maanantai 8. helmikuuta 2021

Humalaista pelastamassa


 Humalaisen heitteilejättö pakkaseen on rikos ja kun on ikänsä ollut töissä humalaisten parissa, ei pysty vieläkään jättämään heitä pulaan.

Yöllä yhden aikaan oveni takaa kuului koputusta ja kun menin katsomaan, siellä oli hyvin humalainen mies vähissä vaatteissa koiran kanssa. Sanoi lähteneensä käyttämään koiraa lenkillä eikä osannut enää takaisin. En tuntenut minäkään niin koiraa kuin miestäkään, enkä tuntenut sukunimeä jonka hän sanoi lukevan asunnon ovessa mistä hän oli lähtenyt. Eipä ollut minusta apua, neuvoin vain suuntaa mistä kannatta lähteä asuntoa etsimään.

Jonkun ajan kuluttua alkoi kuitenkin mieltäni asia vaivaamaan ja puin päälleni ja lähdin tarkistamaan perille osaamista. Kiertelin aikani näitä rivitaloja ja huomasin eräässä aunnossa valot ja oven raollaan. Menin röyhkeästi huhuillen sisälle, mutta ei näkynyt miestä eikä koiraa. Pari muuta ihmistä kyllä makoili sängyllä sammuneena ja tyhjiä viinapulloja oli ympäriinsä.

En voinut jättää asiaa siihen, vaan jatkoin talojen kiertelyä. Lopulta löysin miehen istumassa eräillä rappusilla naama veressä ja koira kylmästä vapisten vieressä. Otin koiran talutukseen ja miehen käsikynkkään ja vein heidät löytämääni asuntoon. Onneksi se oli oikea osoite. Kovasti mies kiitteli ja olisi halunnut jotenkin korvata, mutta sanoin että paras kiitos on kun pidät koirasta hyvää huolta. Ennen kuin löin oven kiinni perässäni riisuin mieheltä vielä lumiset kengät ja paidan ja komensin sohvalle nukkumaan ja katsoin että koiralla on vettä ja ruokaa. Koko aikana ei muu porukka asunnossa herännyt ollenkaan.

Jos olisin huomenna uutisista lukenut että pihalta löydettiin kuoliaaksi paleltunut mies ja koira, en olisi ikinä antanut itselleni anteeksi. Suomen lainkin mukaan heitteille jättö on rikos, koskee myös humalaisen pakkaseen jättämistä.

49 kommenttia:

 1. Hienosti toimit. Kyl oot napakka nainen.💖

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen tottunut komentelemaan humalaisia ja töissä heittelemään ravintolasta pihalle.=D

   Poista
 2. Oikein tehty! Kuten Anne tuossa kommentoi, niin olet napakka nainen. Ja rohkea. Kaikki eivät ehkä uskaltaisi mennä auttamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minä humalaisia pelkää, huumehörhöjä ainoastaan. Heistä kun ei koskaan tiedä mitä tekevät harhoissaan.

   Poista
 3. Hatunnosto sulle, Sude! Oikein toimittu! Rohkea ja periksiantamaton, enkeli!🥰
  Hyvää alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jäljestäpäin tuli mieleen että toivottavasti hänellä ei ollut korona. Sitä kun on nyt tosi paljon täällä päin.

   Poista
 4. Olipa seikkailu! Sina olet rohkea ja reipas. Toivottavasti mies muisti jotain aamulla heratessaan. Siina oli varmaan ihmettelemista!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hän olisi halunnut halata kiitokseksi, mutta siitä ilosta kieltäydyin.=) Taitaa häntä herätessään vähän nolottaa.

   Poista
 5. Sinä teit hienosti, onneksi mies ja koira pääsivät lämpimään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitäs minä miehestä, mutta säälitti niin se lyhytkarvainen kylmästä tärisevä koira.

   Poista
 6. Joku olisi jättänyt hyvän työn tekemättä, ja saahan siitä itselle hyvän mielen, hienoa että autoit lämpimään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi osui ovelleni että sai apua. Monikaan naapureistani ei olisi uskaltanut oveaan avata humalaiselle miehelle siihen aikaan yöstä. Minä entisenä ravintolatyöntekijänä osaan kyllä käsitellä semmoisia miehiä.

   Poista
 7. Voi voi sinä ihana pelastusenkelisiskoni. Olet rohkea. Noin olisin varmaan tehnyt minäkin muistaen erään lähisukulaisemme kohtalon n. 40 vuotta sitten. Sinä olet korona-riskiryhmäläinen. Jos vähänkään oireita, mene testiin. Kuulikko. -siskos-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alko vähän itseänikin mietityttämään se koronamahdollisuus. Täytyy seurata oloa.

   Poista
 8. Ihminen se on humalainenkin kuitenkin. Hyvä Sude! Raskas sitä olisi omallatunnollaan kantaa, jos kaksikolle olisi toisin toimien käynyt huonosti. Tärkeä muistutus tuo lopputeksti, jokaisella on velvollisuus auttaa hädässä!
  Luin viikonloppuna ylen sivuilta uutisen Turusta, kun nuori bussikuski soitti apua pysäkillä aiemmin vointiaan valitelleelle ja jo tiedottomana istuneelle iäkkäälle rouvalle. Muut rouvan kanssa autoa pysäkillä odottaneet eivät olleet reagoineet rouvan vointiin mitään... miten piittamaton voi ihminen olla!! Kaikilla on nykyään kännykät taskussa, että ei olisi vaikea soittaa apua, jos ei itse osaa/voi/uskalla auttaa.
  -Minski

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oma äitini aikoinaan sai sairauskohtauksen pakkasyönä ulkona ja löytyi aamulla kuolleeksi paleltuneena portaiden edestä. Asui yksikseen joten kukaan ei osannut kaivata ajoissa. Kai sen takia en pysty jättämään ihmistä ulos talvella.
   Sitä paitsi, koira minua enemmän säälitti, mutta en voinut ottaa sitä meillekkään kissojen takia.

   Poista
 9. Toimit aivan oikein, varsinkin koirareppanan puolesta olen iloinen, kun osuivat sinun ovellesi apua hakemaan.
  Et varmaankaan ehtinyt mahdollista koronatartuntaa saamaan, sehän edellyttä vähintään viidentoista minuutin lähikontaktin sairastuneen kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti en saanut mitään pöpöjä. Kyllähän siinä se vartti meni kun käsikynkkää raahustettiin asunnolle ja minä vielä autoin lumiset vaatteet päältä pois ja pyyhin enimmät veret naamasta. Ei siinä muistanut omaa terveyttä ajatella kun toinen oli niin onnettomassa tilassa. Koira oli kuitenkin niin helpottuneen oloinen kun pääsi sisälle lämpimään että ihan siitä tuli niin hyvä mieli.

   Poista
 10. Hienoa toimintaa Sude! Minulle on kerran käynyt vastaava tilanne, mutt kyseessä oli nainen ja ilman koiraa. Oli eksynyt miehestään, kun oli tullut riitaa, eikä yhtään tiennyt minne mennä. Sain sitten selville, että asuu noin 5 kilometrin päässä meistä. Sitten selviteltiin sitä hänen osoitetta ja että on avaimet mukana ja rahaa taksiin. Sitten soitin taksin ja odottelin meidän ovella naisen kanssa autoa. Lopulta kerroin osoitteen taksikuskille ja toivottelin hyvät yöt naiselle, joka oli helpottunut siitä, että häntä ei ollut siinä humalatilassa jätetty yksin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä pienilläkin teoilla on suuri vaikutus ja toisen auttamisesta saa ainakin itselle hyvä mielen.

   Poista
 11. Vastaukset
  1. Eihän tuo nyt mikään ihmeteko ollut ja tulipahan minunkin ulkoiltua samalla.

   Poista
 12. Kaiken takana on nainen. Hyvä sinä! Ukko luuli varmaan nähneensä unta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulin seuraavan päivänä kun ukot pihalla ihmetteli että kukahan se nainen oli. Minua vaan nauratti enkä käynyt paljastamassa itseäni.

   Poista
 13. Olipa tämä aikanoinen juttu! Saisit hengenpelatusmitalin vielä. Aina ne asiat jää kaivelemaan mieleen, vaikka ensin kieltäytyy, mutta tosiaan vähän ajan päästä lähtee tutkimaan. Olet sinä rohkea! Hyvä kun kuitenkin ne miehet älysi, että joku on ollut pelastajana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä liiankin rohkea. Minä en pelkää kuin huumehörhöjä ja Helsingin rautatieasemaa öiseen aikaan.

   Poista
 14. Olipa onni, että osui just sinun ovelle apua pyytelemään! Hyvä sinä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi oli minun ovi. Useimmat naapureistani eivät kyllä olisi uskaltaneet aukaista oveaan yö-aikaan humalaiselle.

   Poista
 15. Työn puolesta on joutunut olemaan milloin minkäkinlaisena enkelinä. Yksi pelastettu toi selvittyään kukkakimpun ja konvehtirasian. Kumma, kun muisti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä soitin kerran talonmiehen ja ambulanssin naapurin ukolle. Sen jälkeen hän tuli haukkumaan minut kun en ollut toiminut nopeammin. =) Meni auttamisen halut hänen suhteensa.

   Poista
 16. Olet ollut pelastava lähimmäinen. Toivottavasti pysyt terveenä laupeuden työstäsi huolimatta. Ansaitset mitalin. Tuossa tilanteessa voisi myös pirauttaa viranomaiset tälläiselle eksyneille. Poliisi voisi viedä pahnoille, jos osoitetta ei muista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä kestää ennenkuin poliisit saapuvat. Kerran näin kun pojat murtautui kioskiin. Soitin poliisille ja siellä sanottiin ettei nyt keretä tulemaan. Seuraavan päivänä tulivat kysymään että ketä ne oli. Mistäs minä sitä tiennyt, en mennyt kysymään.

   Poista
 17. Hienosti toimittu. Näin olisin minäkin tehnyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän ketään voi pakkaseen sammummaankaan jättää, se olisi varma hengen meno. Enkä voinut koiraa sisällekään ottaa kissojen takia, joten pakko oli lähteä asuntoaan etsimään.

   Poista
 18. Hyvää ystävänpäivää,Sudelle 🌷

  VastaaPoista
 19. Hyvää ystävänpäivää!
  -Minski

  VastaaPoista
 20. Hyvin olet tehnyt. Olisipa kaltaisiasi ihmisiä enemmän tässä maassa.
  Hyvää ystävänpäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei näistä koskaan tiedä mikä on oikea ratkaisu. Seuraavana päivänä haki asunnosta ambulanssi miehen ja poliisiauto naisen. En tiedä mitä siellä oli tapahtunut. Vaan eipähän mies kuollut ainakaan pakkaseen kuollut.

   Poista
 21. Voi hyvänen aika näitä viinan kanssa lätjääjiä. Onneksi hoidit turvaan, ei tosiaan olisi kiva lukea lehdistä kuinka olisivat paleltuneet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kovin olisin utelias tietämään mitä siellä jatkossa tapahtui, mutta ei kehtaa mennä kyselemään keltään. ;D

   Poista
 22. Hyvin toimittu! Varmaan olis jäänyt mieltäsi painamaan, jos olisit lehdestä lukenut pakkaseen paleltuneesta humalikosta.

  VastaaPoista
 23. Todellista lähimmäisenrakkautta, hyvä Sude!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No siitä en tiedä, mutta eihän ketään kuolemaankaan voi jättää.

   Poista
 24. Löysin juuri blogisi. Loistavaa toimintaa, olit se herran pelastava enkeli.

  VastaaPoista