keskiviikko 29. kesäkuuta 2022

Juhannuksesta selvitty

Olipa ihanat ilmat Juhannuksena.  Niityt kukki niin runsaina ja ruusut tuoksui. Onneksi meidän kylällä muista kesistä poiketen on jätetty kukkaketoja pörriäisiä varten Kauniita ne ovat ihmissilmillekin. 

Ihmiset valittaa tästä helteestä, minä oikeastaan tykkään. Täytyy vaan ottaa rauhallisesti ja muistaa nauttia vettä ja suoloja. Meillä ei kotona ole kuin pari pientä tuuletinta, mutta kun nukkuu ihan alasti yöt niin pärjäilee. 

Tänään on itsellä vähän huono olo, sillä kävin eilen ottamassa jo neljännen koronapiikin. Toivottavasti nyt ei nosta kovaa kuumetta niin kuin viimekerralla.


Poika haki juhannuksen jälkeen mökilleen päiväksi ja mikäs siellä oli ollessa hyvää ruokaa nauttien. Hienot ja raikkaat tulodrinksut ilman alkoholia (mummon pyynnöstä).


Olen tehnyt tosi ahkerasti virkkauksia viime aikoina ja nyt onkin jo pari viikkoa niskat olleet niin kipeinä ettei tahdo selvitä ilman särkylääkettä. Hevospalsami on myös hyvää niskasärkyyn, mutta ei silläkään pelkästään tahdo enää selvitä.  Täytynee pitää pieni virkkaustauko välillä.


Ihana naapuri on ottanut nyt muutamana iltana meidät tytön kanssa kyytiinsä ja menty uimarannalle tuonne  noin kolmen kilometrin päähän.  En osaa uida, mutta vedessä seisomiseen sitä taitoa ei tarvita. Tosi virkistävää päivän päätteeksi.


Muuten juhannus meni kaksistaan tyttären kanssa. No olihan meillä toki Ahududu seurana, mutta Maijaa ei ole näkynyt pariin viikkoon. Liekö helteitä paossa metsässä. Ahududulla on uusi kaveri, pikkuinen siili. Niitä pyörii enemmänkin terassillani, enkä ole mahdottoman ihastunut siihen. Iso siili tekee tosi ison kakkaläjän, eikä se tunnu kivalta kun semmoinen tirskahtelee paljaitten varpaiden välistä.

Kyllä kesä on ihanaa aikaa, vaikka pikkuisen miedommat lämpötilat piisaisi ihan hyvin.
🌼
 

 

14 kommenttia:

 1. Ahudu, sullakin on siili kamuna! Se on jännä, mutta siihen ei saa koskea kuulemma, en tiedä miksei - Max

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahududu vähän pelkää siiliä, mutta avulias naapurin koira hyppää välillä aidan yli ajamaan "pahan" siilin pois.Onneksi Ahu ja koira tulevat hyvin toimeen keskenään.😸

   Poista
 2. Juu, juhannus meni hyvin vielä. Kun vielä näistä helteistä selviäisi. Pieni asunto, iltapäivän aurinkoon päin ainoat ikkunat. Pakkohan se on jotenkin linnottautua verhojen taakse vaikka, jos ei muuta keksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samanlainen on minunkin asuntoni ja yöt tahtoo olla hankalia kun ei yhtään ole viilennystä. En silti valita, parempi tämä helle kuin kovat pakkaset.

   Poista
 3. Ihanaa kun pääset välillä vilvoittelemaan. Minä niin odotan ensi viikolla alkavaa lomaani, sitten teen bussireissuja rannalle :)
  Kivaa loppuviikkoa sinulle Sude <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun haaveeni on päästä meren rannalle ja elokuussa sinne pääsenkin. Ei helteetkään haittaa kun on jotain mieluista mitä odottaa.

   Poista
 4. Ompas raikkaan näköinen juoma. Hieman viileämpää soisi olevan, mutta en valita, kun tämä kesä on kuitenkin lopulta niin lyhytaikaista.
  On se merkillistä, että pitää noita käsitöitä aina vaan tehdä, vaikka kolottaisi kuinka :) Vielä vähän ja vielä vähän. Kivunsietokykykin on varmasti noussut jo ainakin meikäläisellä. Sitten kun tekee jotain muuta poikkeavaa käsillään, niin on aivan jumissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota olisi juonut enemmänkin, mutta en kehdannut pyytää.😁
   Näköjään kun on tarpeeksi sairas niin ei tee mieli tehdä edes käsitöitä. . Minulla nosti taas koronarokotuksen jälkeen 39 asteen kuumeen ja lisäksi kova särky joka paikassa ja jatkuvaa oksentelua. Harkitsen kyllä vakavasti suostunko enää ottamaan viidettä rokotusta jos tarjoavat.

   Poista
 5. Terveisiä kylmästä pohjolasta: 31 plusastetta mittarissa, kun olin eilen töissä. Ehtoolla ajelin onnikalla kotio ja oli niin mukavan lämmintä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se mitään vaikka täälläkin huiteli ilma yli 30 plussaa, mutta kun samalla on itsellä kuumetta 39, niin vetää jo olon aika veteläksi.Nyt tuntuu onneksi olevan jo kuume laskusuunnassa.

   Poista
 6. 🧡🦔🦔🦔🦔🦔🦔🦔🦔🦔🦔🦔🦔🦔🦔🦔🦔🦔🦔🧡
  🦶🦶💩 puhtaita kesäisiä hipsuttelu hetkiä,Sinulle Sude .
  ..minä loukotan naapurinkissan,ja soitan haetutan kotia,joku näppärä mies oli vienyt löytöeläin hoitolaan 100€ sai katin omistaja pulittaa..siinä sitä oppii,kissansa kiinni pitämään..Ei millään pahalla,mutta kyllä minä paskavarpaat ennemmin pesen ,kuin ulkooven pielet ,ja syön kissanpaska salaattia,
  Pistääpä miettimään.😶
  niin tämän kirjoitteli Liisa...-siilien hoitaja, 🤗🧡🦔🧡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän Maija on jo niin vanha ettei se opi pelkäksi sisäkissaksi. Leikatut narttukissat ei merkkaile paikkoja, ne on ne leikkaamattomat kollit. Maija hipsii kuumilla keleillä metsän varjoihin viileämpään ja tulee takaisin kotiin kun vähän viilenee. Jos joku loukuttaa ja vie löytölään jonne on pitkä matka, niin eipä minulla ole mahdollisuuksia hakea sitä poiskaan. Vanha kissa kuolee muutenkin kohta pois., ainakin sen mummo, emo ja täti kuolivat kaikki luonnollisesti noi 13-14 vuotiaina.
   Sitä paitsi, onko se siilinpaska -salaatti muka jotenkin maittavampaa. 🤗🧡🦔🧡

   Poista
 7. Hieno vedessä seisomiskuva sinusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Etelän matkoilla oppinut että ei tuolla vedessä ole pakko uida jos ei osaa, voi ihan vaan seisoskellakin. Raikastaa se oloa niinkin.🏊‍♀️

   Poista