perjantai 6. marraskuuta 2015

Omakehu haisee =)


Naapurit ja suku luulevat varmaan että olen lopullisesti seonnut, sillä tänään olen oikein riehunut.
Aloitin ensin ulkokomeron raivaamisella. Kyllä lähti tavaraa roskakatokseen, esim. 7 paria suksia. Jos ei meillä kerran kukaan ole hiihtänyt pariin kymmeneen vuoteen, niin miksi ihmeessä minä säilyttelen suksia muutenkin ahtaissa tiloissa. Naapurikin siihen saapui ihmettelemään suksisatoani, mutta myöhemmin kun kävin katoksessa, niin johan sieltä oli muutama pari löytänyt uuden omistajan. Hyvä niin.

Seuraavaksi syöksyin ikkunoittan kimppuun ja sain vihdoinkin ne pestyä. Oikein sillä kunnon vanhanaikaisella tavalla, ensin pesu tiskiaineella, sitten huuhtelu etikkavedellä, enimmät vedet lastalla pois ja loput pärskeet sanomalehdellä. Aijai kun tuli kirkkaat ikkunat.

Katselin halveksuen kun naapurin opiskelijaneitokin pesi ulkoikkunoitaan. Käytti kaupan valmista pesuainesuihkepulloa ja talouspaperia. Oivoivoi, eihän ne tuolla lailla tule kunnolla puhtaiksi. Teki mieli mennä vähän opastamaan, mutta älysin onneksi olla menemättä =D No, käytän minä itsekkin kaupan suihkepulloa silloin kun pitää pientä alaa ikkunasta putsata, esim. kissan sylkipärskeitä. =)

Loppusilaukseksi laitoin vielä ensimmäiset jouluvalot ikkunan eteen. Voitin nämä pari vuotta sitten blogiarvonnasta ja ne ovat kyllä kauneimmat mitä olen nähnyt.

Sitten taputtelinkin itseäni olkapäille ja kehuin kuinka hyvä tyttö olin taas =). Kukas kissan hännän nostaa jos ei kissa itse. Kyllä maistoi kolmen tunnin päikkärit urakan päälle.  Nyt voi loppu-illan sitten omistaakin keskeneräisille käsitöille ja niitähän onkin sitten paljon.

38 kommenttia:

 1. Etikkavesi on tosi hyvä puhistusaihe ikkunoitten pesuun ja sanomalehti kuivaamiseen, ei jää raitoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monesti yksi vanha keino on parempi kuin pussillinen uusia, niinhän se on =)

   Poista
 2. Todellinen puuhapäivä, inspiraation vallassa saa paljon valmista aikaiseksi! Miten se vaan iskee niin harvoin, ainakin täällä päässä?? ;o)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi harvinaista se on täälläkin, siksi pelkäsinkin jo että naapurit soittaa piipaa-auton paikalle =D Tänään ei sitten tarvitsekkaan riehua, selkää särkee sen verran =)

   Poista
 3. Ohhoh..hiki tuli jo lueskellessasi touhuistasi. Mun pitäisi raivata, myös meidän vinttitila, hyvä, että saan ovea enään auki, joten syytä olisi =)
  Kun vaan saisi samanlaisen inspiraation kuin sinäkin.. Rauhallisempaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla oli jo pönkkä oven edessä, kun ei muuten pysynyt enää kiinni. Jäi sinne vielä raivattavaa, täytyhän jotain jättää seuraavaankin kertaan =)

   Poista
 4. Katos katos; tuollaiset valot ostin just eilen itselleni, kauniito ovat vaikka hankala ripustaa somasti.
  Hyvä Sude! Niin sitä pitää, touhuta ja saada aikaseksi. Nytpä huomaat, ettei se mennyt tylsyys ja makoilu hukkaan mennyt, energiaa keräsit. Ja olihan sulla ollut suruakin jotta lepäily oli ihan ansaittua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin jo yöllä katsomassa valojasi ja nätit on nekin.
   Onneksi näitä päiviä on erilaisia niin ei jää kaikki hommat tekemättä. Nyt on sentään kesävaatteet komerossa ja joulutavaralaatikot raijattu sisälle, siitä on hyvä jatkaa.

   Poista
 5. Meinasinkin jo sanoa, että toivottavasti joju tekee sitten löytöjä roskikselta :) Hienot nuo valot, tuollaisista värillisistä pallovaloista itsekin haaveilen. Ostin kyllä juuri led-valosarjan, josko niistä sais itse tuunattua jotain. Ikkunat meillä on pesemättä ja taitaa jäädäkin kevääksi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on hyvä roskakatos, josta itsekkin olen tehnyt löytöjä. Jätän aina käyttökelpoiset tavarat nätisti esille ja aina ne jollekin kelpaa. Monta rivitalollista meitä köyhempää väkeä jotka on vaan mielissään kun saa ilmaiseksi jotain tarvitsemaansa.
   Ikkunoita meillä on pakko pestä välillä kun linnut paskoo ulkopuolelta ja kissat sylkee sisäpuolelta, eikä koko aikaa viitsi pitää verhoja ikkunan edessä =)

   Poista
 6. Jopa teitkin urakan, huh.
  Nuo valot on tosi kauniit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä tein ja tänä aamuna selkä sanoi että istu ja rauhoitu =) Hyvä se on välillä vähän riehuakkin.
   Minä niin tykkään näistä valoista, oli kyllä onni kun satuin nämä silloin voittamaan.

   Poista
 7. Urakkaa piisaa täälläkin, kun olen potenut tuota selkääni koko vuoden, niin on jäänyt vähälle siivoaminen. Pikkuhiljaa hyvää tulee ja mitä sitä kerralla kaikkea tekee. Kehut olet ansainnut ja kukas se kissanhännän nostaa, jos ei kissa itse :))
  Nyt kelpaa tehdä käsitöitä kauniiden valojen loisteessa. Mukavaa marraskuuta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on jäänyt siivoukset ihan laiskuuttani, Nyt aamulla kyllä on sitten selkä jäykkänä, sen siitä saa kun kerralla riehuu liikaa =) Olen ollut semmoisella kurssilla, jossa neuvottiin että välillä pitää kehua itseään. Se onkin hyvä neuvo ja tuntuu ihan mukavalta, melkein kuin joku toinen olis kehunut =)

   Poista
 8. Hyvä Sude! :) Oletpa ollut aikaansaava. Tuollaista inspistä kaivattais täälläkin,

  VastaaPoista
 9. voi kunpa minullekkin iskis tuollainen tarmon puuska! Sitten olisi tosiaan kiva nukkua päikkäreitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei sitä aamulla tiedä minkälainen puuska voi vielä päivämittaan iskeä =)

   Poista
 10. Kerralla, kun sellanen fiilis kerran tulee, rumpsauttaa hommat, niin tulee tehtyä :D
  Hienoa, minäkin tuuletin sänkyvaatteet, vaihdoin lakanat ja imuroin. Aika hyvä fiilis siitäkin tuli :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voivoi, kyllä tässä huushollissa vielä tekemistää piisaa, ei lopu kesken =)

   Poista
 11. Hyvä sinä! Kun me asuttiin kerrostalossa, me vietiin ylimääräisiä tavaroita roskakatokseen ja pantiin viereen lappu: Saa ottaa. Aina ne hävis eikä roskiin nakattavaa jäänyt. Kerran oli joku jopa kirjoittanut kiitoksen lappuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä toimii tämä roskakatos-kierrätys oikein hyvin. Jos ei viikkoon ole kukaan huolinut, niin sitten laitetaan roskiin, mutta yleensä jollekin kelpaa.

   Poista
 12. Hyvä,hyvä! Mulla on vielä osa ikkunoista pesemättä, mutta ehkä ne vielä....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt yritän olla oikein ahkera ja siivota edes jotain pientä joka päivä. Olishan se kiva viettää joulua siistissä kämpässä =)

   Poista
 13. Minäkin kirkastan ikkunat sanomalehdellä ja ehdottomasti paras tapa saada puhtaat ikkunat

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi nämä vanhat hyvät konstit alkaa taas nousta suosioon. Minäkin olen vähentänyt kaupan siivousaineitten käyttöä ja palannut takaisin etikan, soodan, sitruuna ja mäntysuovan käyttöön. Huomattavasti luontoystävällisempiä aineita.

   Poista
 14. Tuoksu tuntuu täällä saakka:)
  Hyvät sulle ja papukaijamerkki<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä onkin kauan kun olen viimeksi saanut papukaijamerkin =)

   Poista
 15. No mutta sinähän oot aivan riehaantunut siellä - taputuksia täältäkin !
  Mietin tässä, että pitäisikö googlettaa napatanssimusiikkia, jos siitä saisi intoa itsellekin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Napatanssimusiikin tahdissa on hyvä siivota, sopiva rytmi rätin heilutukseen =)

   Poista
 16. Ohhoh .... nyt kyllä ��������������������! Tuu meillekin peseen ikkunat ja siivoomaan vintti! -siskos-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noh, se oli vaan semmonen ohimenevä kohtaus, olen jo parantunut siitä =D

   Poista
 17. Oletpas ollut ahkera. Minä olen pessyt vasta keittiön ikkunan. Into loppui siihen. Mitä varten etikkapesu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Naapurin mummo tuon etikkaveden minulle neuvoi. Ikkunoista tulee paljon kirkkaammat. Poistaa myös sähköisyyttä ikkunoista, niin ettei pöly ja lika enää tartu niin helposti. Pieni vaiva, suuri hyöty =)

   Poista
 18. Wow, oletpa ollut ahkera! Minulle riittää ikkunoiden pesu kerran keväällä tai alkukesästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä menee niin läheltä pöllyävä tie, että ikkunat on aina pölyn peitossa ja kissat sylkee sekä sisä- että ulkopuolelta. En minäkään silti pese kuin kerran syksyllä ja kerran keväällä. Välillä on pakko alareunoista kissansylkeä pois hinkata, kun´ei enää läpi näe =)

   Poista
 19. Kyllä sä oot ollut reipas. Kaamosväsymyksestä oo tietoakaan! Mäkin oon kyllä ollut ihmeen pirtee, mistähän se johtuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa, se oli ohimenevää =) Istun nykyään joka päivä kirkasvalolampun edessä ja kyllä se taitaa piristää, uskon ainakin kovasti niin. Sinun pirteyttäs en ihmettele yhtään, se on se rakkaus semmosta ♥♥ =)

   Poista