torstai 26. huhtikuuta 2018

Voi Maija parkaa


Pakon edessä on Maijallekin ostettu nyt valjaat. 9 vuotta vapaana liikkuneelle kissalle se on kärsimys ja vie varmaan pitkän aikaa ennen kuin se tottuu niihin. Joka päivä harjoitellaan vähän aikaa, mutta ei tahdo sydän kestää sen itkua ja valitusta. Ensin Maija nyhjötti vaan oven edessä valittaen. Siirtyi sieltä sitten vaatekomeroon piiloon makaamaan. Siellä se makoili pari tunia ihan liikkumatta ja minä jo pelkäsin, että voiko kissa kuolla vitutukseen.


Mausua ei ole vielä päästy edes kokeilemaan valjaisiin, mutta sille se voi olla vielä vaikeampaa. Mausu on kolme vuotta Maijaa vanhempi ja kulkija luonne.

Harmittaa todella uusi asuinalueeni. Muualla kylällä kissat kulkee vapaana, mutta ei meidän uudella mäellä. Siellä ollaan mukamas niin "lainkuuliaisia, ja pah" , ovat kuulemma jo hankkimassa supiloukkuja yhden vapaana kulkevan kissan takia.  Ei tunnu mukavalta muuttaa semmoiseen paikkaan kissojen kanssa. Mistäs minun kissani nyt saavat hiiripaistia, minä sitä en ainakaan lähde metsästämään.

37 kommenttia:

 1. Laita valjaat oikein oikein väljälle aluksi. Sitten alat hiljalleen kiristämään, kun Maija ei niin välitä valjaista. Kyllä kissa oppii hiljalleen :D Ps. parempiakin valjaita on kuin tavaratalon versiot esim Vänttiset (saa eläinkaupasta tai voi tilata suoraan Vänttiseltä).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olishan siellä Vänttisillä näköjään hyviä valjaita, mutta meidän valjaat maksoi vain alle 5€. Kun ei vielä tiedä tuleeko siitä mitään, niin ei viitsi paljon vielä maksaa valjaista, eläke kun on aika pieni minulla.

   Poista
 2. Minä en kissoista ymmärrä mitään, mutta voi surku! :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näkeehän sen jo kuvastakin että nyt ei ole ne "kissanpäivät" vaan elämä potkii päähän Maijalla ja pahasti ;)

   Poista
 3. Voi harmi! On se varmaan vaikeaa vapaana olleen kissan tottua valjaisiin, melkein helpompaa olisi pitää kokonaan sisäkissana, niinkuin me pidettiin kerrostalossa asuessa ja välillä omakotitalossa asuessa vapaana..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritän kyllä pitää ne sisäkissoina, mutta voi olla että en jaksa kuunnella siitä mouruamista ovella. Nuo kun saa aikaiseksi melkoisen konsertin varsinkin yö-aikaan.

   Poista
 4. Voi surku teitä kaikkia! Toivottavasti totutte valjaisiin koko sakki. Ja toivotaan, et uudet naapurit on muuten mukavia.Meillä ulkoillaan mökillä vapaana ja kaupungissa valjaissa. Tassu juoksee parvekkeen ovelle kun näkee, et valjaat otetaan esille. Tosin se on totutettu jo pikkukissana...
  Pakko silti kertoa että täällä lankakaupassa me kaks kissaihmistä naurettiin kippurassa kun luin sun tekstiä ääneen: Voiko kissa kuolla vitutukseen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulemma vähän ikävänlaisia naapureita tiedossa, mutta yritän olla välittämättä.
   Joskus itsestä tuntunut että kyseiseen tunteeseen voi kuolla, niin ajattelin että kissa ehkä sitä herkemmin =)

   Poista
 5. Hilijaa hyvä tullee, eipä sitä kissiä voi pakottamalla valijaisiin totuttaa. Aikaa ja kärsivällisyyttä vaativa homma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mausu on ihana, se vaan jatkoi kehräämistä valjaista huolimatta, mutta Maija taistelee edelleenkin vastaan.

   Poista
 6. Voi harmistus, on siinä totuttelemista kaikille..tsemppiä kovasti sinne♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaan mitäpä sitä ei kärsisi kissojensa eteen, voi kyllä olla että omatkin hermot vielä kiristyy kunnolla =)

   Poista
 7. Kyllä hän nyt näyttää mielensä pahoittaneen, voi toista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hän on kuin maansa myynyt ja enää kuolemaa odottava. Heti kyllä piristyy kun valjaat otetaan pois =)

   Poista
 8. Toivottavasti ei kuole, vaan tottuu. Justiinsa tänään istuttiin pihakeinussa Vanhan herran kanssa ja mietittiin, mihin kaikki kissat on kadonneet. Naapureilla on kissoja, mutta ne istuu vaan ikkunalla... Minä niin hyvänä pitäisin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaan kun me suomalaiset ollaan niin lainkuuliaisia ja laissa sanotaan että kissat ja koirat on pidettävä kiinni =(. Minulla on ollut niin ihana seinänaapuri tähän asti. Vanha juoppo-ukko joka kissittelee ja juttelee kissoilleni ja tarjoilee herkkupaloja. Selvästi tykkää kissoista ja luulee hellivänsä niitä minulta salaa =D

   Poista
 9. Onko teillä mahdollisuutta tehdä ulkotarhaa? Se voisi olla mukavampi kuin valjastelu. Mausua käy eritoten sääliksi, se kun on tehnyt niitä kesäretkiään. Nekku on vielä pysynyt kotona, mutta tiedän, että kun yöt lämpenee, se häipynee muutamaksi viikoksi...
  Tsemppiä teidän jengille<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kai siihen jotenkin vois tarhan tehdä, mutta itse en osaa ja rahaa ei ole muillakaan teetättää.
   Mausu on niin ihana kiltti tyttö. Laitettiin valjaat niin Mausu vaan jatkoi tyytyväisenä kehräämistä eikä ollut moksiskaan. Maija jatkaa edelleen tuittuilua, se on niin itsepäinen. Kärsivällisyyttä se nyt vaatii sekä Maijalta että minulta =)

   Poista
 10. Voih, varmasti on opettelemista, kun ovat tottuneet olemaan vapaana.
  Olen myös miettinyt tuota samaa asiaa, että mihinkä vapaana kulkevat kotikissat ovat hävinneet?
  Asun itse maalla ja täältäkin ovat vapaana kulkevat kotikissat hävinneet merkittävästi.
  Kissat pitivät kivasti tuholaiset pois nurkista, kun olivat ennenmuinoin vapaina:)
  Olisiko teille mahdollista rakentaa jonkinlainen aitaus, niin kissasi saisivat olla vapaana:)
  Hyvää viikonloppua sinulle! T: -Satuli-

  VastaaPoista
 11. Minun tyttökissani ovat niin taitavia hiirien ja myyrien hävittäjiä, että on harmi jos ei ne pääse toteuttamaan luonnollisia viettejään. Meidänkin pihassa juoksi välillä jopa rottia, mutta ei enää sen jälkeen kun minun tyttöni alkoivat hoitamaan hommaansa.
  Kaupungin vuokratalon pihaan on vähän paha mennä rakentelemaan aitauksia ja eipä minulla kyllä taidotkaan piisaisi, eikä rahat.

  VastaaPoista
 12. Voi Täti-Maijaa, hän niin surkea on. :( Mörkö lähettää tsemppiterveisiä, vaikkei enää valjaissa kuljekaan. Onko asuntosi ensimmäisessä kerroksessa? Onko siinä tilaa pienelle aitaukselle, jos sellaisen sitten kuitenkin jossain elämänvaiheessa saisi sinne tehtyä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ajatellut nyt, että kissat saa kulkea yö-aikaan takaovesta ulos, yleensä tulevat aamuvarhaisella takaisin. Otan sitten vaikka ensin kolme varoitusta, jonka jälkeen on vielä kuukausi asumista ennenkuin lentää pihalle. Eiköhän siinä ajassa jo löydy uusi asuntokin =) En halua ruveta kattejani rääkkäämään.

   Poista
  2. Ymmärrän, hyvä ajatus. Tiiätkös, mulla on Mörkölle ovella itkuhälytin ovikellona ollut jo pari vuotta. Toimii erittäin hyvin, kun kissani on semmoinen mouru. :)

   Poista
  3. Minun kattini osaavat valitettavasti rämpsyttää ovenripaa, siihen herää kyllä naapurikin varmaan. Itkuhälytin olisikin paljon parempi ;)

   Poista
 13. Voisin pitää luennon aiheesta irti olevat kissat, mutta lyhyesti. Irti olevaa kissaa ei saa loukuttaa jos se ei ole haitaksi ja varmasti kulkukissa. Eli kun monet kissan vihaajat meuhkaa, että kissa on lainsuojaton jos kulkee irti, niin se on vale. Kissaa ei saa ampua tms. vaikka tulisi irti pihaan. Siihen pätee juuri tuo että pitää olla 100% että on villikissa ja toisekseen asuntojen läheisyydessä ei saa edes ampua.
  Minä olen hirveä, mutta meillä kissat kulkee irti. Asutaan taajamassa ja pitäisi pitää kiinni. Mutta kukaan naapuri ei ole ikinä valittanut vaan kiittänyt kun pitävät hiiret kurissa. Meillä toki kissat on aina tietyt ajat vain ulkona. Päivällä ja kotiutuvat aina noin klo 16. Yötä eivät ole ikinä ulkona. Mutta tosiaan tuo loukuttaminen on kiellettyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, kuinka helpottavaa lukea. Olen nyt lukenut tämän niin monta kertaa että osaan kohta ulkoa. =) Kiitos sinulle. En ala minäkään kissojani rääkkäämään vankila-oloilla.

   Poista
 14. Vaikeaa varmasti tottua valjaisiin. Pitäisi aloittaa ihan pentuna tuo harjoittelu. Arvostan kovin yritystä. Ymmärrän toki naapureitakin. En omista kissaa, mutta tonttimme on kolmen irtokissan vessa - en mene ulos aamuisin siivoamatta kissanläjää rappusten edestä.
  Arvaa mille auton rehkaat tuoksuu ja talon ja varaston nurkat. Itse syötän lintuja. Arvaa ketkä villeinä luonnonlapsina vaanivat lintupaistia. Arvaa ketkä söi linnunpöntöstä ulos hyppäävät linnunpoikaset???? En ole kissojen vihaaja vielä, mutta ymmärrystä alkaa löytyä kissojen kiinnipitämiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän kyllä oikein hyvin, ettei ole mukavaa jos kissat käy kuseksimassa nurkkiin ja kuopivat kukkapenkit. Meidän pihassa asui aikanaan kollikissa, joka kävi ruikkimassa pissat ovenraosta suoraan minun eteiseeni, hyvin osasi tähdätä. Meidän Maijalla on vielä paha tapa viedä "lahjoja" naapureidenkin portaille, eli hiirenraatoja. Linnut meillä onneksi saavat olla rauhassa. Onneksi minulla ei enää ole kuin nämä kaksi kissaa, joitten kanssa olen nyt ihmeissäni. Ei noita vanhuksia saa enää valjaskissoiksi opetettua ilman rääkkäystä, enkä kyllä varmasti vie lopetettaviksi.

   Poista
 15. Voi teitä! Varmasti on ihan kamalan vaikeaa sopeutua uuteen tilanteeseen. Itse olen kissaihminen ja toivoisin kissojen voivan kulkea vapaina omia polkujaan.

  Kaikesta huolimatta iloista vappua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin kissan pitäisi saada maalla kulkea vapaana hiirijahdissa. Täällä kun ei ole niin suurta vaaraa jäädä autojen alle, enemmänkin ilveksen suuhun joutuminen on todennäköisempää. Vaan kun kaikki ei tykkää kissoista, niin sitten vedotaan lakiin, "kissat kiinni ja piiloon".

   Poista
 16. Voi kurjuus. Vapauteen tottuneelle kissalle valjaat on kauhistus. Entäs jos selittäisit ihmisille, että ne on tottuneet kulkemaan vapaana ja joudut olosuhteiden pakosta muuttamaan. Sen jälkeen voit antaa valjaan toisen pään valittajalle ja sanoa, että "kiva, kun tarjoudut ulkoiluttamaan". Vaikka itse kuljetan valjaissa, ei haittaa, kun täällä kulkee kaksi kissaa vapaana. Mielenkiinnolla vain Muksun kanssa seuraamme ikkunasta niitten menoja. Toivottavasti uusi kotisi on muuten hyvä ja käsityöt tuo intoa ja toivotaan, että tulee kesävipinää jonkun herrasmiehen kanssa pyörällä kaatumattakin : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saas nyt nähdä miten tässä vielä käy. Tässä vanhassa kodissa on ollut niin mukava naapurusto. Kaikki ystäviä keskenään ja kissat ovat saaneet silityksiä ja herkkuja kaikilta. Varsinkin seinänaapuriltani, vanhalta alkoholistimieheltä joka suorastaan rakasti Maijaa. Uudessa kodissa on kuulemma todella riitaista porukkaa. Kolme vanhempaa rouvaa on jo käynyt sanomassa minulle, että kissat ei sitten saa juosta irrallaan. Joku oli jopa käyttänyt koiransa kakalla oveni edessä. Ei hyvältä vaikuta. Olenkin ajatellut, että jos pahalta alkaa tuntumaan, niin etsin uuden kodin. En aio elämääni pilata naapuririidoilla, minä en saa semmoisesta mitään tyydytystä. Vähän jo hirvittää sinne meno, mutta voihan se vielä hyväksi muuttua.

   Poista
  2. Niin , ja niitä herrasmiehiä ei minun elämääni enää mahdu, niitä on ollut jo tarpeeksi yhden akan osalle ;D

   Poista
 17. Vaikka kissojen puolesta harmittaakin, niin tähän tekstin kohtaan repesin
  "Siellä se makoili pari tunia ihan liikkumatta ja minä jo pelkäsin, että voiko kissa kuolla vitutukseen".
  =D =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maija on niin mestari näyttämään mieltään, että siltä varmaan onnistuis kuoleminenkin ihan vaan mielenosoitukseksi ;)

   Poista
 18. Voi sentään, ei ole kivaa vapaasti liikkuvalle kissalle. Onpa ilkeä naapurusto jo alkaa loukuttaa kissoja. Yksikin ilkeä ihminen voi pilata koko asuinalueen. Olisiko jonkinlainen tarha ratkaisu, jospa vaikka hiiripaisti eksyisi sinne kissojen iloksi.
  Ymmärrän kyllä tuskasi, vaikea katsoa murjottavia kissoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä kuulemma on niitä naapurikyttääjiä enemmänkin. Saas nyt nähdä miten alkaa sujumaan. Onko uuden kodin etsiminen edessä, sillä kissoista en luovu kumminkaan.

   Poista