perjantai 29. joulukuuta 2017

Paremminkin olis voinut mennä


Lahjat on jaettu, joten voin paljastaa tämänkin Tallinnan ostoksen. Mahdottoman hyvän makuista tämä punainen glögi ja huovutetut elukat minusta niin söpöjä.

Meillä tosiaan olis joulu voinut mennä paremminkin. 
Perjantai oli vielä ihan hyvä päivä. Tavattiin tytön kanssa kaupungilla ja osteltiin valtava määrä herkkuja jouluksi. Se on meillä jo jouluperinne.
Lauantaina alkoi keittiön viemäri haisemaan, mutta ajattelin että se on ohimenevää niin kuin muulloinkin on ollut. Eipä ollutkaan, haju paheni päivä päivältä. En kehdannut talkkaria häiritä joulupyhinä, vaan soitin vasta tiistai-aamuna. Korjaaja tuli vasta tänään perjantaina, enkä ole koskaan varmaan odottanut ketään miestä niin kiihkeästi kylään kuin nyt.


En tiedä johtuiko koko kodin vallanneista viemärin höyryistä, mutta tytär sairastui nuhaan ja kuumeeseen jo lauantaina. Minullakin jo silmiä kirveli , mutta kuumeen ja nuhan nosti vasta maanataina. Täällä sitten ollaan vaan maattu kipeinä pa....n hajussa ja herkutkin jäi syömättä, Eihän ne kipeinä ollessa ja tässä lemussa maittanut kummallekkaan. 

Samalla sain talkkarilta tietää, että koko rivitalo on nyt todettu niin homevikaiseksi, ettei aleta edes remontoimaan. Sillä lailla, se on nyt ruvettava karsimaan omaisuutta muuttoa varten. Harmi kun ei lähellä ole mitään kirpputoria, eikä kierrätyskeskusta. Täytyy yrittää laittaa parhaimmat tavarat edes tyrkylle roskakatokseen. Tuntuuhan se haikeelta, kun on 40 vuotta asunut samassa talossa  ja onhan tuota tavaraakin ehtinyt kertyä sinä aikana.


Vaan aina on elämässä ilonpilkahduksiakin. Tilasin Kiinasta jouluksi yhden ilmaisen poron 2 euron postikuluilla. Paketissa olikin kaksi poroa. En tehnyt reklamaatiota =) Kaupungissa näin ihan samoja poroja myynnissä 8 eurolla. Johan siinä on syytä olla iloinen onnistuneesta ostoksesta.
Tyttäreltäkin on kuume jo laskenut ja itselläkin alkaa olla olo jo parempi. Onneksi on pakastin täynnä ruokaa, ettei tarvitse siitäkään huolehtia.

Toivottavasti uusi vuosi alkaa paremmissa merkeissä.
Oikein Hyvää Uutta Vuotta toivotan teillekin kaikille !

28 kommenttia:

 1. No voi rähmä! Ei ollut tosiaan teillä oikein mukava joulu :( Parempaa uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Säästypähän rahat, kun makasi sairaana kotona , eikä päässyt törsäämään välipäivä-aleen =)

   Poista
 2. No voihan rähmä teidän joulua. Hyvä, että tervehdytte molemmat jo. Tuon homeen kanssa ei kyllä kannata leikkiä. Paras kun kerää kamppeet ja lähtee. Toisaaltahan se on hyvä välillä karsia noita tavaroitakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Karsittavaa onkin ehtinyt kerääntyä ihan kunnioitettavasti. Vaikka jo viime kesänä aloitin karsimisen, niin vielä se ei näy missään =)

   Poista
 3. Pikaista toipumista teille. Olipa kurja uutinen tuo talon kunto, onneksi et ole saanut homeyliherkkyyttä vuosien asumisen aikana. Olkoon uusi vuosi onnekas ja uusi koti ihana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viisi päivää jo ollut kuumeessa, mutta nyt taitaa ruveta hellittämään. Olikin aika ärhäkkä flunssa.

   Poista
 4. Voi itku! Just eilen kävin katsomassa, että mitä sulle kuuluu suomiruotsiottelun jälkeen ja ihmettelin ku on niin hiljaista! Toivottavasti löytyy uusi parempi koti sulle ja kissoille eikä homeesta jää pysyviä ongelmia terveyteen. Parempaa vuotta 2018 ja kaikkea hyvää täältä synkänmustasta Turusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tästä vielä hengissä selvitään ;) Ja tuleepa hävitettyä turhaa roinaa pois kun ei viitsi mukana joka paikkaan raahata.

   Poista
 5. No voi harmi tuon asunnon kanssa. Tiedän, että on tärkeä paikka sinulle, monesti olet sen maininnut täällä blogissasikin. Kaikesta huolimatta haluan toivottaa sinulle oikein ihanaa uutta vuotta 2018 <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapsena ja nuorena muutettiin 1-3 kertaa vuodessa pikkuveljen kanssa, mutta tässä mörskässä olen nyt ollut 30 vuotta. Joten onhan tuota kokemusta muuttamisista. Eipä tätä asuntoa tule ikävä, mutta tuota itse istuttamaani koivua ja ruusupuskaa tulee ;)

   Poista
 6. Parempaa ja onnekkaampaa uutta vuotta sinne !!!

  VastaaPoista
 7. Voihan harmi! Monilla tuntuu olleen tässä joulun seutuun flunssatautia liikkeellä. Mutta kyllä se muuttaminenkin tekee uusia haasteita vuoden vaihteeseen. Parempi olis muuttaa ennenkuin talo sairastuttaa. Toivottavasti kuitenkin viemäriongelma selvisi.
  Hyvää vuodenvaihdetta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä tuoksuu nyt niin ihanalta kun viemäri on korjattu. Vaikka eipä tällä tukkoisella nuhanenällä mitään haistakkaan, mutta eipä kirvele enää silmiäkään. Elämä voittaa jälleen kerran =)

   Poista
 8. Apua Sude, nämähän oli ihan kamalia uutisia, rakas koti menee vaihtoon ja juuri miten tavaratkin, jos hometta on. Hirmuisen paljon parempaa uutta vuotta 2018 ja toivottavasti oikein täydellinen uusi koti löytyy <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä tässä hätää vielä pitkiin aikoihin ja kaupunkihan joutuu osoittamaan minulle uuden asunnon. Minä vaan haluaisin nyt sitten samantien muuttaa paikkakuntaakin, en vain vielä tiedä minne päin Suomea =)

   Poista
 9. Kaikesta huolimatta onnellista ja ihanaa uutta vuotta!

  VastaaPoista
 10. Olipas se melkoinen joulu! :( Mutta on jo takana päin ja alatte olla kunnossa ilmeisesti, sinä, tytär ja viemärikin.
  Vai et tehnyt reklamaatiota!!! :D Veljen vaimo kans harkitsi reklamointia, kun oli ostanut kaksivanaisen amarylliksen ja se olikin nelivanainen! :D :D :D
  Eipä ole mukava tieto tuokaan, että joudut muuttamaan mieleisestä asunnosta. Mutta jospa se seuraava on monen verroin mieleisempi ja mukavampi. Sitä toivon sinulle ja muutenkin oikein hyvää ja onnellista uutta vuotta ja kivoja nautintoja käsitöiden parissa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kun Oulu ei olisi niin kaukana pojan kotipaikasta Helsingistä, niin muuttaisin heti takaisin sinne päin. Jotenkin sitä Etelä-Lappia ja Pohjanmaata on alkanut kaipaamaan.

   Poista
 11. Joskus kaikki kurja iskee kerralla. Luin vastauksiasi ja huomasin, että olet kuitenkin positiivisella mielellä. Kun ajattelee ikääsi, olisi ehkä hyvä päästä palvelujen lähelle jonnekin. Pidä kuitenkin pintasi saadaksesi hyvän asunnon! Tervetuloa Ouluun : )
  On tässä itselläkin ollut vastoinkäymistä toisensa perään, mutta en ala nyt niistä kertomaan. Liittyy uuteen asuntooni, autoon ja terveyteen.
  Oikein hyrjan hyvää uutta vuotta. Jospa sieltä uudesta paikasta löytyy sulle mukava miespuolinen ihminen ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelen itsekkin että autottomalle ihmiselle ruokakauppa ja lääkäripalvelut pitää olla saavutettavissa jotenkin. Muuten muuttaisinkin jonnekin korpeen kissojeni kanssa viettämään erakko-elämää =) Ja niin mukavaa miestä ei maailmassa enää olekkaan, että itselleni huolisin ;) Kahdesti olen avioliittoa kokeillut ja huonoksi vaihtoehdoksi havainnut =D

   Poista
 12. No hyvä että viemäri edes saatiin kuntoon. Huh huh. On teillä nyt kurjasti mennyt mutta siitä voi vaan parempaan suuntaan lähteä. Kodin pakkaaminen on kyllä raskasta hommaa. MOnta muistoa joutuu poiskin laittamaan. Vaan, kaikesta huolimatta: Oikein hyvää ja antoisaa uutta vuotta Sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ihanalta tuntuu koti nyt kun viemäri ei haise. Täytyy oikein välillä käydä nuuhkuttamassa allaskaappia ja todeta että totta se on, ei haise =)

   Poista
 13. Voi surku mitä uutisia:( mutta tuosta huolimatta kaikkea hyvää tälle vuodelle, eikä vastoinkäymisiä yhtään! Hyvää uutta vuotta 2018♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pieniähän nämä vaivat on olleet kun ei ole edes henki kyseessä ;) Ja parempaan päin koko ajan menossa, päiväkin jo pitenee.

   Poista