tiistai 2. helmikuuta 2021

Sukkalankojen hävitystä


Nyt olen vakaasti päättänyt käyttää jo olemassa olevia lankoja ennen kuin ostan uutta.Syksyllä tuli hamstrattua Adlibriksen Sockia kun oli niin hyvässä tarjouksessa. Kahdesta kerästä tuli aikuisten ja lasten sukat ja vielä jäi nöttöset.  Lisänä näissä on kyllä valkoista 7-veikkaa. Tämä on mukava lanka neuloa.

Etsin maailmalta apinoihin sopivaa lankaa. Kelpuutan vain kahta eri merkkiä ja molempien valmistus ruskeana on lopetettu jo pari vuotta sitten. Ensin tutkin Euroopan maat ja Turkin lankakaupat, mutta ei missään. Sitten löysin haluamaani Valko-Venäjältä ja puolta halvemmalla kuin olin tottunut maksamaan. Äkkiä kunnon iso tilaus menemään ja kaikki sujui hyvin kunnes tuli maksamisen aika. Tulikin teksti että kelpuuttavat vain venäläiset pankkikortit. 

Minähän puhun vaikka hinku-intiaa google-kääntäjän avulla jos tarve vaatii , joten aloin chattailemaan myyjän kanssa. Hän ehdotti lopulta että maksaisin hänen omalle tililleen ja hän sitten postittaa langat. No, en nyt kuitenkaan niin paljon luottanut, vaan peruin koko tilauksen. Noinkohan olisin paketin saanut jos yksityisen tilille olisin rahaa laittanut.


Meillä käy välillä kylässä hyvä ystäväni saamassa "kissaterapiaa". Ahududu on niin mielissään kun tietää saavansa herkkuja ja runsaasti huomiota. Katti käyttäytyy kuin pienet lapset. Vaikka kuinka olisi päiväunien aika, niin ei jouda nukkumaan kesken mukavien leikkien.


Näinhän siinä sitten kävi. Nukahti istualleen hyllyn päälle. Onneksi oli kevyt kantaa omaan petiin jatkamaan uniaan.




 

34 kommenttia:

  1. Erittäin kauniit sukat!
    joo pistää kyllä miettimään,kun tilausta tekee...ehkä ei ihan yksityis tilille?..uskaltais??��
    jospa onnistut jostain sitä "oikiaa ruskeeta lankaa saamaan"
    Ihana Ahududu,..pitää vaan yrittää olla hereillä.vaikka vain yksi silmä auki.Onneksi pääsi omalle paikalle jatkamaan "kisan-unia",
    Aurinko tosiaan on paistanut meilläkin pakkasta -22,Ihana tunne..
    Pysytään terveinä 😷 ,noudatetaan ohjeita,kyllä kevät ja kesä sieltä ...tulee
    Mukava viikkoa! Sude Sinulle 🤗🤍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ahududu on kuin pikku lapsi, vaatii koko ajan huomiota ja on pahanteossa =). Eilen kun kävelin pakkasessa hammaslääkäriin, paistoi aurinko koko matkan kasvoihini. Kyllä tuntui hyvältä, ilmaista kirkasvalohoitoa.

      Poista
  2. Nätitpä sukat teit! Katti karvalakki lähiterapiaa antaa, huomionkipeyttä kantaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä kun on tuommoinen kissaterapiaa kaipaava ystävä. Hän on lupautunut ottamaan Ahududun luokseen jos joskus tarvitsen kissanhoitajaa. Kesällä sitä tarvetta varmaan tuleekin.

      Poista
  3. Kauniit sukat! Valkoinen raikastaa ja raitavärit on kauniit.
    Kissani on kuin minä, nukun istualleni ja herään jossain vaiheessa. Telkkariohjelmat nukuttaa hyvin, varsinkin jos ei neulo (kyllä neuloessakin) :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vanha kissani nukkuu niin nätisti jalkopäässäni yhtaikaa kanssani, mutta tämä rontti ei ymmärrä nukkumisrauhasta mitään. Hyppii päälläni ja nuolee naamaani kun yritän nukkua. Sitten simahtaa yhtäkkiä milloin minnekin.

      Poista
  4. Kylläpä väsyttää ;) Ensin toinen silmä kiinni, sitten molemmat. Kun et vaan putoais...
    Vaalea rytmittää kivasti tuota värillistä lankaa sukissa.
    Täälläpäin oli kerran sellanen juttu, että leirintäalueella oli itänaapureiden varaamia vakipaikkoja, mutta maksut menivät jotenkin samanlaisella kierteellä, kuin tuo sinun tilauksesikin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Väsyttäis, mutta ei voi mennä nukkumaan kun ei tiedä mitä mukavaa toiset tekee.
      Uutta oli minullekin tieto ettei tuolla päin kelpaa kuin oman maan pankkikortit. Sentään niin monelta suunnalta olen minäkin tilaillut netistä ja aina on joku maksutapa löytynyt.

      Poista
  5. Vastaukset
    1. Ei raski lähteä nukkumaan kun toiset vielä höpöttelee hereillä.

      Poista
  6. Tulipa kauniit sukat <3 No en olisi kyllä minäkään kenenkään yksityistilille laittanut rahaa, tuskin olisit lankoja saanut.
    Ihanaa iltaa sinulle ja hassulle Ahududulle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin paljon on nykyään nettihuijareita, että turhan varovainen ei varmaan voi olla. Meidänkin pieneltä kylältä eräs rouva laittoi rahansa jollekin Afrikkalaiselle "kuninkaalle", eikä rakkautta tullut siltikään. Minä en halua olla nettihuijattu mummeli ;D

      Poista
  7. Raikkaan väriset sukat. Lankavaraston tyhjentäminen on sitten eri juttu, kun koko ajan tulee uusia ihania värejä ja pitäisi kokeilla. Mutta luota nyt sitten valkovenäläiseen kauppiaaseen! Kyllä niillä mielikuvitus laukkaa rahan ansaitsemisessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä en luota minkään maalaiseen lankakauppiaaseen joka pyytää rahat suoraan omalle tililleen. Netissä kyllä piisaa huijareita jos jonkinlaisia.
      Eihän tuo lankavarasto ikinä vähene kun aina puuttuu juuri se väri mitä tarvitsee. Tai ainakin se on niin hyvässä tallessa että vähemmällä vaivalla pääsee kun ostaa kaupasta uutta. =)

      Poista
  8. Nyt kyllä olen aivan tasan erimieltä valkovenäläisistä. Olen asunut ja tehnyt töitä Minskissä ja valkovenäläisissä pikkukaupungeissa. Ystävällisiä, rehellisiä ja auttavaisia ihmisiä.

    Sen sijaan suomalaisella nettikirpparilla olen tullut huijatuksi.

    Eli tämän halusin sanoa näistä yleistyksistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ollut tarkoitus mollata minkään maan kansalaisia erikseen. Hyviksiä ja pahiksia mahtuu joka maahan ja kaupunkiin. En vaan ole ennen törmännyt ettei kauppaan käy kuin oman maansa pankkikortti ja kyllähän se hämmästytti ja harmitti minua.Tilaukseni loppusumma oli vaan minulle niin suuri raha, etten uskaltanut lähteä kokeilemaan myyjän luotettavuutta. En ole mielestäni rasisti, mutta en silti luota kaikkeen netissä.

      Poista
  9. Kivoja sukkia olet tikutellut. Minä sain sisareni peruja joka nyt on kyllä menehtynyt niin paljon lankoja että jos tuhoaisin ne ensin niin en voisi ostaa uusia vuosiin 😁 joten olen kyllä joskus ostanut jotain 🤗. Mutta langat on kyllä sellaisia että niiden osto koukuttaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tiedä miten minullekin on noita lankoja kertynyt niin tuhottomasti. Olen jo osan työntänyt kierrätyskeskukseenkin, mutta ei ne vaan vähene. Uudet värit lankahyllyissä vaan ovat niin houkuttelevia ja vielä jos ne ovat tarjouksessa. Kuka semmoista voisi vastustaa. =)

      Poista
  10. Kivan näköisiä raitasukkia! En ole koskaan testannut Socki lankaa, mutta se tuntuu olevan aika suosittua. Ehkä pitäisi joskus testata. Toisaalta pitäisi kyllä ensin käyttää olemassa olevat vartastot loppuun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä syksyllä tilasin näitä tarjouksesta ja olen kyllä tykaännyt neuloa. En sitten tiedä vielä miten kestävät sukkana kulutuksessa, mutta eivät ainakaan kutita niin kuin 7-veikka.

      Poista
  11. Ihania raitasukkia <3 Minä en ole Socki-langasta neulonut, vaikka neuloa sutkuttelen päivittäin. Olen käyttänyt Novitan lankoja.
    Tuo silmää vinkkaava kisukuva on kyllä ihan huippu hieno <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ahududu on niin utelias kissa, että ainakin toinen silmä tarkkailee tapahtumia vaikka kuinka nukuttaisi.
      Minä olen vallan tykästynyt tähän Socki-lankaa. Ainakin nuo raidalliset ovat halvempi kuin Novitan vastaavat

      Poista
  12. Kiva väri sukissa! Onkin sellaista Sockia, jota mulla ei ole. Hyvin napatut kuvat Ahududusta! 😸
    Mukavaa helmikuun ekan viikon jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tykkään tästä väristä ja valkoisella 7-veikalla lisättynä tuli niin hempeät.
      Helmikuu alkoikin niin "mukavasti". Heti eka viikolla kaksi reissua hammaslääkäriin tuossa kovassa pakkasessa rollaattoria lykkien. Onneksi kohta tulee kevät.

      Poista
  13. Kivan raikas väriyhdistelmä sukissa! Voisi olla kiva myös yhden kerroksen raitoina...
    Harmi juttu tuo langan saatavuusongelma. Kieltämättä hieman kummalliset maksuvaihtoehdot oli kauppiaalla. Minäkin olisin jättänyt tilauksen tekemättä. Terve epäluulo on järjen käyttöä nettiostoksilla, eikä semmoinen kenestäkään rasistia tee. Ei sellaista kansallisuutta olekaan, jossa kaikki olisivat umpirehellisiä tai kaikki huijareita, kyllä joka kansasta löytyy jos jonkinlaista viheltäjää.
    Nautitaan auringonsäteistä!
    -Minski

    VastaaPoista
  14. Se onkin kuulemma aika yleistä itä-naapurissa että ei kelpaa kuin oman maan pankkikortti. Ei voi mitään, jäi ostokset tekemättä.
    Nyt onkin parina päivänä saanut ihan ilmaista kirkasvalohoitoa ulkona, kun ei vaan olisi niin himputin kylmää.

    VastaaPoista
  15. Olen myös jämälankakoriani saanut tyhjemmäksi, näillä keleillä sukille on vientiä! Vein kassillisen työpaikallenikin, sieltä sai kukin valita mieleisensä. Sinä olet saaut värit ja raidat hyvin matchaamaan, itse en jämissä niin piittaa, kunhan sävyt ovat vähän sinne päin. Tulee mummula ja räsymatot mieleen...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä annoin kierrätyskeskukseen monta kassillista lankoja joista ei itse tule tehtyä mitään. Hyvin ne näyttää sieltä hävinneen tarvitseville.
      Tykkää jämälankasukista ja omissa raidat ovat sitä paremmat mitä erilaisemmat ovat. Toisille menevissä välillä pyrin kohdistamaan ja tässä socki-langassahan raidat tulee kohdilleen kun katsoo saman aloituskohdan.

      Poista
  16. Raikkaat suakt, käytät värejä tyylikkäästi. Voi pientä, kun uni tulee kesken tärkeän asian. Onneksi veit omaan vuoteeseen huilaamaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eihän sitä aina raaski itsekkään mennä nukkumaan jos ympärillä tapahtuu jotain jännää.

      Poista
  17. En tiedä miksi minua niin ärsyttää tuo NEULOA/KUTOA-juttu. Jos olen koko ikäni KUTONUT sukkia, en kyllä enää ala NEULOMAAN. Eiköhän me Pohjois-Pohjanmaan tytöt vaan KUDOTA puikoilla loppuelämäkin kuten tähän asti aina on tehty. Tämähän on asuinpaikasta riippuvainen juttu: Länsi-Suomessa kudotaan, Itä-Suomessa neulotaan. Kielitoimiston mukaan molemmat käy. (Tikuttaa on kiva murresana, Ruotsista peräisin). -äikänope siskos-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaa miepä kujon ja mukana kulkee aina kutimet. =D
      Minua ärsyttää sanonta: "puikoiltani putosi". Niin mihin putosi, lattialleko, menikö likaseksi ??? Eikö voi suoraan sanoa että sain valmiiksi ?

      Poista
  18. Minuakin tahtoo vähän närästää tuo "puikoilta pudonnut". Yksittäisiä silmukoita voi pudota puikoilta kesken tekemisen, mutta se onkin sitten eri asia. Kun kaikki silmukat on päätelty, silloin työ on saatu valmiiksi. Sitäkään en ymmärrä, kun joillekin työ valmis vasta kun langanpäät on päätelty. Eikö päättely ole viimeistelyä, eihän viimeisenä neulottavaa lankaa katkaista ellei työ ole valmis?
    -Minski

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan se kamalaa jos kaikki silmukat pääsee putoamaan puikoilta, =D On siinä takaisin keräämistä varsinkin jos on oikein iso työ.

      Poista