keskiviikko 29. elokuuta 2018

Ahududu Abudabo AladobiMausu-kissani ei tykännyt että olin matkoilla. Naapurin piti hoitaa sillä aikaa, mutta Mausu oli häipynyt heti, eikä ole vielä ainakaan takaisin tullut. Mausu on ennenkin ollut pitkiä aikoja pois, joten eiköhän se vielä ilmesty takaisin.

Enhän minä osaa olla ihan ilman kissaakaan, joten tyttären kanssa piti käydä tämmöinen hakemassa.


Kovin on pieni rääpäle, joten epäilen onko ihan 12 viikkoa vanha. Paikalla oli neljä vähän isompaakin pentua, mutta minä tietenkin tämän pienimmän ja arimman valitsin, ilman emoa kun olivat siellä kaikki. 

Kyllä huomasi että on alakynnessä ollut. Kun laitoin ruokaa kuppiin, Ahududu syöksyi paikalle ja hotki heti kaiken. Piti jo alkaa säännöstelemään, ettei pienen maha halkea. Nyt hän on jo oppinut että ruokaa voi jättää kuppiinkin, ei se sieltä mihinkään katoa. Vedellä laimennettu kermaviili on suurta herkkua.


Marmariksen marketeissa opimme uuden sanan....ahududulu  (ahududu=vadelma). Se oli meistä niin hauska sanana, että siitä tuli kissallekin nimi. Vääräleuka aikamiespoikani halusi tietenkin sanoa sanansa ja niimpä tästä tuli sitten Ahududu Abudabo Aladobi. Komealla kissalla pitää olla komea nimikin. ;) Kutsumme häntä kuitenkin vain Ahududuksi.


Täytyy tässä lähiaikoina käyttää lääkärissä saamassa rokotukset ja minusta näyttää että hänellä on korvapunkki vaivana. Hyvähän se on tarkistuttaa kunto heti muutenkin, ettei tule mitään ikäviä yllätyksiä. 

Eikä ole mikään arka rääpäle enää. Maha pullottaa jo mukavasti ja on niin seurallinen katti. Vastaa kun jutellaan ja nukkuu vieressä kehräten. Jos vähän jää yksin huoneeseen, niin kohta kuuluu hento "miu". Mikä hienointa, heti ymmärsi mitä varten eteisessä on hiekkalaatikko ja se on ollut ahkerassa käytössä.


Yksi huono puoli Ahududussa on, hän pyrkii kovasti auttamaan tämän koneen kanssa ;) Taitaa kohta olla taitavampi kuin minä näissä hommissa =D

34 kommenttia:

 1. Onnea uuden perheenjäsenen johdosta.
  Komean nimen sai😂

  VastaaPoista
 2. Ihana pikkuinen! Mitahan Mausu tuuumaa kun loytaa tuon palatessaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mausu on vanhapiika-täti, joka on ennenkin hoitanut toisten lapsia =)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Ihana sylikissa,mutta eläinlääkäri-aika on jo varattu. Epäilen silmätulehdusta ja korvapunkki ainakin on. Kehtasivatkin vielä kovan hinnan ottaa tästä, mutta eiköhän me saada Ahududu terveeksi.

   Poista
 4. Hyvä, että annoit pikkuiselle kodin. Kannattaa toki käyttää lääkärissä, mutta nimi on ehkä kirjoitettava paperille :D
  Aiotko tehdä tästä sisäkissan?
  (Kommentoin vanhempia tekstejäsi niihin suoraan.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen siitä saa kun antaa aikuistan lasten päättää nimestä, mutta komealta se kalskahtaa =)
   Eläinlääkärille on aika varattu, sillä epäilen yhtä sun toista vaivaa, mutta eiköhän me selvitä tästä. Onneksi pelastin tämän äidittömän pienokaisen, hän on oikea kullanmuru sylikissa.

   Poista
  2. Ai niin, kyllä hänestä tulee sisäkissa. Nyt piisaa kadonneet kissat ja tämä on vielä helppo opettaa valjaisiin.

   Poista
 5. Onnea uudesta karvapallerosta, onpas suloinen tapaus :) Toivottavasti se Mausukin vielä löytää takaisin kotiin. Kaverikin jo odottamassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahududukin saakin kohta kaverin, täytyyhän leikkikaveri olla. Mausu saisi kyllä palata jo kotiin pienten perään katsomaan. On niin joka paikkaan ehtiväinen ainakin tämä pentu =)

   Poista
  2. Ahaa, kaveri jo luvassa :D Se on kiva. Pennut on niin vilkkaita, mutta rauhottuuhan ne sitten aika pian.

   Poista
 6. Voi, miten suloinen AAA. Hauska kampaus pikkuisella. Kyllä Mausu yllättyy kun palaa kotiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kyllä vihainen kissan myyjälle, sillä pennulla on selvästi korvapunkki ja silmätulehdus. Nyt pieni pääsee kuitenkin hoitoon, mutta minäkin sain ajan vasta ensi viikolle. Reppana saa turhaan kärsiä.

   Poista
 7. Onnea uudesta pikkuisesta. Söpö on. Toivottavasti karkulainen palailee pian kotiin..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti ei palaakkaan ennen kuin saan pienen ihan terveeksi. ettei tartu korvapunkki siihenkin.

   Poista
 8. Söpö on,suloinen A, mutta toivttavasti Mausukin palaa ennen kun tulee kylmä...vaikka niinhän sitä ennen sanottiin, että "routa porsaan kotiin ajaa" :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mausu on parina muunakin kesänä ollut kuukausia poissa ja palannut syyskuussa. Toivottavasti tämä on samanlainen lomamatka. Tästä uudesta on jo tullut oikea sylivauva.

   Poista
 9. Onne auudesta perheenjäsenestä Meinasinkin kysyä,että onko nimi turkkilainen:) Söpö kuin mikä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahududu on turkkia ja tarkoittaa vadelmaa, loppu-osa nimestä on pojan pelleilyä =)

   Poista
  2. Vattuhan siitä tulee! Ihana on, olen oikein ihastuksissani :)

   Poista
  3. Vattu-sana muistuttaa liikaa sitä toista sanaa, joten häntä kai kusutaan Duduksi näin koti-oloissa. Muualla sitten hienostellaan koko nimellä =)

   Poista
 10. Hän on ihana! Ahududusta tulee oikea somekissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmeisesti koska on niin kiinnostunut tietsikasta. Tyttärelle jo kirjoitellut pari viestiä tyyliin mmmmmmmmmmm =)

   Poista
 11. Vastaukset
  1. Ainahan pienet kissat ovat söpöjä. Tämä kuitenkin on helposti tunnistettavissa jos sattuu hukkaantumaan joskus.

   Poista
 12. Voi ihanuus! Onnea uudelle perheenjäsenelle. Se sai ihan parhaan kodin! Kyllä minäkin ensiks ajattelin te Vattuhan siitä tulee... Mietin myös aladobille synonyymejä, mut en keksi yhtään sopivaa. Syltty? (meilläpäin se on velttohyppely, ei taida ihan sopia)
  Varo vaan - tietsikan kanssa tulee helposti ylläreitä... Mun pankkitunnarit on menny kaks kertaa lukkoon ja Karvisen näyttö kääntyi ylösalaisin:)

  VastaaPoista
 13. Tiedän, kahdessa päivässä minulta meni äänenvoimakkuden säätely koneelta =) Nyt yritän muistaa laittaa läppärin kannen kiinni aina, ettei tule enempää ylläreitä.
  Ei tule Vattu eikä V-ttu eikä Sylttykään, hän on Ahududu. Jos ei niin pitkää nimeä viitsi lausua, niin ei ole kissaa ansainnutkaan =D

  VastaaPoista
 14. Kyllä on niin vaikea nimi ettei sitä kukaan osaa. Mutta ei tuo Vattukaan ilman sitä muuan v-sanaa onnistu. Joten nyt Sude, uutta kehiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipähän ainakaan vieraat nimeä huutelemalla vikittele mun kissaani karkuteille =D Hän jo tunnistaa Ahududu nimen, joten ei mitään hätää ;)

   Poista
 15. :D Ihana nimi! Poikani luoksi muutti kaksospojat Sladi ja Luisu. Mustia kolleja ovat. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvät nimet kolleilla. Tuntuu että nykyään joka toisen kissan nimi on Viiru tai Misu, mukava kun jotkut jaksaa vielä keksiä jotain muutakin nimeksi.

   Poista