sunnuntai 25. heinäkuuta 2021

Elämä on ihanaa, sittenkin.


Tytär kävi Säynätsalon kansakoulun lopetusmyynnissä ja soitti sieltä haluaisinko pahvisia opetustauluja. Tottakai halusin. Itse sai määrätä hinnankin, joten osti 5 kpl/10€. Tämä Enlannin kesää esittävä suurikokoinen sopii meille kesätauluksi oikein hyvin.


Minulla on yli viikon ollut kova ylävatsakipu, mutta eihän lääkäriin voi mennä kun ei verta valu mistään. Niin on sattunut ettei ruokakaan ole maittanut. Vain jotain mietoja, puuroa, banaania y.m.s. Itse tohtoroin netistä että ilmeisesti mahahaava, mutta ei siihen lääkäritkään muuta määrää kuin närästyslääkettä ja jotain vatsakalvoja suojaavaa. Poika poikkesi vaimonsa kanssa perjantaina ja hakivat jotain voimakasta närästyslääkettä apteekista.  Tänään kolmas päivä sitä ja nyt alkaa kipu hellittää.  Kyllä elämä tuntuu ihanalta kun vain välillä pikkuisen polttelee mahassa. Eipä tarvi varata lääkäriaikaa huomenna.


Nyt on nautiskeltu oikein kunnolla. Eka kertaa tänä kesänä pystyttiin kissan kanssa oleskeleman rauhassa takaterassin nurmikolla.  Ei ollut hyttysiä, eikä paarmoja, eikä remonttimiehiä ja ilmakaan ei ollut liian kuuma. Kerrassaan ihana ja nautinnollinen kesäpäivä.
 

22 kommenttia:

  1. Elämä on ihanaa! Kesä on ihana! Nautitaan elosta!
    Voisiko ylävatsakipu johtua myös sappikivistä,kun ruokavalio vaikuttaa vointiin. Sappikivien kanssa ei ole leikkimistä. Josko kuitenkin käväisen lääkärissä. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ole silmät keltasena, eikä mahakaan enää kipeä, joten mitä suotta lääkäriin. Minulla on aina pelko että menen syyttä suotta lääkärin aikaa kuluttamaan, olen aika tyhmä siinä mielessä.😊

      Poista
  2. Vosiin lähettää muutaman paarman ;) Olit eilen mielessäni, kun ajelimme merellä ja minä pulahdin (vahingossa) mereen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi en ollut mukana pulahtamassa, olen näet täysin uimataidoton. Kyllähän rasva kelluu, mutta minä en kellu siitä huolimatta. 😊

      Poista
  3. Hyvä jos kipu on hellittänyt! Ymmärrän tuon lääkäriasian, kun en itsekään saa mentyä. Nyt yritin kyllä varata ajan, mutta sain vain (taas!) ajan fysioterapeutille. Se on tänään.
    Mukavia (ja kivuttomia) kesäpäiviä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pelottaa aina että lääkäri luulee luulotautiseksi. 😆 Jostain syystä kipukin häviää aina viimeistään vastaanoton odotustiloissa.

      Poista
  4. Niin se on, ei kyllä halua lääkäriin, ennenkuin on "pääkainalossa", eikä sinne niinvaan otetakaan.
    Itekki oon meinannu ja meinannu tehä sen nettihakemuslomakkeen, tai teinkin mutta muuton vuoksi tuli bumerangina takaisin, meni väärään paikkaan. Enkä erityisemmin haluaisi hakeutua sille "uudelle" terveysasemalle ;( jos ei ihan pakko. Taidan kuitenkin ostaa vaan tukisukkahousut, jalkojen turvotukseen, kunhan nämä helteiset ilmat loppuis. Vielä jotenkin kävellä könttään kuitenkin ominjaloin.

    Vatsa jos ärtyy se kestää rauhottua jonkin aikaa. Mulla onneksi siihen on helpottanut vanha kunnon rennie ja iltasyömättömyys, ennen nukkumaanmenoa.
    toivottavasti sun vaivat pysyy poissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä kyllä pääsee hyvin lääkäriin, mutta yritän silti pysyä sieltä poissa. Parin viikon päästä minulla on tiedossa pieni reissu ja toivottavasti maha lakkaa oireilemasta ennen sitä.

      Poista
  5. Pari päivää oli aivan ihanan viileää, mutta tänään taas oli jo aika kuuma päivä. Jos vatsakipu palaa, niin mars lääkäriin. Tuollaisten kipujen kanssa ei sovi pelleillä. Haleja viikkoosi Sude <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänään täytyy nauttia vielä auringosta jos huomenna alkaa se pitkä sadejakso. Kissakin on nyt oppinut olemaan nätisti pihalla narunpäässä pitkiä aikoja, saas nähdä miten sateella.
      Ei voi mennä lääkäriin kun ei valu verta mistään.😆😆

      Poista
  6. Paranemista! Kyllä tyttösi sai edullisesti opetustauluja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pojalla oli mökillä taulu jossa musta mies seisoi olkimajan edessä silinterihattu päässä ja olkihame lanteilla. Taulun reunassa luki "Neekerit asuvat Afrikassa". Oltiinpa ennen rasistisia heti koulusta lähtien. 😆 Harmi kun taulu paloi mökin tulipalossa.

      Poista
  7. .niin ihanaahan elämä on....
    Kauniit taulut.
    ....just noin,,,,
    kun istut vastaa otolla olet elämäsi kunnossa?
    Tiedän ja ymmärrän ylävatsa vaivasi,sama on rahikaisella :)))
    Hyvää kesän jatkoa!
    jk. mahansuoja lääkkeet avuksi..leppoisia oloja...

    VastaaPoista
  8. Onnellinen saa tällä iällä jo olla jos joku päivä onkin ettei missään kohtaa tunnu kipua.😊 Semmoistahan tämä elämä on, ei voi mitään. Täytyy nyt nauttia kesän lämmöstä kun sitä vielä on.

    VastaaPoista
  9. Hyvä, että olo helpottui. Eihän sinne lääkäriin turhaan... jos ei verta valu, eikä ole palasia irtoillut (palasetkin voi lähettää postitse, niin ei tarvii ite mennä).
    Merri kököttää just nyt vesisateessa ihan muina kissoina! Taitaa sillekin kelvata vähän viileämmät kelit ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuohan onkin hyvä idea laittaa tippuvat ruumiinosat postissa lääkäriin.😂

      Poista
  10. Hienon kaupan tyttäresi teki! Ainakin tuo Englannin kesää esittävä taulu on upea, niis raikas ja kesäinen.
    Älähän liian kauan odottele sen mahavaivasi kanssa, jos se ei ala näillä lääkkeillä selvästi parantua. Mutta nauti kesästä kisun kanssa. 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan pienenä ollessani asuttiin aina kouluilla ja tämmöiset pahvitaulut tuli hyvinkin tutuiksi. Sieltä se rakkaus tämmöisiin on lähtöisin.
      Ei tässä nyt kerkiä sairastelemaan , on niin paljon tekemistä. Niin kuin Sartsa sanoo, ei valu verta eikä tipu palasia, mitäs suotta lääkäriin.😂

      Poista
  11. Ei ole vatsakipu kivaa, mutta olepa tarkkana nyt. Ihana rusetti Adulla päässä. Ja tosi hieno löytö nuo taulut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Enhän minä ole huomannutkaan että Ahulla on rusetti päässä. Tässä kuvassa sen huomaakin selvästi. Kiitos kun aukaisit silmäni.

      Poista
  12. Ihanat taulut sai tyttösi ostettua. Nuo ovat aarteita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse piti tietenkin sen parhaan, eli viikinkilaivan aalloilla.😄

      Poista