lauantai 24. huhtikuuta 2021

Aina ei mene niin hääppösesti


Välillä tuntuu että kaikki hankaluudet kasaantuu samoille päiville.

Oli hammaslääkäriin lähtö kun huomasin että pyöräpotkuristani oli kumi puhjennut. Eihän siinä auttanut kuin lähteä kävelemään n. 5 km edestakaisin kuljettuna. Lyhyt matkahan se on, vaan ei kipeille kulumavammasille polvilleni. Seuraavina päivinä en meinannut päästä kulkemaan ollenkaan ja vielä nytkin tuottaa tuskaa käveleminen. Onneksi meidän kylällä on korjaaja joka nopeasti ja halvalla vaihtaa rollaattorienkin renkaat.

Ystävä lähti käyttämään ruokakaupassa ja sielläkin jouduin ottamaan rollaattorikärryt, että pääsin välillä istumaan. Voi miten tunsin itseni vanhaksi ja vaivaiseksi, EI VIELÄ 😫 Pitäisköhän pikkuhiljaa harkita lääkärissä käyntiä.


Kaupassa sain napattua 2€:n poistolaatikon ja mitä herkkuja siinä olikaan. Oli parsaa, mustikoita, salaattia y.m. Chilipaprikoita oli niin paljon että osasta tein kranssin. Pihalta vaan hain koivunoksia ja appelsiineja  joulukranssista.


Minulla on ihana uusi naapuri. Hänen ystävällään on kanala ja jo toisen kerran sain kennollisen kanamunia. Nämä ovat minusta niin hauskoja, toiset pienen pieniä ja toiset taas oikeita jättiläisiä. Sisustakin  on aivan eri luokkaa kaupan munien kanssa, niin makoisia.


Voiko pieni kissa olla näin tyhmä 😆. Ahududu on alkanut kyttäämään pikkueteisessä jos vaikka pääsisi livahtamaan ulos. Luulee olevansa hyvinkin piilossa kun toisella silmällä ei näe minua. Mikä pettymys kun huomaan aina. Kerran jo pääsi illalla livahtamaan ulos, mutta onneksi pysähtyi haistelemaan porraspieleen naapurin koiran jälkiä ja sain napattua kiinni. Kettuhan luulisi tuota jänikseksi ja nappaisi äkkiä suuhunsa. Lähistöllä kun pyörii parikin kettua.


Sain lopultakin tilattua tämän kirjan ja tarkoitus olisi alkaa tekemään Petteri-pupuja. Tuli vähän kalliiksi, sillä postimaksu oli huomattavasti kalliimpi kuin itse kirja, ei voi mitään. Ensin täytyy selättää englanninkieliset ohjeetkin, mutta eiköhän siitä ajanmyötä jotain synny. 🐰




 

28 kommenttia:

  1. Totta, että samalle päivälle aina sattuu ja tapahtuu. Minä ajoin 57 km työmatkan torstaina huomatakseni, että olin jättänyt silmälasit pesuhuoneeseen Nurmekseen. Apua. Olen koko päivän puhelinpalvelussa ja ohjeita pitää nähdä lukea. Onneksi silmä tottui ja näin kuin näinkin siristellä, mutta illalla takaraivo oli ihan kosketusarka kivusta. Perjantaina kiikutin varalasit Lieksaan, ettei toista kertaa satu.
    Ihana tupo pupukirja. Innolla odottelen aikaansaannoksiasi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulle sattuu aina hyvät ja huonot asiat kolmen kimpassa. Nyt olis niitten hyvien juttujen vuoro tulla 😉

      Poista
  2. En ole tuollaisia rollaattorikärryjä nähnytkään. Just tällä hetkellä minä niin ymmärrän tuon viisi kilometriä!? En taitaisi pystyä siihen. En toistaiseksi.
    Hyvä poistolaatikko! Harmittaa, kun en ole päässyt käymään ruoka-avussa. Tarpeeseen olisi kyllä!
    Mukavan naapurin olet saanut, onneksi! Kananmunat suurta plussaa!!!
    Mukavaa lauantai-iltaa ja Ahududulle rapsutus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olikin hienot kärryt. Istuinpenkki, teline kävelykepille ja suurennuslasikin että näkee lukea hintoja. Ja ollakseni tyylikäs, huomasithan että takki ja kärryt sävy sävyyn.😆😆😆
      Meilläpäin ei ole ruoka-apua tarjolla, mutta kyttään kaupoissa aina niitä alennettuja tuotteita. Ihan syötäviä ovat vielä pitkään.

      Poista
  3. Näyttää mukavalta tuo pupukirja, mitähän kivaa nyt sinä otat ohjelmaan tehä.
    Joo, pitäishän sitä käydä näyttämässä polvia, niin minunkin, nyt on ollut kipuja tänä keväänä tavallista enemmän. Kullä sitä tasasella vielä liikkuu, mutta annas olla alamäki...
    Onkohan vielä hormoonit, kun hyrräis Ahududulla. Kevättä rinnassa! Tai kevään tuoksuja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulle alkaa olla pienimmätkin ylämäet mahdottomia ja pitäisi kai mennä lääkäriin. Vaan kun ei sinne viitsisi mennä jos ei verta valu mistään. 😆 Kyllä sen nyt huomaa että on yli 30 vuotta tehnyt seisomatyötä ja kantanut raskaita taakkoja.
      Ahududu on nyt kertakaikkiaan kyllästynyt olemaan aina sisällä kun ulkona olis niin paljon mukavampaa 😼

      Poista
  4. Tiedän niin tuon kivun polvissa. Minulla renkkaa onneksi vasta toinen polvi. Olen varonut sitä polvea ja siksi ilmeisesti astunut toisella jalalla hassusti, koska nyt toisessa jalassa on luupiikki kantapäässä ja se tuntuu olevan vielä kipeämpi kuin rikkinäinen polvi...ja hei, minä olen 46v. En varmaan pysty 60 vuotiaana enää edes kävelemään, huoh! Petteri kaniini on ihana, odotan jo, että saat selätettyä ohjeen ja pääsen näkemään ensimmäisen Petterin valmiina.
    Kaunista viikonloppua sinulle Sude <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiedän sen luupiikinkin, muutaman kerran ollut. Semmoinen osaa ollakin tosi kipeä. Muutaman kerran pistetty kortisoonipiikki kipeään kantapäähän ja suoraa huutoa olen huutanut, sattuu niin kamalasti. Jos mahdollista niin pyydä fysioterapeutilta semmoinen yöksi laitettava jalkapohjan venytyskenkä, se on minulla ainakin auttanut.
      Toivottavasti saat jalkasi kuntoon.

      Poista
  5. Jostain syystä ongelmilla on taipumus kasaantua.viisi kilsaa on pitkä matka jos on vaikea kävellä. Hienoja nuo poistolaatikot, ei mene ruoka hukkaan. Itse en ole koskaan nähnyt sellaisia, ei taida olla meidän kaupoissa tapana, lätkäistään vain alennustarra tuotteiden kylkeen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi matkalla oli penkkejä ja minä istuin jokaisessa 😊
      Minä löysin oman laatikkoni Halpa-hallin kassalta, enkä ole aikaisemmin sielläkään nähnyt. Lidlissäkin ainakin aikaisemmin oli, en ole enää nähnyt. Taitavat mennä heti kun laittavat esille.

      Poista
  6. Onneksi sait kärrin kuntoon. Olen nähnyt käytettävän myös sellaisia täyskumirenkaita, jotka ei mene koskaan puhki. Tuollaisia kauppakärryjä en ole nähnyt ikinä!
    Petterillä on laaja suku virkattavaksi :) Hanhetkin ois varmaan kivoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä mitä, parin päivän päästä meni toinen rengas ja kohta näyttää menevän kolmaskin. Kysyin niitä umpikumirenkaita, mutta ne tärisyttää kuulemma hiekkatiellä niin kovasti että aivot menee sekaisin. Uskon kauppiasta, kylläpähän tietää paremmin.
      Noin hienoja kauppakärryjä taitaa olla vain Halpa-halleissa. Penkki, kepille teline ja suurennuslasi, kaikki tarvittava mukana. 😊

      Poista
  7. Onneksi kulukuvälineessä ehjät renkaat nyt.(ettei ilikä naapurin ukko ollu puhkonu renkaan)
    Erikoiset kauppakärryt?
    vautsi,mikä tulinen kranssi..,,siihenpä kesällä lisäät kukkasia,valmis hyvä pohja:)
    voi hitsi kun naurattaa tuo Ahududu,"muka piilossa";)ihana kuva 😻
    ja huippukirja!,Nyt riittää opettelemista.uusia pikku ötyköitä
    mUKAVIA kevät puuhia,Sinulle Sude!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toinen rengas räjähti matkalla. Pamahti niin kovaa että säikähdin jonkun ampuvan minua. 😲 Kohta menee kolmaskin rengas mutta onneksi tiedän korjajan nyt. Ahududu on ihan höpsö. 😸

      Poista
    2. voi mahoton.
      uskon kyllä että pamahus on melekonen.
      Harmillista kuitenkin.
      Oisko Talven aikana haurastunut ulkovarastossa..
      Unohin noista kananmunista.
      Tiedän että "luomumunat ovat aivan eriluokkaa,kuin kaupan pahvikotelon,munat.
      Meillä oli kaksi kanaa,ja kymmenen kalkkunaa,Saatiin myös kalkkunanmunia ,neljä tavallista kananmunaa=yksi kalakkunanmuna!,niissäkin huima ero,Yhestä kalakkunanmunasa (isoimmasta)tuli elämäni kuohkein kakkupohoja.

      Poista
    3. Minähän kuljen talvetkin tällä vehkeellä, mutta lumihangessa se on aika raskasta. Vanhana ostettussa menopelissä alkaa renkaat olla jo tiensä päässä, mutta onneksi uusia saa kaupasta.
      Nämä on minusta niin hauskoja munia. Pienet menee melkein yhtenä suupalana ja suurissa on näköjään kaikissa kaksi keltuaista. Ja noin keltaisia en ole ennen nähnyt. Ajattelinkin vapuksi kakun noista väsätä.

      Poista
  8. On munissa eroa =) Lapsetkin panevat silmänsä kiinni, kun eivät halua aikuisten näkevän. Ahududu on ihan oikeassa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä erikoisia munia, jokaisessa suuressa on ollut kaksi keltuaista. Ahududu onkin meidän perhen vauva ja ihan hölmö katti 😸

      Poista
  9. Voi ahududu,älä yritä lähteä kylmään maailmaan, kotona on paras.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän se harmittaa kun Maija pääsee ulos ja haisee niin jännittävälle aina takaisin tullessan. Tytär onneksi käyttää Ahuakin valjaissa ulkona, mutta se ei uskalla liikkua siellä päiväsaikaan, iltapimeällä vasta ja sitten se meneekin oikein vauhdilla eteenpäin. 😸

      Poista
  10. Toivottavasti saat menopelisi kuntoon kesä tulossa ja mukava on silloin potkutella. Kisu on todella suloinen. Me olemme ostaneet suoraan tuottajalta munia ja ovat kyllä eri makuisia kuin kaupassa ja todella suuria.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt kun tiet on lakaistu irtohiekasta onkin mukava potkiskella menemään. Kauppamatkallani on pari suurta mäkeä joten välillä ei tarvitse kuin seisoa kyydissä ja jarrutella.
      Mausta sen huomaa mitkä kanat ovat saaneet vapaana tepastella pihapiirissä. 😋

      Poista
  11. Voi tuota kissaa! Että osaa olla söpö ja ajattelee olevansa niin ovela. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aina kannattaa yrittää, joku päivä voi vielä onnistuakin. 😸

      Poista
  12. Hauskoja munia, pieniä harjoittelumunia, nuorisomallia ja sitten isoja normaalikokosia. Kuinka ihmeessä huomasit Ahududun tuolta nurkan takaa, eihän siinä ole edes lasiseinää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo ei ole edes normaalikokoisia, vaan kaksi kertaa normaalin munan kokoisia, keltuaisiakin on kaksi sisällä.
      Ahududu on joka kerta kun meinaan lähteä ulos kyttäämässä tuolla lailla, puoli kissaa näkyvissä. Tarkkana saan olla ettei pääse livahtamaan ovesta.😸

      Poista
  13. Voi meitä nivelvammaisia. Kyllä siinä tulee vaikka mitä ikävä kun ei pääse kävelemään. Olen kärsinyt nilkkavammasta ja tiedän tunteen. Mutta miten ihania pupuloita kohta syntyy siellä. Varmaan laitat kuvia esille. Eikä ne englanninkieliset ohjeet vaikeita ole.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Puput saa vielä odotella vuoroaan, sillä jonossa on vielä monta muuta työtä odottamassa.
      Olenkin sanonut että google kääntäjän kanssa puhun vaikka hinku-intiaa =) Eiköhän se englantikin siitä selkene.

      Poista