sunnuntai 21. kesäkuuta 2020

Aarteeni


Siinähän se juhannus meni niinkuin muutkin päivät. Vähän kyllä juhlittiin tytön kanssa, kaupasta ostettiin uusia perunoita ja loimulohta, mansikat oli loppuun myyty, harmi. Illalla vielä innostuttiin "ryyppäämään". Juotiin puoliksi viime kesänä ostettu siideri pois. Ei tullut edes krapulaa aamuksi ;D

Sain tietää että naapuruston rouva käy töissä omalla autolla kierrätyskeskuksessa, jonka tulot menevät työttömien työllistämiseen ja katulähetyksen hyväksi. Innostuin entisestäänkin enemmän penkomaan varastojani ja olen saanut kerättyä jo monta kassillista. Kaikista ei kuitenkaan raaski luopua, niin kuin tästä tuulikellosta. Ostin sen Turkista 25 vuotta sitten ja nyt se löytyi sieltä "hyvästä tallesta"

Tämä on niin ihana. Perhonen on muovia, mutta muut osat simpukan sisäpuolen helmiäistä. Ääni on hento ja kaunis helinä, joka ei häiritse naapureitakaan. Minun aarteeni.Olen aina inhonnut muovikukkia, mutta nykyään tehdään ihan kauniita silkistä. Keväällä tuli tilattua tämä köynnösruusu halvalla Kiinasta, mutta eihän sille oikein ollut paikkaa. Keksin nyt laittaa sen terassille oksankarahkaan ja siihenhän se käykin oikein nätisti.  Naapurit saa luulla että olen näin hyvä hortonoomi, köynnösruusukin rehottaa =D


Eikä täällä pelkästään ole syöty ja ryypätty koko juhannusta . Peppejä sain valmiiksi. Tarkoitus on taas tehdä sekä isoja , että pieniä 10 kappaletta. Kun on langat etsitty valmiiksi, niin on kätevää tehdä samalla kunnon satsi. Näitä nyt sitten toistaiseksi täällä. 

Huhhuh, mahdottomia helteitä on luvattu. Kyllä minulle jo piisaisi. Semmoinen 20-25 astetta olisi ihanne. En nyt kuitenkaan halua valittaa, ehtiihän sitä talvella sitten taas palella.

18 kommenttia:

 1. Helteitä kun pitää niin parempi onkin kukittaa paikat tekokukilla. Parveke on ainakin kuin sauna, joten ei oikeat menesty. Ainakin pitää olla niitä hoivaamassa ja varjostamassa koko ajan.
  Pepit ei näytä helteestä olevan moksiskaan, ne on tottuneet olemaan kuumassa :)
  Toivottavasti ei ihan 30 astetta kuuma tulisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on kotona sisällä kuin saunassa. Onneksi tuli ostettua pari tuuletinta hyvissä ajoin ennen kuin loppuvat kaupoista.

   Poista
 2. Niinpä, saa nähdä miten kuumaa sitä tulee...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän me tämäkin kestetä kun on kestetty niin paljon muutakin ;)

   Poista
 3. Ihana tuulikello, en minäkään tuollaista aarretta pois antaisi.
  Kaunista sunnuntaita Sude <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämän helinässä on mukava muistella sitä kun tyttö oli pieni ja oltiin paljon Turkissa hänen kanssaan.

   Poista
 4. Kyllä nuo tekokukat on nykyään niin aidon näköisiä, että hyvin passaa niitä käyttää.
  Jep, kyllä liika lämpö on liikaa.Vielä kuumempaa on luvattu. Ei ei, ei kestä. Jos nämä liiat rasvat siinä sulaisi niin sitten sen vois kestää mutta kun puntari reagoi valuvaan hikeen mitenkäänn.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tekokukissa on sekin hyvä puoli, että niitä minun kissani eivät syö ja tapa. =)

   Poista
 5. Mä en tykkää tuulikelloista, mutta tuo sun on söpö. Tai siis, mainitsitkin, että perhosen alla kilisee vienosti ja siinäpä se ydin - inhoan niitä kovaa kiliseviä. On mulla Omassa Kotona yksi, mutta äänetön sijaitessaan olohuoneessa kakluunin pellin kahvassa.
  Kyllä sä olet ahkera virkkaaja!!! En kehtaa edes arvailla, kuinka kauan mulla menisi yhden tekemiseen. Kivoja ovat kyllä!
  Aurinkoista alkanutta viikkoa! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään niitä kova-äänisiä tuulikelloja voi sietää. Jos naapuri laittaisi semmoisen, niin kävisin varmaan pimeällä katkomassa narut siitä =D Tässä on hyvin vieno helinä joka kuuluu vain ihan lähelle. Ihan kuin Helinä-keiju lentelisi :)
   Taitaa tulla liiankin aurinkoinen viikko. Ei arvaa lähteä edes mattopyykille, sinne pyörtyisi kumminkin.

   Poista
 6. Kaikki vaikuttaa olevan aivan vinksin vonksin, eli kiva kesäfiilis sielläkin ;)

  VastaaPoista
 7. On kyllä kaunis Peppi-perhe valmistunut! Lämmintä on täälläkin. Työpäivän jälkeen käyn metsässä hiukan viileämmässä kävelemässä ja rentoutumassa. Sitten voikin siirtyä kerrostalon pihaan kalposeen kirjaa lukemaan ja nauttimaan kesästä. oikein mukavia kesäpäiviä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä vanha kissa on kaikkein viisain. Muutti kokonaan metsään helteitten ajaksi. Menisin perässä jos ei siellä olisi niin paljon hyttysiä.

   Poista
 8. Muovikukista en minäkään innostu, mutta silkkikukat ovat niin aidon näköisiä. Juhannusaattona tehtiin urakalla kotona pihatöitä (nurmikko leikattiin, siistittiin kasvimaa jne). Juhannuspäivänä lähdettiin reissuun ja palaillaan vasta lauantaina. Kukankastelijan mukaan puutarhassa kaikki on ok ja nurmikkokaan ei vielä kasvanut niityksi. Kainuuseen on luvattu ukkoskuuroja, joten saattaapi vettä ripsauttaa reilummin ja sehän ei ole huono juttu se.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikista kamalinta minusta on kun haudoilla on haalistuneita muovikukkia. Mieluummin olis sitten vaikka ilman mitään kukkia. Vaan makunsa kullakin.

   Poista
 9. Ja niin ne helteet tulivat. Kyllä vähempikin riittäisi. Mutta kun muistaa ne viikkokausien sateet, ollaan iloisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nautitaan, en valita. On sitä tullut oltua kuumemmassakin. Sisällä kotona kyllä saisi olla joku viilennin, vaan kun ei ole. Parempi tämä on kuin ne sateet ja harmaus.

   Poista