sunnuntai 26. kesäkuuta 2016

Paljon juhannuskuvia


Ompa ollut niin kaunista ja lämmintä , ettei ole ollut vuosiin.  Onneksi minäkin pääsin pois kotoa veden äärelle keskelle vihreyttä.


Näin kauniin riippusillan takana, pitihän se käydä kävelemässä päästä päähän.
Ihanan rauhallista seutua. Ainoastaan illalla klo 9 maissa naapurustolla kuului olevan kamala hätä. " Ei voi olla totta, jum............. juhannus ei voi olla tämmönen #%¤?%&¤#.... koko juhannus pilalla" Oli päässyt viinat loppumaan. Onneksi saivat puhelimella jonkun trokarin kiinni, joka toi täydennystä ja rauha palasi pihapiiriin =) Meitä tytön kanssa vaan nauratti, onneksi me pärjättiin ilman viinaakin =) Otin minä kuitenkin pienet konjakkihömpsyt siitä pullosta, jonka sain 50-vuotis lahjaksi 14 vuotta sitten ;)


Todistukuva, kyllä, mummo koko komeudessaan juhannuskävelyllä vihreissä maisemissa. =) Kamera varmasti valehtelee, enhän minä noin paksulta voi näyttää.

Enkä kyllä päässyt laihtumaankaan. Tyttö oli hommannut kaikenlaisia herkkuja, joista tietää äidin pitävän. Oli loimulohta  uusien perunoiden kanssa , amerikkalaista perunasalaattia, saksalaista omenastruudelia ja paljon muuta. Tulipahan herkuteltua oikein kunnolla.


Tämmöistä seuraa meillä vaan =)
Kuulin illalla viimeiseksi korpin laulua ja aamulla ensimmäiseksi joutsenen joikumista.  Varmasti siinä oli jotain juhannustaikaa, mitähän se mahtoi tarkoittaa.


Piti ottaa tämäkin kuva, että muistan talvella tauluja maalatessa minkä väristä vesi voi olla kesä-aikaan. Kauniin vihreää ja sinistä.

Kissat jätin kotiin, kun olin pois vain yhden yön. Mummo-kissan sisälle ja toiset pihalle. Mummo oli niin mielissään kun palasin, mutta toiset näyttää mieltään. Maija on vain pikaisesti käväissyt sisällä, eikä ollut meitä huomaavinaan. Mausua ei ole näkynyt ollenkaan, taitaa olla enemmän suuttunut. Onhan se väärin, että piika karkaa juuri juhannuksena =)



Alueella on paljon metsäpolkuja, joita oli mukava kävellä. Kukat tyynyn alle jätettiin varulta poimimatta, sillä ei haluttu, että joku äijänköriläs ilmestyy yöllä uniin. Tuulikilla olikin parempi vinkki : "Laitetaan yöksi 7 makkaraa tyynyn alle, sillä yöllä tulee kuitenkin nälkä".



Onneksi kukaan muukaan ei ollut poiminut tätä Suomen orkideaa, kämmekkää, joka tuli vastaan metsäpolulla. Eiköhän tuo lienee rauhoitettukin, ei näitä joka päivä silmiin osu.



Iltarusko parvekkeelta kuvattuna. Lähdettiin puolenyön kieppeissä yökävelylle, kun ilmakin oli niin leppoisa, lämmintä silloinkin vielä yli 20. 

Kehun vieläkin mamuja =) Vastaan tuli kolme nuorta komeaa mamupoikaa ja niin iloisesti hymyilivät  ja moikkailivat meille. Vähän päästä tuli suomalaisnuoria. Eivätpä hymyilleet, saatikka tervehtineet meitä. Voihan se tietenkin johtua tyttären ulkonäöstä, joka on aika "mamumainen" =)



Hetken päästä aamurusko =) Eipä näissä kuvissa montaa minuuttia ole väliä, mutta tässä ollaan jo kävelyllä. Juhannuksen aikaa luonnossa on niin paljon erilaisia värejä.

Tytär laittoi keskiyöllä kuvan kaverilleen Skotlantiin, oli siellä poika olut ihmeissään.  Minä käskin sanoa terveisiä, että tulis nyt jo käymään, kun ovat jo neljä vuotta päivittäin höpötelleet keskenään =)
Jos ei tytär huoli asuntoonsa, niin kyllä anoppi voi aina  yhden sulhasen majoittaa =D


Oli tämä vaan niin mukava leppoisa juhannus, että tätä muistelee ilolla vielä vuosia.

30 kommenttia:

  1. Hotasinpa ne makkarat ennen kuin ehtivät tyynyn alle. Olipa sitten nukkumaan mennessä älytön ähky. Tosin ei tullut yön aikana nälkäkään.
    Kaunista on ollut teidänkin juhannusmaisemissa. Tiira näyttää olevan pulskassa kunnossa. Taitaa olla kalaisa järvi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä syötiin kunnon ateria puolelta öin, joten en kaivannut makkaraa enää tyynyn alle =) Näkyy nuo miehet kalaa nostavan tuosta Päijänteestä, muutakin kuin särkiä.

      Poista
  2. Kauniita kuvia. Tosi kiva kuva myös sinusta <3
    Teillä on ollut kiva juhannus, meilläkin oli. Tule huomenna blogiini kurkkaamaan mitä me touhuttiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kävin jo lukemassa ja sinulla onkin ollut oikein mahtava juhannus. Parempaa ei voisi toivoakkaan.

      Poista
  3. Olisi kiva tulla joskus juhannukseksi Suomeen. Nakisi ne valoisimmat yot. Mutta toisaalta heinakuun toisella puoliskolla, jonka vietamme aina Suomessa on mansikat, vadelmat, mustikat, kanttarellejakin jo...herkkuja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yleensä juhannuksena on niin kylmää ja sateista, tämä juhannus olikin poikkeus. Minusta elokuu on paras, pimeät illat ja lämmintä, ihan kuin etelässä ♥

      Poista
  4. Sinulla on ollut mukava juhannus, Suomen kesää parhaimmillaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tällä iällä ei enää kaipaa sitä säpinää, tämmöinen leppoisa meininkin on parasta =)

      Poista
  5. Ihania kuvia! Ja mitä värejä olet saanut kuviin ikuistettua. Jos nuo olisivat jossain taulussa, ei niitä uskoisi todeksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan talven maalailuja varten yritänkin näitä kuvia napsia. Ei noita värejä enää talvella muuten muista =)

      Poista
  6. Onpa ollut kiva juhannus sinulla ja mitäs me kiloista välitämme. Kuka sitä jaksaa herkkujen ääressä nipottaa, en ainakaan minä. Valitettavasti moni kallistelee pulloa liikaa juhannuksena. Meillä oli vain valkoviiniä ruuan kanssa. Hyvää kesän jatkoa sinulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt kun "viina ja vieraat miehet" ovat jo taakse jäänyttä elämää, niin kaippa saa nauttia edes herkuista yllin kyllin =D Minä en tykkää valkkarista, mutta tykkään kovasti punaviinistä. Jouluna ja juhannuksena saa ottaa vähän konjakkia tai likööriäkin, kovin paljon ei viitsi, kun nykyään krapula kestää suunnilleen viikon.=D Nuorenahan se meni ohi muutamassa tunnissa .

      Poista
  7. Ihana juhannus ja onneksi seuraava on vasta vuoden päästä. Kyllä sitä pitää edes pari kertaa vuodessa antaa palaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei hätää, sillä jouluhan on jo puolen vuoden päästä =) Sitten voin ehkä ottaa jo toisenkin napsun konjakkia =)

      Poista
  8. Onpas ihana tämä sinun juttusi. Tulin niin hyvälle tuulelle kaikista herkuistanne, kävelyistänne, mököttävistä kissoistanne ja mamuistanne. Kiitso, että pääsin juhannusjuhliinne kuokkimaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä oli niin mukavan leppoisaa. Ei tällä iällä tarvi enää olla niin paljon menoa ja meininkiä, ei vanha enää jaksa =D

      Poista
  9. Onpa ollut ihana juhannus! Tuollaisesta minäkin tykkään. :) Leppoisaa ja rauhallista oli meilläkin, ei edes naapurissa loppunut viinat kesken, ei ainakaan kuulunut mitään. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eihän sitä nuorena voinut kuvitellakkaan, että joskus nauttisi tämmöisistä rauhallisista juhannuksista =)

      Poista
  10. Todella kauniissa maisemissa olet saanut juhannusta viettää:) Olihan se mukava täälläkin, kiva kun ei satanut lunta eikä vettä, nuotiolla paistettiin makkaraa ja pelattiin sulkapalloa, ihan vaan perhepiirissä.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi minäkin vielä vanhoilla päivillä tuon tytön pykäsin, nyt on seuraa joka juhliin =) Ihme likka, kun tykkää mieluummin olla äidin kanssa kuin mennä jonnekin hillumaan. Taisin itse riehua nuorena valmiiksi meidän molempien edestä ;D

      Poista
    2. Sinullapa on ollut tosi kiva juhannus .:).

      Poista
    3. Oikein sopiva tämän ikäiselle =)

      Poista
  11. Seitsemän makkaraa, varmaan sitten prinssinakkeja... Kukat on parasta poimia vain silmillään ja kameralla, jäävät iloksi muillekin ja unissaan voi katsella lisää. Mukava juhannus ja ihanat maisemat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Parempi kun käyttää grillimakkaraa, ei ainakaan jää nälkä =)

      Poista
  12. Olipa kivoja kuvia ja oikein kaunis omakuvakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kamera taas valehtelee =) Luonnossa olen tietenkin huomattavasti hoikempi ja nuoremman näköinen =D =D =D

      Poista
  13. Vastaukset
    1. Vielä kun vesille olis päässyt, niin olis ollut täydellinen minulle =)

      Poista
  14. Kuulostaa tosi mukavalta, paitsi tietysti kissat, mutta kyllä ne siitä leppyvät.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ne montaa päivää viitsineet mammalle murjottaa =) Nyt jo kehräävät tyytyväisinä tyynyni vieressä.

      Poista