maanantai 6. joulukuuta 2021

Myyjäiset



Illan hämärtyessä tonttujoukot kissoineen hiipivät pihamaalle. 

Sain tiedon että parin vuoden tauon jälkeen kylällämme on taas joulunavajaiset ja pienet myyjäiset samalla. Peräti kolme tuntia myynti-aikaa, ohhoh. Tuli kiire valmistaa pieniä halpoja  myytäviä, ne kun menee parhaiten.

Niimpä sinne raahasin pienen vanhan retkipöytäni ja silityslautani. Silityslaudalle on hyvä laittaa sukkia tarjolle. Onneksi ystävä tuli autoineen apuun, eihän näitä rollaattorilla olisi saanut vietyä.

Sukkia näytti olevan muillakin pilvin pimein, mutta ostajia ne eivät kiinnostaneet. Kävin kurkkimassa toisten hintoja, naisten sukat näköjään 10-52 €. Aikalailla hajontaa hinnoissa. Saan olla tyytyväinen että sain yhdet sukat myytyä keskihintaan.



Pehmolelut kävi minulla kaupaksi ihan mukavasti.

Eräs noin 5v. tyttö ihastui niin punahousuiseen kissaan. Silitteli ja paijaili ja yritti viestittää mummolleen että haluaisi sen. Otti lopulta kissan kainaloonsa , mutta mummo vaan komensi laittamaan takaisin eikä suostunut ostamaan. Tytöllä oli itku silmässä kun lähtivät pois.

Minua alkoi harmittamaan, olisinhan minä voinut antaa sen kissan tytölle ilmaiseksikin. Ei minun talouteni siihen olisi kaatunut. En nähnyt tyttö' enää missään ja minua harmittaa se vieläkin. Kissan myin jo, mutta ajattelin tehdä uuden ja yritän selvittää tytön osoitteen. Jospa joulupukki saisi vietyä yllätyksen.


Näköjään minulle on tullut tavaksi leipoa joulukakut itsenäisyyspäivän iltana, niin tänäkin vuonna. Lempikakkuni, englantilainen hedelmäkakku kaikista kalliista aineista. Voivoivoi, ei pitäisi juhlapäivinä alkaa leivontahommiin. Heti tuli rangaistus.😕 Joku tohelo laski valmiin kakun kuumalle hellalle ja lähti katsomaan televisiota. Havahduin vasta kun alkoi palaneen haju tulla nenään.

Ei tätä ehkä kehtaa vieraille tarjota.🤣 Ei roskiin kuitenkaan, rapsin nuo mustat pois ja syön itse.😋



 Tekevälle sattuu, niinhän se on. Ei passaa ottaa liian vakavasti kömmähdyksiäkään.



 

29 kommenttia:

  1. Harmitus sukkamyynnille (tai siis sen puuttumiselle) ja harmitus kakulle! Kiva kuitenkin, kun sait jotain pehmoja kaupaksi. Tämän kadun toisessa päässä olevalla alakoululla olisi ollut marraskuun lopulla jotkut myyjäiset ulkona, mutta en käynyt edes katsomassa tarjontaa.
    Oikein toivon, että saat jotenkin selvitettyä sen pienen tytön "sijainnin". Saisitte molemmat hyvän ja jouluisen mielen! ♥
    Hyvää viikon jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koronan takia ihmiset ovat pysyneet kodeissaan ja nyt on sukkia sitten valmiina moneksi vuodeksi eteenpäin, ainakin meidän kylällä.😁

      Poista
  2. Mukavaa, että pystytään järjestämään joulumyyjäisiä. Kävimme viikonloppuna Naapurivaaran sekä Pohjavaaran joulumyyjäisissä. Myyjäisissä oli mukava tunnelma. Ostin myyjäisistä kynttilöitä ja marenkileivoksia. Jäin miettimään tuota pienen tytön tarinaa. Kaikkea haluamaansa ei toki elämässä voi saada, mutta josko nyt yhden punahousuisen kissan kuitenkin. Mikä lienee syynä mummolla olleen, ettei ollut taipunut kissaa tytölle ostamaan. Näitäpä emme tiedä, voimme vain arvailla. Ja tuohon leipomisjuttuun tuumaan samaa mitä kirjoitit - tekevälle sattuu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ajattelin että perheessä varmaan muitakin lapsia ja eihän se sitten ole reilua että yksi saa ja toiset ei. Mummo yritti olla tasapuolinen, ehkä.🤨

      Poista
  3. Hyvä kakkukömmähdys! Saat syödä itse kaikki.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Puolikaskakku piisaakin minulle aivan hyvin, se palamaton puoli.😆

      Poista
  4. Ikävä että kakku pääti olla olematta kakku! Ajatus myyjäisistä tuntui kivalle, mutta lopputulos; ei kiva!
    Mummuna minä ymmärrän mummua, mutta mummuna minä en ymmärrä mummua.
    Miksi lähteä lapsen kanssa myyjäisiin jos ei halua hänelle pientä kivaa ostaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mummona minäkin olisin heltynyt ostamaan, mutta ehkä mummo halusi olla tasapuolinen muita lapsia kohtaan, eihän tuota tiedä. 🤔

      Poista
  5. Sulla on ihnaa,kun olet saanut olla myyjäisissa. Vaikka ei paljoa tulisi rahaakan,niin se tunnelma on niin kiva. Ja oi kun kiva katsoa,että ei kaikilla muillakaan aina leipomukset onnistu,lohduttavaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi kivaa oli myyjäisissä. Pitkästä aikaa tapasi tuttuja ja sai uusiakin tuttavia. Mukava oli päästä välillä ihmisten pariin.

      Poista
  6. Oi ja voi! Kyllä nyt moni toivoo, että saat selville tytön osoitteen ja tyttö iki-ihanan joululahjan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eiköhän se tytön henkilöllisyys selviä näin pienellä kylällä, toivottavasti vaan ehdin saada uuden kissan valmiiksi ennen joulua. Ensimmäinen kun sai jo uuden kodin.

      Poista
  7. Ne on nuo sun punahousuiset ja muunkinväriset kissat niin söpöjä, että tekee mieli vaikka kenen. Voi kun tytteli saisi kissansa vielä.
    Olipa kurjaa tuo kakun palaminen. Keljua, toivottavasti ei mennyt vuokakin pihalle. Pitää vaan yrittää uudelleen. Mullakin ois kakun teko edessä. Gluteenittomat piparit jotenkin onnistui, mutta gluteeniton torttutaikina ei sitten onnistunut. Mutta teinpä taikinasta omenapiirakan, kyllä se siitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lapset näköjään tykkää että pehmoilla on riisuttavia vaatteita.
      Kakut olen aina leiponut jouluksi itse, kaiken muun ostan valmiina kaupasta. Periksi en vielä anna, tytölle teen vielä kirsikkakakun ja istun vieressä vahtimassa koko ajan.😁

      Poista
  8. Kyllä vimpasee, kun huomaa mitä on tapahtunut, kuten tuo sinun kakkuhommakin. Minullakin sattuu ja tapahtuu kaikenlaista ;)
    Mukavaa vaihtelua istua myyjäispöydän takana ja syy neuloa kaikenlaista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Komero pullistelee valmiita , joten hyvä että niitä pääsee välillä kaupittelemaankin. Minä kun en osaa istua paikallani jos ei kädet saa tehdä jotain. 😁

      Poista
  9. Voihan kakku sentään! Minäkin söisin kyllä kakun, raaputtelun jälkeen :)
    Toivottavasti löydät pikkutytön ja yksi kisuistasi saisi varmasti rakastavan kodin <3
    Leppoisaa viikkoa Sude <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Enhän minä roskiin kakkua vaikka vähän kärähtikin.
      Aloitin jo uudn kisun tekemisen ja toivottavasti saan sen vielä valmiiksi ja tytölle ennen joulua.

      Poista
  10. Voi tyttöä kun kissa jäi. Jospa löydät hänet. Nuo sinun eläimet ovat niin hauskoja ja mieleisiä.
    ps. kakun kohtalo muistuttaa niin minun yrityksiäni, mutta eihän tuo makua haittaa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tuohon kakkuun tuli vähän palaneen makua koko kakkuun, mutta syön sen siltikin. Kalliita aineita raaski roskiinkaan laittaa. Lorautin taikinaan vähän mantelilikööriä ja sehän sopi siihen tosi hyvin, nam.😋

      Poista
  11. Ihana tonttujoukko kissoineen :). Mukavaa, että pääsit joulumyyjäisiin, kun tuntuu tänäkin jouluna olevan perutut vähän kaikkialta.
    Toivotaan, että pieni tyttö saa oman kissansa :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Otin tontunlakkiin mallia sinulta ja tulikin paljon paremman näköiset kuin aikaisemmat, kiitos. Nämä olikin ainoat myyjäiset joihin minä autottomana pääsin.

      Poista
    2. Hyvä, että minusta oli apua :).

      Poista
  12. voi:toivottavasti löydät tytön,,ja kerkiät neuloa,vaikka vaihto takin kissalle.🥰😀
    Joulu mielen saat itsellesi ja meille lukijoillesi 🎅👍🤗😇
    no joulukakku mokia sattuu...
    meillä harakat oottavat joko saavat "jokavuotisen extransa 🤣

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ensimmäisen kissan ehdin myydä, mutta koitan ehtiä tekemään uuden. Jätän vaikka sen tylsän siivoomisen vähemmälle, eikös olekin hyvä tekosyy.🤣

      Poista
  13. Kyllä nuo sinun tekemät erilaiset elikot ovat suloisia! Ei siis ihme, että lapset niihin ihastuvat. Minäkin peukutan täällä, että ehdit toimittaa tytölle kissan jouluksi. Ja ellet ehdi, niin varmasti hän ilahtuu siitä joulun jälkeenkin, ehkä jo enemmänkin kuin jouluna, kun ei ole muita paketteja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taitaa jäädä kissan toimitus joulun jälkeen kun on taas tullut muita hommia niin paljon. Lapset tykkää näköjään saada jotain pehmoista käsintehtyäkin kaiken muovitavaran lisäksi, onneki.

      Poista
  14. Sinun kissat ja ketut on niin kivan näköisiä, että tottahan niihin ihastuu kuka tahansa, aikuisetkin, paitsi se myyjäisissä käynyt mummo, joka ei ostanut tytölle kissaa. No, ehkä siihenkin päätökseen oli jokin syy. Nyt saat itse enemmän kakkua, kun siitä ei ole vieraille tarjottavaksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kehuista.😊 Kakun pistelinkin jo poskeeni. Seuraavan kanssa täytyy olla tarkempi paistaessa.

      Poista