torstai 10. heinäkuuta 2014

En tykkää en.


Nauttishan näistä helteistä, jos olis oma ranta ja siinä oma laituri  jonka nokassa vois päivän viettää. Vaan pätsiä muistuttavassa kämpässä vähempikin lämpö piisais. Minä olen istuskellut tuulettimen vieressä ja yrittänyt pärjätä. Samalla on tullut virkattua kasa Peppi Pitkätossuja. Jotainhan sitä on käsillä näperreltävä.


Tavis-sukan neulominen se vasta rentouttavaa onkin. Nämä tein keväällä arvonnasta voittamastani Filona sukkalangasta. Tuli tosi lämpimät ja paksut sukat talvea varten. Kyllä neulominen on vaan mukavaa pitkän virkkausputken jälkeen.

Niskat vaan ei tunnu tykkäävän tuulettimesta ja tuntuu että taas alkaa jumittamaan.Taitaa matot jäädä minulta pesemättä tänäkin kesänä. Huomenna tulee tytär taas käymään kotona ja onkin jo neuvoteltu tuosta mattopyykistä. Lupasin maksaa vähän korvausta jokaisesta pestystä matosta. Siitä hyötyy molemmat, minä saan puhtaat matot ja tytär saa vähän lisää rahaa opintolainan päälle.=)

Tänään elettiin taas dramaattisia hetkiä. Suuri irrallaan ollut susikoira syöksyi yhtäkkiä tieltä pihaan kissojeni kimppuun. Berniina pinkoi samantien tien yli karkuun, onneksi ei osunut auto tulemaan silloin. Maija taas on niin höppänä, että jäi vain karvat pystyssä sähisemään paikalleen. Minä karjuen paikalle ja onnistuin juuri nappaamaan Maijan syliini ennen koiraa. Tyhmähän minäkin olen kun menen kissan ja vihaisen koiran väliin, mutta minkäs sitä reflekseilleen voi. Onneksi koiran omistaja sai koiransa hallintaan eikä kenellekkään käynyt mitenkään.
En minä vaan ymmärrä miksi noita isoja koiria pitää kuljettaa irrallaan yleisellä tiellä. Vaikka olisi kuinka koulutettu, niin eläimellä on eläimen vietit. Täällä on aika monella nuorella susikoira ja irrallaahan niitten annetaan olla. En tykkää EN.  

25 kommenttia:

 1. En tykkää minäkään helteistä, hyvä kun hengis selvisin eilisestä päivästä. Nyt onkin vähän pilvessä, on het paljo mukavampi olla.
  Ei tuo nyt ihan tyhmyykkäkään ole jos " perhettäsi " puolustit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään onkin ihana aamu, ulkona vain 12 astetta ja taivas pilvessä, nyt on hyvä olla ♥

   Poista
 2. No en tykkää minäkään, ei oo rantaa miullakaan, tosin isossa pihassa löytää aina varjokohtia.
  Mie kans en voi ymmärtää tuota koirien irti pitämistä, kai siinä halutaan esittää että näin mie hallitsen koirani, mutta kun eläin on eläin niin tuollaisia kauheita tilanteita sattuu.

  Pepitkin on menneet pusikkoon varjoon, mennään mekin:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitten läskien kanssa kun ei kehtaa mennä yleiselle uimarannallekaan =D
   Kyllä tiellä kulkiessaan saisivat pitää koiransa kiinni, ei nuo nuoret likat tunnu ymmärtävän, että ei se koira kuitenkaan tottele aina.

   Poista
 3. Täällä kans yksi pirtissä kököttäjä, en tykkää helteestä, kun sitä ei terveys kestä. Tuuletin on tohottanut niskaani minullakin. Nyt täällä on 12 astetta ulkona, sain yön aikana kivasti asunnon viilennettyä, niin pystyy taas vähän aikaa olemaan.

  Minäkään en ymmärrä koirien irtipitoa. Pelkään koiria, osittain juuri tuon takia, että niin monesti on sattunut kaikenlaista irtiolevien koirien kanssa. Nuorena vielä kotona asuessani lenkkeilytin usein veljeni hirvikoiraa (joka on jo vuosia sitten muuttanut autuaammille metsästysmaille), ja tutun reittimme varrella oli kaksi ruttunaamakoiraa usein omalla pihallaan irti. Kerran ne ruttunaamat sieltä sitten hyökkäsivät minun koirani kimppuun ja purivat verille. Siinä tappelun nujakassa minun koirani panta irtosi, ja kun niiden ruttunaamojen omistaja tuli omat koiransa hakemaan pois tappelusta, niin hän alkoi minulle huutaa, kun en ollut laittanut koiralleni pantaa kunnolla. Siis mitä vattua - hänen koiransahan ne olivat irti ja hyökkäsivät minun koirani kimppuun!

  Äitiäni puri kerran joku kerrostalon korkuinen koira jalkaan, sama juttu siinäkin, että oli omalla pihalla irti ja sieltä hyökännyt ohi pyöräilevän äitini kimppuun. Äidillä oli koko reisi täysin mustana sen pureman jäljiltä. Saman talon pihalta lähti tänä kesänä myös irtokoira perääni (ei todennäköisesti kuitenkaan sama koira, koska ei ollut aivan niin valtavan iso), kun pyöräilin siitä ohi äidin luona vierailullani.

  Eipä silti, meilläkin oli minun lapsuudessani yksi koira, joka ehti purra kahta mummoa (jotka sattuivat vielä olemaan sisarukset, puremistapaukset kyllä sattuivat eri aikaan, eli mummot eivät olleet yhtä aikaa liikenteessä), oli siis todennäköisesti päässyt karkaamaan häkistä ja juossut nopeasti tielle ohikulkijan kimppuun. Sen koiran päivät päättyivät siihen, vanhempani uskoivat koiran olevan luonnevikainen (vaikka useimmiten se luonnevika löytyy koiran kasvattajasta, tai tässä tapauksessa kasvattamattomuudesta), joten tappotuomion antoivat sille heti, kun meni mummoa puremaan.

  Eläin on eläin, vaikka kuinka sitä pidettäisiin perheenjäsenenä ja vauvan korvikkeena.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin on irrallaan ollut koira purrut poikaa niin että lääkärireissu tuli. Kyllä minua itseänikin pelottaa kun olen oman lauhkean koirani kanssa lenkillä ja vastaan jolkottaa kaksi suurta susikoiraa irrallaan. Kaukana perässä tulee koirien omistaja, nuori pieni neitonen. Hän ei varmasti mahda mitään jos koirat päättävät syöksyä meidän kimppuumme.
   Lähellämme asuu muutama tosi koirakammoinen. Jos vastaan tullaan, niin itse otan koiran tosi lyhyeen ja tiukkaan otteeseen ja mennään toiselle puolelle tietä. Mitä sitä suotta pelottelemaan ihmisiä jotka muutenkin pelkää koiria. Oma koira on kyllä lauhkea kuin lammas eikä varmasti tee kellekkään pahaa, mutta silti kulkee aina tiukasti narussa tiellä ja pihassa. Ainoastaan korvessa pojan mökillä saa olla vapaana. Siellä se käykin aina katselemassa naapurin lampaita aidan takaa, eikä edes lampaat pelkää sitä, hihi.

   Poista
 4. Ei nämä kovat helteet mukavia ole, jos ei voi vilvotella kuin tuulettimen vieressä. Ei mullakaan ole rantaa, mutta vielä olen jaksanu:) Kun muistelee taas talvipakkasia ;)
  Ihanan Peppi lauman olet tehnyt ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kohta onneksi on taas syksy ja sitten on meikäläiselle sopivat ilmat =) Eikä haittaa vaikka sataa, kunhan ei sada räntää =D
   Vanhetessa ei näköjään enää kestä kuumuutta. Ei se nuorempana Etelässä haitannut, vaikka oli jatkuvasti lähemmäs 40 astetta lämmintä, mutta meri-ilmasto onkin kyllä erilaista, tuulisempaa ja kosteaa.

   Poista
 5. Koirien kiinnipito on ikuisuuskysymys (samoin kuin koirankakat). Itse pidän koiran aina lenkillä kiinni ja piha on aidattu. Mutta siitä olen Marin kanssa samaa mieltä, että harvemmin vika on eläimessä vaan siinä kaksijalakaisessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tyhmästä koiranomistajasta kärsii koko koirasuku. Kun ihmiset ymmärtäis pitää koirat kiinni yleisellä paikalla, niin ei niitä niin pelättäisikään. Onhan se vähän kiinni koirarodustakin. Meilläpäin nuoriso tuntuu suosivan juuri näitä susikoiria ja isokokoisia "taistelukoiria" . Kasvatus on sitten vähän sitä sun tätä, joten ei ihme että pelätään. Varsinkin pelottaa kun näkee jollakin huumehörhöllä tämmöisen ison koiran.
   Koirankakka maatuu aika äkkiä. Kunhan ei keskelle jalkakäytävää tai istutettua nurmikkoa tee, niin ei haittaa mina ainakaan yhtään.=D

   Poista
 6. Kiedo kaulaan ohut silkkihuivi tuulettimen vierellä istuessasi! Itse käytän aina autossa neuloessani, tuulettimien puhallus saisi muuten ihan jumiin. Isänikin huomasi silkkihuivin taian eikä enää tee ulkohommia ilman huivia! :o)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä tietenkin =D Kyllä minäkin autossa istun aina silkkihuivi kaulassa, mutta enpä ole tullut ajatelleeksi että kotonakin. Vois varmaan yöksikin laittaa huivin kaulaan niin voisi pitää tuuletinta sängyn vierssä pörräämässä. Onneksi tuli aikanaan Turkista ostettua kasa kaupalla huiveja, niin on mistä valita. Pienen tyttöni kiedoin aikanaan Turkissa silkkihuiveihin, niin ei aurinko polttanut, eikä silti ollut kuumakaan, erittäin hyödyllinen vaatekappale.

   Poista
 7. Mulla on kanssa tosi herkät niskat vedolle ja töissä meillä käy koko ajan sellainen puhuri. Olen valittanut siitä kaksi vuotta ja nyt ennen lomaa joku vasta keksi(huoltomies) että tätähän voi suunnata pois sun niskasta! Great! No ensi viikolla sitten selviää, oliko mitään apua suuntauksesta, silloin nimittäin on loma lusittu. Olen nauttinut näistä kuumista keleistä, vaikka hikoillen. En valita en. Oikeus ja kohtuus, että edes viikon neljästä saa nauttia kesästä lomalla....
  Hyvä diili, kukahan meijän matot pesis? Täytyykin alkaa käydä neuvotteluja nuorison kanssa, kun niillä tuo loma vaan jatkuu...
  Onneksi ei kisuille käynyt kuinkaan!! Rapsutuksia niille..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sinulle sallitaan kunnon lomaviikkokin =D Johan sitä kylmää ja sadetta piisasikin. Vaan kyllä tuntui tänään ihanalta kun ei enää ollut niin kamalan kuuma , ihan jo siedettävää.

   Poista
 8. Onneksi ei kissoille ja sinulle käynyt mitenkään.
  Ihana määrä ihania Peppejä ja kauniit sukat =))
  Oikein mukavaa viikonloppua ja toivottavasti hiukan helle helpottaisi .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä oliskin poru noussut, jos koira olis ehtinyt omaan pihaan kissani tappaa.

   Poista
 9. Meillä koirat ovat lenkillä kiinni ja tarvittaessa lyhyessä hihnassa, mutta omassa pihassa usutan niitä irtokattien kimppuun. Noita nurkkiin kuseksijoita pyörii riesaksi asti, vaikka nekään eivät saisi taajaman alueella toisten pihoissa kuljeskella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eipä toisten kissoja tarvi omassa pihassa sietääkkään. Kyytiä minäkin annan vieraille kolleille jotka minun ikkunani alle tulevat mouruumaan. Nämä koirat vaan oli irti ja syöksyivät tieltä meidän pihaan ja sitähän minä en hyväksy. Tämä on kirkonkylän keskustaa jossa asuu paljon lapsia ja vanhuksia jotka eivät varmasti isolle koiralle pärjää hekään.

   Poista
 10. Onpas ihana peppi kööri sielä syntynyt. =)
  On tosiaan kurjaa, että koiria pidetään irti väärissä paikoissa. Ja tuokin on niin totta, että nuoret ottaa isoja koiria eikä sitten osaa kouluttaa niitä ja siinähän sitä taas ollaan.
  Minä en valita helteestä, vaikka onhan meillä kämppä kuin sauna, mutta kesän pitää olla kesä. ;P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä minäkin nuorempana tykkäsin kuumasta, vaan odotahan kun pääset tähän ikään =D Kun sydän hakkaa sataa ja päässä humisee niin ei silloin enää nauti olostaan. Nykyään kyllä ymmärrän miksi vanhemmat ihmiset valittaa niin paljon ilmoista =D Kunhan tästä vielä vanhenen, niin sitten kuulemma aina paleltaa vaikka olis mimmonen helle. Oletkos huomannut että jotkut vanhukset on helteelläkin toppatakki päällä ja pipo päässä =)

   Poista
 11. Täällä on myös yksi sisällä kökkijä. En siedä tuota hellettä, en. Kaksi iltaa on jo petissä mennyt, kun niin huono olo iski. Eikö jo lakikin velvoita pitämään koirat kiinni taajama-alueella. Tiedän, että joukossa on AINA niitä, jotka ajattelevat ettei koske heitä. Kokemusta on minulla raja-naapurin jättikoirasta, joka hampaat irvessä kuola roiskuen rähjää rajalla aina kun meidän pihalla joku liikkuu. Mikään ei vielä ole tehonnut. Ja usein on niin, että mitä kokemattomampi omistaja sen suurempi koira!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän minullakaan ole isoja koiria vastaan mitään , vaan joitakin omistajia vastaan. Jotkut pitää isoa koiraa vaan näyttääkseen itse "kovikselta" ja koira jää kouluttamatta ja huonolla pidolla muutenkin. Silloin kun koiraa pidetään vaan pelotteluvälineenä niin ei kyllä kaikki ole ihan kohdillaan.

   Poista
 12. Mahtava Peppiporukka!
  Mä olen niitä onnellisia, joilla se laituri on. Ja vain puolen tunnin matkan päässä kotoa. En kans kestä hellettä. Massu on sekaisin ja muutenkin on paha olla ja mieli kiukkuinen (jopa täällä mökillä). Tänään kaadettiin puu ja niiden hommien jälkeen oli tuntikausia ihan voimaton olo. Niskat jumissa kans ku autos on pakko pitää ikkunat auki... Mut JOS mä pitäisin lomaa niin ilmat viilenis varmasti heti. Huomiseks luvataan 30 astetta...

  VastaaPoista
 13. Kivoja Peppejä ja apinoitakin taas ihastelin tuolle alempania . Mukavan ja tarpeellisen lankalahoitruksenkin olet saanut. Lämmintä on . Minä viihdyn pikku pihalla ison pihlajan varjossa --välillä hyppään pyörän selkään ja ajan tuohon läheiselle järvelle viilentymään .:)

  VastaaPoista
 14. Mun sukulaisen koiraa puras joskus susikoira selästä johon tuli iso haava ja jouduttiin laittamaan tikit. Ne tikit vaan ei pysyneet ja jossain vaiheessa tuo sukulaisten koirakin menehtyi just ton toisen koiran puraisun takia. Noi sukulaisten naapurit vaan hoki, että se on koulutettu koira ja on saanut palkintoja ja kaikkea. No silti tulee toisten pihalle ja hyökkää pienen koiran (Shetlannin lammaskoira) kimppuun.

  VastaaPoista