lauantai 22. kesäkuuta 2019

Katoavaa kauneutta


Niin mielelläni antaisin lupiinien kukkia tienvarsilla. Onneksi ehdin tämän kuvata. Meidän kylällä on jo kovasti niitetty lupiininkukkia pois ja eipä ole pientareet enää kovin kauniita katsella. Samoin pelkään että kohta lähtee ruusuaita takapihaltani, tämä kun on kaupungin asunto ja varmaan kiltisti tottelevat määräyksiä. Harmi.


Tämä onkin sitten jo sitä kadotettua kauneutta =D =D Kuvista vasta huomaa kuinka pulska minusta on tullutkaan ( ja vanha). Luonnon laki, eihän sille mitään voi.

Juhannus meillä on vietetty hyvin rauhallisesti tyttären ja kissojen kanssa. Syöty ja löhöilty. Keskiyöllä kävimme perinteisellä juhannusyön kävelylenkillä. Se on tullut jo ihan tavaksi.


Pitkälle ei voitu mennä kun Maija änkesi väkisten mukaan . Koko matkan mauku ja mouku ja esitti vastalauseita väärästä suunnasta. Hiljeni vasta kun huomasi että käännyimme takaisin kotia päin. Sitten ehti jo vähän tutkimaan tiensivuakin.


Eipä ollut aamulla krapulaa eikä huonoa oloa kun kahvia vahvempaa ei olla nautittu ;D
Tänään alkoi KyJy 2019 Facessa ja aion ahkerasti virkkailla koko päivän.

Hyvää juhannuksen jatkoa teillekin sinne . Ihanaa kun ilmakin vähän viileni, jaksaa paremmin.

20 kommenttia:

 1. Saa nähdä, saadaanko lupiinit pois Suomesta kolmessa vuodessa niinkuin nyt sanotaan. Miusta saisivat kasvaa ja kukkia, sillä kommeitahan nuo on. Mukavaa juhannuksen jatkoa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti ei saada ainakaan kaikkia, eikä kurtturuusua ainakaan. Kalliiksi käy taloyhtiöille kun tuohon urakkaan lähtevät ja vuokrat nousee samantien :(

   Poista
 2. Kauniita kukkia ovat lupiinit.
  pitääkin jemmata juurakko takapihalle;)
  Onko teillä juhannuksena yöllä pimiää???
  jos lämmintä vielä niin sitähän on ku ulokomailla:))
  "katoavaa ..on .... "
  Mukavia juhannuspyhiä:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ollut pimiää, mutta tyttö käytti salamaa ja siksi tausta näyttää mustalta. Elokuun yöt ovatkin sitten ihania kun on pimiää ja lämmintä. Niitä odotellessa.

   Poista
 3. Täällä satoi aamulla pikkuisen ja sen jälkeen oli aurinkoista, mutta kova tuuli... nyt on pilvistä ja näyttää alkavan sataa ehkä. Onneksi eilen illalla oli hyvä sää, kun olimme tuttavilla grillimakkaraa ym syömässä ja kahvia juomassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kun vähän ripsii välillä niin ilma raikastuu, kunhan ei ihan kaatosateita tule.

   Poista
 4. Tykkään kovasti lupiineista ja yritän saada niitä kasvamaan täällä etelässäkin, eivät taida pitää tästä vieläkin kuumemmasta ilmasta. Aika kuluu, ikää tulee, sille ei voi mitään, meistä tulee pehmeämpiä. Hyvää juhannusta. Irmeli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen huomannut että luonnekin pehmenee vartalon tahdissa ja sehän on vain hyvä. En enää äkäile joka pikku asiasta ja olen paljon suvaitsevampi ;D

   Poista
 5. Lupiinit on kauniita kukkiessaan, kuten kaikki muutkin kukat. Lupiineja on tien varret täynnä ja jotenkin ymmärrän niiden leviämisen rajoittamisen, mutta onko niitä kurtturuusujakin niin runsaasti, että ne pitää kaikki hävittää, kyllä kai sitten. Ikä on siitä mukava asia, että sitä tulee tasapuolisesti meille kaikille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä sen huomaa että on vanhentunut kun ikätoverit alkaa kupsahtelemaan hautaan, varsinkin miehet. Mitähän noitten lupiinien tilalle sitten kasvaa kun ei niitä enää ole. Toivottavasti ei ainakkan nokkosta.

   Poista
 6. Minua harmittaa tuo lupiinien niittäminen, ne kun on niin kauniita kukkia. Sinä näytät just hyvältä <3 Kivaa viikonloppua Sude <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyyhän pehmikettä olla ettei luita murru jos sattuu kaatumaan. Eikä mitään hätää niin kauan kuin kaupoista saa päälle mahtuvaa vaatetta =D

   Poista
 7. Eipä ne lupiinit ja kurtturuusut luontoa tuhoa, kyllä ne on ukot niiden järkyttävien metsähirviöiden kanssa pistäneet kaiken ihan lohduttomaan kuntoon. Yritetäänkö tällä lupiinien syyttelyllä viedä huomio siitä tuhosta? Ja sitäpaitsi, mitä luontoa ne tienluiskat on? Tekemällä tehtyjä. Sama mitä kasvaa kunhan kukkii kauniisti. Ettei katse harhaudu sinne luiskasta alkaviin raiskioihin asti ;).. Ihanaa kesän jatkoa Sude. T. Kukka&virkkuufani

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinäpä sen sanoit, en ole tullu tuota ajateltuakaan. Totta että ne metsäkoneet saa nykyään kauhean näköistä jälkeä aikaan, raha menee edelle joka asiassa. :( Hyvähän se on lupiineja syyttää kun ei ne osaa sanoa vastaankaan. Ennenvanhaa kun miehet kaatoi puut ja hevoset veti pois ei tullut ollenkaan niin rumaa jälkeä. Vaan kun raha päättää siitäkin asiasta.

   Poista
 8. Lupiinit olisivat hyvää ainesta langan värjäämiseen jos olisi innostuta ja paikka sellaiseen. Kannattaisi keitellä ulkona hajun vuoksi. Pihassamme on juhannusruusuja ja villiruusuja, onneksi. Lupiinilla on hyvin vahvat juuret ei niitä vähällä hävitetä. Rakastan kaikkia kukkia. Nyt odotan mitä kivaa virkkaat? Suloista suven aikaa myös mirrukalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti mekin saadaan jotain muuta ruusua pihaamme kurtturuusun tilalle. Oma juhannusruusuni jäi entisen kodin pihaan ja sitä kyllä kaipaan näin juhannuksen aikaan.

   Poista
 9. Mää taidankin olla suurrikollinen: mulla kasvaa pihassa sekä lupiini että kurtturuusu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisko viisainta peittää ne jollain ennen kuin poliisit saapuu paikalle ;D

   Poista
 10. Mä tykkään lupiineista! Olen pikkutytösta asti ihaillut niitä tienvarsilla kesälomareissuilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lupiini on tosi kaunis tienvarsilla ja kurtturuusu se vasta ihana onkin. Kamala kun sekin pitäis hävittää.

   Poista