maanantai 23. toukokuuta 2016

Kissan omistamisen ihanuutta


Kauniina kesäpäivänä on hyvä pestä pyykkiä ja minäkin pyöräytin kaksi suurta koneellista. Illalla ne olivat jo kuivia ja hyvän tuoksuisia. Laiskuuttani heitin vain koko kasan tuolille ja ajattelin laittaa paikoilleen seuraavana päivänä.

Mummo-kissa oli iltalenkillään saanut saalista ja pisteli suuren myyränraadon poskeensa rappusilla. Vaan eihän vanhan maha enää kestänyt sitä. Kuulin kyllä yöllä kun se oksensi jonnekin, mutta en jaksanut nousta siivoomaan heti. Aamulla odotti "iloinen" yllätys, sillä tietenkin se oli oksentanut juuri puhtaitten pyykkieni päälle. Kilttinä kissana oli vielä peitellyt hyvin, niin että jokainen vaate oli verisissä myyränriekaleissa. Tänään sitten pesin uudestaan samat kaksi koneellista pyykkiä kun ensin olin kaapinut pahimmat klöntit pois . Oikein mukavaa =)

Peltotyötkin on nyt tehty. Siinä kasvaa perunaa ja tilliä, hernettä, ruusupapua, kirsikkatomaattia, ruohosipulia ja persiljaa, kahta lajia paprikaa ja vähän kukkia koristeeksi. Ihan sopivan kokoinen pelto yksineläjälle =) Punaiset maalatut pikkukivet ovat harakoita varten. Kun ne muutaman kerran käyvät  nokkansa niihin lyömässä, niin sen jälkeen saa satoni olla rauhassa. Kokeilin jo viime kesänä ja hyvin toimi.


Onhan noista kissoista harmiakin, mutta on ne vaan niin kultaisia kavereita, että yhdestäkään en luopuisi. Maijan kanssa tässä ihaillaan täysikuuta.

30 kommenttia:

 1. Kissalla on ollut paha olo ja mikä onkaan ihanampaa kuin raikas vastapesty pyykki

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuohon minäkin olisin oksentanut, jos olisin kissa =)Onneksi ei oksentanut suurelle matolle, josta se olisikin ollut vaikeampi putsata.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Minkäs vanha sille voi, että tuli syötyä sopimatonta ruokaa. Tuleehan se oksennut joskus itseltäkin =)

   Poista
 3. Tuplapyykätty, siis! Eikö nuo kisulit pelota harakoita pois viljelyksiltäsi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päin vastoin, harakat meillä kiusaavat kissoja. Kulkevat perässä ja repivät hännästä. Tuo mummo-kissa varsinkin pelkää harakoita, on niin monesti joutunut niitten hyökkäyksien kohteeksi.

   Poista
 4. Voi pientä, onneksi ilma oli heleä ja pyykit uudelleenpestynä varmaan kuivui nopeaan! Ei kissoille voi olla vihainen, yritti ressukka ainakin peittää pahan tekonsa, meilläkin Sulo yritti peitellä kun oli melkein syönyt mun juuri ostamani morsiusleinikin taimet, onneksi kone toimii ja taimia saa kaupasta!

  Elo ilman kissoja olisi aika tylsää, ne ovat niiiin suloisia kainaloisia!

  Ihana kasvimaa Sinulla, kasvunvoimaa toivotan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän tässä mitään hätää, konehan ne pyykit hoitaa nykyään. Ei tarvi mennä rantaan pyykkilaudan kanssa jynssäämään =)
   On se niin mukavaa kun joku odottaa muuten tyhjässä kodissa ja minulla niitä odottajia on onneksi kolme.
   Eiköhän noista pöntöistä jotain nouse hevosenkakan voimalla =)

   Poista
 5. Eihän pienille kissoille voi vihainen olla sanoi vanhempi tyttömme pienenä kun kissa oli jotain pahojaan tehnyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ihan samaa mieltä ♥ Ei mummokaan olisi varmaan sisälle oksentanut, jos vaan olisi ulos päässyt.

   Poista
 6. Hyvin on viljelykset hanskassa.
  Kyllä minä Viirulle välistä paapatan kun syö kukkani tai tuppaa nenunsa maitolasiini. Tää hyväkäs kattelee niin tyhmän näköisenä että mitäs sie muori mesoot. Ole siinä sitten vihainen, halimiseksi menee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän ne ole ymmärtävinään kun moititaan, mutta sanopas jotain kehumista niin ymmärtävät joka sanan ;D

   Poista
 7. Ja meidän Manu oksentaa aina matolle. Ei tosin usein, mutta silloin, kun ei ulos pääse.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulemma sen takia matolle oksentavat, kun siinä ei tassut lipsu. Ihan ymmärrettävää. Onhan se vaikea oksennella jos kynnet ei pidä alustassa ollenkaan. Ei niitä suolenpätkiä kyllä mitenkään kiva ole matosta siivota. =)

   Poista
 8. Jos tulee huono olo, ei voi mitään, ja hätä ei lue lakia tai paikkaa. Onneksi sait pestyä uudelleen. Mikä siinä onkin, että elukka aina etsiin sen puhtaimman paikan. Mutta kyllä sulla on mahtavat viljelykset. Mitäs sitä hehtaarikaupalla kun vähempikin riittää. Mulla kasvaa neliön kokosella mansikkamaalla muutama taimi ja hyviä ovat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ravintolatyövuosina opin, että kyllä humalaisen ihmisen oksennus on paljon ikävämpi siivottava =)Kissan oksennus on sentään aika pieni.
   Sopivan kokoinen viljelmä, niin ei tule säilöntä-ongelmia =)

   Poista
 9. Voi että noiden kissojen kanssa! Mutta on ne kyllä niin ihania tyyppejä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä iso koirakin olis vielä niin ihana omistaa, mutta en uskalla enää ottaa, kun semmoisen menehtyminen ottaa niin koville.

   Poista
 10. Kissat ovat ihania, kaikesta huolimattas. Ulkona kuivattua pyykkiä ei voita mikään =))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Josku olen kyllä raivon partaalla noitten kanssa, kun jokainen vuorollaan tahtoo sisään ja ulos....sisään ja ulos. Koskaan ei kaksi kissaa voi mennä yhtä aikaa ovesta ja minä saan pomppia sängystä kuin vieteriukko =)

   Poista
 11. Kissat on maailman parhaita eläimiä!.. kaikesta huolimatta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sekarotuiset isot koiratkin ovat ihania, mutta kissan kanssa pääsee huomattavasti helpommalla.

   Poista
 12. Sun kasvimaa on niin kivan näköinen, että melkein innstuu tällainen epäviherpeukalokin! harakanhuijausvinkkikin aivan mainio.
  Kaikest huolimatta - on ne vaan niin ihania. Kissat siis :)

  VastaaPoista
 13. Kyllä tuonkin tekemisessä saa selkänsä kipeeksi, mutta eipä tarvi enää rikkaruohoja kitkeä.
  Jos ei kissoissa olis mitään vikaa, niin ne olisivat liian täydellisiä ja tylsiä =)

  VastaaPoista
 14. Toimisivatko nuo punaiset kivet fasaaneihin???

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voipa toimiakin, en tiedä kun ei meillä ole fasaaneja. Varikset kävivät muutaman kerran nostelemassa kiviä kiposta, eivätkä enää tule lähellekkään. Viime kesänä sai minitomaatit kypsyä ihan rauhassa kun oli punaiset kivet vieressä tarjolla =)

   Poista
 15. Minä aina kiikutan oksentavaa kissaa matolta lattialle, mutta minkäs sitä yöaikaan voi. Ihania kissoja sinulla joka tapauksessa : )

  VastaaPoista
 16. Minä aina kiikutan oksentavaa kissaa matolta lattialle, mutta minkäs sitä yöaikaan voi. Ihania kissoja sinulla joka tapauksessa : )

  VastaaPoista