lauantai 31. maaliskuuta 2018

Mummoa lapsettaa



Pitihän mun tilata Kiinasta vähän leluja pääsiäiseksi ja nyt leikin näillä joutessani. Ovat onneksi niin pieniä etteivät vie suurta tilaa kaapissa muina aikoina. Ankkakin on vain pikkurillin kynnen kokoinen =)  Keltaisen liinan löysin kirpparilta eurolla ja tämän enempää en sitten pääsiäistä laittanutkaan tänä vuonna. Hyvää pääsiäisen jatkoa vaan kaikille.



Uusi koti on löytynyt ja kuukauden päästä on muutto. Me kissojen kanssa pakataan täyttä höyryä ja Mausu ainakin pitää huolen ettei jää kuormasta =)   Muuten ihan kiva kämppä, mutta sieltä on kaksi kilometriä lähimpään ruokakauppaan ja se on hankalaa huonojalkaiselle autottomalle mummelille. 

Yksi lyömätön etu asunnossa kuitenkin on. Takaovi aukeaa suoraan pieneen ryteikkömetsään jossa ei ole tietä lähelläkään. Sinne on hyvä päästää kissat seikkailemaan, sillä eihän nuo vanhat kissat enää opi sisäkissoiksi. Se olis rääkkäystä edes yrittää opettaa, rääkkäystä sekä kissoille että minulle. Taidan olla vähän höppänä kissamummo, kun kissojen etu on tärkeämpi kuin oma etu ;D

Tänään on tarkoitus hakata taas yksi kaappi vasaralla pieniksi, että mahtuu roskikseen. Siinähän se pääsiäinen sujuukin mukavasti "askarrellessa" ;)

31 kommenttia:

  1. No, voi harmi tuo kauppa-matka :( Meilläkin on kaksi kilometriä kauppaan, yleensä käydään autolla, ettei tarvitse ostoksia kantaa. (Minulla ei kyllä ole ajokorttia, miehellä vain).Tosin kauppa on jossain välissä muuttamassa taajamaan viiden km päähän, silloin matka muuttuu hankalaksi jos mies on muualla... Hyvä kun Mausu makaa laatikossa, meillä Hipsu oli yöllä pissannut lehtilaatikkoon, toivottavasti se ei ota sitä tavaksi :( murr...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipähän tule osteteltua niin paljon kun on pitkä matka raahata kotiin. ;)

      Poista
  2. Ihana kerä laatikossa :)
    Kiva kun asunto löytyi. Jospa jostain keksit kyytiä kauppareissulle. Mulla on vähän yli 3 km lähikauppaan, enkä ole talvella monesti kävellyt, vain joskus ostokset selkärepussa. Nyt muutaman kerran olen fillarilla jo käynyt.Muuten bussilla matkustan toiseen suuntaan kaupunkiin.
    Hyvää Pääsiäistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan minulla onneksi potkukelkka ja polkupyörä. Oikein huonolla kelillä voi kilometrin matkasta kulkea bussilla, mutta niitä menee tosi harvakseen valitettavasti.

      Poista
  3. No voihan kurjuus tuota kauppamatkan pituutta. Meillä se on vähän päälle kilometrin verran ja jo se kassien kantelu (ei autoa) tuntuu ärsyttävältä usein. Ihanaa, että kissoilla tulee kivat oltavat. Toinen on jo pakannut itsensä valmiiksi laatikkoon :)
    Mukavaa pääsiäistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä katit ovat niin minun perään, että nehän vaikka juoksevat sinne uuteen kotiin jos eivät kyydissä pääse =) Kissojen ehdoillahan minä asunnokin valitsin. Ei voi muuttaa kylän keskustaan kun katit jää siellä autojen alle.;)

      Poista
  4. Pääsiäisvierailulla sun blogissa! Voi ihanuutta tota sun kissaa. Täällä on vähän samanlainen Tipsy nimeltään😼

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla oli muutama vuosi sitten vielä iso koira ja viisi aikuista kissa. Nyt ei enää kuin kaksi kissaa, kyllä on koti autioitunut, mutta minkä sille voi kun syöpä vie elukatkin.

      Poista
  5. Hyvä nukkumapaikka Mausulla. Pyörillä kulkeva ostoskassi, kimppakyyti naapurilta, reppu selkään, talvella potkukelkka/pulkka? Toivon todella, että saat jotakin apua kauppareissuihin. Jos ei ole julkista liikennettä kaupalle, kysy asiointiapua kunnalta, lääketieteellisin perustein. Hyvää pääsiäistä ja turvallista muuttoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ne taida vielä antaa asiointiapua minulle, mutta enköhän minä pärjää, sisua ei ainakaan puutu ;) Bussipysäkki on kilometrin päässä, joten saman tien hurauttaa vaikka kaupunkiin asti halvemmille kaupoille =)

      Poista
  6. Sun pitää ottaa auto ja mies sen rattiin! Semmoinen, jolle voi soittaa tarvitessaan ja joka ei jää nurkkiin lojumaan ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahhaa!!!! Seinänaapurini tulee olemaan semmoinen 200 kiloinen oikein kova rähjäämään kylän kiukkuisin ukko. Hänellä on pakettiautokin, joten eihän sitä tiedä vielä mimmoinen lemmenpari meistä kehkeytyy. No ei varmasti, pelkään häntä jo valmiiksi ettei tulis vaan kovin kovia riitoja kissojen takia.

      Poista
  7. Suloinen on kerä tuolla laatikossa:)♥ Ihana kun uusi koti on löytynyt! Mukavaa pääsiäistä♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uusi koti on pieni ja soma, tykkään kyllä. Olis vaan lähempänä kylän keskustaa niin ei olis mitään valittamista.

      Poista
  8. Kiva kuulla, että uusi koti on löytynyt ja vielä kisuillekin sopiva.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pää-asia että kissoilla on siellä hyvät hiirestysmaastot. Helpottaa minuakin kun ei tarvitse kaikkia ruokia kaupasta kantaa ;)

      Poista
  9. Onnee uuteen tulevaan kotiin! Kissat tykkää varmasti myös. Muista, että kun ihminen lakkaa leikkimästä, on asiat huonosti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kun en tähän ikään ole vielä "aikuiseksi" kasvanut, niin turha sitä on enää yrittääkkään ;)

      Poista
  10. Ymmärrän kriteerisi. Kissat edellä. Jotenkin tuntuu, että sinulla tulee aina olemaan kissa, vaikka vanhemmat "poistuvat". Iloista muuttoa ja uskon, että se kauppajuttukin jotenkin onnistuu. Osaat järjestää asiasi tarpeen tullen. Onnea ja iloa uuteen kotiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En osaa edes kuvitella elämää ilman kissoja. Aina niitä on ollut ja välillä muitakin eläimiä.

      Poista
  11. Mitä mahtanee maksaa, jos kauppias tuo ostokset kotiin? Jos tilaa kerralla isomman satsin, eikä tule niitä heräteostoksiakaan.

    Samaa mieltä, että kissoille parasta. Itsellä 16v. kissa, joka tottunut ulkoilemaan. Ei voi kerrostaloon muuttaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei täällä maalla saa ruokaa kotia kaupasta kuin itse hakemalla. Täällä ei kulje edes pizzataxi ja sitä kyllä kaipaisin välillä.

      Poista
  12. Ihana käärö laatikossa:) Hienoa, että uusi asunto on löytynyt ja tuntuu viihtyisälle, niin sinulle kuin kissoillesikin:)
    Aurinkoista huhtikuuta sinulle! T: -Satuli-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tällä hetkellä kyllä vähän ahdistaa kun siinä muutossa on niin paljon hoidettavia asioita ja tämä roinan vähentäminen

      Poista
  13. Onnea tulevaan kotiin! Hienoa että asuntoasia on nyt järjestyksessä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onnea tässä kyllä tarvitaankin nyt kun kipeän polveni kanssa jouduin tämmöiseen ruljanssiin, vaan eiköhän se siitä jotenkin järjesty.

      Poista
  14. Voi kun ihanaa, että asunto on löytynyt! Ja allekirjoitan täysin tuon kissojen huomioinnin näin kissaihmisenä. Oma Mörköni on ollut ulkoileva kissa, mutta muuton myötä siitä on tullut aidatulla terassilla ulkoileva ihan tyytyväinen kissaherra, sillä lähistöllä liikkuu ilves. Lisäksi rakas kolliherrani Mörkö teki tarpeensa aiemmin aina ulos, mutta kun vaihdoin kissanhiekkasortin, se on tullut aina tekemään tarpeensa sisälle, mikä minua kovasti on kyllä huvittanut. Kaveri saattoi olla ulkona pitkän tovin ja heti sisäänpäästyään se juoksi suoraan hiekkalaatikolle. :D :D :D Rattoisaa pääsiäistä ja tsemppiä muuttoon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitäisköhän vaihtaa kissanhiekkaa ;D Meilläkin Maija on ottanut tavakseen nyt että ulkoa tullaan sisälle pissalle ja sitten samantien takaisin ulos. Naapurit tykkää mutta minä en nniinkään =)

      Poista
  15. Asiointikyytejä kannattaa kysyä. Eihän se ota, jos ei annakkaan. Eihän ihmistä voi nälkään tappaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi taloon muutti näitä entisiä naapureita joilla on auto. Ei ne anna mun nälkään kuolla ;D

      Poista
  16. Meilläkin vanha kissa pysyy ulkokissana, vaikka mielipideilmasto tuntuu jyrkkenevän kaiken aikaa suhtautumisessa kissojen ulkoiluun. Onneksi omaltakin takaovelta aukeaa metsämaisemaa, jonne (ainakin talvisista tassunjäjistä päätellen) kissa aina suoraan suunnistaa. Tsemppiä muuttorutistukseen.

    VastaaPoista