tiistai 26. maaliskuuta 2024

Hyvää Pääsiäistä 🐤


Meinasin jättää pääsiäisen laittamatta, mutta kun sisareni ilmoitti tulevansa kylään niin olihan niitä koristeita taas kaivetta esiin. Nämä tipuset ovat tyttäreni yli 25 vuotta sitten päivähoidossa tekemiä ja huolella ne säilytän ja joka pääsiäinen esille laitan. Näissä on tunnelmaa ja minulle tosi rakkaita.

Monien vuosien jälkeen minullakin kävi virpojia kolme kappaletta. Onneksi oli suklaamunia jemmassa. Oli oikein mukava että poikkesivat.

Tytär itse on tällä hetkellä Skotlannissa poika-ystävänsä luona, mutta tulee onneksi pääsiäispyhinä takaisin.


Talvi ei vaan meinaa hellittää otettaan. Lunta sataa päivittäin, tänäänkin. Jokohan pääsiäisen jälkeen alkaisi kevät voittamaan.




Mukavalle naapurille tuli avioero ja muualle muuttaminen. Tuli minulta kysymään jos huolisin pari marjapensasta kun ei niitä saa vuokrapihaan jättääkkään. Vaikka terassini on pieni aina sinne nyt matjapuskat mahtuu.

Saapi nähdä vieläkö ovat elossa tuolla jään alla. Jos ei, niin istutan sitten kukkia niihin. Olishan se kyllä mukava omista pensaista marjoja riipiä.

Kai tästä pitäis alkaa vähän siivoamaan. Sen verran vieraskoree olen minäkin. 
Rauhallista pääsiäisenaikaa kaikille. 🐤🐤🐤


 

27 kommenttia:

  1. Selvää vieraskoreutta on täälläkin meneillään ;D Yritän siivota, kun viikonloppuna tulee vieraita. Kissankarvat on niin tiukassa kiinni huonekaluissa, että ei voi mitään. Ehkä tässä nyt täytyy hakea kellarista jokunen pääsiäiskoristekin, niin siivouskin näyttää viimeistellymmältä ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kun vähän imuroi ja vie roskapussit ulos niin eikös se riitä siivoukseksi. Paljon mukavampi on istua alas ja kaivaa käsityö esille........tai sitten voi mennä vaikka päivä-unille.

      Poista
  2. Tuollaiset koristeet ovat ihan parhaita, eikä niitä voi vaihtaa.
    Kevätmieltä ja hyvää pääsiäistä sinne, kyllä ne lumet ennen pitkää sulavat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vanhoja kaupasta osteltuja heitinkin jo roskiin, mutta nämä säilytetään visusti.

      Poista
  3. Hienot on tyttären pääsiäiskoristeet. Minä olen hukannut vuosien varrella väsäämäni koristeet =O. Joulukoristelaatikko löytyi vintistä, mutta pääsiäsikoristeloota on hävinnyt sen siliän tien. Mysteeri!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sieltä ulkokomeron takimmaisesta nurkasta minäkin pääsiäiskoristeet löysin. Samalla tuli siirrettyä joulukoristeet sinne joten joulunakin on taas ihmettelemistä mistä löytää.

      Poista
  4. Kivat koristeet minullakin on jäljellä poikien tekemiä koristeita . Ne on jossain en aina ota niitä esille mutta välillä .
    Virpojia en nähnyt mutta olimme myös silloin mökillä .
    Toivottavasti marjapensaat pärjää ja uskon jopa niin . Meillä on mökillä todella paljon pensaita ja marjoja myös tulee reilusti jopa toisille antaa .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Poika pahulainen hävitti aikanaan omat askartelunsa komeroita siivotessaan, ei ymmärtänyt että ne ovat äidille tärkeitä. Onneksi tytär on antanut äidin tavaroitten olla rauhassa. Noita en anna hävittää.

      Poista
  5. Kivat pääsiäiskoristeet. Onneksi otit ne esille, johan noista mielikin piristyy. Hyvää pääsiäisen aikaa sinullekin ja menestystä marjapensaiden viljelyyn, tai sitten kukkien.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meinasin jättää pääsiäisen laittamatta, mutta onneksi mieli muuttui. Kivahan noita on katsella

      Poista
  6. Jopas siellä onkin vielä paljon lunta!!! Hienot koristeet ja syystä arvokkaat! Mukavia tulevia pääsiäisen pyhiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En kestä, ulkona sataa taas ihan kunnolla lunta. Pekka Poutakin lupasi että huuhtikuussakin on vielä talvi. Pääsispä johonkin etelään katsomaan auringonpaistetta.

      Poista
  7. Kauniit on tyttäresi tekemät koristeet, kyllä ne on kiva esiin ottaa! Muutossa meiltä hävisi nuo aarteet, nyyh, mutta eipä tartte esiin kaivaa. Lumiräntää yritteli täällä sataa, onneksi loppui.
    Hyvää ja rauhallista Pääsiäistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tytär oli pienenä ahkera askartelija ja minähän tietenkin olen säilyttänyt kaikki. Eihän niitä voi hävittää.

      Poista
  8. Lisää lunta lisää lunta.. Vaadimme että lumi katoaa eikä lisäänny! - Max

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkään ei tykätä että rappusia pitemmälle ei voi mennä kun heti tassut kastuu. . Ole siinä sitten urhea metsästäjä, hiiret vain ilkkuu kauempana puskissa.

      Poista
  9. Kivat pääsiäiskoristeet. Lasten tekemät ovatkin niitä kaikkein parhaita. Meilläkin kävi kolmet virpojat ja oli kyllä hyvä mieli, että nykyisinkin pidetään perinnettä yllä. Mukavaa Pääsiäisen aikaa sinulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ole meilläkään vuosiin käyneet. Lakkasivat käymästä kun en koskaan antanut rahaa, pelkkiä suklaamunia vain. 😝 Munia saivat tänäkin vuonna ja tuntuivat olevan ihan tyytyväisiä, ehkä tulevat ensi vuonnakin.

      Poista
  10. Onpa kivaa, että otit nuo kauniit koristeet esiin! Mukavaa ja aurinkoista Pääsiäisen aikaa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ...kommentti tuli siis Kivipellon Sailalta

      Poista
    2. Niin se mieli muuttui onneksi. Siihen auttoi kun virpojat toivat pääsiäisoksia, piti itten kaivaa vähän tipujakin esille.

      Poista
  11. Ihanan suloiset pääsiäiskoristeet :). Kevättä odotellaan täälläkin jo kovasti.
    Oikein mukavaa pääsiäistä sinulle, Sude!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä lumipeite senkun kasvaa, nyyh. Jospa ne juhannukseen mennessä edes vähän häviäisivät. Peipposia näin eilen todella suuren parven, noin 30 varmaankin. Mitenkähän ne reppanat pärjää tuolla lumisateessa.

      Poista
  12. Ihanat aarteet esille nostit - kiitos Pääsiäistoivotuksista ja uusi lumi lienee vanhan surma.... joten eiköhän ne juhannuksena jo nurmet viherrä, hih... Iloa eloosi! Blogissani starttasi värihaaste - jos innostuisit vaikka mukaan.. ihan vain periaatteella, että elämässä ei ole koskaan liikaa väriä!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jospa nyt kerrankin osallistuisin haasteeseen, kiitos kutsusta.

      Poista
  13. Hyvää pääsiäistä sinulle ja kisuleille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oikein hyvää pääsiäisen jatkoa sinullekin Kristiina

      Poista