tiistai 19. lokakuuta 2021

Taas rutiköyhänä 😆


Ihana onnistunut loma ja nyt se on taas ohi. Oltiin Marmariksessa parhaaseen mahdolliseen aikaan. Päivälämpötilat noin 30, yöt yli 20 ja merivesi todella lämmintä vielä. Kaupoissa sesonginlopetus alennusmyynnit. Muutenkin halvassa maassa vielä kaikki puoleen hintaan. Tulikin nyt sitten osteltua paljon vaatteita ja kenkiä talvea varten ja osa joululahjoistakin.


Kissat kyllä tunnistaa kissamummon joka maassa. Aamiaisella pöytämme ympärillä oli vakituiset kuusi kissaa odottelemassa makkaranpaloja, joita jotenkin ihmeellisesti lenteli meidän lautasilta lattialle. 😆 Onneksi henkilökuntaakin vain hymyilytti, Turkissa jopa kulkukissoista tykätään ja pidetään huolta.  Ihmettelimme ensin miksi kaikilta kissoiltamme oli leikattu korvien kärjet, mutta se on kuulemma merkki siitä että kissa on steriloitu. Hyvä keino tarkistaa kulkukissatkin ilman että tarvitsee ottaa syliin ja kurkkia hännän alle.


Kissoja Turkissa kyllä piisaakin ja kaikkia piti meikäläisen tietenkin kaduillakin rapsutella. Desinfiointipullo oli aina mukana, joten ei tarvinnut pelätä pöpöjen levitystä.


Hotellissa meille osui aivan ihana siivooja. Sängynpäällä oli joka päivä erilainen pyyhkeistä tehty koriste. Pyyhkeet vaihdettiin joka päivä, tossut joka toinen päivä ja joka päivä ilmestyi uusi litran vesipullo. Oltiin ainoat joilla oli näin hyvä palvelu ja ainoat joille tuotiin vettäkin. Jätin minä siitä hyvästä kunnon juomarahan lähtiessä. Minulle pieni, mutta hänelle iso summa. Turkissa hyvä palkkaisen poliisin palkka on kuulemma n. 700€ ja minipalkka 230€. Toki siellä elintasokin on erilainen, mutta meikäläinen peruseläkkeelläkin olisi siellä RIKAS.


Ja sitten me tytöt ryypättiin. Välillä airania, paikallista piimää joka katuravintoloissa usein vispattiin näin hienoksi.


Välillä kahvia joka välillä tarjoiltiin näin kauniista kupeista. Näitä ostin tyttärelle joulupukinpussiinkin, hän kun on innostunut keittelemään kotonakin turkkilaista kahvia. Enemmän tuli kuitenkin juotua vahvaa turkkilaista teetä, johon minäkin nyt tykästyin.
Viinakset jätettiin suosiolla toisille juotaviksi. Minä join niitä nuorena oman osuuteni, enää ei tarvitse.😆


Ja tietenkin joka päivä piti syödä paikallisia ruokia. Kiersimme kaukaa turistiravintolat ja etsimme paikkoja missä paikallisetkin söivät. Ruoka oli halpaa , kauniisti esille laitettu ja erittäin maukasta. Lomissa onkin parasta kun ei tarvitse itse laittaa ruokaa eikä tiskata. Tässä on lautasella Adanakebabbia hintaan 2,80€ annos, ei paha. 😋


Paikallinen "rantaleijona". 😍

Kreetalla oli maanjäristys ja sehän tuntui Marmariksessakin. Lepäsin rantatuolissa ja luulin että joku sairauskohtaus iski kun alkoi huojuttamaan. Kyllähän siitä säikähdin, mutta sitten onneksi huomasin että toisetkin rannalla olijat olivat nouseet ja näyttivät pöllämystyneiltä. Aallot meressä nousivat hetkellisesti paljon korkeammiksi ja siitä tajusin että kyseessä oli maanjäristys. Toki se pelotti kun ei tiennyt paheneeko se siitä. Onneksi ei . Tytär huomasi myöhemmin että naapuri hotellin seinään oli tullut pitkä halkeama. 


Muutoin rannalla oli niin leppoisaa, väljää ja lämmintä.. Kauniita kiviä tuli taas kerättyä pussillinen ja me erikoistuimme keräämään myös lasinsiruja roskikseen. Yritettiin näyttää mallia toisillekin, mutta ei tuntunut muita kiinnostavan moinen rantaharrastus. 😅



Huomasin että maski pukee minua, näytän paljon nuoremmalta kun maski peittää roikkuvan kaulanalusen. 😅 Pitäisköhän ottaa ihan jatkuvaan käyttöön. Suomi saisi ottaa mallia Turkin maskinkäytöstä. Jos yritti mennä kauppoihin tai pikkubussiin ilman maskia, tuli heti tiukka huomautus asiasta eikä sisälle ollut asiaa ilman suojausta. Leuan alla se kulkikin mukavasti aina mukana ja oli helppo nostaa naamalle muita suojaamaan.


Yleisellä rannalla on sitten syytä huomioida ettei sinne saa leiriytyä, eikä ulkoiluttaa koiria. Sinne ei myöskään saa heittää tupakantumppeja eikä pähkinänkuoria. Huvitti tuo pähkinänkuorien erikoismaininta.


Lomamme kallein ostos. Viimeisenä iltana kävimme ostamassa molemmille kotimatkaa varten villaiset lämpimät viitat, 8€/kpl. Näille on kyllä käyttöä Suomessakin.


Tämä oli minusta niin mukava näky että piti oikein kuvata. Papparainen työpajansa edustalla. Ajattelin että tästä voisi joskus vaikka taulun maalata. Niin leppoisa tunnelma.


Kuva perjantai-aamuna.


Ja kuva lauantai-aamuna. Tunnelma on tosiaan muuttunut ja sen näkee naamasta.


Tätä näkyä odotellessa. Ensi kesänä taas jos terveyttä vaan piisaa.







    









 


43 kommenttia:

  1. Tervetuloa koti Suomeen! Eikös kuitenkin oma sänky vaan ole paras. Sitä jää ajatukset vielä pitkäksi aikaa kulkemaan sinne jonnekin,mitä kaikkea on nähnyt ja kuullut. Hieno loma teillä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei,minun sänkyni on kova ja natiseva, kaipaan hotellin paksua ihanaa patjaa.😁

      Poista
  2. Ai etta tuli Turkkiin ikava kun juttuasi luin. Niin hyva ruoka, valtavasti nahtavaa ja ystavalliset ihmiset. Aikoinaan lahes 20 kertaa kavimme, myos pohjoisessa ja idassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaksi vuotta mekin jouduttiin odottamaan ennenkuin päästiin sinne. Aurinkomatkat perui lennot jatkuvasti. Onneksi tuo paha tauti on nyt hellittämään päin ja päästään taas matkustelemaan.

      Poista
  3. Ihanaa, että lomanne oli kiva ja onnistunut!♥
    Minullakin on (oli) tapana etsiä ruokapaikka sivummalta ja katsoa, että se on paikallisten suosima. Niissä saa parhaat ruoat edullisempaan hintaan. Kahviastia (hih) on hieno. Näkikö tytär, että ostit sellaisia pukinkonttiin?
    Ymmärrän maininnan pähkinöiden kuorista vaikka en vastaavaan ilmoitukseen olekaan koskaan törmännyt. Kauniit nuo kalleimmat ostokset!
    Ps. Tuleekohan ostamistasi langoista erillinen postaus..?
    Hyvää sopeutumista "vähän viileämpiin" oloihin! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tytär osti skotti-poikaystävälleen tuommoiset kaksi kuppia ja päätin ostaa tyttärelle samanlaiset. Jos vaikka joskus päättäisivät muuttaa yhteen niin on toisiinsa sopivat kupitkin.😉Ruokapaikkoja valitessa kannattaa tosiaan katsoa missä paikalliset syövät. He ovat asiantuntijoita ja tietävät missä on halpaa ja hyvää.

      Poista
    2. KIITOS postista! ♥ Saapui eilen!

      Poista
  4. Tehän olette olleet kuin taivaassa! Tässä tuli tosi hyvä mieli teidän puolesta. Toivottavasti itselläkin joskus on tilaisuus vielä käydä jossain, fiilis välittyi tuota lukiessa ja palautui mieleen miten ihanaa se aina oli. Turkissa ei ikinä olla käyty, Kreikassa usein, Kypros, Madeira..
    Nyt pahin ohi; se ankea poislähtö. Matkan muistot lämmittää vielä pitkään ja uutta matkaa on ihana odottaa, kyllä se sieltä koittaa. Sitä odotellessa voi pistää vaikka sängyn uusiksi ;)
    Tsemppiä ja iloa päiviisi <3 toivoo koukunheiluttaja Etelä-Savosta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti kannattaa käydä myös Turkissa, halpa maa ja erittäin ystävälliset ihmiset.
      Melkein taivaallisen ihana matka. Ainut miinus että Aurinkomatkat ovat alkaneet viemään samoilla lennoilla myös venäläisiä jotka ainakin tuolla olivat huonokäutöksisiä ja tylyjä. (Paikalliset kauppiaatkaan eivät oikein tykkää heistä) Esim. paluumatkalla puolentoistatunnin bussimatkalla yli puolet venäläisiä. Kaikilla suomalaisilla maskit kasvoilla, ei yhdelläkään venäläisellä ja joka paikassa etuilua ja rynnimistä. EN TYKKÄÄ EN. Onneksi itse kohteessa heistä ei tarvinnut välittää kun saattoi kiertää kaukaa. 😉

      Poista
  5. Hienoa, että teillä oli mukava loma :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja kaiken lisäksi niin halpakin että puolet varatuista käyttörahoista jäi käyttämättä. Oli kyllä onnistunut reissu.

      Poista
  6. Ihanaa, että reissu sujui nyt ongelmitta. Olitte niin tämän loman ansainneet ja kovasti toivon, että pääsette taas kesällä reissuun.
    Ihanaa viikkoa sinulle Sude <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Seuraavaa reissua on jo katseltu ja rahaa alettu laittamaan sivuun. Täytyy varata jo hyvissä ajoin että pääsee hakuamaansa hotelliin ja haluamaansa aikaan. Minulla alkaa jo ikä painamaan, mutta toivottavasti vielä ensi kesänä olen matkustuskunnossa.

      Poista
  7. Tervetuloa kotiin ja selvästi teillä oikein kiva loma. Kyllä taas jaksaa pitkään, eikö.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt täytyy taas koukku heiluttaa ahkerasti että saa seuraavat matkarahat kokoon. Tupakanpolton lopettaminen on kyllä säästänyt rahaa valtavasti, nyt vuosi ja kolme viikkoa täysin savuttomana. 🚭

      Poista
  8. Kissoja,lämpöä, herkullista ruokaa ja hyvää seuraa, ihana on ollut lomasi. T. Selja

    VastaaPoista
  9. Oi oi miten ihanaa kaikki! Ja miten ihania kissoja! Mitäs Ahududu tuumasi paluustasi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ahududulla oli ollut ikävä kotiin. Kun yritin ulkoiluttaa pihassa niin heti halusi sisälle takaisin , oikein raapi ulko-ovea ja parkui. Pelkäsi kai että taas viedään muualle. Ensimmäisen yön kotona nuoli minua koko ajan ja kehräsi onnesta.

      Poista
  10. Kyl oli mukava lukea et teil oli nyt hyvä loma. Toivottavasti nautitte ihan kunnolla. Ja ihanaa et tytär näki isäänsä. Ja kissoja❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä me tytöt nautittiinkin ja rentouduttiin kunnolla. Lankaa ja virkkuukoukku oli kyllä mukana, mutta eipä tullut paljonkaan tehtyä niillä.

      Poista
  11. No, nyt oli hyvä loma! Ja pääsit shoppailemaankin oikein olan takaa.
    Kissatkin tuli ruokittua "samaan hintaan".
    Kannatti lähteä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt tuli shoppailtua ja halvalla. Laukkukin painoi 200gr alle sallitun 23 kilon, vaikka yritinkin laittaa niitä painavimpia käsimatkatavaroihin. Tytär joutui makaamaan matkalaukun päällä että sain sen suljettua.😅 Siltikin jäi puolet varatusta käyttörahasta vielä käyttämättä, siis kaikin puolin onnstunut loma.

      Poista
  12. Mukava ja iloinen lomatarina! Nyt sitten alkaakin sulla jo joulukäsityöt painaa päälle. Kiirettä pitää touhumummolla. Mulle ei nyt maistu sukanteko eikä matkustelukaan (koronan takia) Syysmasennusta pukkaa. Yhyyy... -siskos-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikun matkalle vaan. Siinä ne coronat ja masennukset unohtuu. Sitäpaitsi Suomihan se tällä hetkellä on niitä pahimpia coronamaita, muualla ei niin paha tilanne enää. Meillä jo suunnitellaan ensi kesän matkaa, ompahan sitten mitä odottaa. Tulehan käymään kun jaksat.

      Poista
  13. Ihanaa kun oli nyt hyvä loma! Täälläpä sitten onkin jo harmaata,eikä niin paljon ole rantaleijoniakaan :(
    On upea kun on kaveri jonka kanssa lähteä.
    Näinä aikoina ei ihan vielä tule lähdettyä mihinkään ruokakauppaa kauemmaksi. Mutta ehkä joskus sitten!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minua onnistaa kun on aikuinen tytär joka tykkää matkustella äidin kanssa. Oma kuntoni jo niin huono etten ihan yksin arvais enää mihinkään kauemmas lähteäkkään.
      Tyttäreni ollessa alakoulussa oli kysytty vanhempien ammattia. Omani oli ilmoittanut: "Äiti on tarjoilija ja isä rantaleijona". 😅 Oli varmaan hoitopaikassa kuullut sen. 😅

      Poista
  14. OOnko muistanut ikinä sanoa, että tyttäresi on niin kaunis! Olisiko tullut äitiinsä ;)

    VastaaPoista
  15. Nyt saitte todistettua, että aina ei voi mennä pieleen ja paras loma jäi viimeiseksi muistoihin, ennen seuraavaa ;)
    Hui, maanjäristys! Mahtoi tuntua omituiselta.
    Tuo rantaleijona käyttää energiaansa liikkumiseen vasta sitten, kun sopivia hännäkkäitä daameja tulee näköpiiriin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuttuun paikkaan kun menee niin tietää valmiiksi ne parhaat ruokapaikat ja halvimmat kaupat ja mukava oli huomata että ihmiset tunnisti vieläkin parin vuoden päästä.
      Pienikin maanjäristys tuntuu pelottavalta kun ei tiedä paheneeko vai laantuuko se. Tämän kertainen keinutti meitä oikein kunnolla, onneksi oltiin rannalla eikä hotellin viidennessä kerroksessa jossa meillä huone.

      Poista
  16. Olipa kiva lukea, että tämä reissunne osui nappiin sen edellisen jälkeen! 😊👍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Turkki on meille tuttu ja turvallinen ja loma siellä on aina ollut onnistunut.

      Poista
  17. Vastaukset
    1. Mikäs on ihania kuvia ottaessa kun aurinko paistaa ja kaikki on hyvin.

      Poista
  18. Ihanaa, että reissu meni hyvin. Olet otaanut upeita kuvia.
    Minä en vielä uskalla matkustaa, vaikka kaukokaipuu on kamala. Muistan ikuisesti rautatieaseman räntäsateen kaksi vuotta sitten kun tulin espanjasta. Koskaan ei ole satanut räntää sieluun asti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan vaan vanhalla puhelimella räpsin kuvia, mutta ihanasta kohteesta ei saa kuin hyviä kuvia. ;)
      Minäkin olen kerran etelästä tullessa rämpinyt remmisandaaleissa syvässä lumessa, ei mitenkään niin mukavaa.

      Poista
  19. Oi, ihanaa ja mahtavaa! Teillä on ollut ihan paras loma! Oli mukava lukea ja katsella kuvia - reissata postauksesi mukana. Täällä tuiskuttaa lunta ja maa on lumen peitossa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. oli tosiaan ihanaa päästä pitkästä aikaa Turkkiin. Tyttären isäkin oli niin onnellinen nähdessään lapsensa että hyvä mieli tuli minullekin.

      Poista
  20. Ihana loma!
    Lämpimään tekisi jo mieli! Toistaiseksi lomailemme kuitenkin vain kotimaassa, edes laivalle ei tee vielä mieli. Mutta ajatus kytee, jätin juuri passihakemuksen...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kohteessamme oli tarkemmat säännöt ja vähemmän coronaa kuin täällä meillä, joten lomailu oli aika riskitöntä. Ihan riskitöntähän siitä ei tule koskaan, mutta välillä tekee mieli vähän repäistä. Terveenä tultiin takaisin eikä yhtään kaduta.

      Poista
  21. olipa teillä kiva loma.tuo kissojen korvahomma oli kyllä tosi näppärä juttu.voisi käydä suomeenkin,kun joillain on pipo tiukalla.täällä voitaisiin kyllä luulla että onpa tappelukolli,henki pois.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin minäkin ensin luulin, mutta tytär selvitti asian ja sitten vain ihailtiin kun melkein kaikilta kissoilta puuttui korvien kärjet. Luulempa että kaupunki siellä maksoi kissojen steriloinnin kun ihan kulkukissatkin näyttivät leikatuilta.

      Poista