen tavaraa. Meillä noita kirjoja piisaa.

Sunnuntaina laittelin jo verhot ja lamput naapuriin ja ajattelin , että eikai tämä nyt niin kamalaa olekkaan.Tuli maanantai, ei näkynyt siivoojia. Pahat aavistukset tuli mieleen, menin illalla ja siivosin itse suurimman osan rakennuspölyistä. Luulin, että minulla olisi se viikko aikaa muuttaa.

Tiistai aamuna tuli remonttimies ilmoittamaan, että huomenna pitää olla muuttanut.

Tytär oli koulussa 9-17, joten yksin aloin ähertämään. Puolen päivän jälkeen soitin talonmiestä avuksi kantamaan edes sänkyä toisesta päästä. Muutaman huonekalun kiikuttivat puolestani. Aamulla aloin klo 10 ja yöllä klo 24 lopetin ja voitte uskoa että joka paikkaa särki ja selkä oli tosi kipeänä.

Jääkaapista löytyi pojan jouluna jättämä keskikaljapullo ja vaikka en ole 20 vuoteen kaljaa juonut, niin kyllä se oli hyvää, kun yöllä korkkasin pullon.Tiistaina ajattelin , että tänään en nouse sängystä koko päivänä, vaan taas soi ovikello. Remonttimies tuli sanomaan, että suunnitelmiin tuli muutos, koko kämppä tyhjäksi.

Siinä kulki minulla raja.

Ensin rupesin itkemään jo pelkästä väsymyksestä ja kiukustakin. Sitten soitin talonmiehelle ja sanoin, että minä en yksinkertaisesti enää jaksa.
Naapurin mummo tuli hätiin ja keitti minulle kahvit. Vähän helpotti, kun sai jollekkin puhua.

Isännöitsijä oli ystävällisesti toimittanut 10 lainalaatikkoa, siis kymmenen, niihinkö minun tavarani muka mahtuisivat. Eilen illalla kipattiin sitten laatikot evakkokämpän lattialle ja käytiin täyttämässä kirjoilla.

Sinne jätettiin keskelle lattiaa odottamaan, jospa joku tulisi ne ulos nostelemaan. Huonekalut nostelkoon pihalle sateeseen tai viekööt vaikka suoraan kaatopaikalle. Minä en nyt jaksa enää välittää. Siinäkin meni useita tunteja, vaikka tytär oli apuna. Puolet ei mahtunut edes laatikoihin, vaan kannettiin sylissä tänne naapuriin.

Korkkasin eilen illalla sen toisenkin kaljapullon. Maistui edelleenkin ihanalle.

Eikä siinä kaikki, niinkuin mainoksessa sanotaan. Sama muuttoruljanssi takaisinpäin on vielä edessä. Milloin, kukaan ei kerro. Ehkä viikon päästä, ehkä kuukauden. Ärrrr...

Näin hyvin pelaa tiedotus kaupungin omistamissa vuokra-asunnoissa. Ilmeisesti meillä asukkailla ei ole minkäänlaista ihmisarvoa. Varsinkaan meidän rivitalossa, jossa minä olen nuorin vuokralainen, lähes 60 v. Mitenkähän nuo naapurit, jotka ovat paljon iäkkäämpiä, jaksavat tämän.

...

Onneksi illalla tuli telkkarista minun lempimainokseni, Åttå-drinkkero. Voi että se jaksaa naurattaa kerta toisensa jälkeen. Minulla on monta tosi hyvää homo-ystävää, en minä homoille naura. Mainos on kuitenkin mainio ja minä oikein odotan sitä joka ilta tulevaksi, parasta viihdettä.

...

Vähän helpotti, kun kirjoitin kaiken talteen....

Huomasittehan, enää 100 yötä jouluun.

15 kommenttia:

 1. Nyt tekisi mieli laittaa muutama kirosana! Mutta en viitsi, uskomatonta touhua vuokranantajalta!!! Ei ihme, että olet väsynyt ja kävit itkemään. Koita jaksaa!

  VastaaPoista
 2. Voimia Sude ja jaksamista tuohon ruljanssiin!!
  Ihan älytöntä touhua!
  Käsittämätöntä??

  VastaaPoista
 3. Luin jostain, kuinka nykynuoret eivàt enàà suostu olemaan kilttejà vaan vaativat. VAATIVAT. Mitàhàn, jos muuttaisit patjan kanssa kaupungintalolle, vaikka aulaan, ja alkaisit VAATIA inhimillisempàà kohtelua ja HETI. Minàkin mielessàni ajattelen niità vanhuksia, jotka eivàt enàà jaksa/osaa/halua VAATIA. Ota virkkuu varulta mukaan, jos eivàt HETI suostu VAATIMUKSIISI. Otapa yhteyttà paikallislehteen.

  VastaaPoista
 4. No jopas on ihmisen kyykyttämistä ja hyppyyttämistä.
  Suunnitelmia vaan muutetaan ajattelematta asukkaita. Että silleen....
  Toivottavasti ennen joulua on kaikki ohi, ja olet kotona taas.
  Jaksamisia.

  VastaaPoista
 5. Jaksamista sydämeni pohjasta! Vaikka me hankkiuduimme vapaaehtoisesti muuttoruljanssiin, ei sekään ollut kivaa. Saati sitten pakon edessä.

  VastaaPoista
 6. Ei voi oikein muuta sanoa, kuin VOIMIA. Ja voimahali päälle.

  VastaaPoista
 7. Suo anteeksi ,minä sain nauraa täällä maha kippurassa sun muuttotouhuille, voi että:-D Vaikka ei naurun asia olekaan, ihan kurjaa tuommonen kohtelu ja että ei edes remppamiehet tiedä mistä sitä remppaa pitäisi aloittaa .Vuokranantaja on ihan perseestä!! koeta kestää.

  VastaaPoista
 8. Ei voi olla totta!!! Muutto on muutenkin rankkaa puuhaa, ei siihen enää tuollaista, sanoisinko ihan ilkeyttä enää kaipaa!

  ps. kiva että oli kuitenkin kaljaa jemmassa..;o)

  VastaaPoista
 9. Voimia Sude! Todellakin törkeää käytöstä. Olutpullon korkkaus on ollut vähintäänkin oikeutettua, jotain olisi vain vielä pitänyt kaupungin viskaaleista pitänyt tyhjällä kolauttaa... huom.vastustan väkivaltaa, mutta,mutta...
  Kyllä kaikki vielä kirkastuu, usko pois.

  VastaaPoista
 10. Voi jestas, mitä pompottamista!
  Olet todella oluesi ansainnut, vaikka vähän enemmänkin.

  VastaaPoista
 11. Tuohon ei voi muuta sanoa kuin HÖH. Oli onneksi oluset HI..

  VastaaPoista
 12. Voimia Sulle Sude! Liika kiltteys ei kannata - sen huomasin viime viikolla. Tuolla tavalla kohtelee myös ns. vanha ja arvostettu (turkulainen) rakennusliike kun yrittää paikata rakennusaikana tekemiään virheitä. Asunnot myytiin luksuksena meren rannalla ja nyt papereissa sanotaan että täyttää "välttävän asumisterveystason"...

  VastaaPoista
 13. Voi kun olisin ollut auttamassa. Ensin olisin soittanut kaupunginjohtajalle saakka ja sitten olisi vienyt sinut kylpylään rentoutumaan sillä aikaa kun kaupunginjohtaja kavereineen olisi kantanut tavarasi. No taisin vähän innostua, mutta oikeasti olisin auttanut.

  VastaaPoista
 14. Voi sinua... mikä touhu. On se kumma ettei tiedotus pelaa.... jaksamista nyt kuitenkin kaiken touhun sekaan ;D

  VastaaPoista