perjantai 11. maaliskuuta 2022

Mistä on vanhat akat tehty ?

Kuva netistä

 Miten on mahdollista että peilin ohi kulkiessani minua katsoo sieltä vanha akka. Kuusikymppisenä tunsin olevani vielä keski-iässä. Nyt on pyörähtämässä seittonen alkuun ja tunnen olevani vanha, vanha, VANHA. Miten voi yksi numero vaikuttaa näin paljon.


Niin, mistä on vanhat akat tehty. 
Harvenevista harmaista hapsista 


Silmän alla riippuvista  pusseista

Huonoista hampaista ja roikkuvista leukaperistä. Niistä on vanhat akat tehty.

Isosisko patistaa koko ajan: " Nyt kyllä värjäät hiuksesi ja laitatat hampaasi kuntoon". Vaan kun ei meikäläisen eläke riitä kaikkeen. Pakko on tehdä valintoja. Haluanko istua kotona yksikseni peilin edessä ihailemassa värjättyjä hiuksiani ja kauniita hampaitani ?  Vai haluanko matkustaa Etelään lomalle vanhan näköisenä ja rumana ?

Helppo valinta......lomalle. Matka ensi kesäksi on varattu jo marraskuussa ja säästökamppanja aloitettu. Onneksi kaupoissa on nykyään noita halpoja poistomyyntejä ja niitä hyödynnän parhaani mukaan. Vaatteet kirppareilta ja ruoka poistohyllyiltä,  hyvin saa säästettyä nyt kun olen ollut sen puolitoista vuotta tupakoimattakin. 


Toiset osaa vanheta ja harmaantua kauniisti. Maija hyvä esimerkki. Vanhuus alkaa painamaan, mutta katti senkun kaunistuu.

Luvassa keväisiä aurinkoisia päiviä, nautitaan niistä.

 

24 kommenttia:

 1. Ei tartte värjätä eikä laittaa hampaita. Oot nätti nappisilmä ilmankin. Laitoin pitkän jutun äsken tänne mutta se on hävinnyt.
  Ikä on vain numero (no ei se kyllä ihan niin ole, paremminkin vanhuus ei tule yksin sopii mulle). Onnea ❤ -isosiskos-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voishan sitä meikkiä tietenkin joskus vähän laittaa, ei tekis pahaa ulkonäölle. Vaan kun ei viitsi, liian laiska enää semmoiseen.

   Poista
 2. Minusta sinä oot ihan hurjan söpö just tuollaisena <3 Pussukat on kuule täälläkin silmien alla ja ikää tulee tänä vuonna täyteen 47v.
  Mukavaa viikonloppua sinulle Sude <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinähän oletkin vielä ihan tyttönen. Oikeastaan vapauttavaa kun tulee vanhaksi ja rumaksi. Nuorena kun olin nätti niin ihmiset tuijottivat joka paikassa ja se oli tosi ahdistavaa. Nyt eivät enää tuijottele, tosi mukavaa.

   Poista
 3. Hyvä mieli kaunistaa, ja aurinko vaalentaa hiuksia. Siispä lomalle.
  Onnittelut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla oli melkein musta tukka ja nyt sitä mustaa ei ole kuin enää vähän niskassa, toivottavasti pysyykin. Yritän noita suupieliä kuitenkin pitää ylöspäin, se näyttää paljon paremmalta.

   Poista
 4. Rakas ystävä, olet kaunis omana itsenäsi! Hampaiden terveys on kyllä ihan oleellinen osa kokonaisuutta, siitä ei voi tinkiä. Onnittelut tupakoimattomuudesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan minulla terveet hampaat, mutta kun niitä on nykyään niin harvassa. 🤣 Aikaisemmin hammaslääkäreillä oli tapana säälittä vetää huonot hampaat pois. Nastahampaat ovat niin kalliita että sillä rahalla käy jo lomamatkalla. Harmi kun enää ei tarvitse pakosti käyttää maskia, se peitti niin armeliaasti kaksoisleuan ja puuttuvat hampaat.🤣

   Poista
 5. On sinulla nuorekas mieli ja kova tahto! Onnea niistä :) Maija on luonnonlahjakkuus ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikka ikää kertyy ei se tarkoita sitä että pitäisi ruveta synkistelemään. Näitten ryppyjen ja läskien alla asuu ikinuori tytteli.😁

   Poista
 6. Nuorekas mieli oikoo kaiken iän tuomat 👵 nauru rypyt jääköön.
  Minä katson peiliin erittäin harvoin niin että näen todellesen minäni...äiti sieltä katsoo...Minun äiti oli kaunis,VANHANAKIN...MUTTA TYTÖSTÄ POLVI RUMISTUI 👺🤒😷 maskia käytän edelleen hamaan tappiin....(kaupassa ,ihmisten ilmoilla)...
  Nokka pystyyn ja baanalle !
  Aurinkoista viikonloppua,Sinulle lupsakka-tytteli 😍☺😉😊💐

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin eilen eka kerran kaupassa ilman maskia, olipa kevyt hengitellä. Jos on tauti tullakseenn niin se tulee. Eihän sitä voi loppu elämää varoa.

   Poista
 7. Hymy on hyvä kaunistaja ja aivan ilmainen. Ilman muuta matka on tärkeä ja säästää voi aivan ihmeellisistä asioista. Joskus sama tuote on halpaa tai kallista. Vertailu kannattaa todellakin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kyllä huomannut että hymyillessä leukaperät ei roiku niin rumasti ja siksi kuljenkin aina virne naamalla.😁

   Poista
 8. Ai teilläkin on noita merkillisiä peilejä, mitkä vääristää!! Meilläkin vielä viime vuonna sieltä katsoi sellainen ruskeahiuksinen keski-ikäinen, nyt harmaata hiuksissa paljon. Onneksi harmaa on nyt muotia hiusrintamalla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä täytin eilen 70v. Ei minun tarvitsekkaan enää näyttää nuorelta. Ihan vapauttavaa olla reilusti vanhan näköinen.😁

   Poista
 9. Harmaa, roikkuvaleukainen pantteri ilmoittautuu! Onneksi meitä on monta, ettei tarvitse ihan yksistään olla ilostuttamassa nuorempia ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Roikkuvien leukaperien lisäksi on hyvä omistaa vielä rollaattori. Minä kun kulkiessani käännän sen jalkakäytävällä poikittain niin autoilijat pysähtyvät siihen paikkaan ja odottavat että pääsen rien yli. Pelkäävät reppanat että vanha höppänä kävelee suoraan alle. On tästä vanhuudesta iloa ja hyötyäkin. Välillä voi ihan tahallaan mennä monta kertaa tien yli jos ei muuta hauskuutusta itselleen keksi.😆😆😆

   Poista
 10. Arvaapas, kuinka olen nauttinut siitä, että jos olen kotona ilman hammasproteesia, niin maskin vuoksi sitä ei ole tarvinnut laittaa kaupassa käyntiä varten!!! Ihanaa!
  Oikein aurinkoista ja mukavaa syntymäpäivää sekä isot onnittelut!!! ♥
  (Itseasiassa pidän elämää nähneitä kauniimpina kuin 30-40-vuotiata, oikeesti!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, taas olis totuteltava noita hammasproteeseja käyttämään. Niin mukavalta kun on olla ilman.
   Vasta rypyt saa kasvot näyttämään persoonallisilta ja mielenkiintoisilta. Nuoret siloposket ovat vielä niin tyhjät ja samnanäköiset, meikattuina oikein tusinanassuja. En häpeä ollenkaan ryppyjäni.

   Poista
 11. hoitopoika sanoi minulle että sinulla on hauska kaula.minä kutsun sitä lekkoseksi(vertaus kanaan).Kyläläiset muistavat äitini olleen samannäköinen 40-80 vuotiaana.taidamme olla samaa muottia.minä vihaan peilejä ja niin teki äitinikin.isäni tykkäsi peilata itseään ja samoin mieheni tykkää.ollaan me vaan vanhoja akkoja ,mutta iloisella mielellä.oikeasti iloinen mieli on tärkeämpää kuin kauneus sanoo miehen suvun naiset mitä vaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aikoinaan naapurin hoikan äidin pikkutyttö kaivautui viereeni päivä-unille ja sanoi että sinä olet niin ihanan pehmeä ja lämmin. Olin oikein onnellinen läskeistäni, ne toi pienelle lohtua ja lämpöä. Vähempikin kyllä riittäis, mutta eipä niin satu jos sattuu kaatumaan, pehmeämpi lasku.😆

   Poista
 12. Ollapa kissa niin harmaantuisi kauniisti, mutta tasan ei käy onnen lahjat. Luin joskus lehdestä "Lasten suusta" kommentin. Siinä pyöreä mummu katseli kuvaansa peilistä ja päivitteli lihavuuttaan. Lapsenlapsi sanoi, ettei mummu ole lihava vaan pehmeä. Asioita voi onneksi nähdä monin eri tavoin. Reissaa sinä vaan, siitä on sinulle varmaan paljon enemmän iloa kuin kauniista kampauksesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen koko ikäni laittanut kaikki rahani reissaamiseen. Minulla ei ole taloa eikä autoa, mutta minulla on niin paljon ihania muistoja eikä niitä pysty viemään kukaan minulta pois. Ei kaduta yhtään ja samalla tyylillä aion jatkaa vieläkin. 😊

   Poista