perjantai 6. huhtikuuta 2018

"Varokaa heikkoja jäitä"


Niin kauan kuin muistan, on Pikku Kakkosen nalle varoittanut heikoista jäistä näin keväisin. Kyllä pahalta näyttikin kun eilen sumun seassa kaukana järven selällä näkyi joku pilkki-ukko vielä kököttävän. Kyllä täytyy kalanhimo olla valtava kun sitä henkensä kaupalla haetaan. Jos ukko olisi sinne lumpsahtanut niin kukaan ei olisi huomannut.

Eräs mummo halusi lapsenlapselleen Pikku Kakkosen nallen. Kuulemma ihan tavallisen nallen näköinen. No ei kyllä ole. Kun tutkin kuvia niin onhan siinä omat erityispiirteet joista sen tunnistaa. Vähän lihavampi olisi minun nalleni saanut olla, mutta en viitsi enää purkaa.

Mahdottomat on kelit tällä hetkellä, ei pääse pyörällä eikä potkurilla tuolla sohjossa. Kunpa se sulais äkkiä pois.

22 kommenttia:

 1. Pikku Kakkosen heikoista jäistä varottava nalle on syöpynyt kyllä mieleen :D Meillä maalla kuulema on autojen jäätie vielä käytössä; taitaa olla vielä reilusti jäätä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuinkahan monta kymmentä vuotta nalle on jäistä varoittanut kun minustakin tuntuu että se on ollut aina telkkarissa. Meille kyllä ostettiin ensimmäinen telkkari kun olin jo 13 vuotias ja se oli harvinaisuus kylällä =)

   Poista
 2. Onpas hauskan näköinen nalle. Kyllä nyt onkin kamala keli. Mutta lunta on niin runsaasti,että tätä loskaa piisaa ennenkuin se on sulanut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa tulla syksy ennenkuin kaikki on sulanut, siltä ainakin nyt tuntuu :(

   Poista
 3. Ihan heti tunnistin Pikku kakkosen nalleksi. Täällä nuo päätiet on sulat ja pyörällä onneksi pääsee kivasti jo menemään. Polvet tykkää pyöräilystä enemmän kuin kävelystä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uimista ja pyöräilyä lääkärikin minulle suositteli. Minä vaan en osaa uida, joten täytyy pyöräillä sitä enemmän =)

   Poista
 4. Juu selvä möreä ääninen "varokaa heikkoa jäätä"-nalle!
  Silmissä ovat lumet täällä huvenneet, ei pääsisi enää millään pelillä, pyörällä kyllä jo voisi, mutta irtohiekkaa on harmina vielä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikista pahinta on se sohjo jota meilläkin on päivisin pyöräilykaistalla. Siinä takarengas helposti liiraa ja sitten on kämällään maassa.

   Poista
 5. Pilkkiminen on intohimo. Isäni kuukahti jäälle ja kun vihdoin löydettiin, oli hädintuskin hengissä ja kuoli sitten sairaalassa.

  Aika äkkiä näyttää sulavan joten etköhän sinä kohta pääse kulkemaan : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toisaalta ymmärrän noita pilkkijöitä. Jos minulta otettaisiin virkkuukoukku ja langat pois , se olisi tosi paha paikka, hermot pettäisi =)

   Poista
 6. Ihana nalle=)) Huonot täälläkin on tiet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä näytä auttavan pihan hiekoituskaan. Päivän aikana kaikki vajoaa jään alle ja taas on niin liukasta ettei meinaa uskaltaa liikkua.

   Poista
 7. Mun kodin edessä oli aamulla vielä yks pilkkimies, mut muutamaa tuntia myöhemmin mökkinaapuri laittoi kuvan avomerestä. Täällä varsinaisessa suomessa on jo ihan sohjotonta ja eka leskenlehtikin on jo löytyny.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. P.S. Ihana nalle. Se on rantakunnossa ;)

   Poista
  2. Nallet ovat kaikki talvi-unien jälkeen aika laihoja, mutta jospa se siitä vielä lihoisi. Meillä on vielä paksut hanget ja turha haaveillakkaan leskenlehdistä.

   Poista
 8. Pakko viitata edelliseen kommenttiin: "olisinpa minäkin rantakunnossa", mutta pah. Nalle on upea ja huomattavasti hoikempi kuin minä.
  Itse olen tosi arka menemään keväällä jäälle. Hyvä näin.
  Perjantaina satoi päivällä lunta ja iltapäivällä paistoi aurinko, joka vei ne lumet.
  Ps. Sude, olen jo solminut langanloppuja seuraavaa patalappua varten. Menen vapun jälkeen äidin luo ja saatan viedä uuden patalapun mennessäni... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä painan pitkästi yli sata kiloa, mutta olen rantakunnossa heti kun vedän uimapuvun päälleni ja aurinkorasvaa naamaan =D Hävetköön nuo nälkää nähneet luuviulut ;)
   Eikös olekin mukava virkata langanpätkiä. Minä pistin isolleen ja tein tyynynpäällisenkin samalla tyylillä

   Poista
 9. Aivan ihana nallukka ja tuo ilme!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tainnut juuri pelastua heikoilta jäiltä kun on noin tönkkönä ;)

   Poista
 10. Ihana nalle, jonka tunnistan kyllä Pikku Kakkosen nalleksi.

  VastaaPoista