sunnuntai 20. maaliskuuta 2022

Villi viidakko terassillani


Ihmettelin kun olin laittanut terassilleni talipalloja telineen täyteen ja seuraavana aamuna niitä ei ollut yhtään. Joku oli repinyt pohjan telineestä ja vienyt joka ikisen pallon. Liekö supi tai kettu, minkäänlaisia jälkiä ei näkynyt kerstehangella. Molempia kuulemma liikkuu ympäristössä.

(kuva netistä)

Naapurin terassille puolestaan oli ilmaantunut pikkulinnun jäänteitä. Epäilyt tietenkin kohdistuivat meidän Maija-kissaan joka ulkoilee öisin. Näin nyt yhtenä päivänä kun varpushaukka kökötti terassini pensasaidalla. Yhtäkkiä se syöksyi naapurin puolelle ja niin taisi taas yksi pikkulintu päästä tiensä päähän. Ilmankos linnut syöttöpaikalla ovat vähentyneet. Eihän ne uskalla tulla kun pedot niitä vaanii siinä.


Nyt muuta asiaa. 
Tyttärelläni on toinen korva kuuro ihan syntymästä asti. Enhän minäkään meinaa aina muistaa kummalla hän kuulee, vieraista puhumattakaan. Nyt hän löysi avun siihen pulmaan. sopivat hopeiset korvakorut. Kuulevaan korvaan yes ja toiseen no. Ei tarvitse kysellä enää, sen voi lukea korvista. Näppärä oivallus.😁

Päivä pitenee, ihanaa. Pitäisköhän ruveta ulkoilemaan ja ottamaan aurinkoa kasvoille.🌞

 

24 kommenttia:

 1. Voi,voi sitä Maijaa. Kyllä on huippuidea korviksista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä olekkaan meidän Maija linnuntappaja, vaan lähistöllä pesivä varpushaukka. Suotta ollaan Maijaa moitittu.

   Poista
 2. Meillä oravat, närhet ja tikat välillä rohmuaa talia enemmäm kuin oman osuutensa, mutta sinun telineesi on rikottu ihan kunnolla. No, siitä ei ainakaan tarvitse kenenkään syyttää Maijaa. Hyvä idea nuo korvikset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on todella paljon naakkoja. Ne pitää semmoista mekkalaa että osaan mennä hätisteleään pois lintulaudoilta. Toisaalta, nälkähän niilläkin tietenkin on.

   Poista
 3. Maija raukka joutunut syyttömänä syytetyksi. Noita haukkoja on välillä täälläkin suunnille. Yksi oli yrittänyt hyökätä jopa pienen koiran kimppuun.
  Ihan mahtava idea nuo korvikset! Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle Sude <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Entiseltä naapuriltani nappasi haukka aikuisen kissan ihan oman ulko-oven edestä. Mummo parka ei ehtinyt kuin ikkunasta huomaaman sen. Minäkin pelkään että joku päivä se hyökkää Maijan kimppuun. Toivottavasti Maija ehtii karkuun.

   Poista
 4. Hyvä idea nuo kivat korvikset (josta tuli mieleen, että pitääkin etsiä uudet korviin Rovaniemellä hajonneen tilalle). Minulla on ollut peräti kaksi miesystävää, joilla kummallakin oli (on) toinen korva kuuro. Aika nopeasti sitä oppii kumpaan korvaan puhuu. Muistaisin varmaan vieläkin, jos sattuisin tapaamaan heitä.
  Aurinkoista alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaan täällä kun ei oma äiti edes aina muista kumpi se kuuleva korva on, niin hyvin tyttö peittää sen vian. Ei näytä muuten niin haittaavan häntä, eihän semmoista voi kaivata mitä ei ole koskaan ollutkaan. Moneen ammattiin puolikuurous on kuitenkin esteenä, he kun eivät tiedä koskaan mistä suunnasta ääni tulee.

   Poista
 5. Näinhän tämä luonnon monimuotoisuuden voi havaita ihan läheltä. Ruokaa tarvitsevat kaikki.
  Kivat korvikset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nälkähän se on kaikilla, mutta ei minulla ihan olis varaa koko seutukunnan eläimistöä ruokkia. Kettu ja supi ainakin saisivat pysyä metsässä ruokailemassa.😊

   Poista
 6. minulta vei koko talipallotelineen.löytyi myöhemmin viereisestä metsästä.sitten laitoin kunnon tangolla maahan.eläkkeellä oleva työkaveri sai onneksi toiseenkin korvaansa kuulolaitteen.kun oli vain toisessa ei pystynyt havannoimaan kummasta suunnasta ääni tuli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanhasta viisastuneena olin laittanut telineen ohuella rautalangalla kiinni, niin eikös keksinyt purra pohjasta rikki. Ei nuo elukat tyhmiä ole.😊
   Tyttärelläni on rakenteellinen vika toisessa korvassa, ei auta kuulolaitteet. Se tosiaan haittana ettei koskaan tiedä mistä ääni tulee.

   Poista
 7. Onneksi Maija päästettiin syytteestä! Käykö tuollainen haukka kissan kimppuun?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän pihan haukka on semmoinen variksen kokoinen ja kyllähän semmoinen pienen kissan nappaa. En tiedä oliko kana- vai varpushaukka joka naapurin mummolta kissan vei, mutta aikamoisia saalistajia ovat molemmat

   Poista
 8. Nuo onkin hienot ja kätevät korvikset. Näin sitä pitää käyttää hyväkseen hienoja oivalluksia.
  Myöhästyneet synttärionnittelut sulle.
  Saattaa se olla haukkakin kun on tyhjentänyt talipesän. Ja joo, ei se aina ole kissa se syyllinen kun jämiä löytyy luonnosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole haukka ollut asialla kun on jyrsinyt pohjan rikki muovisesta talipallopesästä, metalliseen ei ole hampaat pystyneet. Nyt kun haukka päivystää terassillani ei pikkulinnut uskalla tulla enää syömään ollenkaan. Onneksi naapurustossakin piisaa ruokapaikkoja.

   Poista
 9. Oravat on kanssa varsinaisia petoja. Meillä ainakin ennen olivat lintulaudan kimpussa koko ajan. nyt ne raukat on terottanut hampaitaan laudan kattopeltiin ja syöttöosasto on niin etäällä katosta, etteivät millään pääse käsiksi siemeniin. Lauta roikkuu paksulla rautalangalla puussa, eikä narulla. Narun ne puri poikki ja lauta lensi maahan ja siemeniin pääsivät käsiksi. Mutta ne ei kyllä rautoja pure poikki.

  Hyvä idea nuo korvikset. Yllättävän vaikea on muistaa, millä korvalla tutut kuulevat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän pihassa ei ole näkynyt oravia, mutta supikoiria yö-aikaan ja yksi kettukin.
   En tahdo minäkään äitinä muistaa aina kummalla puolella pitää kävellä että tyttö kuulee mitä juttelen. Onneksi hän ei suutu siitä vaan siirtyy itse oikealle puolelle.

   Poista
 10. Oho, varpushaukkoja pihapiirissä, aika hurjaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän pihapiirissä niitä on pyörinyr kolme kappaletta jö muutaman vuoden.Ovat huomanneet että tämä on hyvä saalistuspaikka.

   Poista
 11. Oravat nakertaa kyllä talipallot esiin, jos ei ole rautainen teline. Meillä 5 oravaa koko talven. Varpushaukka on ihastunut Mustarastaspaisteihin ja niitä käy hakemassa. Sitten nukkuu ruokaunet oksalla, kunnes lentää metsään.
  Mutta tuohan on hyvä idea yes and no.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pihassani käy nyt viisi mustarastasta, yksi naaras ja neljä koiraspuolista. Hauskaa ääntä pitävät ruokapaikalla. Toivottavasti haukat ei niitä nyt nappaa.

   Poista
 12. Orava on ollut jyrsintähommissa teilläkin. Annoin viime talvena ystävälle lahjaksi kauniin, puisen lintulaudan (tehty kehitysvammaisten pajalla). Parin päivän päästä hän laittoi kuvan, jossa orava ja lintumökki tuhannen päreinä, pähkinät ja tali oravan mahassa. Söpöjähän nuo "puurotat" ovat, mutta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikka meidän pihassa monenlaista eläintä käy, niin ihme ja kumma, ei ollenkaan oravia. Supikoira pyörii ihan jatkuvasti rivitalomme takapihoilla ja kettu varastelee naapuruston kanoja. Kesällä on paljon siiliä ja yhtenä yönä meni jopa kolme kaurista ihan läheltäni, se oli kaunis näky.

   Poista