maanantai 12. heinäkuuta 2021

Huh hellettä


Eipä juuri muuta jaksa kuin istua jossain varjossa heiluttamassa virkkuukoukkua. Minulta kysyttiin laumaa kettuja, joten näitä nyt sitten syntyy. Edes blogia en ole ehtinyt päivittämään kun täytyy virkkailla. 😅


Onhan näitä helteitä nyt ollut, mutta helpolla me silti vielä täällä päästään. Juttelin kaupugilla erään vanhemman iranilaisen herran kanssa ilmoista. Hänen kotiseudullaan on kuulemma nyt 50 asteen helteitä ja ihmiset nukkuvat talojensa katoilla. Vesi ja sähkö ovat poikki. Valtiolla olisi rahaa, mutta talebanit ryöstävät kaiken. Tuomoiseen kun vertaa, niin meillä on asiat aivan hyvin. Kotimatkalla bussissa päätin että heti lakkaan valittamasta helteistä ja muusta. Meillä on vettä ja sähköä ja tuulettimet senkun surisee.


Tämä kettu-äiti on saanut kuutoset. Eikä nämä ketut tähän lopu vaan tehtailu jatkuu edelleen.

 

33 kommenttia:

 1. Oi miten ihania Kettusia sie oot virkannu.😍 Kyl sie oot taitava!🧡🦊🧡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saapas nähdä mihin ne vielä asettuvat asumaan.😁

   Poista
 2. Ihania kettuja <3 Olet ollut ahkera. Helteet ovat olleet kuumat. Olemme käyneet uimassa joka ilta ja välillä aamuisinkin. Täällä on hieno hiekkaranta 9 km päässä. Äkkiä sinne on hurautettu autolla. Uinti on tuonut hetken huojennusta oloon. Minullakin on virkkuukoukku käsissä heilunut. Olen muistanut nauttia kesäsäistä,kun niin tyyppisiä talven kylmyys ja lumen luonti jo lopussaan. Aurinkoisia kesäpäiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä niin kaipaan meren rannalle. Vaikken osaa uida, niin meressä "lilluminen" on niin ihanaa. Täällä lähimpään uimapaikkaankin on yli kaksi kilometria eikä sinne jaksa lähteä kun on vaan tuo rollaattori kulkupelinä.

   Poista
 3. Tosi hieno kettu perhe. Lämmintä on ollut ,vaan jossain on todellakin paljon kovemmat helteet. Ei valiteta ,vaan nautitaan kesästä. Kauniita virkkaus ilmoja sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän me nämä lämpötilat kestetä. Minä aion valittaa sitten talvella kun pakkasta on yli kolmekymmentä.😁

   Poista
 4. Helteessä piilee kettujen siemen!?

  VastaaPoista
 5. No, eipä ainakaan lopu sukupuuttoon ihan heti, sinun kettusi!
  Valioyksilöitä ovatkin.

  Helle meitä helliköön!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun en kerta saa apinalankaa enää mistään, niin tehdään sitten kettuja. 😁 Kyllä minä jouluun mennessä alan tekemään jotain muutakin.😁

   Poista
 6. Voi kun ihana kun kettuja "sikiää" helteellä. Eikä ainoastaan hikikarpaloita :))))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän tämä kettujen sikiäminen vaatii kaksi tuuletinta viereeni ja litratolkulla vettä, mutta muuten "ei hätiä mitiä".

   Poista
 7. Niin me suomalaiset ollaan sellaisia että saatetaan valittaa helteistä, mutta silti mennään saunaan jossa on 60 astetta kuumuutta, niinkuin minä, saunan kuumuus vain on ihanaa, ja kun löylyä heittää tulee vieläkin kuumempi, aika moni varmaan muistelee talvella näitä helteitä.
  Tykkään ketuista, ostin eka lomonosovin figuuri ketun joskus pietarista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen kai jotenkin omituinen kun en piittaa saunasta. Nyt kun minulla kerrankin olisi oma pieni sauna asunnossa, niin pidän sitä vaan varastona.😁😁😁

   Poista
 8. Ei ole suden juttuja vaan kettu juttuja siellä!
  Marokossa lämpötilat myös viittäkymmentä ja yli, ja ihmisiä on kuulemma kuollut kuumuuteen joissain kaupungeissa. Aika kauheaa. Täällä kuitenkin saa tuulettimilla kodin suht viileäksi ja pääsee kylmään suihkuun kun siltä tuntuu. Pitää todella olla tyytyväinen siihen mitä meillä on.
  Kaunista viikkoa sinulle ja tsemppiä kettuiluun <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajatteles niitä jotka joutuu noissa kuumissa maissa seisomaan töikseen ravintoloiden kuumien hellojen vieressä että turistit saisivat ruokaa. Ei tosiaan käy kateeksi. Entinen mieheni oli kokki Turkissa ja tiedän ettei siellä keittiössä ainakaan kylmä tule.

   Poista
 9. Huh hellettä tosiaan, mutta eiköhän me täällä pärjäillä. Ainakin me ekäkeläiset, joiden ei ole tarvis hoitaa päivittäisiä töitään vaan saa istuskella varjossa ja tehdä kivoja käsitöitä kuten nuo sinun kettusi. Joskus on käynyt mielessäni, että jo tämä helle riittäisi, mutta sitten taas muistan purnanneeni pitkästä, kylmästä ja lumisesta talvesta ja päätän olla valittamatta kesän lämmöstä. 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaupassa eräs tuttavani sanoi: "On se hyvä että hellettä piisaa niin että on mistä valittaa". Aika hyvin lohkaistu.😂

   Poista
 10. Voisitko lähettää pari kettua meillekin, kun jäniksiä ja harakoita pihassa liikaa. Ketulle herkkuruokaa olisi tarjolla, jäniksenpoika-ja lintupaistia.Terveisin -siskos-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä ketut ovat kasvissyöjiä ja jättävät pikkupuput rauhaan.😠

   Poista
 11. Hyväntuulisen näköistä porukkaa. Helle ei heitä vaivaa, kun ovat turkin päälle vetäneet vielä paidat ja mekot ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toisin kuin meikäläinen joka kulkee sisällä pelkissä pikkupöksyissä. Verhot ovat toki kiinni ettei naapurit näe.😅

   Poista
 12. Ai. Varjossasaa siis noin ihanuuksia aikaan. Minä istuun auringossa aurinkotuolissa ja saan vain ison mahareppuni ruskeanmustaksi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä etsin vain varjoa ja suojaa. Taidan loppukesästäkin muistuttaa vielä kalkkilaivan kapteenia.

   Poista
 13. Lämmin on, vähempikin riittäisi! Mutta tätä voi sitten talvella muistella -30 asteen pakkasilla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt kun tähän kuumuuteen on jo tottunut niin tästä lämmöstä on alkanut nauttimaan. Harmi kun kohta taas kylmenee.

   Poista
 14. Eipä ole tämmöisiä helteitä Suomessa koettu ja vähempikin riittäisi oikein hyvin. Mutta Kettu-Täti siellä ollut ahkerana ja niin kivoja elukoita on syntynyt taas. Näistä tulee niin iloiselle mielelle kun niitä katsoo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Etpä tuota näytä laiskana olleen sinäkään. Kettu-täti onkin kivempi nimi kuin se edellinen, Apina-täti.😁

   Poista
 15. Tuollainen ois ihana saada tulevalle vauvalle!💛

  https://jasukuvaa.blogspot.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä ovat vauvaturvallisia, ei irtoa mitään vaikka kuinka repisi.😊

   Poista
 16. MITEN mulla on mennyt tämä postaus ihan ohi? Pahoittelen, vaikka on tässä viime aikoina mennyt varmaan ohi paljon muutakin...
  Minä en valita lämmöstä. Okei, eilen ja tänään oli viileämpää, mutta helle saa tulla takaisin. Jos kismittää, niin mietin loskaa, räntää, jäätä, vettä, liukkaita ja järeää pakkasta. Joku tuolla jo mainitsikin, että meillä on vettä, sähköt, tuulettimet ja vaikka mitä.
  Hei, hatunnosto virkkaamisellesi!!! Itselläni langat ei taida liikkua ennen syksyä, mutta onneksi ne eivät myöskään taida pilaantua..!? ;)
  Ihanaa kesän jatkoa!♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä niin laiskasti on tullut itsekkin kirjoiteltua saatikka toisille kommentoitua. Kuumalla ei jaksa koneen ääressä istuskella. Tuohon kuumuuteenkin kerkesi jo niin tottua, että tänään tuntui melkein ikävältä kun oli huomattavasti viileämpi päivä. Minulla on nyt tavoitteena suuri kasa kettuja, joten muuta ei juuri ehdikkään tekemään. Elokuun lopulla pidän "lomaa" käsitöistä. ;)

   Poista
 17. Ihana ,suloinen kettuperhe...
  ja niin taidokkaasti tehty:)

  VastaaPoista