torstai 25. heinäkuuta 2019

Kukkia maustehyllystä


Ostin kaupan maustehyllystä unikon siemeniä purkillisen ja heittelin osan harsokukkien siementen kanssa porraspieleen. Kukkiahan siitä nousi. Aika hailakoita unikoita, mutta nytpä on tämäkin kokeiltu. Ensi kesäksi laitankin kukkapenkin kuntoon ja istutan punaisia unikoita harsokukkien seuraksi. (Jos muistan ) =)


Yksi suosikkikukistani, Lumihiutale. Kaupan poistomyynnistä sain halvalla melkein kuolleen raaskun, mutta kanankakalla ja kastelulla siitäkin on kasvanut näin hieno. Niin helppohoitoinen , että menestyy minullakin. Nyt saakin selkä vääränä olla kantamassa vettä kasveille, sillä meilläpäin ei ainakaan ole satanut aikoihin. Ensi viikoksi on luvattu viileämpää, joten koitetaan nyt nauttia näistä helteistä.

20 kommenttia:

 1. Ihania kukkia! Minun pitäisi ostaa vielä yhdet kukat täksi loppu kesäksi, yhdet orvokit jo heittelin menemään.
  Ihanaa loppuviikkoa sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainahan kukat on ihania =). Lähden ensikuussa reissuun ja sillä aikaa varmaan kaikki kuolee, mutta kohtahan se on syksykin ja kaikki kuolee kumminkin.

   Poista
 2. Kiitos,Sude vinkistä:)
  Minusta nuo unikot ovat kauniita,ja harsokukka aivan ihana,mullapijalla joka purkista pursuaa harsokukkaa;))
  NIIN,,,,se on kaikista ihanimmat kukat saa just poisto% myynnistä,kanankakkaa..hiin kauniita tulee...
  Lumihiutale on tosi terhakka. näkönen sinulla.
  älyttömästi vettä killittää nuo lumihiutaleet :)
  joo ens viikokai lupasivat 13 astetta.
  Nyt vietetään siestaa!!!!!!!
  Ihanaa viikonloppua ,sinule,Sude!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin on harsokukkaa vähän joka paikassa. Kerään syksyllä siemeniä talteen, ja hyvin lähtevät taas keväällä kasvamaan eikä maksa mitään ;)

   Poista
  2. :)just noin teen minäkin:))
   oikiaa kierrätystä;)

   Poista
 3. hii!!!!
  jo on taas justiinalla kirjotus virheitä.....
  näköjään pitää,vauhtipyörää säätää...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Semmoistahan se on kun ajatus lentää nopeammin kuin sormet. Minäkin joudun aina korjailemaan kirjoituksiani. Vaan en minä virheistä piittaa, pää-asia että asia tulee selväksi ;)

   Poista
  2. minä kun tarkistan tekstin,luen sen oikein ,vaikka virheitä,,,
   mulla joku luki/näkö-häiriö:))))

   Poista
 4. Nättejähän noista mausteunikoista tuli. Vähän on yksinkertainen kukka, mutta nätti se on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan ne nättejä, mutta kyllä silti taidan ensi vuonna laittaa punaisia unikoita kasvamaan.

   Poista
 5. Tosi kaunis lumihiutale, kukkii runsaasti! Nyt saa kasveja kastella, mutta joku raja siinäkin. Miljoonakelloni meinasi tukehtua, keväällä kun kastelin niitä pikkusen verran liikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näköjään lumihiutale on hyvin kestävä kukka =) Amppeliruukku hajosi ja koko kukka rämähti maahan, mutta ei ollut siitä moksiskaan vaan jatkaa kukkimista entiseen malliin.

   Poista
 6. Hupsista, miten se tämä kesä onkin lipsahtanut niin, että en ole täälläkään vieraillut pitkään aikaan. Mutta nyt sitten viivyinkin tavallista pitempään ja tutkin kaikki postaukset, joita en ennen ollut nähnyt. Siis kävin mm. poikasi mökillä ja Aduhudun synttäreillä. :D Hienoja rintamerkkejä tyttäresi on tehnyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Johan kerkesitkin monessa paikassa käymään yhdellä istumisella =) Nyt kesällä onkin moni harventanut blokkaamistaan ja kukapa sitä olisi jaksanutkaan koneella istua näillä helteillä. Kesällä on muutakin mukavaa tekemistä

   Poista
 7. Herkän hempeät värisävyt on kukkasissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enemmän tykkään kyllä punaisista kukista ja onhan minulla niitäkin :)

   Poista
 8. Lumihiutale on tuuhea ja kaunis!
  Meillä ei ole koskaan ollut kukkia parvekkeella. Tuppo on varma, että ne keräisivät ampiaisia paikalle ja minä, että tulee hämähäkkejä. No, on noita hämähäkkejä tullut jo kaksi viikon sisään ilman kukkiakin. Just oli toinen niistä enkä tohtinut herättää miestä apuun. Nyt sitten istun karvat pystyssä. Anteeksi, mutta oli mielenterveyteni vuoksi käytettävä Tupon tossua...
  Ps.Ei puhuta vielä loppukesästä eikä varsinkaan syksystä, eihän?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Inhoan hämähäkkejä, mutta hyvä vaan kun pyörivät nurkissa. Hävittävät kaikki kärpäset ja muut öttiäiset joita tunkee ikkunoista. Varsinkin yöperhosia tahtoo tulla heti kun illalla vähänkin tuulettaa.
   Minulla alkaa kesä vasta elokuun puolessavälissä. Silloin lähden lomalle. Kyllä eläkeläinenkin on loman ansainnut tästä kotona kykkkimisestä ;D

   Poista
  2. Mä en tavallaan inhoa hämähäkkejä, mutta todellakin PELKÄÄN. Ymmärrän, ettei ne ihmisille mitään tee ja ymmärrän, että ne hoitaa kärpäset ym. pois, mutta ei se kammoa poista.
   Ihanaa, kun pääset lomalle!!! Taidan arvata minne ja kenen kanssa lähdet... ;) Nautinnollista lomaa!

   Poista