maanantai 21. toukokuuta 2018

Kukkia ja naapurisopua


Koti on vielä aivan hyrskynmyrskyn, mutta kun ilmat ovat näin kauniit, niin laitoin asiat tärkeysjärjestykseen. Ensimmäiseksi piti saada piha kukkimaan ja mikäs on ollut näin lämpimillä ilmoilla pihalla puuhastellessa. Asunto itsessään on aivan ihana, kunhan saan tavarat joskus paikoilleen. Vaan eihän ne minnekään katoa vaikken kovin hötkyiliskään järjestelyn kanssa =) 
Nyt sen vasta olen tajunnut miten tärkeää on hyvä naapurisopu. Täällä minua ahdistaa. Jatkuvasti ovat toisiaan haukkumassa ja etsivät kilpaa vikoja toisistaan, oikeita pilkunviilaajia. Minua on kovasti yritetty "sivistää", milloin on joku ajanut autolla väärästä paikasta tai kissa juossut pihassa ja kuka mitäkin on tehnyt viimeisen kymmenen vuoden aikana. Nyt olen jo oppinut vastaamaan, että ketä se nyt sitten haittaa, tai sanomaan että tuota en kyllä usko ja kävelen pois paikalta. Taidan kohta saada itsekkin ikävän ihmisen maineen kun en yhdy morkkauskuoroon, mutta semmoinen vaan yksinkertaisesti ahdistaa minua niin vietävästi. Onneksi tänne muutti yksi entinen naapuri, jonka kanssa voi jutella ihan normaalisti.
Ampiainen ajatteli muuttaa asumaan ulko-oveni päälle, mutta sen kanssa ei sopua löytynyt.  Minähän en tuommoiseen pikku juttuun talonmiestä tarvitse, vaan sörkkäsin pesän iltasella haravalla maahan ja virkkasin uuden valepesän tilalle. Hyvin näyttää toimivan, enää ei ampiaista ole näkynyt, 1-0 pisteet minun hyväkseni.


On nämä nykyajan puhelimet vaan niin metkoja kun niillä voi niin paljon muuttaa kuvaansakin Vähänkös minua nauratti kun tytär soitti illalla tämän näköisenä. Varsinainen hymytyttö ja äiti tuli taas niin hyvälle tuulelle. Kiitos tyttäreni päivän piristyksestä.

22 kommenttia:

 1. Naapurit vaikuttaa ärsyttävän paljon asumismukavuuteen. Tuskin olen itsekään aina se paras naapuri, mutta pienistä en ala valittamaan. Liian läheiseksikään pyrin olemaan tulematta.
  Virkkasin myös tuollaisen ampiaispesän. Piti antaa ystävälle mökilleen, mutta ei sitten huolinutkaan. On omalla parvekkeella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tainnut ystävä uskoa valepesän tehoon. Minä tein viime kesänä pojan mökille tosi monta valepesää, mutta noinkohan hän niitä laitteli sitten paikoilleen =) Ei vain kehdannut olla vastaanottamatta äidiltään.=)

   Poista
 2. Juuri tuommoiset naapurit, joilla ei tunnu olevan muuta tekemistä kuin arvostella ja haukkua muita ovat inhottavimpia. Monesti ihmetellyt että minkä ihmeen mielihyvän he saavat moisesta...?

  Sitten kun itse et liity siihen "kanalaumaan" niin olet ihan kauhea ja kummallinen persoona! :D Tässäkin talossa missä itse asun, löytyy muutamainenkin naapurisovun terrorisoija..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi olla että saan nyt leuhkan maineen, mutta parempi sekin kuin saada maine juoru-akkana =)

   Poista
 3. Ihana valepesä! Kerrassaan mainio. Naapurit osaavat olla kyllä joskus erittäin haastavia, ei kiva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Naapurusto on kyllä asumismukavuuteen todella paljon vaikuttava asia näin rivitaloasunnoissa. Jospa tässä vielä yhteisymmärrykseen päästäisiin ja naapurisopu alkaisi kukoistamaan =)

   Poista
 4. Naapurisopu on tärkeä asia. Minullakin on sisällä hyrskyn myrskyn kun ei ehdi siivota. Näillä säillä aika kuluu ulkona, niin ihmisen kuin kissankin.
  Onko Maija jo palannut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maijan hain vanhan kodin oven takaa ja huudatin pari päivää sisällä. Sitten ajattelin että ulkokissan pitäminen sisällä näillä keleillä on eläinrääkkäystä ja päästin sen ulos. Nyt ei sitten Maijaa ole näkynyt moneen päivään, mutta eiköhän se palaile tänne sitten kun ilmat viilenee ja koti alkaa kutsumaan.

   Poista
 5. Minunkin tärkeysjärjestykseni alkaa olla kesäisellä mallilla: kupeksin päivä- ja iltakaudet pihalla ja Vanha herra saa osakseen korkeintaan "Keitä kahvia", "Kuori potut" tai "Imuroi". Hyvin mallikkaasti tuo näkyy tottelevan. Vielä kun opettelisi pesemään ikkunat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on tärkeintä lepäillä ja nauttia kesäisistä ilmoista. Minäkin laittelen tavarat sisällä paikoilleen sitten kun ulkona ei enää tarkene olla. Eihän nuo romut enää mihinkään karkaa kun ovat jo sisälle kannettu ;D

   Poista
 6. No voihan ...heillä ei varmaan ole omaa elämää, kun pitää toisten elämää seurata. Ketä kiinnostaa, mua ei ainakaan. Hyvä kun omasta elämästä selviää. Toisaalta ei nyt ole ollut naapurit niin lähellä, jotta ois kokemusta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rivitalo-elämässä joutuu väkisinkin olemaan tekemisissä naapurien kanssa, ei auta kuin sopeutua. Vaan eiköhän tämä ala sujumaan kun en osallistu juorukerhoon enkä ota kantaa erimielisyyksiin.

   Poista
 7. Meilläkin kärsitään naapureista, mutta vähän eri tavalla. Nyt ovat yllättävää kyllä olleet ihmeen hiljaa :)
  Moni on kehunut noita valepesiä, kiva kuulla, että ne tosiaan toimii!
  Aurinkoista viikkoa sinulle Sude <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei ole kovin mölyävätkään naapurit mukavia, jos ei nämä muitten asioihin puuttuvat nipottajatkaan. Olenkin haaveillut että pääsisin asumaan jonnekin korven keskelle kissojeni kanssa, mutta se ei ole mahdollista kun ei ole autoa, eikä ajotaitoa =D

   Poista
 8. No voi harmi! Tuollaiset morkkaukset ja iankaikkisten vanhojen juttujen kaivamiset ovat turhaa energian kulutusta! Hyvä, että sait sellaistakin juttuseuraa, kenen kanssa saat puhuttua ja jaettua mukavia asioita! Olette positiivinen esimerkki naapureille :D ikävään puheeseen ei kannata lähteä mukaan.

  Olipa mielenkiintoinen valepesä, taidan tehdä tuollaisen varalle, meillä leikkimökki on ollut mehiläisten suosikkikohde jo vuosia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritetään nyt tämän yhden mukavan naapurin kanssa levittää positiivisuutta pihapiiriin, ei se voi olla vaikuttamatta ;)
   Valepesä pitää sitten kiinnittää tiiviisti seinään kiinni että auttaa. Tuulessa heiluva pesä vain naurattaa mehiläisiä ja käyttävät sen pesänrakennusaineena. Tämmöinen kokemus minulla ainakin on =)

   Poista
 9. Voi kuinka ikäviä naapureita, varmaan heillä köyhä elämä henkisesti. Tuo pesä on kyllä mainio.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole täällä samanlainen naapurihenki kuin edellisessä, jossa aina oltiin valmiita auttamaan naapureita ja pidettiin huolta toinen toisistamme ystävällisessä mielessä.

   Poista
 10. Hyödyllinen tuo vale ampparipesä. Pitäisi itsekin moinen virkata mökille huusiin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla se ainakin on tehonnut ja eihän tuosta haittaakaan ole vaikkei tehoiskaan =)

   Poista
 11. On se niin kumman vaikeeta elää toisten ihmisen lähellä meidän suomalaisten. Ehkä elämästä puuttuu jotain kun on aika mielenkiintoa toisten tekemisten seuraamiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos oma elämä on oikein tylsää, niin pitää seurata jos toisilla olis mielenkiintoisempaa ;) Enää eivät täälläkään tule niin juoruilemaan, kun sanoin suoraan ettei minua kiinnosta. Ylpeän maineen kai siitä sain, mutta ei haittaa =)

   Poista