maanantai 3. kesäkuuta 2024

Pesosen poikia


Nyt on Pesosia useammallekin halukkaalle. Kerran kun langat esille kaivaa niin samalla vaivalla tekee useammankin.

Jonkun verran on ukoissa eroja, malli etsii vielä lopullista muotoaan. Nämä on tehty villalangoista, sopivia värejä kun sattui löytymään kotoa.


Ohje ? Toki, toki, tästä vaan ei muut saa selvää kuin minä itse ja se piisaa minulle. Enempää en viitsi vaivaa nähdä ja tässä on ne tärkeimmät silmukkamäärät ettei tarvitse joka kerta purkaa.


Missä Pesosia, siellä tietenkin kissojakin, kahta eri kokoa. Kirkkaan vihreää lankaa on vaikea löytää joten näittenkin housujan värit vähän vaihtelee.


Välillä luonto tulee liiankin lähelle. Yhtenä iltana suuri kokoinen orava syöksyi sisälle. Kissa kun sen huomasi niin siitähän riemu syntyi. Mentiin ylös ja alas ja alas ja ylös ja pudoteltiin tavaroita kilpaa. Meno oli kuin parhaimmassakin huvipuistossa. Lopulta sain kissan teljettyä vessaan ja kaikki räppänät auki. Jossain vaiheessa orava tajusi häipyä pihalle takaisin.

Juhliminen on rankkaa puuhaa helteellä ja niin oli kissakin väsynyt riehumisen jälkeen. Kylläpä lepo maittoi.

 

23 kommenttia:

 1. Pesonen on minulle vähän tuntemattomampi juttu, mutta sen verran olen jossain nähnyt, että onhan nuo nyt ihan näköisiä! Ja eikös Pesosella tosiaan ollut kissakin, joten niitä pitää olla toinen mokoma. Jokaiselle Pesoselle oma kissansa.
  Voi hyvä ihme tuota kissa-orava juttua! Varmasti oli täysi härdelli! Huh!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olihan se melkoista riehumista noitten elukoitten kanssa, mutta onneksi minulla ei ole mitään arvokasta rikki menevää. Vähällä selvittiin.

   Poista
 2. Ihania Pesosia ja kissoja. Kerrankin sait innostavan ja hauskan iltajumpan Ahududu! Harmi kun se keskeytettiin - Pepsi ja Max

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahududulla kyllä oli hauskaa, mutta voi olla että orava oli toista mieltä. Onneksi selvisi ulos kuitenkin ilman mitään vammoja.

   Poista
 3. Viirut ja Pesoset on kyllä ihan näköisiä! Meidän lasten (jotka nykyään aikuisia kaikki) ihan ykkössuosikkijuttu on aina olleet nuo Viiru-Pesostarinat. Yksi aika lailla kulunut Viiru on tallessakin, mutta meille haluan tilata tuon pariskunnan. Sitten kun sulla on niitä vapaana. T. Helmis

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla. Teen niitä kyllä lisääkin. Voitais jatkaa juttua vaikka facebookissa (ihan omalla nimelläni ) tai sähköpostissa kaisudemir@gmail.com. Jonkun aikaa menee kun taas on valmista esitellä

   Poista
 4. Aivan huippuja nämä Viirut ja Pesoset. Olet kyllä taituri näiden kanssa, kun ilman ohjetta näitä teet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on niin mieluinen harrastus ja nyt lopultakin eläkkeellä minulla on sille aikaakin.

   Poista
 5. Viirut ja Pesoset on kyllä tosi hienoja, kiva kun Viiruille on nyt Pesosetkin kavereiksi. Oravia on mukavampi katsella ikkunasta, kun ne hyppii ja kiipeilee puissa. Sisällä ne saa aikaan kamalan sekamelskan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tykkää tästä meidän oravasta silä se jo toisen kerran hävitti kirjosiepon pesueen. Aikamoinen peto on oravakin.

   Poista
 6. Viirut ja Pesoset on kyllä huippuja, niin virkattuna kuin kirjoissa ja elokuvassakin.
  Voi hitsi tuota oravaa, niilläkin on nälkä ja jano ollut varmaan kun hellettä on ollut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän pihapiirissä syötetään ja juotetaan ahkerasti siiliä, oravia ja lintuja. Ihan vieressä menee pieni purokin, joten jano ei pääse yllättämään.

   Poista
 7. Kyllä nuo Pesoset ja Viirut ovat ihania. Olet kyllä taitava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun on 70 vuotta harjoitellut niin onhan se kumma jos ei jotain ole jo oppinutkin. Vieläpä äitipuoleni oli käsityönopetteja joten mitään hutilointia ei ole koskaan sallittu, purkuun meni muuten. Mukava harrastushan tämä virkkaaminen on.

   Poista
 8. Kyl sie oot taitava. Ihan iloseks tulee ku kattelee noita siun Pesosia ja Viiruja! Taikuri voi olla itteensä tyytyväinen. 😍🧡😍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Eipä näytä sinullakaan olevan peukalo keskellä kämmentä ja uutta syntyy vauhdilla.

   Poista
 9. Ihania nämä sinun Pesoset ja kisuset. Ei ihme, jos kissaa väsyttää äkillisen kuntoilun jälkeen. Ehkä oravakin oppi pysyttelemään rauhallisemmilla tanhuvilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä ole orava enää sisälle uskaltanut, mutta ikkunan takana kyllä käy vielä kurkkimassa. Liian rohkea otus meidän pihaan, pääsee vielä hengestään tuolla menolla.

   Poista
 10. Voi että on taas mukavannäköistä porukkaa, Pesosia, Viiruja ja Ahu! Meillä kävi eilen sähkömies semmoisesta firmasta, jonka nimi on "Näppärä ja Kätevä". Sinä siskokulta olet kyllä myös tosi näppärä ja kätevä käsistäsi! Ja vielä lisäksi olet Taiteilija!
  -siskos-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kylläpäs sieltä nyt tuli kehuja, kiitosta vaan 😆😆😆

   Poista
 11. Olipas ihan pakko tulla pitkästä kurkkaamaan, miltä näyttää Pesoset, joista tänään kaupan pihassa tavatessamme mainitsit. Upeita ovat! Rapsutuksia saalistaja-Ahududulle ja kivaa kesää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipa mukava tavata ihan kasvokkain, olin aika yllättynyt kun tunnistit.

   Poista