tiistai 15. syyskuuta 2009

Kirjahyllyjä

Kauhistuin ensin , kun Intsu haastoi minut kuvaamaan kirjahyllyjäni. Meinasin jo laittaa pystyyn suur-siivouksen, vaan ajattelin sitten, että tämähän on vain minun näköiseni koti. Siispä rohkeasti vaan asiaan. Me asumme tytön kanssa pienessä kahden huoneen ja keittiön asunnossa, johon tavaraa on kertynyt kartanon verran. Nykyään kirjahyllyjä onkin sitten joka seinällä useampia kappaleita. Kuvaan niistä vain niitä siistimpiä tällä kertaa.


Keittiössä on tämä sekatavarahylly, jossa kirjatkin on niitä, jotka ei muualle ole mahtuneet.Hyllyn päällinen on "baarikaappi", jossa pullot on pölyttyneet vuodesta toiseen. Aikanaan ravintolassa työskennellessäni ryyppäsin oman kiintiöni täyteen ja nyt ei viinakset enää maita, onneksi ei tyttärellekkään. Vieressä on matalampi hyllykkö, joka on täynnä askartelutarvikkeita.

Keittiöön on ängetty myös yksi lasiovinen kaappi, jossa säilytetään niitä "parempia astioita" ja keittokirjoja. Minä en näihin pahemmin koske, kun en pidä ollenkaan ruoanlaitosta. Tytär joskus väsää jotain ihmeellisyyksiä.Kamarista kun raivasin ensin mahdottoman määrän lankakasseja ja -pusseja, niin takaa ilmestyi tämä varsinainen kirjahylly.Yllähyllyn toinen puoli on täynnä käsityökirjoja, milloinkahan ehtisi tekemään edes yhden työn joka kirjasta. Alahyllyllä tietenkin käsityölehtiä. Loput onkin aikalailla tietokirjoja tai turkkilaisten kirjailijoiden kirjoja. Olen yrittänyt kerätä niitä tyttären takia.Ettei ryönä loppuisi, minä suorastaan kerään näitä puisia käsin veistettyjä kameleita maailmalta.


Vieressä on toinen hylly täynnä käsityölehtiä. Päällä on sitten sekalainen kasa käsityötarvikkeita. Vaikka minä kuin kannan näitä lehtiä kirpparille, niin ne vaan lisii ja lisii.


Sängyn vieressä on sitten tämä hylly, jossa on lukemista odottavat kirjat , ja kuinka ollakkaan, käsityölehtikansioita. Herätyskelloja on tarkoituksella kaksi. Minulla on paha tapa sammuttaa herätyskello ja jatkaa nukkumista. Toinen kello soikin vähän myöhemmin ja siihen kyllä jo herääkin sitten.

Yhteen nurkkaan on sullottu tämä minun lempihylly. Löysin sen kirpparilta ja se pitäisi laittaa nätimmäksi. Täyttä puuta ja aika vanha. Ylähyllyllä on tyttären koulukirjoja "siistissä järjestyksessä", muilla hyllyillä, yllätys, yllätys, käsityölehtiä ja muuta roinaa.
Tyttären huoneessa olisi lisää kirjahyllyjä, mutta sinne ei arvaa mennä kameran kanssa. Siellä on näet vielä sotkuisempaa.
Villikissa on minun ensimmäinen blogi-tuttavuuteni, joten haastankin hänet vuorostaan kertomaan kirjahyllyistään.


3 kommenttia:

 1. On sinulla aarteita hyllyissäsi! ;) Näkyy sitä kaikennäköistä kertyvän muillekin kuin vain meille! ;DD

  VastaaPoista
 2. Kiitos käynnistä!

  En ole vielä ehtinyt kuvata hyllyjäni. Mietin myös, että ehkä pitäisi siivota ensin. Katsotaan nyt;)

  VastaaPoista
 3. Tämä onkin kiva haaste ;)On sulla uskomattoman monta kirjahyllyä. Mulla ei oo ku pari. Ja niissäkin vaan jotain muutama valokuva ja jotain lasiesineitä... Mä kun en harrasta oikeestaa mitää, niin ei oo kertynyt sitten sellastakaa tavaraa... Toivottavasti kukaan ei kuitenkaa haasta mua johonkin ullakko kuvauksiin, sieltä löytyy jos jonkimoista rompetta ;)

  VastaaPoista