tiistai 28. huhtikuuta 2020

Vappusukat


Tytär näki kuvan Socki-langasta neulotuista sukista ja halusi samanlaiset. Äitihän tietenkin tilasi langat ja laittoi puikot suihkimaan. En edes yrittänyt kohdistaa raitoja, olisivat saaneet mennä enemmänkin eri kohtiin. Luvassa on kylmä vappu, joten nämä ovatkin oikeat vappusukat.

Muuten on pyörinyt kettutehdas. Näitä meinaan nyt kasan tehdä.

Tänään se iski minulle, että tulen kohta hulluksi. Joka tuutista tulee vaan coronaa, coronaa, coronaa. Meidän kylällä ei ole auki kuin ruokakauppa ja apteekki, ei ole paikkaa mihin mennä. Ihmiset välttelevät toisiaan eikä kukaan uskalla pysähtyä juttelemaan. Miten voikin elämä olla näin tylsää. Kirjat on kaikki luettu, mutta onhan minulla sentään netti ja televisio pelastuksesksi.  Onneksi tytär käy joka toinen viikonloppu, mutta ei sekään ole riskitöntä kun kahdella bussilla joutuu matkustamaan.

Kaiken lisäksi posti hukkasi Saksaan menevän pakettini. Laitoinkin siitä kyselyä menemään. Yleensä menee 2-3 päivässä, nyt on ollut teillä tietämättömillä yli kaksi viikkoa. Masensi jo niin että paiskasin päiväunille. Kun viiden tunnin päästä heräsin, oli tullut tieto että paketti on juuri saapunut Saksan kamaralle, johan helpotti.


Ilmat ovat olleet niin kylmät ja rumat ettei ulkonakaan juuri tule oltua. Nyt sitten on tullut mätettyä lohturuokaa ja se alkaa tuntua huosunkauluksessa. Juuri kun sain laihdutettua 15 kiloa, voi harmi

Vaan onhan noita ilonaiheitakin. Sunnuntai-yönä kun istuin kolmen aikaan ulkona tupakalla, näin jotain mitä en ole koskaan ennen nähnyt. Kolme peuraa asteli rauhallisesti jonossa pihan poikki. eivätkä välittäneet minusta ollenkaan. Voi miten kauniita eläimiä ne ovat. Tänään pihalla kuuntelin peipposen ja kottaraisen laulukonserttia. Tuli tunne että toivoa paremmasta kuitenkin on.

Tytär tulee vapuksi taas luokseni ja eiköhän tästä mieliala taas parane. Mukavaa Vappua kaikille.

30 kommenttia:

  1. Pirtsakat Wappu-sukat:))
    oho!
    minä olen joka housuihin joutunu laittaa löysemmään kuminauhan =kun kaikki painaa vatsaa ,ei saa olla mitäään höyhentä raskaampaa ,vatsan päällä;) (on tuolle tauielle joku hieno nimi ,enkä nyt muista mikä:)))hah!!!!
    nyt minä muistin L U U L O T U T I !!!!!!!!!!!!!!
    Mukava kun saat tyttäresi ,piristämään sinua;)
    Hauskaa Wappua TEILLE!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mikään ei ole niin ikävää kuin kiristävät vaatteet. Kuminauhavyötäröisiä minäkin enimmäkseen käytän. Kaippa nuo vatsalihakset ovat sen verran löystyneet vanhetessa etteivät enää suojaa mahan sisustaa. Nuorenahan sitä laitettiin niin kireitä farkkuja että makuu-asennossa piti kiinni laittaa. Ei vois kuvitellakaan enää tekevänsä semmoista =D

      Poista
    2. :)hyvä että paketti löytyi perille!:))))

      Poista
  2. sis L U U L O T A U T I !!!! (ei tuti;))))))))))))))

    VastaaPoista
  3. Ihanan pirtsakat vappusukat! Minua ei tämä korona-aika ahdista. Päivän aikana on niin paljon puuhaa, kun on etätyö. Olenkin sanonut, jos ei pää leviäkkään, niin takapuoli leviää kyllä. Minulla tulee syötyä turhan isoja annoksia kulutukseen nähden. Uskon, että paketti löytyy. Postipaketit kulkevat nyt normaalia hitaammin. Minäkin sain odotella pakettia viikonpäivät. Hyvää vappuviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen riskiryhmään kuuluva yksineläjä, joten kukaan ei uskalla tulla lähellekkään minua, saatikka ihan kotia kylään. Kaapit on jo siivottu ja virkkaaminenkaan ei enää innosta, nyt alkaa olla jo niin tylsää, tylsää, tylsää. Tulis vaan lämpimämmät ilmat jo että tarkenis edes ulkona istuskella. Vaan lumipeite oli taas tullut yön aikana ja tuulee kylmästi. Toivossa paremmasta täällä kuitenkin elellään.

      Poista
  4. Vietän tylsyyden tappajaisia joka päivä pihamaalla, mutt akun sekään ei ota luonnistuakseen. Maa roudassa ja maankamaraa peittää 5 cm paksuudelta jääkansi. On niin halvatun kylmä, että pakko syödä kaikki kaapeista irti lähtevä ;) Kyllä tää tästä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla on vain pienen pieni terassi takapihalla ja se on äkkiä haravoitu. Kunhan tulee lämpimämpää niin pääsen keräilemään kotiloita nurmelta ja onhan se harrastus sekin ;D Tyydyttää murhanhimoni.

      Poista
  5. Hih, blogini reunassa olevassa listassa näkyi nuo sukat ja ihmettelin hetken, että miten nuo sukat siellä ovat. Tajusin kyllä sitten, mutta olen kutonut sukat samasta langasta. Olen harkinnut saman langan lisää tilaamista, mutta nyt on TAAS tavoite kutoa täällä Tupon luona olevat langat loppuun ensin. Ei ne kovin nopsaa 'katoa', sillä sainhan juuri kassillisen lankoja ystävättäreltä.
    Loistavaa, että paketti on löytynyt! Ehdit varmasti jännittämään kovasti jos oletan sisällön oikein.
    En ymmärrä, että jaksat virkata ja aina vaan virkata lisää apinoita sun muita. Luulisi todellakin kyllästyttävän välillä!?
    Just eilen illalla todettiin Tupon kanssa, että meillä ei ole koskaan ollut yhdeksän vuoden aikana näin paljon herkkuja. Enkä ole koskaan juonut näin paljon punaviiniä...röyh.
    Hauskaa ja kivaa vappua tyttäresi kanssa!!! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi olla että juuri sinun blogissasi Emine näkikin ne sukat. Tilasin monta kerää ja ajattelin tehdä ensi joulun myyjäisiinkin tuommoisia. Apinoitten virkkaamiseen en taida kyllästyä koskaa. Se on yhtä rentouttavaa kuin sukan kutominenkin =) Aivan liikaa tulee herkuteltua nykyään, mutta jollakin keinoinhan sitä on itseänsä lohduteltava =D

      Poista
  6. Niinpä, ei kuulu mullekaan pakettia, Usasta pitäs tulla. Varmaan kuukauden on jo "tullut", eikä osaa mistään kysellä.
    Tuo Karanteenivinkki-kuva on kyllä ajankohtainen. Kummasti vaan ne alkaa kiristää, vaikka ruoka ei maistu :D
    Riisun päällyshousut ulko-ovella aina pois, niin ei kiristä :))))
    Kyllästyttää kyllä ja kädet ovat karheat ja rikki, haavoilla, jatkuvasta käsienpesemisestä! Ei auta rasvaus, monta käsivoidetta on käytössä, pakko oli laastari laittaa sormenpäähän.
    Mukavaa Vappua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin vaihdan heti kotia tullessani oikeat lökäpöksyt päälle :) Ne on niin kamalan näköiset ettei ihmisten ilmoille ole mitään asiaa =D Minulla oli paketin seurantanumero jolla saatoin seurata kulkua ja välillä se hukkaantui kokonaan. Nyt on onneksi päässyt perille.

      Poista
  7. Kivat sukat tuosta langasta tulikin.Kyllä kuule pää on hajoamispisteessä oleva. VOi korona ja korona.Valtavan tylsää,pää meinaa hajota. Olen hulluksi tulemisen partaalla. Pitäis olla kiitollinen,että on hyvä koti ja on ruokaa yms. Mutta kun on niin tylsistyttävää. Mulla on itseasiassa jo 4kk tätä tivistä kotona oloa. Se siis alkoi jo paljon ennen tätä korona karantteenia. Siitä mun käden vammautumisesta asti.Vielä tää kaikki,kun en pysty paljon mitään kotihommiakaan tehdä. Minäkin laihduin sen kummempaa yrittämistä sen 15kg. En saa nut aikoihin ruokaa alas sen jälkeen kun se meidän Lauri kuoli. Nyt taas syön vaan kaikkia herkkuja ja mun läskit sanoo:me tulemme taas! Pakko jostain lohtua keksiä. Ensin Lauri kuoli,sitten miehelleni tuli sydänjuttuja,sitten menetin tuon oikean käteni ja korona. Ei tätä kaikkee meinaa jaksaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paljon on sinullakin ollut vastoinkäymisiä. Minulla kävi ystävä eilen kylässä ja johan helpotti kummasti. Nyt ei taas vähään aikaan toivottavasti masenna.

      Poista
  8. Ihanan pirtsakat sukat ❤️
    Peurat on upeita eläimiä, mekin ollaan kävelylenkillä törmätty muutaman kerran näihin.
    Mukavaa vappuviikkoa sinulle ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ensimmäisen kerran näin elävän peuran ja tulee niin hyvä mieli kun ajattelenkaan sitä. Toivottavasti ottavat ihan tavaksi kulkea tästä pihan poikki, minua ei ainakaan haittaa vaikka pistelisivät kukkanikin =)

      Poista
  9. Tänään luen kaiken väärin... ja hämmästyn, kun ei olekaan sitä mitä luulin...vappusimaa...oli vappusukat ;O
    Kettuporukka näyttää iloiselta :)
    Onneksi paketti löytyi!
    Hienoa, että sinulla on seuranpitoa tiedossa ja vielä mitä parhainta. PItäkää nyt niitä samis -sukkianne sitten yhtäaikaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On sitä simaakin ;) En varmaan 20 vuoteen ole simaa tehnyt mutta toivottavasti nyt onnistui. Pullojen puutteessa jouduin laittamaan tyhjiin punajuuripurkkeihin tekeytymään, mutta eikai se astian malli ole niin tärkeä ;)

      Poista
  10. Kyllä et varmaan ole ainoa, jota välillä tympii oikein kunnolla. MUTTA kyllä me tästä(kin) selvitään. Oikein hyvää äiti-tytär -vappua sinne(kin).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla kävi ystävä kylässä ja sain mukavaa sähköpostiakin, joyten masennus jäi päivä mittaiseksi, onneksi. Välillä se vaan nostaa päätään, vaikka lääkitys onkin kohdillaan. (25 vuotta "ilopillereitä", huhuh)

      Poista
  11. Sukat iloisen väriset kuin vappuviuhka! :) Ketutkin niin söpöjä, mutta eivät apinoidesi veroisia.
    Hyvä kun tytär tulee vappuasi ilahduttamaan. Jospa sen jälkeen alkaisi kunnolla valmistella kesän tuloa ja unohtuisi tämä koronan ankeus.

    Nyt iloitkaa nyt laulakaa,
    niin kaunis taas on maa,
    mut kauniimpi se toivo on
    min kevät kasvattaa:
    Nyt Vappu on,
    nyt Vappu on,
    taas, veikot laulakaa,
    niin että taivaan luhtihin
    tää laulu kajahtaa!

    Iloista vappua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin minäkin ajattelin, että kun ei muuten tule vappua laitettua, niin ompahan ainakin kirjavat sukat jalkoihin vetää =) Muutama serpenttiini täytyy kuitenkin ripustaa kissojen iloksi.

      Poista
  12. Juu, housut alko pikkuhiljaa kiristää niinpä siirryin nyt hameeseen. Näin kotosalla kehtaa siinä kulkea. Ulosmennessä takki toistaiseksi peittää kalliilla suklaalla ynnä muilla herkuilla hankitun masun;)
    Mukavaa vappua teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin odotan että ilmat lämpenis ja voisin vaihtaa mekkopuolelle. Minulla onkin muutama kaunis puuvillamekko (Kiinasta tilattu) kesää odottamassa. Eilen vielä piti pukea villahousut ja talvitakki kun oli niin kylmä täällä meilläpäin.

      Poista
  13. Miepä pijän trikoomekkoja. Ja ku ite ne ompelen ni eivät kiristä. Isä aina sano et ku elämä ahistaa ni vaatteet ei saa ahistaa. Ihania kettusia. Taijan arvata mihin ovat matkalla. Kylmä on tääl Suomen toisellakii laijalla. Hyviä vappuja siulle ja tyttärelle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Isälläs oli viisas mielipide, olen ihan samaa mieltä. Minä en tykkää ommella koneella, mutta tilasin Kiinasta halpoja puuvillmekkoja kesäksi, ja ihme ja kumma, ne mahtuu jopa päälle =D
      Kettuja valmistuu nyt enemmänkin niin niistä saa sitten valita.;)

      Poista
  14. kivoja kettuja.hyvä ksranteenivinkki.perhekerhossa kaveri antoi kerran vuosia sitten hyvän neuvon kun muut laskivat painopisteitä.siis painonvartijajuttuja.minä ostan isommat housut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaan kun minulla on jo käytössä se suurin koko eikä isompia enää löydy jos ei itse tee =D =D

      Poista
  15. Täällähän se oli nämä Vappusukat, kun just sain omani valmiiksi ni muistelin että jossain oli jo tehtynä. Ihan ei samiksia olla ku mun on keltaiset mutta Vappuna kuiteski.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taitaa olla tulossa niin lämpimät ilmat että vappusukkien käyttö siirtyy syksyyn. Ompahan sitten valmiina.

      Poista