tiistai 10. maaliskuuta 2020

Maalailua


Syyskaudella ei ollut ollenkaan intoa maalaamiseen, mutta nyt se iski taas kunnolla. Vähintäänkin joka kolmas päivä olen käynyt tuhertelemassa. Ajattelin jo jättää tämän syksyllä aloittamani turkkilaisen maisemankin kesken, mutta tulipa nyt tehtyä sekin. Joka kerta kun olen ajatellut sen olevan valmis, niin opettaja on löytänyt siitä korjattavaa. =)  Nyt saa luvan kelvata, en enää jaksa tätä samaa. Tämä on aika isokin, 70x50 cm. Maalia on kulunut rutkasti.  =)



Nuorena naisena matkustelin usein Sisiliaan ja takaraivoon on syöpynyt näkymä öiseltä parvekkeelta. Teimpä nyt senkin sitten välityönä, johon ei niin kauaa mennyt kuin edelliseen.

Opistokaverit kysyivät että missäs ne sulhaset on tuossa kuvassa. No nehän ovat tuossa alhaalla katulamppujen luona. Ovat vaan niin mustatukkaisia, etteivät erotu pimeässä =D

Harmi kun enää on neljä maalauskertaa opistossa ja minulla on vielä pari taulua kesken. Onneksi minulla on avain sinne ja voin käydä maalailemassa välipäivinäkin.

Nyt ajattelin lähteä katsomaan olisiko apteekissa vielä käsidesiä hyllyssä. Onhan sille käyttöä vaikkei coronavirusta niin pelkäisikään.

23 kommenttia:

  1. ..ken pensseeliin tarttuu,niin taide-luomuksia!! häneltä syntyy....
    joo,minä aattelin myös että sulhot ovat liki parvekkeen alla,,siksi kuvasta puuttuu..jättää :)arvailun ja tuumaus varan!:)
    voi Sude,Anteeksi!!
    tänään lähtee paketti!!:)))
    Oikein ihania kevätpäiviä .Sinulle Sude!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maalaaminen on niin rentouttavaa aivoille, että sitä ei passaa lopettaa. Kyllä siellä niitä sulhoja on vaikkeivar erotukkaan pimeässä =D

      Poista
  2. Upeita maalauksia. Minusta on tullut vanha. Yritin niitä sulhasia tarkkaan tiirata, mutta taitavat piilotella tuolla varjon puolella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mikäs kun minäkin olen huomannut että vanhoilla silmillä ei enää näe sulhoja missään. Auttaiskohan jos hankkis uudet silmälasit =D

      Poista
  3. Upeita maalauksia! Olet taitava! Ihana, että olet innostunut maalaamaan. Tuo on tosi hieno juttu, että saa käydä maalaamassa opistolla. Minä ajattelin tänään, että pitäisi ostaa uusi käsidesipullo. Kauppareissulla en asiaa muistanut. Mahtaako enää löytyä kaupoista tahi apteekista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaupoista alkaa olla käsidesit lopussa. Meidän apteekkiin oli tullut lasti perjantaina ja nyt tiistaina oli enää kaksi jäljellä. Minähän tietenkin ostin ne heti itselleni ja tyttärelle. Onhan niille käyttöä muulloinkin, vaikka ulkomaille matkustaessa.

      Poista
  4. Aivan ihania tauluja olet taas maalaillut! Minullakin odottaisi yksi maalauspohja tuolla tekijäänsä, en vaan ole vielä päättänyt, että mitä maalaisin.
    Ihanaa tiistaita Sude <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä se idea sieltä vielä tulee sinulle. Väkisin ei kannata yrittää aloittakkaan, kesken semmoiset jää. Ihanaa viikkoa sinullekin.

      Poista
  5. Vastaukset
    1. Mitä tahansa oppii kun tarpeeksi kauan harjoittelee. Minä olen harjoitellut vasta noin 9 vuotta ja paljon on vielä opittavaa =)

      Poista
  6. Sinä oot kyllä oikein taiteilija! Lisäänpä tohon harjotteluun vielä, että pitää olla reilusti intoa ja maalaussilmäkin kohillaan. Olen kerran yrittäny ja kesken jäi, kun oli ihan hirveän vaikeaa. Hatunnosto sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moni muu asia on paljon vaikeampaa, esim. kiristämätön kirjoneule =) Maalaamisessa ei tarvitse kuin lätkiä väriä pohjalle ja tehdä vaikka apstrakkia taidetta ;)

      Poista
  7. Mukavan laiska tunnelma turkkilaisessa maalauksessa. Maalaus hehkuu lämpöä. Sisilian ilta on sommittelun taidon näyte. Kaikki palaset oikealla kohdalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei taida turkkilainen tulla koskaan ihan valmiiksi. Taas löysi opettaja siitä korjattavia kohtia =) Hyvä jos näyttää laiskalta tunnelmalta, olenhan kuvan itse näppässyt laiskotellessani Turkin lomalla :)

      Poista
  8. Upeita maalauksia. Tykkäsin erityisesti Sisilia-aiheesta.
    Mukavaa viikonloppua 🌞🌞🌞

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne Etelän lämpimät samettiset yöt. Mukavahan niitä on muistella. Täällä sataa vain lunta joka yö, parempi muistella Sisilian öitä =)

      Poista
  9. Upeita tauluja! Tuo tumma maisema on melkeinpä maagisen näköinen. Käsidesiä on hyvä olla joka tapauksessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, ei ihan viitsi saippuaa ja vesipulloa taskussa kantaa, pieni käsidesipullo on kätevämpi ;)

      Poista
  10. Mistä tuo Turkkimaisema on? Erityisesti kiinnitin huomioni mereen.
    Oi Sisilia! Olen ollut siellä vain kerran, mutta kuun muistan aikalailla maalaamallasi tavalla. Vieressä olleen auton tapahtumat olivat myös mieleenpainuvat, mutta erilailla... Joku oli löytänyt "sulhonsa". ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Turkinmaisema on Marmariksesta. Tytön isä asuu siellä joten on vähän "pakko" suunnata aina sinne. Rantakatua kun kävelee tarpeeksi pitkälle niin vastaan tulee tämän tapainen maisema.
      Sisiliassa kävin aina Taormiinassa ja hotellien parvekkeelta näkyi aina meri. Niin ihan kaupunki. Oli niitä sulhoja siellä minullakin, niin romanttisia muistoja =D

      Poista
  11. Onpa kaunis tuo maisema Turkista. Sisilia myös, 70-luvulla siellä tuli rampattua ja asuttuakin.

    VastaaPoista