lauantai 16. syyskuuta 2017

Ilman..........koville ottaa


Tasan 50 vuotta vetelin tupakkaa ja puolet vuosista aski päivässä. Nyt olen kohta ollut 2 viikkoa polttamatta ja koville ottaa. Ei oikein jaksa keskittyä mihinkään, tupakka vaan pyörii mielessä. Toki minulla on nikotiinilaastarit ja -purkat apuna, mutta silti tuntuu vaikealta. Nikotiiniriippuvuus on niin vahvana minulla. Koitan nyt sinnitellä kuitenkin.


Eikä ollut helppo olla ilman puhelintakaan paria päivää. Eihän siitä tunnu vielä kauan olevan kun piti kylälle puhelinkoppiin juosta kolikot taskussa kilisten jos halusi jonnekin soittaa. Tosi myöhään hommasin seinäpuhelimenkin ja tuntui niin hienolta istua omassa kodissa soittelemassa. Nyt kun kännykkään on tottunut, niin tuntuu ettei ilman sitä pärjää.

Rakas vanha simppeli kännykkäni lakkasi toimimasta ja eihän se auttanut kuin suunnistaa kaupunkiin ostamaan uutta. Tietenkin siinä vaiheessa kun istuin jo bussissa, niin puhelinkin heräsi taas eloon, mutta meninhän minä uuden kuitenkin ostamaan kaiken varalta. Pyysin helppoa mallia, mutta kuinka lie onnistuivat myymään niin hienon älypelin, etten oikein osaa laitella siihen kaikkia juttuja. =) Onneksi tytär asuu niin lähellä että saa tulla laittelemaan mummelin puhelimen kuntoon

Myyjä kysyi haluanko mustan vai kultaisen ja vastasin että tietenkin kaikilla kultaisilla mummeleilla pitää olla kultainen puhelinkin. Kaipa opin vielä käyttämäänkin tätä hieno laitettani kunnolla, jos kerta ihan pikkulapsetkin osaa =D

38 kommenttia:

 1. Tsemppiä polttamisen lopettamiseen! Hienoa! Hyvä päätös :) Tuon uuden puhelimen opettelun ymmärrän hyvin..kun itse sain tuon älypuhelimen (ensimmäinen äly-peli minulla) niin pelkäsin etten edes opi sitä, vaan kyllähän tuon on oppinut käyttämään, vaikkei kaikkia hienouksia siitä tiedäkkään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli pakko valita kummasta luovun, ruoasta vai tupakasta, kun ei rahat riitä molempiin =) Eipä siinä juuri ollut valinnanvaraa ;)

   Poista
 2. Vau. Tsemppiä !! Kyllä vahvalla tahdolla selviät kummastakin ;-) Meidän mummolle hankittiin just punainen puhelin simahtaneen tilalle. Ja tässä lueskelin blogiasi rikkinäisen lasin lävitse.. joten täytyypä alkaa miettiä uuden puhelimen väriä itsekin :-) t. Raija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyyhän se verran olla glamouria elämässä että edes puhelin on kultaisen värinen =)

   Poista
 3. Minäkin polttelin topan jopa toista päivässä 37vuotta,äkkiä laskien. Vuosi sitten lopetin ilman korvaavia tuotteita. Kyllä se koville otti ja vieläkin ottaa. Nyt on sattunut niin ikäviä asioitakin,ihme etten ole repsahtanut. Kyllä sinäkin pystyt. Puhelimesta en osaa sanoa.minä en tykkää yhtään näistä huiskuttelu luureista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koville ottaa ja niimpä tuleekin nukuttua tavallista enemmän, silloin ei tarvitse ajatella polttamista =)

   Poista
 4. Tsemppia sinulle!! Hieno paatos. Yrita lisamotivoida itseasi silla rahan saastymisella myos.
  Mieheni poltti aikonaan vissiin 2 askia paivassa, ja onnistui lopettamaan ilman mitaan apukeinoja. Sanoo etta hanen motivaationsa tuli minun kauttani. Yhtena paivana ilmoitti etta nyt tama on viimenen tupakka, ja mina vaan huitasin kadella etta joo joo, kuultu on. Paatti sitten nayttaa minulle. Ja onnistui!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä laskin että pääsen kaksi kertaa vuodessa etelänlomalle tupakkarahoilla ja se motivoi oikein hyvin =)

   Poista
 5. Tsemppiä toivottelen minäkin tuohon sauhuttelun lopettamiseen, vaikeaahan se aluksi on, mutta onnistuu kyllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se niin kallista huvia nykyään ettei köyhällä ole enää varaa. Jospa ensi kesänä olisi sitten matkarahat koossa =)

   Poista
 6. neuloo mopsien kanssa17. syyskuuta 2017 klo 11.46

  Minä myös kannustan tupakinpolton lopetuksen kestämisessä. Kyllä se onnistuu sinulta. Kokemusta on, tosin purkkaa jauhetaan . Joskus tulee tyhjiä hetkiä, että nyt menisin tupakille, jos menisin, mutta jotenkin siitä tunteesta pääsee aina eroon ihmeellisen helposti. Kohta huomaat, että tupakinpoltto oli tapa, ei tarve. Ajattelepa, että tupakkiaskin hinnalla saat kerän tai pari jotain suloista lankaa, josta teet ihan vain itsellesi jotain, mistä nautit. Kohta huomaat, että haistat ja maistat herkemmin, suu ei tunnu tunkkaiselta eikä yök-hajuja tunnu siellä, missä poltit ennen. Parin viikon tupakkien hinnalla voit suoda itsellesi jotain mukavaa, hieronnan tai jalkahoidon tms. Tosiaan kun laitat päivittäisen paperossirahan säästöön, huomaat sen säästön, muuten ehkä et. Kauheasti peukkuja etenemiseesi ! Ja sen uuden puhelimen kanssa !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laskin että hinnan nousun jälkeen minultakin menisi n.200€ kuukaudessa tupakkaan ja semmoiseen ei eläkkeeni kyllä riitä, pakko se on nyt lopettaa. Jospa saisi sen verran säästettyä että pääsisi ensi kesänä reissuun, mutta tuntuu nyt menevät pullaan ja muihin herkkuihin aika reilusti =)

   Poista
 7. Tsemppiä täältäkin tupakoinnin lopettamiseen. On se askin hinta nykyisin aivan järkky. Tiedän, kun kaveri ei ole vielä päässyt irti mutta vähentänyt on. Harvempi taitaa enää nykyisinkin käryytellä sisällä siis omassa kämpässäänkään, kun on se haju niin tuhti. Toista oli ennen, kun isäkin poltteli punaista norttia ja bostonia ja työpaikan pöydällä oli aina savukeaski, josta tarjottiin myös asiakkaille ennen kun kauppoja päästiin hieromaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enne sitä röyhyteltiin rauhassa joka paikassa, jopa linja-autossa. Nykyään tupakoijat tuntuu olevan suurimpia roistoja ja ympäristöterroristeja. Voi sitä paheksuvien katseiden määrää joka minuunkin on kohdistunut kun olen ulkona uskaltanut tupakan sytyttää =)

   Poista
 8. Tsemppiä Sude! Hyvä päätös. Nyt vaan koukku käteen aina kun tulee sellanen olo et pitäis pistää palamaan. Säästöjen lisäksi tulee vielä tuottoakin kun kettua ja peppiä syntyy entistä tiuhempaan tahtiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kahvia on alkanut menemään valtavat määrät, sillä jollainhan se tupakka on korvattava =)

   Poista
 9. Zemppiä täältäkin sinulle.. Hyvä päätös =))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Melkein vuoden tätä päätöstä vitkuttelin ennenkuin sain lopetettua. Siirsin aina vaan seuraavaan päivään, mutta nyt se seuraava päivä on ohi mennyttä aikaa =D

   Poista
 10. Tunnen sinut niin hyvin, että tiedän ONNISTUT! Oot kyllä semmoinen sisupussi. Hyvin teit kun lopetit sauhuttelun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä niin mieli tekis vieläkin ja koville ottaa.

   Poista
 11. Nykyään taitaa tuottaa lisäongelmaa juuri nuo nikotiinivalmisteet joilla pyritään helpottamaan tupakasta irti pääsyä. Moni jäänee koukkuun näihin valamisteisiin mikä on taas oma hankaluutensa.
  Sisua ja tahtoa kun löytyy niin varmastihan siitä irti pääset. Onnistumisen iloa ja tupakattomia päiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä minäkin pelkään että jään koukkuun näihin laastareihin, mutta on nämä kuitenkin puolta halvempia ja terveellisempiä kuin tupakka. Sähkötupakkaan en aio sortua koskaan. Koitan kovasti olla nyt sisukas =)

   Poista
 12. Tupankanpolttoon en sano mitään, kun en ol eikinä polttanut, niin en tiedä siitä mitään. Sen sijaan uuden kälkättimen sisäänajosta voisin sanoa muutaman painavan sananasen... ei ole helppoa, ei! Meidän 6-vuotias epeli mua neuvoo, kun en vaan älyä! Tsemppiä luurin kanssa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi kumpikaan lapsistani ei alkanut polttamaan. Näkivät äidistä kuinka tyhmää se on ja vaikeaa lopettaakaan.=)

   Poista
 13. Ihan mahtavaa!! Nyt vain kovasti tsemppiä sinne♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulis jo helpottavan edes pikkuisen, mutta ei, tämä on kamalaa.

   Poista
 14. Sude, kumpi elämääsi ohjaa ja määräilee, sinä itse vai tupakka? Luulisin, että haluat olla itsellinen, asioistasi itse päättävä nainen. Kyllä sä siitä selviät. Tuo älykännykkätaisto on mulla vielä edessä. Ehkä se on alistuttava älyelämään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun elämässäni määrää kissat ja tupakka, siinä järjestyksessä. Kyllä minä nyt ihan tosissani yritän päästä tuosta nikotiiniriippuvuudesta eroon, mutta tosi koville se ottaa. Nikotiiniriippuvaisille pitäisi olla samalla lailla vieroitusklinikoita kuin huumausaineita käyttäville. Menisin heti semmoiseen hoitoon (jos vain saisin kissoille hoitajan siksi aikaa) =)

   Poista
 15. Aattele kuinka paljon uusia ihania LANKOJA voi ostaa niillä tupakkirahoilla. Kyllä fiksut pärjää aina��sä oot fiksu kun lopetit huonon tavan...tapahan se ittensä savustaminen on. -siskos-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tämä on minulla jo ihan riippuvuus ja yhtään lankaa en meinaa ostaa tänä vuonna, vanhat ensin pois (eikä ne hevillä lopu)

   Poista
 16. Ehdottomasti kultainen luuri <3 Zemppiä Sude, olet nyt vaiken äärellä ja jos joku sanoisi, että minun pitää lopettaa herkkujen syöminen, joka on kuulemma helpompaa, kuin tupakin lopettaminen, niin en pystyisi, joten olet kovan äärellä nyt. Mutta hei kaksi viikkoa takana, aika auttaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakko yrittää, mutta koville tämä ottaa eikä tunnu paljon helpottavan edes nyt kolmem viikon perästä.

   Poista
 17. Raha on varmasti paras motivaatio lopettamiseen. Terveys on tietysti tärkein, mutta se ei ole niin konkreettinen asia. Kannustan sinua näin etänä kovasti! Itselläkin on paheita, joista yritän päästä. On tämä ihmisen elämä hankalaa : )
  Kyllähän me vanhemmat ihmiset pärjäämme ilman puhelintakin vähän aikaa, mutta nuoriso ei osaa kuvitella sellaista elämää. Hyvä, että sait oikein kunnon älylaitteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rahan takia tässä nyt on pakko yrittää lopettaa ja eihän se varmaan pahaa tee terveydellekkään ;)
   Oltiinhan sitä ennen aika pimennossa tuttavien ja sukulaisten asioista kun ei ollut puhelinta eikä tietokoneita. Kirjeellä piti ilmoittaa tärkeimmät uutiset kuten syntymät ja kuolemat. Minulla oli televisiokin mustavalkoinen vielä 27 vuotta sitten ja ensimmäinen (seinä)puhelin tuli paljon sen jälkeen =) Ei taitais nykynuoriso pärjätä enää semmoisessa taloudessa =)

   Poista
 18. Vielä se tuska helpottaa!! Usko pois... Minä jääräpää jouduin noin vuosi sitten sairaalaan,enkä muuten tunnustanut siellä miten paljon olin poltellut siihen hetkeen asti kun ambulanssi vei sinne keuhkokuumeessa! Kolme viikkoa olin osastolla enkä polttanut ainuttakaan tupakkaa,täytyy myöntää ettei aluksi tehnyt edes mieli joten mitään apujakaan en saanut! Sinne jäi tupakan poltto...päätin etten enää sytytä yhtäkään savuketta enkä liioin ole. Ei tarvii enää käydä kaupassa niin usein kun ennen. Sitä aina tuumaa esim että vielä pärjää ilman jotain seuraavaan päivään, ennen piti lähteä ostamaan tupakkaa vaikka muuten ei olisi kauppa-asioita ollutkaan,ei siis tupakan takia tehtyjä heräte ostoja -säästöä sekin! Tsemppiä sinne,vielä se helpottaa. Nyt melkein vuoden savuttomana olleena se on alkanut haista omaan nenään pahalta!! Joskus kaipaa tiettyyn hetkeen muttei enää edes joka viikko tuu mielitekoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tupakan takia minäkin kaupassa hyppäsin vähän väliä, nyt riittää kerran viikossa käynti. Kohta kuukausi polttamatta ja nyt jo näkyy ruokalaskussa kunnon säästö. Mieli kyllä vielä tekis sauhutella, mutta nyt ei enää kannata antaa haluille periksi ;)

   Poista
 19. . Minä olen polttanut viimeiset savut 11 ja puoli vuotta sitten. Koville se alkuun ottaa mutta kyllä kannattaa. Yhtään savua ei minun kärsi ottaa tiedän että siitä se lipuisi taas . Onneksi ei ole viimeiseesn kymmeneen tehty mielikään poltella. Se pätee tässäkin että aika on hyvä lääke .. kovasti tsemppiä...on ihanaa olla vapaa ko. addiktiosta. kyllä
  kannattaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi alan jo päästä tupakanhimosta, mutta nyt on tulleet vieroitusoireet, joita en tiennyt olevan olemassakaan. Myrkky tahtoo ulos elimistöstä.

   Poista