tiistai 29. syyskuuta 2009

Tallinnanmatka

Tallinnan matka on sitten tehty ja hengissä selvitty. Kyllähän laivalla jos jonkinlaista koheltajaa näkee, mutta onneksi itsellä alkaa jo ikä painaa ja vauhtia hiljentämään.. Meno matkalla olikin kunnon myrsky ja laiva jytkytti vasta-aallokossa. Melko inhottavan tuntuista ja minäkin olin eka kertaa pahoinvoiva monen muun lisäksi. Onneksi yö oltiin satamalaiturissa, että puolelta öin olo rauhoittui. Tallinnassa tietenkin satoi , kuten yleensä minun siellä käydessäni. Otettiinkin tällä kertaa oma Reisitaksi porukalla, ettei tarvinnut kahlata lammikoissa. Oikein oli mukava mies, etukäteen sovitulla edullisella hinnalla kuljetti meitä osoitteesta toiseen ja esitteli vähän ylimääräisiäkin paikkoja ja tapahtumia erikseen. Neuvoi niitä halvempia kauppoja ja oli muutenkin miellyttävä nuorimies. Luvattiin ottaa hänet ensikerrallakin. Soitetaan vain edeltäkäsin ja hän odottaa satamassa valmiina.

Lankoja olin ajatellut ostaa enemmänkin, mutta kaupassa tuli järki mukaan ja aloin miettiä, mihin niitä niin paljon oikeastaan tarvitsen. Saalis jäi sitten neljään huopalankakerään ja kahteen isoon vyyhteen villalankaa. Näitäkään en olisi tarvinnut, mutta en voinut vastustaa. Huopalanka käy tosi hyvin pesukonehuovutukseen ja olenkin siitä aika paljon jo aikaisemmin valmistanut.
Tallinnan huopalankaa kannattaa ostaa aina kaksi samanlaista kerää, koska yksinkertaisena neulottuna on liian ohutta ja katkeilevaa.
Nyt on sitten lankaa ja tupakkaa taas vähäksi aikaa, viinat jätin toisten ostettaviksi. Kyllä porukat näkyi taas sitä valtavat määrät raahavankin Suomeen. Nautintonsa kullakin, minulle riittää suklaa ja tupakka.

7 kommenttia:

 1. Kauniita lankoja! Aika maltillinen hankinnoissa kuitenkin:)

  VastaaPoista
 2. Olisi kiva päästä itsekkin tutkailemaan mitä kaikkea kivaa Virosta löytyisikään. Olen käynyt vain yhden kerra ja siitäkin on aikaa. Pörrättiin vain siinä sataman lähellä.
  Paljonko tuossa villalankakerässä on? Hinta näkyy kuvasta. Onko hyvä hinta/laatusuhde noilla langoilla. Olen ainakin huomannut, että moni niitä sieltä tuo.

  VastaaPoista
 3. Sinistä näkyy olevan 195gr ja hinta 6,60€. Huopalankaa 132gr ja 4,40€ Lankakerät on aina eri kokoisia ja hinta sen mukaan. Villalangat eivät kestä pesukoneella pesua vaan kutistuvat. Muuten ovat niin kauniin värisiä ja lämpimiä, että tulee osteltua ja paljon. Eiköhän Oulustakin ole kuljetuksia laivoille. Täältä Keski-Suomesta monta bussillista päivässä joka päivä. Eikä ole kallista, alkaen noin 20€ koko matka.

  VastaaPoista
 4. Tuo idea omasta taksista on varmasti hyvä. Eihän siellä osaa yksin minnekään mennä. Tuliaisista olisin jättänyt tupakan pois ja konupullon tilalle tuonut, ehkä vähän suklaatakin, mutta en ollut mukana ;)

  VastaaPoista
 5. Kiva reissu teillä oli. Viron villalanka on karkeaa, mutta nämä huovutusvillat aivan hyviä. Olen tehnyt paljon niistä ja lopputulos on oikein hyvä.

  VastaaPoista
 6. Kiitos Sude lankatiedoista. Oulustakin taitaa olla kuljetuksia, mutta en ole ottanut selvää paljonko maksavat. Tuntuu, että kun sieltä teiltä päin on 20e niin täältä asti on varmasti enempi.
  Siskoni asuu Helsingissä. Pitää kysellä josko vaikka hänen kanssaan käytäisiin rentoutumassa risteilyllä vaikka ensi kesänä. Syksyisin en voi edes ajatella meneväni laivaan kun minulle tulee niin herkästi huono olo kun laiva edes vähän keinuttaa.

  VastaaPoista
 7. Салон Секреты Красоты предлагает большой выбор классических салонных услуг: парикмахерские услуги, маникюр, педикюр, косметология, перманентный макияж. Мы работаем более 10 лет и придерживаемся принципа соотношения цены и качества обслуживания. Для постоянных клиентов действуют акции и бонусная система. Заходите на наш сайт [url=http://s-krasoti.ru/] маникюр lcn
  [/url]

  VastaaPoista