perjantai 19. joulukuuta 2014

Ohjeen mukaan tehty


Kirpparilla on niin mukava nuori tyttö töissä, välillä aina tarjoo kahvit minulle ja jutut luistaa.  Tiesin hänen haluavan Muumia, joten päätin tehdä sen hänelle joululahjaksi.

Tämän tein ihan kirjan ohjeen mukaan ja johan olikin työläs. En tykkää yhtään seurata ohjeita. Vähän väliä huomasin , että silmukkaluku ei olekkaan sama ja taas purkamaan. Ääääh, ei kiva, toiste teen kyllä ilman kirjoja. Kulmakarvatkin meni ihan vinksin vonksin kun uskoin kirjaa enkä omia silmiäni.

Aamulla soi puhelin ja tuli tilaus Kaaposta. Olin kyllä vähän ilkeä ja sanoin: "Hyvin ehtii ensivuoden jouluksi, mutta ei enää tälle joululle". Kyllä minä haluan vähän laittaa omaakin jouluani, eikä se Kaapokaan ihan hujauksessa synny. No lupasin sen kuitenkin joulunpyhinä värkätä, kun alkoi kaduttamaan ilkeilyni. =) Toivottavasti tontut eivät kuulleet ja kerro joulupukille. Ettei nyt vaan mennyt hukkaan koko syksyn kilttinä olo =D

41 kommenttia:

 1. Söpö muumi. Voi sinua, kun peruit puheesi, mutta kyllä mie oisin tehny samoin :) se on tää kiltin mummon syndrooma joka aina välillä jyllää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jästipää mikä jästipää ja siellä taitaa olla toinen samanmoinen=D Toinen asia mikä pitäisi opetella on avun pyytäminen hommiin. Talonmieskin on nyt EHDOTTOMASTI kieltänyt minua korjailemasta paikkoja. Kuulemma m.m. pattereitten ilmaaminen ei kuulu mummojen hommiin =D

   Poista
 2. Hei, ei tuo ole ilkeyttä, eiks oo hassua, että jos ei korkkiruuville vääntäydy toisten pyynnöstä, niin heti tuntuu kuin ilkeyttä olisi tehnyt. Ollaan liian kilttejä ja mukautuvaisia (minä myös)?
  Hyvää joulua ja mukavaa uutta vuotta toivottaa ahkera lukija, mutta surkea kommentoija, jonka mielestä sinun apinasi ja peppisi on enemmän kuin ihania.
  biloba

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se kumma että heti tulee huono omatunto, kun jostain kieltäytyy ja sitten tulee peruttua sanansa =) Eikä kaikki edes ota kuuleviin korviinsa ei sanaa, pitäisköhän olla topakampi =)

   Poista
 3. Suloinen muumi. Ajatteles minä olen tinttaillut koko vuoden,mieheni kyllävoi mielellään sen todistaa. Mitähän joulupukki siitä sanoo:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei haittaa vaikka olet tinttaillut, siitä edestä olet ollut näköjään kaksin verroin ahkerampi. Kyllä Joulupukki on varmasti senkin huomannut ja laittanut sinut sinne kilttien listalle =)

   Poista
 4. Hyvä sinä, osasit sanoa EI :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jonka sitten peruin ja nyt sitten yötä myöten virkkailen, että ehtisin tehdä valmista =D

   Poista
 5. Kiva muumi. Sitä kirjaa oon aatellu ostaa mutt ei nyt vielä. Piti mun ensin mennä katsomaan muumit ja kirja kun olivat esillä Malmi-talolla mutt arvaa kerkesinkö mennä. Katsomatta jäi.
  Hyvä kun osasit sanoa ei, vaikk sitt vähän hellyitkin. Mä oon ihan opettelemalla opetellu sanomaan Ei sillo kun mull on hyvä syy. Vaikeata se on mutt kyll onnistuu ku on vaan tiukkana itselleen ja oma hyvinvointi on etusijalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä sain joskus tyttäreltä lahjaksi tämän kirjan ja nythän siitä oli hyötyä. Kyllä minäkin olen opetellut sitä EI-sanaa ja osaankin, mutta äänenpainossa on vielä parantamisen varaa =D

   Poista
 6. Ihana, ihana Muumi <3 Mielettömän ihana lahja, kyllä toinen on varmasti iloinen kun paketista kuoriutuu moinen suloisuus.

  Olet niin taitava, minä kun olen täysin kädetön.

  Iloista viikonloppua. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun jostain työstä tykkää oikein, niin sehän alkaa sujumaan ja minä niin tykkään tehdä käsitöitä. Nyt on onneksi aikaakin tälle harrastukselle. Kyllähän se tyttö tykkäsi kun aivan yllätyksenä sai muumin.

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Minä kun en itse kuulu Muumien ihailija-kaartiin. Ainoastaan Pikki-Myystä tykkään, meissä on paljon samaa =)

   Poista
 8. Kyllä sitä saa joskus vetää tiukan rajan tekemisilleen ihan hyvällä omallatunnolla =)
  Rauhallista joulua sinulle ja karvakakaroille ja uuteen vuoteen runsaasti iloa ja hyviä asioita !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joulurauhaa Sinullekin. Meillä sitä onkin kun tytön ja kissojen kanssa vaan lötkötellään eikä ketään tule kylään ♥

   Poista
 9. Kulmakarvat antavat muumille vain persoonallisen ilmeen, ei haittaa näköä yhtään että ovat sivussa. Suloinen kaveri.

  Hyvä, että opettelet sanomaan ei. Kiltti pitää olla, mutta ei kynnysmatto joka myöntyy itsensä kustannuksella. Olenpa vähän ilkeä, mutta ihan hyvä opettaa ihmisiä tekemään tilauksia ajoissa. Mieluustihan niitä tekee, kun on vaan aikaa. Ei kukaan halua yöunia toisten hommien takia menettää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kyllä huomannut, että toiset käyttää siekailematta hyväkseen liian kilttejä ihmisiä ja yritänkin itse sinnikkäästi pitää pintani. En minä liian kiltti ole, mutta joistakin asioista vaan on niin vaikea kieltäytä. Jouluna on kumminkin niin mukava tuottaa toisille hyvää mieltä, tai ainakin yrittää tuottaa =)
   Hyvää Joulua Sinullekin ♥

   Poista
 10. Ihana Muumi. Olen niin muumi fani!! Mullekkin tuli villasukka, pitkävartiset tilaus ja öööö sanoin klyl etten jouluksi kyl ehdi millään. Mekin sovittiin sit ensi vuoden puolelle :) Jotkut ei vaan ymmärrä mitä neulomiseen menee aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo jotka ei itse tee käsitöitä, kuvittelevat, että työ on jo valmis kun lanka on kaivettu esille. Höh, kyllä minulla ainakin menee monta päivää yhden elukan virkkaamiseen ja muitakin kotihommia pitäis ehtiä tekemään. Matti Myöhäset joutaa kyllä jäämään ilman =)
   Minä kun en tykkää Muumeista yhtään, mutta onhan noita joutunut lapsille lukemaan. Varsinkin "Kuka lohduttaisi Nyytiä"-kirja on tarkkaan luettu ♥

   Poista
 11. Sinulta syntyy koukulla mitä vaan. Joulurauha pitäisi olla virkkaajallakin. Toisaalta asiakkaat tuppaavat aina olemaan oikeassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiei, ravintolavuosina opittiin: "Asiakas EI ole aina oikeassa, mutta asiakas on aina asiakas". =D Onneksi ne vuodet ovat jo historiaa minun osaltani.
   Minun joulurauhaani kuuluu, että saan virkkailla mitä haluan, eikä mitään tilauksia. Löhöilyä, hyvää ruokaa, telkkaria ja virkkailua, mitä muuta voisin kaivata ♥

   Poista
 12. Voi mikä ihanuus.
  Kyllä sinä niin kiltti olet ollut ettei olisi pahaa tehnyt vaikka olisitkin välillä kieltäytynyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joulu-aattonahan sen näkee olenko ollut kiltti, tuleekohan yhtään lahjaa pukilta =D

   Poista
 13. Vau, miten hieno muumi! Olet kyllä taitava!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helppohan se hyvien ohjeitten mukaan on tehdä, kun vain jaksaa seurata ohjeita =) Ei siihen juurikaan taitoa tarvita.

   Poista
 14. Rentouttavaa joulua. Sä oot taitava :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvää Joulumieltä Sinullekin. Minulla joulu taitaa mennä virkkailessa =)

   Poista
 15. Varmaan on kirpparin tyttö onnesta mukkänä muumista! On se niin ihana. :)
  Monesti käy minullakin samoin kuin sinulla ohjeen mukaan tehdessä ja sitten minä vaan sovellan siitä eteen päin. ;) Minusta se lopputulos on tärkein eikä onko just mallin mukainen. Voihan se sovellettu muuten olla jopa parannettu versio siitä alkuperäisestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meinas tytöllä nousta kyynel silmään, mutta sanoin, että jos parkumaan alat, niin otan takasin. =D Johan alko hymyilemään. Tuntuu se itsestäkin niin hyvältä kun voi jonkun yllättää mukavalla tavalla.
   Minulla on tapana ensin tuijottaa kuvaa tarkasti ja sitten panen kuvan pois ja alan vaan tekemään. Lopputulos on sitten ihan minun näköiseni =D

   Poista
 16. Muumi on kiva ja ystävällisen ilmeinen. Mä en oo koskaan ymmärtäny muumibuumia. Sillon ku mä olin pieni ni se ei ollu muodissa ja mun mielestä ne oli vaan pelottavia...
  Hyvä kun osaat sanoa ei. Minä en osaa ja sitten laitan kellon soimaan viideltä et ehdin neulomaan ennen töihin lähtöä ja kaikki omat lahjat on tekemättä ja olen tosi kiukkuinen itselleni...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään tykkää muumeista, ainoastaan kiukkuinen Pikku-Myy menettelee =)
   Osaanhan minä sanoa ei ja hetken päästä perua sen. Täällä nyt keskellä yötä virkkaan Kaapoa ja naapurin mummojen tonttuja, että ehtisivät jouluksi valmiiksi =)

   Poista
 17. Muumi on just niinkuin muumin pitää! Olipa taas ihana lukea monta juttuasi kerralla. Anteeksi kauheasti, mutta mummokissan ärhäkkyys naurattaa minua kovasti. Mausu taas tasoittaa tilannetta : ) Ja "vastaveto King Kongille", kikattelin täällä makeasti.
  Kiirettä pukkaa, kun tulee vieraita ja töissä on hoppu. Ei ehdi "kissaa sanoa", mutta jouluyön nukun kissa kainalossa maha täynnä kinkkua - molemmilla.

  Ihana, että olet saanut paketteja! Hyvä joulua teille kaikille ja kiitos kortista : )

  VastaaPoista
 18. Meissä mummoissa kun on näitä kipakampiakin tyyppejä, jotka rähjää joka asiasta, meidän mummo-kissa kuuluu niihin =D
  Minä päätin lopettaa kiireen, eihän kyse ole kuitenkaan kuin muutamasta päivästä, eikä meille tule vieraitakaan kuin tytär yksin. Mitäs tässä suotta hötkyileen. Lykkäsin loput joulukoristeetkin takaisin kaapin kätköihin =)
  Kiitos Sinulle ja Oikein Hyvää Joulua♥

  VastaaPoista
 19. Ihana Muumi! Älä nyt ilkeile, kun toiset on vaan hitaampia.

  VastaaPoista
 20. No en ilkeile =D Loppujen lopuksi lupasin tehdä kaksi Kaapoa =D

  VastaaPoista
 21. Jestas kuinka nätti Muumi, ei voi kuin ihailla kädentaitojasi!

  VastaaPoista