lauantai 18. tammikuuta 2014

Ihan ite tein


Jyväskylä on mahdottoman hyvä kirpputorikaupunki. Siellä on paljon hyviä, siistejä ja kohtuuhintaisia kirpputoreja. Tänä perjantaina avattiin uusi kierrätyskeskus Seppälänkankaalle ja minäkin onnistuin saamaan kyydin avajaisiin.
Avajaisten kunniaksi oli järjestetty työpaja, jossa asiakkaat saivat ilmaiseksi opetusta vetoketjukorujen teosta. Minähän olin heti kuin kotonani. Riisuin ulkovaatteet pois ja aloin näpertelemään. Tämmöisen rintarossin sain aikaiseksi ja ohjeita muihinkin koruihin. Tämä oli niin mukavaa puuhaa, että nyt alkoi sitten meillä vetoketjujenkin hamstraaminen =) Ideoita olisi jo vaikka kuinka paljon. Kyllä oli kiva oppia taas jotain uutta.

Ihmettelen minä vaan, kun sanoivat että olen päivän ainut asiakas, joka uskalsi tulla opettelemaan. Onko suomalaiset tosiaan niin ujoja. Vai pelkäsivätkö työpajassa työskenteleviä maahanmuuttaja-naisia, joita oli useampiakin. Minulla ainakin oli hauskaa, kilvan hymyiltiin ja kehuttiin toistemme koruja. Välillä hörpittiin pullakahvit. Olisi vaan useamminkin tämmöisiä tapahtumia, minä ainakin olisin innolla mukana.

34 kommenttia:

 1. Nätin teit. Kyllä kekseliäisyyttä on tarvittu tämän idean kehittämiseksi. Aivan upee juttu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä on kiva tehdä, mutta ongelma onkin, mihin ne kaikki laittaa =)

   Poista
 2. Kyllä onkin hieno rintarossi. Minäkin tykkäisin tuollaisisya pajoista. On ihanaa oppia uutta. Joutuu aina vähänkuin ylittää itsensä,että uskaltaa kokeilla ja onnistuessaa on niin,niin ihanaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enemmän saisi olla tämmöisiä pajoja, jossa opetetaan kierrättämään tavaroita.

   Poista
 3. kivan näkönen tuo rontarossi. mie olen haaveillu samanmoista tekeväni..

  VastaaPoista
 4. Tulipas siitä hieno! Miks ihmeessä meillä päin ei ole tällaisia työpajoja, en ala :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämäkin oli ihan vain kierrätyskeskuksen avajaisten kunniaksi. Onneksi osuin paikalle

   Poista
 5. Onpa todella kaunis.
  Ihanaa viikonloppua sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaan olisitpa nähnyt ne muut, joita oli valmiina =) Hyvää viikonloppua sinullekin ♥

   Poista
 6. Hieno! Minäkin menen aina kaikkiin tuollaisiin, jos vain sattuu kohdalle.
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, sitä vartenhan niitä järjestetään, että ihmiset osallistuisivat ♥

   Poista
 7. Ihana koru. Outoa ettei muut osallistuneet, no nyt niitä harmiittaa kun näkevät tään siun upean korun ja pähkäilevät miten se on tehty.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä kyllä yritin huudella muitakin mukaan, mutta yleensä vaan kiihdyttivät askeliaan =D Toivottavasti heitä nyt harmittaa =D

   Poista
 8. Vastaukset
  1. Onhan se ihan nätti, en vaan osaa itse oikein pitää tämmöisiä. Täytynee kiusata kaikki tutut ja sukulaiset korulahjoilla =D

   Poista
 9. Enpä olisi uskonut, että vetoketjusta. Erittäin kaunis koru.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt täytyis vaan saada tutuilta kaikki vetoketjut talteen =D

   Poista
 10. Upea koru, eipä olis arvannut tosiaan ,että vetoketjusta... kiinnostava :)
  Hyvää viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Korunhan voi tehdä ihan mistä vaan. Vetoketjussakin on ihan nätti "kultapäärme" valmiina =)

   Poista
 11. Ihmiset on ujoja, tai sitt ne luulee ett pitää olla "jäsen" tai "kutsuttu" tai jotain, siis ajatuksella ett "en mä kuulu joukkoon". Oulunkylän neuletapaamisessakin huomaan usein ku joku kiinnostuneena katselee sieltä kauempaa ja ilme paljastaa, ett mieli tekis mukaan mutku . . . Mä yleensä kehotankin neulomispöydän läheltä kulkevia liittymään joukkoon. Joku joskus uskaltaakin.
  Koru on kiva ja varmasti saat erikoisia luomuksia aikaiseksi ku laitat mielikuvituksesi peliin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään nuorempana kehdannut mihinkään osallistua, mutta vanhetessa on kehittynyt semmoinen rämäpää, että kaikkeen tulee työnnettyä nokkansa mukaan. =D Kaikki mikä on ilmasta, mukana ollaan =D

   Poista
 12. Uuden oppiminen on aina kivaa. Olet tehnyt kauniin rintakorun. Jään odottelemaan mitä muuta olet oppinut =))

  VastaaPoista
 13. Ei aina jaksa virkatakkaan, välillä on mukava näprätä jotain muuta. Nyt on aikaakin opetella vaikka mitä ♥

  VastaaPoista
 14. Hei. On tää ihana tekele, eikä heti ymmärrä, et on vetoketjusta tehty. Mie eksyin yks kerta si vulle, jossa oli vissiin myynnissä näitä vetskarikoruja, luulin jotta ovat jotain helmijuttuja (mie silloin itse vähän askartelin helmistä) siis oli tosiaan niin upeita ja monimuotoisia rintarosseja, hiuskoruja kaikenlaisia, mie ahmin silmilläin (silloin näin viel kahdella silmällä) niit ihanuuksia, niinko oisin yrittänyt silmilläin niit tallentaa...

  VastaaPoista
 15. Itse en näistä kovasti tykkää, mutta näitten tekemisestä sitäkin enemmän =D

  VastaaPoista
 16. Hieno rintarossi! Taidan olla vieläkin vähän arka kokeilemaan, mutta nuoruuden päivistä rohkaistunut aika lailla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei muuta kuin rohkeasti mukaan kaikkeen =) Eihän siinä mitään menetä ♥

   Poista
 17. Juuri pari päivää sitten ihailin jonkun vastaavia tuotoksia. Olisi kyllä kiva osallistua tuollaiseen työpajaan, mahtavaa että pystyy kierrättämään ja luomaan jotakin kaunista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla valitettavasti on taito keksiä jatkokäyttöä ihan mille vaan.=D Se ei ole hyvä, sillä en sitten raaski heittää roskiin mitään ja paikkat täyttyy rojusta, josta "sitten joskus" teen jotakin =D

   Poista
 18. Kaunis koru!
  Mutta onko Suomessa toinenkin Jyväskylä? Koska täällä Jyväskylässä, missä asustelen ei ole hyviä ja kohtuuhintaisia kirpputoreja! Ja olen mielestäni kyllä kiertänyt kaikki kirppikset moneen kertaan. Esim. SPR:n kirppisten hinnat ovat jopa kalliimpia kuin vastaavien uusien tuotteiden. Fidasta ja UFFista puhumattakaan. Seppälän kirpputorimarketilla on samat tavarat olleet myynnissä jo kymmenen vuotta. Vain muutamassa pöydässä vaihtuu tavara. Löytölähde on aivan liian täynnä tavaraa, Kirpparilla.fi:ssä on joskus hyvää ja edullista tavaraa, mutta tosi pitkät jonot kassoille ja töykeä palvelu. Ainut, mistä on jotain positiivista sanottavaa, on Silinteri. Avara, siisti ja suhtkoht edullinen. Hinnathan kylläkin määräytyvät myyjän mukaan itsepalvelukirppiksillä.
  Nämäkin asiat ovat tietysti makuasioita, joista ei sovi kiistellä!
  Mukavaa talven jatkoa ja rapsutuksia kisuleille ja koiruliinille.

  tiinaliisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kun vertaa vaikka Jämsän kirpputorihintoihin, niin Jykylässä on tosi halpaa. Silinteri juuri on aivan ihana kirppari, siisti ja halpa. Joskus pääsen käymään Kirpparilla.fi:ssä ja kyllä sieltäkin löytöjä on tullut tehtyä. Enkä moiti SPR: n kirppareitakaan, meikäläinen isokokoinen löytää sieltäkin kohtuuhintaista. Kierrätyskeskukset ovat tuttuja paikkoja, 5€/kg vaatteista ei ole paha hinta, kun viisaasti valitsee =) Esim. untuvatoppatakki ei paljon paina, kokemusta on =) Tarkkana kannattaa myös aina olla , kun pöydässä on lappu -50%.
   Mutta täytyy sanoa, että minua on kehuttu mestari-kirpputorihaukaksi. Onnistun aina löytämään ne edulliset löydöt haukan katseellani =D
   Älä sinäkään palleluta itseäsi näillä pakkasilla ♥

   Poista