sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Kummallista kauppaa


Koska en tykkää tehdä kuvattomia postauksia, niin lätkäsempä tähän kuvan ensimmäisistä Sukkasatoon menevistä sukistani. Ainakaan minun takia ei ala heinäladon seinät pullistelemaan, sen verran hidasta on nyt tämä homma :)

Päätin, etten osta yhtään sukkalankaa, ennen kuin entiset on käytetty. Sempä takia nämäkään ei ole sitä Novitan Nostalgia-lankaa, vaan jotain vyötteetöntä viime vuosituhannelta. Tavis malli ja kokoa 39, kelpaa kyllä mulle itselle.
........
Sitten niistä kummallisista kauppiaista

Pääsin ystävän mukana kaupunkiin kirpparikierrokselle ja siellä sain mainospuhelun.
Ukko esitteli olevansa Soneralta ja sanoi että nyt on aika uusia nettiliittymäsopimus. Kovasti selitti että nyt tulee uusi pakollinen sim-kortti ja hinta nousee ja vaikka mitä. Minä yritin panna hanttiin ja sanoin etten ole ennenkään mitään sim-kortteja tarvinnut ja etten nyt ymmärrä tätä juttua muutenkaan. Aikani kun jänkäsin vastaan, niin sanoi että jos en nyt uusi sopimusta, niin minulta menee nettiyhteys poikki kokonaan. Pakkohan siinä sitten oli suostua.

Vaan en minä ihan niin tyhmä ole.
 Kotona tarkistin koneelta sopimukseni. Minullahan on kiinteä laajakaistayhteys, jossa oli näköjään vielä vuosi voimassaoloaikaa. SEN LISÄKSI minulla oli nyt tehtynä uusi sopimus liikkuvaan laajakaistaan. Kummallista siinä oli, että sopimus oli tehty nimettömälle ja puhelinnumerokin oli minulle aivan vieras. Maksajan paikalla kyllä oli minun tietoni.
Siitä paikasta soitin Soneralle ja sain tämän sopimuksen purettua. En kyllä ymmärrä tätä hommaa vieläkään, olikohan joku huijausyritys.
............
Samalla reissulla käytiin Lidlissä ja kun harvoi pääsen, niin tulihan sitä tavaraa hamstrattua. Pankkikorttikone ensin vähän nikotteli, mutta hyväksyi sitten ostokseni.

Parin päivä päästä katsoin tiliäni.........ja minulta oli otettu summa kahteen kertaan. Soitin ensin johonkin palvelunumeroon, mutta siellä oli aika ynseä nainen puhelimessa joka käski vain mennä kauppaan takaisin. Joo, eihän meiltä olekkaan sinne kuin 35 km. Onneksi ystäväni lähti taas heittämään minut sinne.

Kaupassa ajattelin, että minähän en jätä asiaani minnekkään kassalaatikkoon pyörimään ja pyysinkin heti päästä vuorovastaavan juttusille. Itsekkin kun on asiakaspalvelijana vuosikymmeniä ollut, niin osaan kyllä esittää valituksenkin asiallisesti =)
Kyllä minua onnisti. Oli niin mukava ja nätti nuorimies, että heti olisin vävypojakseni ottanut. Samantien alkoi reippaasti asiaani selvittää ja nyt sekin asia on ihan kunnossa. Läksiäisiksi lykkäsi vielä kahvipaketin kassiin, ettei jää paha mieli :)

Nykyään saa kyllä olla tarkkana joka paikassa. Tiedot ja ihmiset liikkuvat eri vauhdilla kuin minun lapsuudessani.
Meillä maalla ei koskaan laitettu ovia lukkoon. Jos joku lähti kauempana käymään, niin laitettiin harja nojaamaan ovea vasten merkiksi, että meillä ei olla kotona.  Empä nykyään arvais enää siten kämppääni jättää :)31 kommenttia:

 1. Juuri viikonloppuna bestiksen kanssa mietittiin näitä lapsuusajan juttuja. Ei pidetty meilläkään ovia yleensä lukossa. Harjasta kaikki tiesi, että eivät ole kotona. Eikä ikinä kadonnut mitään.

  VastaaPoista
 2. Hui kamalaa, mitä liittymä kauppiaita! Nykyisin harja olisi vain kutsu, että tule tänne ei ketään kotona saat ottaa kaiken minkä jaksat kantaa!!!!! Minäkään en uskalla jättää ovea lukitsematta vaikka maalla asunkin, jopa on ovi lukossa kun olen sisällä.
  Ihan hyvät tavis sukat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nykyään liikkuu teillä niin hämärää porukkaa, että ovi on tosiaan syytä lukita.

   Poista
 3. pikkasen hämärä tuo soneran puhelu..ja viime viikolla oli noissa pankkikorteissa enemmänkin näitä tuplavelotuksia liikkeellä. vissiin joku ihan valtakunnallinen ongelma..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihmisten nettitaitojen lisääntyessä myös rikollisuus sillä saralla lisääntyy, minkäs sille voi. Taskuvarkaatkin alkaa olla ammattitaitoisempia ja käyttävät nykyään nettiä hyväkseen :)

   Poista
 4. Vastaukset
  1. No niin on,mutta vaikka me mummot ollaan vanhoja, niin eihän me silti olla tyhmiä =D

   Poista
 5. Kauniit sukat, tavismalli jämälangoista onkin se paras malli.
  Kaikista vaan ei ole asiakaspalvelutyöhön, puhelinmyyjistä sen varsinkin huomaa.... Vai antoi poika vielä kahvipaketinkin - siinäpä vasta asiakaspalvelija ! t. Eija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukas niitä sukkia sieltä kumpparin sisästä näkee, vaikka olisivat kuinka kauniit =) Nämä tavismallit syntyy kaikista nopeiten ja samalla voi katsella telkkaria :)

   Poista
  2. No mutta eikös sitä sanota, että jos on päällä kauniit alusvaatteet, niin se saa ryhdin kohenemaan. Jospa kauniilla villasukilla ois vähän samanlainen vaikutus eli askel on kevyempi :D t. Eija

   Poista
 6. Jopa siulla on ollu ikäviä kokemuksia. Nuo puhelinmyyjät ovat joskus aika akressiivisia myyntityössään, monasti olen saanut luurin korvaani kun en ole suostunut ostamaan tätä maailman parasta tarjousta.
  Hienoa että Liitelissä oli hyvä palvelu ja sait rahasi takaisi.
  Varvovainen ja tarkka tässä täytyy olla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on muutama tuttu puhelinmyyjänä, joten en kauheen rumasti viitsi kieltäytyä. Välillä joutuu kumminkin lyömään luurin korvaan kun eivät selvää eitä millään usko. Poikani opetti sanomaan:" Varmaan hyvä ja mielenkiintoinen lehti, mutta onko sitä pistekirjoituksella". Siihen loppuu yleensä lehtien tyrkytys =D

   Poista
 7. Tarkkana pitää olla kaiken kanssa nykyään. Mitään en puhelimessa sovi enkä tilaa, nettitilauksia teen vain semmosten kauppojen kanssa, jotka hyviksi tiedän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään puhelimessa yleensä tilaa mitään. Ja jos tulee vahingossa jotain tilattuakin, niin onhan niissä onneksi 2 viikkoa aikaa perua tilaus. Turhan tarkkana ei näköjään voi olla nykyään :)

   Poista
 8. Tarkkana todellakin kannattaa olla. Itse en tilaa mitään puhelimitse ja myyntiestokin taitaa puhelimessa olla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäis kyllä se myyntiesto tas hommata. Herättelevät jatkuvasti kesken päivä-unieni :)

   Poista
 9. Onnea Sude, voitit arpajaisissani, laitahan yhteystiedot alyytinen5@gmail.com
  Laittelen tämän viikon kuluessa voittosi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hetihän minä hyökkäsin laittamaan osoitteeni. On se vaan niin mukava saada paketteja. Kiitos sinulle Armi ♥

   Poista
 10. Hyvä, että sait selvitettyä molemmat jutut. Oi, oispa ihanaa osata kutoa tuollaisia sukkia. Joskus kouluvuosina viimeksi ollut kutimet kourassa...josko ensi talvena opettelisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, minä kun hermostun, niin asiat hoituu heti ja topakasti :D
   Mars siitä verestelemään kutomistaitoja, se on kuin polkupyörällä ajo, kun sen kerran oppii niin sen aina taitaa :)

   Poista
 11. Voi Kaisu! Paikallislehden juttu oli oikein hyvä! Eetu tosin meinaa olla aika pollea stara ja varastaa koko shown, mutta kyllä sinä olet oiva mummeli. Nyt hymyä huuleen, vaikka päivänä puhaltaneeseen syystuuleen ja rinta rottingilla kylille pyörimään :) t.Katriina, yks kyläläinen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin se oli oikein ihanasti kirjoitettu. Enää ei kaduta että suostuin haastatteluun :)

   Poista
 12. Tuollaisia ikäviä asioita...
  No, onneksi tuo arpaonni ei ole sua hylännyt...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitäs noista, kun asiat sai korjattua eikä mitään vahinkoa tullut :)

   Poista
 13. Kaikenlaisia puhelinmyyjiä sitä langoilla pyörii!! Ihanat "tavis" sukat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus ovat kyllä tosi ärsyttäviäkin, mutta leipänsä eteenhän hekin työtänsä tekevät.

   Poista
 14. Tarkkana saa olla ja puhelinkauppiaat ne ovat ihan vihon viimeisiä.
  Mitkäs sen paremmat kuin tavikset. Selkeää ja konstailematonta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei sukilla hienostella =D Kunhan ovat lämpimät ja kestävät, niin se on pää-asia :)

   Poista
 15. Nuo puhelinmyyjät on vihon viimeisiä vitsauksia.Mulle on tapahtunut suunnilleen samankaltainen juttu muutama vuosi sitten.Nykyään yrittävät netin kautta kaikelaista myydä.
  Valppaana on oltava.
  Kivat sukat nuo lämmittää varmasti varpaitasi kun pakkanen paukkuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ovat. Minullekin yrittävät sähköpostin kautta myydä seksiseuraa ja Viagraa ja vaikka mitä. No niitähän minä vanha akka nyt lähden netistä ostamaan, hihi. Hulluksiko ne minua luulee =D

   Poista